Unicitatea armonicii din sticlă

Unicitatea armonicii din sticlă

Unicitatea muzicuță sticlă nu provoacă îndoieli. Dar multe aproape nimic nu știu despre povestea acestui instrument muzical și despre sunetul său. De asemenea, nu sunt cunoscute fapte interesante asociate.

Dispozitiv de instrument

muzicuță din sticla – instrumentul muzical relativ rar găsit. Pentru fabricarea sa, utilizați emisfere de diferite dimensiuni. Aceste produse din sticlă sunt nituite pe axa metalică. Ceea ce este caracteristic, axa este orientată orizontal și calculată pe rotație efectivă. Adunarea emisferei este plasată parțial în cutia rezonantă în care este selectată acidul acetic diluat.

O astfel de soluție permite asigurarea uimitoare constantă a pieselor de lucru.

Desigur, în sine, aplicarea unei capacități de sticlă a fost folosit in muzica pentru multe secole până la inventarea armonicilor de sticlă. Cu toate acestea, utilizarea de frecare pentru a obține sunete sa dovedit a fi o inovație absolută. Principalele caracteristici ale instrumentului sunt legate de faptul că tehnica jocului este aproape de metoda utilizată pe dispozitivele de la tastatură. Mai mult decât atât, a fost posibil să se dezvolte o opțiune cheie validă, în cazul în care apăsarea conduce un mecanism special conectat la sondare cupe. Pentru armonici de sticlă tipic, tehnica de setare cromatică este tipic, și acoperă sale în gama de modele diferite de 2,5 – 4 octave.

Istorie

Originea acestui instrument este contradictorie. Cea mai mare parte a specialiștilor consideră că instrumentele muzicale din sticlă au fost dezvoltate de catre maestrii din Orientul Mijlociu. În țările europene, au început să fie utilizate nu mai devreme de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Configurarea a 30-40 de pahare a fost elaborată de mijlocul secolului al XVII-lea – există o serie de mențiuni scrise despre acest lucru. Cu toate acestea, în doar câteva decenii, o versiune similară a muzicii UGAS liniștit.

Recuperarea lui datează din 1744. Și dacă maeștrii medievali timpurii, care au făcut capetele de muzică să fie complet necunoscute personal, autorul lui Irlandez Richard Pakrich în secolul al XVIII-lea este fără îndoială. Set „Serafim” (după numele unuia dintre tipurile de îngeri în mitologia creștină), împreună cu Creatorul său, a făcut turnee strălucitoare în întreaga Europă.

Furior a fost atât de mare încât viitorul compozitor legendar nu a fost prea leneș pentru a stăpâni un nou instrument și pentru a petrece un concert la Londra pe 26 de cutii.

Evenimentele decisive au avut loc în 1757. Atunci a fost la capitala britanică pentru a schimba o serie de ordine ale guvernatorului din Philadelphia a sosit Benjamin Franklin. Dar, în plus față de activitățile politice, el a fost, de asemenea, un om de știință și inventator. Deoarece Franklin, care a dus la hobby-uri masive, a mers pe multe alte persoane și a încercat să modifice instrumentul. În loc de cupe simple de uz casnic, el a sugerat folosind o cupe semi-estate, plasată pe arbore.

Secțiunea inferioară a cupelor modificate este scufundată în acest design pentru rezervor de apă. Rotirea arborelui este inițiată de o pedală specială a piciorului. Când se dovedește, hidratare are loc uniform. În continuare, rămâne muzician doar pentru a face degetele în perimetrul cupe pentru a obține un sunet blând. De fapt, toate modelele ulterioare de armonici de sticlă sunt în centrul designului Franklinov și nu eșantionul inițial al Pacrich.

Doar un astfel de dispozitiv a primit o mare răspândită în Germania și în Austria. Curând el a fost apreciat de locuitorii altor state europene.

Un doctor popular și, în același timp, un șarlatan, a cărui activitate provoacă încă dispute – Franz Mesmer a venit cu folosirea armonicii de sticlă pentru a îndepărta tensiunea nervoasă de la pacienții săi. Doar la o vizită la Memer auzit jocul ei însuși Mozart, care a compus imediat o melodie potrivită.

Cu toate acestea, Mozart nu a fost singurul compozitor care lucra pentru un instrument de răzeș. În plus față de el, ei încă au fost angajați în:

  • Berlioz+

  • Strauss+

  • Beethoven+

  • Glinka+

  • Rubinstein.

Acesta din urmă a introdus jocul pe armonica în „demonul”, căutând sunetul orchestrei a fost misterios. Aroma evenimentelor fabuloase cu ajutorul său a fost necesară și glinka atunci când scrie „Ruslan și Lyudmila”. comentarii entuziaste despre instrumentul Goethe din stânga, Paganini. Dar nu toată lumea a fost atât de favorabilă. Autoritățile unui număr de orașe germane au publicat legi care interzic utilizarea armonicii. Motivarea unei astfel de decizii, a vorbit despre:

  • un impact foarte puternic asupra stării psihice a ascultătorilor+

  • Provocare de tulburări de raționament+

  • frică la animale – și da, toate menționate în mod oficial.

A existat un negativ, reputație înfricoșătoare. Multe neplăcute, evenimente negative au început să atribuie influența armonicilor de sticlă. Această stare de spirit a cedat o serie de muzicieni care au folosit-. Plângerile privind amețeli, spasme la nivelul mușchilor, crampe și anxietate de neînțeles. Iar legile germane de mai sus au început să apară după caz, atunci când copilul a murit la concert, pe date neverificate.

Opiniile Bad sunt în mare parte conectate, aparent, cu frecvențe înalte ale acestui instrument. Au existat zvonuri că astfel de tonalitys au un efect magic și chiar cauza „provoacă spiritele din lumea cealaltă“. Comparativ cu astfel de afirmații, povești despre nebun informații uitat chiar relativ decent – dar a fost prezentată nici o dovadă.

Schimbarea ochelarilor pe plăci de sticlă a simplificat jocul pe Harmonica. Dar ea și-a schimbat sunetul – care a distrus farmecul unic al instrumentului.

Modernitate

Armonici de sticlă o popularitate semnificativă reținută numai până la mijlocul secolului al XIX-lea. Succesurile tehnologice au permis să facă alte instrumente cu totul mai tare, din ce în ce mai potrivite pentru sălile mari de concerte. Plăcile de sticlă ar putea salva utilizarea amplificatoarelor de sunet – Dar câteva decenii au rămas înaintea lor. Până în zilele noastre, vechile instrumente bazate pe ele au ajuns doar la întâlnirile muzeului. Armonica de sticlă Renaissance a început numai în mijlocul secolului al XX-lea.

Unii muzicieni experimentatori și-au adus aminte de acest instrument vechi. Și chiar și în secolul al XXI sunt mai mulți maeștri care știu cum să o facă. În Rusia „pe sticlă” joacă doar grupul „Harmony Crystal”. Adevărat, se foloseste sticla de sticla armonica si upgrade-uri – Superfon. Acest dispozitiv a fost creat relativ recent de către un cetățean al Germaniei Rechanges. Toate melodii potrivite pentru armonici efectuate cu succes pe drierphone.

Fapte interesante

În țările europene, armonicele de sticlă a fost folosit doar pentru concerte camerale. În cele mai multe structuri comune utilizate de la 37 la 46 de cupe. Astfel de armonici au fost închise 3-4 octave cu poziții intermediare. Este demn de remarcat faptul că Franklin însuși a promovat numele Armonica, dar opțiunea Harmonica sa dovedit a fi distribuite. Înlocuirea cupe pe plăcile produse la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

propagare specială nu a primit un astfel de instrument, dar a devenit baza pentru ulterioare Cheesets invenție și clopoței. Ce anume fel de muzicuță de sticlă a fost folosit în trecut în Rusia, este necunoscut. Note pentru armonici a scris într-un mod diferit, în funcție de tipul specific și complexitatea melodiei. Este demn de remarcat faptul că o sursă reală de rău în secolele XVIII-XIX nu au fost frecvențe înalte, dar un cristal mic saturat cu plumb toxic. Există, de asemenea, o versiune care reputație de rău augur este parțial legată de experimentele lui Mesmer.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: