Vite în formă de gândire: ce este și cum să se dezvolte?

Vite în formă de gândire: ce este și cum să se dezvolte?

Atunci când întâlnesc cu un prieten de copilărie, după mulți ani, imagini mentale de operare face posibilă reproducerea unora dintre detaliile necesare de informații și de a afla în aspectul schimbat de tovarășul școlar. În acest moment, gândire în formă vizuală.

Particularități

În psihologie, acest tip de gândire se referă la un act simbolic mentală, în care prezentarea este modelat și problema este rezolvată. Acest lucru implică munca intelectuală cu exploatare a obiectelor și a imaginilor vizuale. Acest tip de proces de gândire ajută un subiect să recreeze diversitatea diferitelor caracteristici ale unui anumit fenomen sau un obiect, să stabilească combinația lor neobișnuită.

gândire în formă de vizibilitate este indisolubil legată de acțiuni și obiecte reale. Aceasta diferă de imaginație, în care imaginea este reconstruită de memorie. Acest tip de proces mental este supus percepției sau reprezentare.

El domină copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Copiii cred că imaginile vizuale și nu vorbesc concepte.

Să ne dea exemplu. Copilul este prezentat două bile complet identice din aluat. El le examinează vizual, evaluează volumul. Apoi, de la o minge face un liber. Volumul nu a crescut, dar forma sa schimbat. Cu toate acestea, acum tort necesită o mulțime de spațiu pe masă, aceasta înseamnă că, în opinia copilului, a devenit mai mult de testare în ea decât în ​​minge. La copii, acest tip de activitate mentală este subordonată percepției, astfel încât este dificil pentru ei să abstracte din ceea ce este imediat frapant.

prescolarii Senior și copii de vârstă școlară mică sunt, de asemenea, caracteristice unui proces de gândire în formă de vizual-. Când profesorul, atunci când explică noul material, susține informația la demonstrarea subiectului sau a imaginii sale, atunci acesta va folosi gândirea în formă vizuală a elevilor.

Stăpânirea de calificare manual este realizat cu acest tip de gândire. In formele dezvoltate, o astfel de gândire este caracteristic de oameni de profesii creative. Scriitori, poeți, designeri, designeri de moda, artiști, sculptori, muzicieni, actori sunt capabili să prezinte viu și viu acele sau alte obiecte, fenomene sau evenimente.

Combinația unor elemente ale obiectului, mișcarea lor, capacitatea de a evidenția principalele caracteristici din minte, creează o bază pentru formarea unui proces de gândire vizual-figurativ. În acest scop, au fost dezvoltate sarcini speciale.

Combinaţie

Acest exercițiu permite copilului Pe baza unui set de imagini specifice Crearea unui nou obiect. Materialul sursă poate servi simboluri digitale și litere, semne matematice, forme geometrice. De exemplu, copilul este oferit pentru a descrie o pisică sau un câine din semne digitale. Adesea, copilul oferă libertatea completă de acțiune și aspect, în ce direcție își îndreaptă fantezia.

Citește mai mult  tulburare de personalitate anxios: cauze, simptome și tratament

Găsirea și restaurarea părții lipsă aparține și grupului de exerciții combinate. Un joc încă aplicat „Chessboard”. Esența jocului se reduce la crearea unui câmp din diferite elemente și este necesar să alternați particulele.

Treptat crește dimensiunea câmpurilor și timp pentru a le reda.

Transformare

Pentru a efectua exercitarea acestui tip Luați imaginea terminată gata și oferiți unui copil să o schimbe, să creeze ceva complet nou. Aplicați de obicei potriviri sau bastoane de la care există o anumită figură. Copilul trebuie să treacă câteva meciuri, astfel încât noul element să fie. Uneori oferă să schimbe imaginea pentru a elimina mai multe bastoane.

Sarcina excelentă pentru viteză este Dorisovka. De exemplu, toți participanții la joc distribuie frunze cu douăzeci de litere descrise „M”. Fiecare semn grafic ar trebui transformat într-un subiect nou, dar astfel încât toate cele 20 de imagini create ale altora pot învăța. Apoi sunt discutate originalitatea și recunoașterea articolelor descrise.

De ce este important?

Acest tip de gândire este pronunțat în epoca preșcolară. În acest stadiu, există o acumulare de diverse vizuale, tactile, mapările de sunet, cu care copilul este mai ușor să interacționeze cu lumea exterioară. În procesul de subțiere, realizat cu ajutorul imaginilor, imaginației, percepției spațiale, construcției logice a lanțurilor structurale, evaluarea situației sunt utilizate în mod activ. Copilul dezvoltă capacitatea de a reprezenta un obiect fără a fi în vedere.

Psihologii recomandă acordarea unei atenții deosebite dezvoltării unui act de gândire vizuală, deoarece acest proces ajută copilul să stăpânească cartografierea tridimensională, gândirea spațială.

Utilizarea imaginilor formează componenta estetică a individului, dezvoltă activitate mentală creativă, accelerează soluția de sarcini logice și matematice.

Cum se formează?

Formarea activă a unei astfel de gândiri începe cu o vârstă de trei ani. Scaderea numarului de imagini definite treptat, informațiile obținute în copilărie de senzație și examinarea lucrurilor. Dezvolta rapid imaginatia copiilor, iar copilul este capabil de a informa sau de a prezenta un fenomen, un obiect, o situație holistică. Ai nevoie de a învăța copilul să vadă mental obiecte în diferite poziții spațiale, schimbările în minte locația lor.

Citește mai mult  Melomania: Ce este și dacă este vorba de o boală?

Pentru a diagnostica gradul necesar de dezvoltare a unui proces de gândire vizual-figurativ, psihologii folosesc diverse tehnici.

 • Există o modalitate de a lucra cu imagini ridicole. Copilul este oferit o imagine cu un caracter într-o situație neobișnuită atunci când eroul trebuie să efectueze o acțiune care este neobișnuit. De exemplu, în loc de un cuib de pui stă o broască, iar pasărea ei aduce un os pentru produse alimentare. Copilul explică de ce imaginea nu corespunde realității. El trebuie să determine modul în care se întâmplă în natură și sugerează o variantă de dezvoltare a evenimentelor. În cazul în care copilul a făcut față perfect cu 7 din 10 sarcini, gândirea vizuală în formă este la un nivel ridicat de dezvoltare.
 • Metoda de construcție implică desen o imagine. Viteza și precizia reacției este estimată. Fotografie: Kid give cu animale familiare desenate, jucării, forme geometrice. El trebuie să completeze desenul pentru un minut și jumătate. sarcină importantă rapidă.
 • Metodele „Collect imaginea“ implică restaurarea întregii imagini din fragmente familiare. Criteriile de evaluare sunt determinate de rata de performanță. Cu gandirea imaginativa bun, un copil ar trebui să fie cheltuite pe un ansamblu de o imagine. În acest timp, copilul se conectează imaginația, memoria și aplică metoda de excludere.
 • Există încă o recepție bazată pe căutarea de excesul de imagine. Bebelușul oferă câteva asemănătoare cu unele grupuri de semne de imagini. Trebuie să găsească o imprimare care nu corespunde compoziției principale a imaginilor grupate.

Metode de dezvoltare

Este necesar un copil de trei ani Jucăriile pliabile. În primul rând, arată dezasamblarea corectă și asamblarea piramidei, atunci copilul trebuie să repete acțiunea. În timp, adăugați studiul proprietăților subiectului. Copilul învață să definească formele, mărimea obiectelor, distinge cu nuanțele. Este important să intereseze copilul, să-l atragă la desenul cu creioane, cu foamete, creioane, vopsele. Înainte de a desena sau construi un turn, un copil trebuie să vorbească despre acțiunile sale viitoare.

Citește mai mult  Cum să accepți singurătatea?

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 6 ani sunt dezvoltați superb un proces de gândire figurativ cu Jocuri cu designeri. Ei stăpânesc construirea de modele spațiale vizuale, reflectând conexiunile și relația de lucruri reale. Dezvoltarea unui proces de gândire figurativ face flexibilitate, mobilitate și capacitatea de a opera cu imagini vizuale.

preșcolarii superiori, dezvoltarea unui proces de gândire folosind imagini pentru a stimula utilizarea următoarelor metode și tehnici:

 • Observarea fenomenelor naturale cu descrierea ulterioară și imagine văzut sau auzit informații+
 • asamblarea puzzle-uri+
 • Sleeping rebus, puzzle-uri, mistere+
 • schite de memorie+
 • Image pe o foaie de concepte care nu au semne vizuale: distracție, bucurie, sunet, prietenie, melodie, gândire+
 • Lajk din plastilină, argilă+
 • Vizita muzee, expoziții, excursii+
 • Crearea de aplicații diferite.

Dezvoltarea prescolarilor prevede următoarele etape principale ale învățării:

 • demonstrație+
 • explicaţie+
 • Activitatea comună+
 • Independent de acțiune pe eșantion și creativitate, fără a se limita la un anumit cadru.

Formarea procesului de gândire pentru copii în imagini contribuie la exercitarea, în cazul în care se propune pentru a descrie curcubeu, apus de soare, o picătură de rouă, o perie de masaj sau orice alte fenomene și obiecte. Exerciții cu diferite betisoarele sau chibrituri, copleșitoare unele semne simbolice, de exemplu, LEERS „E“ pentru a obține o altă scrisoare: „sh“.

Sarcini cu cuburi Foarte eficient în ceea ce privește dezvoltarea gândirii în formă vizuală. Exercitiul este stăpânit în etape. În primul rând construi 7 elemente din 27 de cuburi obișnuite.

 • În prima etapă, copiii le oferă cu atenție pentru a vedea și de a găsi similitudini cu unele obiecte sau forme. Cele mai multe asociații găsit, cu atât mai bine.
 • Cea de a doua etapă sugerează o conexiune ordonata a două elemente.
 • În a treia etapă, copilul este sfătuit după atent, se uită la cifrele mai întâi să le dezmembreze, iar apoi ori detaliile în exact același subiect ca.
 • A patra etapă asigură o adunare a unei figuri de probă. În primul rând, paturile, canapeaua, șarpele, barca sau alt obiect sunt pliate din cuburi. Copilul privește cu atenție, analize. Apoi, eșantionul este închis, iar copilul copilului ar trebui să construiască același obiect. În concluzie, comparativ cu eșantionul.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: