Yatrophobia: ce este și cum să scap de ea?

Yatrophobia: ce este și cum să scap de ea?

Sunt oameni care nu imagina viața fără a vizita medici. Ei sunt gata să stea la cozi și să caute ajutor de la experți cu privire și fără motiv. Acest lucru le calmează și dă speranță pentru sănătate. Alții, dimpotrivă, teamă chiar se apropie de instituțiile medicale. De la una de acest gen lor printre astfel de persoane există o senzație neplăcută. Și atunci când există o nevoie de a vizita spital, acestea se încadrează în panică. Deci manifestă boala yatrophobia sau nosokomephobia.

Descriere și fobii legate de

În primul rând, trebuie remarcat faptul că numele bolii,care determină frica asociată cu medicii, traduce din greaca ca aceasta: ατρός – „doctor“, φόβος – „frica“. Boala, numita nosocheomefobia, este, practic, nu diferă în esența ei din yatrophobia și este interpretat după cum urmează: spitale Fear.

oamenii convenționale experiență întotdeauna emoție înainte de a merge la doctor. Și acest lucru este fenomenul de obicei. Această teamă de lumină este asociată cu experiențele umane simple pentru starea sa de sănătate. El înțelege că în spital el poate informa știrile neplăcute despre boală.

O persoană normală ia inevitabilitatea a ceea ce se întâmplă și încearcă să nu „vâneze” conștiința, ci să supraviețuiască momentelor neplăcute. In caz contrar, Când individul prezintă semne de Yatro Phoby, el începe să se teamă de ceea ce nu sa întâmplat încă.

Și această condiție este foarte periculos prin faptul că telefoanele yatro nu merg la medic până când vine momentul critic. Ca urmare a fricii de medici, pacientul își lansează boala, iar sănătatea sa începe să amenințe probleme serioase.

Acei oameni care au avut deja o experiență negativă de a vizita spitalul sunt cei mai susceptibili la un astfel de stat ca sindromul alb Kolata. Ele provoacă panică chiar și cea mai inofensivă manipulare. Măsurarea presiunii atunci când trece un examen medical poate provoca istericale și leșin.

Oamenii care au supraviețuit durerii la vizitarea medicului se tem să reluăm recepția. Astfel de specialiști ca stomatologi remarcă faptul că munca lor provoacă cea mai mare anxietate la pacienți. Acest lucru se datorează durerii dentare, care este cea mai sensibilă din cauza localizării strânse a terminațiilor nervoase. Prin urmare, telefoanele Yatro devin adesea stomatofobie. Și aceste boli sunt puternic interconectate.

De aceea Yatrofobia și Nosocheomeolobia iau în considerare bolile colective. Ei combină simultan câteva tipuri de fobii. Luați, de exemplu, un astfel de specialist ca un ginecolog. Majoritatea femeilor au o excursie la acest doctor care provoacă departe de cele mai bune sentimente. Alți pacienți se tem de nu atât de multe senzații dureroase încât să fie infectate cu un ac murdar cu o boală periculoasă, de exemplu, SIDA. Și acesta este un tip complet diferit de fobie.

Ca rezultat, persoanele cu stări obsesive pot fi frică de la o dată toți specialiștii care lucrează în spital. Chiar și o asistentă medicală, cu o găleată și o cârpă va provoca un sentiment de frică de la Jatro. Există o astfel de categorie de personalități care se tem de manipulări efectuate în birourile de procedură. Și toate aceste temeri combinate pot crește în soiuri renumite de fobii: Dotofobia (frica de stomatologi), tomophobia (o stare de panică în fața operațiilor chirurgicale), tripanophobia (frica de Ukolov), Pharmacophobia (teama de a lua droguri).

Toate aceste temeri aplică un prejudiciu ireparabil sănătății umane, așa că trebuie să le elimine în timp. Și pentru asta trebuie să dezvăluie mai întâi motivele pentru apariția datelor fobie.

Cauzele apariției

Tot felul de fobii nu apar în același loc. Mai ales acest lucru se referă la frica de spitale și medici. O persoană care se aduce la panică doar cu un gând al unei instituții medicale, poate, în trecutul din apropiere, a avut o experiență negativă de a vizita un doctor.

Într-un adult, frica poate fi depus în cazul în care a avut asistență de calitate proastă: efectuat manipulare dureroasă, după care a devenit aproape dezactivat. Și această frică, pe de o parte, este pe deplin justificată. Și pe de altă parte, o persoană puternică nu va șurub el însuși și să aducă la starea lor absurdă.

În cele din urmă, în viață există situații neplăcute, dar nu se pot repeta de fiecare dată când consultați un medic. Concluzia aici este una: persoanele constante sunt mai susceptibile la diferite stări obsesive decât cei care sunt obișnuiți să nu fie distrași de momente negative și să continue să trăiască pe deplin și fericit.

Medicii ar trebui, de asemenea, să se refere la pacienții lor în consecință. Acest medic, care a dat juramantul Hippocrat, nu se va comporta inadecvat. Dimpotrivă, pentru a stabili o persoană pentru tratament, el trebuie să fie, de asemenea, un psiholog care poate elimina anxietatea. Și apoi individul va începe să aibă încredere în medicul curant.

Trebuie amintit că toate temerile noastre provin de la vârsta copiilor, astfel încât copiii au nevoie în special să fie protejate de situații neplăcute asociate cu vizitarea spital.

Pentru aceasta, este necesar să se adauge că există o serie de premise care conduc orice identitate la dezvoltarea fobiilor.

 • circumstanțele sociale. În cazul în care o persoană este dependentă energetic de cei care înconjoară oamenii, atunci el are un risc mare de „infectat“ cu frica de nimic. Suficient pentru a auzi în autobuz orice poveste neplăcută, iar imperidity va finaliza procesul.
 • circumstanțe genetice ereditare. Părinții care suferă de stări obsesive, în 25% din cazuri transmit aceste state copiilor lor. Oamenii de știință au ajuns la această opinie după numeroase studii.
 • Predispoziția biochimică – Aceasta este o altă circumstanță. Ceea ce este datorat? Producția necorespunzătoare de hormoni de serotonină, melatonină și adrenalină. Chiar și aici este posibil să se clasifice în mod individual dependent de medicamentele de alcool sau narcotice. Aceste substanțe conduc la faptul că o persoană încetează să reacționeze în mod adecvat în această lume. Și medicii care încearcă să ajute la deveniți dușmani, deoarece împiedică plăcerile dubioase.
 • Motivele psihologice pot fi atribuite acestui număr de circumstanțe, care depind direct de comportamentul persoanei și de caracterul său. Deci, le vom enumera: subevaluate stima de sine, atitudine negativă față de tine, mediul nefavorabil, viziunea viitorului său doar în culorile negru, auto-izolare de societate, cerințele supraestimat „I“, sindromul de oboseala cronica lor.

Simptome

O persoană care suferă de frica de medici, cu mult înainte de a vizita instituția medicală începe să se vânt. În loc de a face cu treburile de zi cu zi, acest suluri individuale in constiinta inexistenta viitoare momentele sale de o vizită la cabinetul medical. Și de fiecare dată de proiecție oferă imagini care arată o mai teribil. În cele din urmă, fobia este în creștere de până la astfel de dimensiuni încât atunci când un individ traversează, de fapt, Cabinetul terapeutului, porneste un atac de panica.

In corpul Yatrofoba la momentul de panică, este lansat un anumit proces, ceea ce contribuie la emisia de o mare cantitate de adrenalină. Cu el organismul nu este capabil să facă față. Și, ca urmare, a eșuat în planul sănătății fizice. Simptomele grave sunt după cum urmează:

 • Eșecurile în respirație apar+
 • Începe să se rotească și rănit capul+
 • Presiunea poate urca sau merge în jos+
 • Se afișează uscarea uscată+
 • omul începe să se îmbolnăvească și pot apărea vărsături+
 • Se observă transpirația excesivă+
 • Înrăutățirea vederii, devine incompletă+
 • Se pare atitudinea inadecvată față de ceea ce se întâmplă.

Datele manifestărilor sunt foarte periculoase pentru sănătatea și viața pacientului. Prin urmare, este necesar să se ia măsuri de eliminare a fobiilor și de stabilire a activității întregului organism ca întreg.

Metode de luptă

Dacă Yatrofobia se manifestă într-o formă de lumină, vă puteți ocupa singur. Pentru a face acest lucru, este necesar să vă suprasolicitați o singură dată și să scăpați de o stare obsesivă. Principalul lucru este să luați primul pas, iar apoi nu va fi atât de înfricoșător. Inspirați-vă ce să mergeți la doctor și să tratați un corp bolnav este o necesitate vitală.

Pentru a începe, înscrieți-vă la terapeut și treceți prin toate manipulările recomandate. După teste, veți fi fără echivoc ușor să vă depășiți frica și să veniți la doctor. Dacă aveți rezultate foarte bune, frica se va retrage în sine. Dacă testele indică orice deviație, atunci veți începe tratamentul și acest fapt va aduce, de asemenea, calm în ceea ce privește faptul că după tratament totul va fi soluționat. Și apoi ce să vă fie frică?

Un alt lucru când fobia a devenit deja necontrolabilă. Apoi, pentru a depăși frica, trebuie să contactați un specialist. Aceasta va dezvălui motivul apariției unui stat obsesiv și prescrie tratamentul. Este posibil să vi se ofere următoarele metode:Terapie comportamentală cognitivă, autotraining, hipnoză, programare neurolingvistică.

Dacă boala a dobândit o natură neglijată, împreună cu practicienii de mai sus, tratamentul va fi prescris cu terapie de medicamente: Antidepresive, tranchilizatoare Si t. D. Recepția medicamentelor ar trebui să păstreze controlul unui specialist de înaltă clasă.

El este cel care poate determina diagnosticul corect și poate alege fondurile necesare. Recepția necontrolată a medicamentelor poate duce la consecințe mai grave sau la moarte.

Lucrul cu un psiholog nu oferă rezultate rapide, dar sunt mai eficiente și practic nu conduc la recăderi. Specialistul vă va sugera să beți sugari liniștitori de ierburi terapeutice și veți da următoarele recomandări.

 • Metode de samurai: Trageți bărbia și faceți un pas spre pericol. Pentru un efect mai mare, facem două inhales și două expirări.
 • Vizualizăm frica. Pentru a face acest lucru, urmăriți unde se slăbește corpul, de îndată ce începe panica (mâini, picioare, cap, spate). În momentul crizei, trebuie să tensionați partea corpului care este cel mai vulnerabil.
 • Vă prezentăm un super-erou, care nu se tem. De îndată ce motivul pentru panică apare, „porniți” curajul și să vă bazați pe el.
 • Desenați-vă frica pe hârtie. Imaginați-l așa cum doriți și desenează ceea ce doriți. Poate că frica dvs. vă pare în forma unui șarpe. De îndată ce desenul este gata – periați-l, punându-mi toate emoțiile.
 • Înainte de a intra în biroul medicului, trebuie să „ieșiți”. Se pensionează într-un loc izolat și începeți tremurând din greu. Mușchii tăi se obosesc repede, iar teama se va retrage, de asemenea. Adevărat, această metodă este dificil de îndeplinit într-un loc aglomerat, dar cel care a decis să scape de fobie ar trebui să fie determinat în tot.
 • Sportul ajută la frică. El ia o mulțime de energie. Când un om este epuizat, vrea să se gândească la somn mai mult decât frică.
 • Fizioterapia relaxează creierul și mușchiul. Tratamentul cu emisiile curente, de valuri ajută la stabilirea armoniei.

În plus, cabinetele de fizioterapie sunt organizate în instituții policlinice. Și acesta este un alt stimulent care trebuie să înțeleagă că nu ar trebui să se teamă fără griji de astfel de instituții ca spital.

Yatrofobia la copii

Comportamentul copiilor în spital și atitudinea copiilor la spital în mai multe moduri depinde de starea de spirit a adulților. Ei trebuie să facă copilul încetat să mai fie frică de medici. Pentru aceasta trebuie să ia următoarele măsuri preventive.

 • Explicați în avans copilul pe care te duci mâine la doctor. Răspundeți la întrebările sale în detaliu și foarte calm.
 • În cazul în care copilul dumneavoastră este în cauză, să-l exprime argumentele sale. Să-i spun despre temerile sale. De îndată ce o face, adu-le cu ajutorul unor explicații logice.
 • Când te duci la birou, apoi du-te calm. Apoi, copilul tau va da seama că nu este nimic teribil în biroul medicului.
 • Prezentați copilul cu activități medicale. Joaca spital pentru a cumpăra un set special de joc. Transferați toate acțiunile tale la glume și să explice de ce ai nevoie pentru a face o injecție sau pentru a vedea starea de gât.

De îndată ce copilul a simțit că atitudinea ta nu produce nimic periculos pentru viața lui, el se calmeaza si nu va mai plânge la birou medic pediatru.

Aflați mai multe despre Yatrofobia Vedeți următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: