Cum să sărbătorim Anul Nou în Rusia?

Cum să sărbătorim Anul Nou în Rusia?

Anul Nou este una dintre cele mai importante sărbători pentru ruși. El așteaptă cu nerăbdare și sunt pregătiți în avans. Anul Nou este cel mai plin de viață și mai zgomotos, deoarece toți locuitorii se distrează și se felicită reciproc, și nu numai acasă, ci și pe stradă. Dar această sărbătoare nu a fost întotdeauna așa, tradițiile și obiceiurile sale au fost formate de multe secole.

Din istoria vacanței

Originile sărbătorii Anului Nou în cele mai vechi timpuri nu au fost pe deplin înțelese. Potrivit unor surse, în vremurile păgâne, această sărbătoare a avut loc la 22 martie – ziua echinocțiului de primăvară. La aceeași dată a reprezentat Maslelitsa. După botezul Rusiei, a început noua vara, iar calendarul Julian a apărut, care a fixat numele de luni. Potrivit noii Carte, începutul anului a reprezentat 1 martie.

De-a lungul timpului, Biserica Ortodoxă a amânat noul an pe 1 septembrie. Sărbătoarea acestei date a fost păstrată până în 1699, în timp ce Petru nu am publicat un nou decret privind amânarea vacanței pe 1 ianuarie. La un pas atât de dramatic, el a determinat o excursie în Europa. El a văzut că oamenii din acele părți sărbătoresc începutul Anului Nou și a decis să adopte această tradiție. Apoi a fost obișnuit să mergi la calendarul gregorian.

Pentru Petr I, este important nu numai pentru a schimba data de vacanță, el a vrut Anul Nou în Rusia, pentru a sărbători cu același domeniu de aplicare, ca și în țările europene.

În primul rând, a publicat un decret pentru a decora copacii în curțile sale. Pentru a face acest lucru, bomboane, nuci, legume și fructe.

Arborii direct au început să se îmbrace numai în mijlocul secolului trecut. Ziua pe 1 ianuarie 1700, a avut loc o paradă pe Piața Roșie la Moscova, iar în seara oamenii au avut loc la focuri de artificii festive. De la această dată, noul an în Rusia a câștigat un caracter laic, în timp ce el a avut anterior exclusiv importanță bisericii. O astfel de vacanță plăcut ruși – au cântat, au dansat, au distracție și cadouri schimbate.

Alte tradiții occidentale de a celebra începutul Anului Nou. De exemplu, acest eveniment a început să sărbătorească în noaptea 31 decembrie la 1 ianuarie au organizat sărbătoare zgomotos, rudele și prietenii invitați, îmbrăcat un pom de Crăciun în casă și a pus cadouri pentru ea. După ceva timp, Moș Crăciun a apărut și Maiden Snow, care, în conformitate cu mitologia păgână, locuiesc în orașul Veliky Ustyug.

Când a menționat?

Federația rusă, cum ar fi cele mai multe țări ale lumii, sărbătorește Anul Nou în noaptea de 1 ianuarie. Cu toate acestea, există popoare diferite care isi sarbatoresc acest eveniment în alte numere și perioade ale anului.

 • În Grecia Sarbatoarea cade la 14 ianuarie.
 • În țările din Asia, De exemplu, în China, Coreea, Singapore și Malaezia, noul an are o dată „plutitoare“. El cade în ziua primei noving, care ar trebui să aibă loc după 21 ianuarie.
 • In India Începutul noului an este sărbătorită de mai multe ori. Despre primul deja menționate mai sus. Al doilea se numește Holi, și sărbătorim la 24 februarie. A treia celebrare cade la 10 martie. 26 aceeași lună întâlni la începutul anului în personalul de Andra-Pradesh.
 • Locuitorii din țări precum Azerbaidjan, Pakistan, Iran, Afganistan Sărbătoriți Anul Nou pe timp de noapte 21 – 22 Martie Aprilie.
 • În Birmania De vacanță are, de asemenea, nici o dată exactă, Ministerul Culturii rapoarte cu privire la aceasta. In fiecare an, el vine din 12-17 aprilie. Celebration dureaza 3 zile.
 • În Thailanda Noul an este numit Songkran și sărbători-l la 13 aprilie.
 • 14 aprilie de vacanță vine pe teritoriul Laos.
 • israelieni Sărbătorește finalizarea anului la 1 septembrie și 2.
 • În Etiopia Acest eveniment cade pe 11 septembrie și de obicei marchează sfârșitul sezonului ploios.
 • În Indonesia vacanță de sărbători pe 07 octombrie. În această zi, se obișnuiește să se ceară iertare de la cei dragi pentru a începe un nou an cu o conștiință curată.
 • În Yemen, Oceania Și pe Insulele Hawaii, anul calendaristic este finalizat la 18 noiembrie.
Citește mai mult  Ce să dea bunicul pentru o zi de naștere?

  În majoritatea țărilor, celebrarea Anului Nou începe de la miezul nopții, iar distractia dureaza pana dimineata. Dar, in unele tari, se obișnuiește să se sărbătorească acest eveniment. În ceea ce privește durata sărbătorilor de Anul Nou, în Rusia, ei ajung, de obicei, după Crăciun, t. E. 09 ianuarie. În timp ce catolicii, care celebrează nașterea lui Iisus în decembrie, este considerat a fi doar 1 ianuarie.

  vacanta de Anul Nou

  În ciuda faptului că noul an a devenit sărbătoarea publică a ei în 1700 g., El a rămas zi de lucru până în 1947. În acest an, Consiliul Suprem al URSS a emis un decret să recunoască 01 ianuarie week-end. A doua ianuarie a fost ziua de vacanță numai în 1992. De-a lungul timpului, durata de vacanță a crescut la 10 zile, dar în 2013 sa decis să le reducă până la 8 ani. Prin urmare, Weekends se încheie după Crăciun.

  Tradițiile și obiceiurile de Anul Nou

  Anul Nou este obișnuit să sărbătorească Cu domeniu de aplicare special. Oamenii ruși sunt convinși că modul în care îl vor întâlni și vor deține, astfel încât mesele se desprinse întotdeauna de tratate, iar casa este supărată de decorațiuni. Astăzi, sărbătoarea este sărbătorită într-un cerc de familie sau prieteni, dar poate fi găsită și într-o instituție de divertisment, care de obicei pregătește programul de divertisment la un eveniment atât de mare. Înainte de sărbătoare, sunteți sigur că veți asculta felicitările președintelui, care conducea ochelarii cu crawl de șampanie sub bătălie și felicită reciproc cu Anul Nou care vine.

  În Rusia, era obișnuit să aranjezi mersul pe jos. Toată lumea a mers la Piața, Masquerade mulțumit, a cântat, a dansat și se distrează. tradiție similară există în ziua de azi. După sărbătoarea rușii merg la stradă la îmbrăcat Tree, care este de obicei instalat pe piața principală a orașului. În același loc, de regulă, târguri și concerte sunt aranjate, focuri de artificii si sunt lansate, felicit reciproc de vacanță și doresc fericire în noul an.

  Citește mai mult  Cum sa faci un cadou original din scutece?

  Atribut obligatoriu al Anului Nou este Moș Crăciun cu zăpadă Maiden, care aduce daruri copiilor.

  Anterior, membrii familiei au fost schimbate în ei și ia felicitat pe copii, iar cei, la rândul său, a învățat poemele de Anul Nou, și apoi a spus bunicul lor, expertul. Astăzi, mai mult și mai des a ordonat animatori care lucreaza perfect cu rolul lor. Ajunul Anului Nou este timpul de magie, atât de multe face diferite rituri pentru îndeplinirea dorințelor, descoperirea iubirii, de recuperare sau de îmbogățire. Unele dintre ele seamănă cu ritualuri de Crăciun.

  Sărbătoarea și trata

  masa de Anul Nou Pestrit cu o varietate de feluri de mâncare. Se obișnuiește să se servească mai multe tipuri de garnitură, diverse salate, tăiere și multe gustări. În fiecare familie, meniul festiv are propriile sale caracteristici, Dar există un aliment tradițional în ea:

  • Salata Olivier+
  • Heringi sub blana+
  • Sandvisuri cu icre roșii sau pește+
  • Bay fisher+
  • aspic:
  • ouă umplute+
  • pui la cuptor sau de rață.

   Dintre dulciuri pe masă, trebuie să existe tangerine, bomboane și cookie-uri. În ceea ce privește băuturile, șampania este considerată tradițională, care este beat sub luptă.

   O tradiție în picioare lung este conectat cu acesta: trebuie să scrie o dorință pentru o bucată de hârtie, arde-l, și se varsă cenușa într-un pahar, apoi se bea conținutul exact la miezul nopții.

   Decorațiuni de sărbători și atributele

   Cu o săptămână înainte de noul an de tradiție, popoarele vorbitoare de limba rusă decora casa. În primul rând îmbrăcat copac. Anterior, dulciuri și fructe folosite pentru acest lucru, dar, în timp, a apărut sticlă și plastic jucării, ghirlande, felinare și beteală multicoloră. Sub bradul de Crăciun decorat, figuri Moș Crăciun și Alba ca Zăpada sunt trase, precum și cadouri.

   Ferestrele decora, de obicei, cu zăpadă și fulgi de zăpadă artificială, care sunt trase direct pe sticlă sau decupate din hârtie. Nu mai puțin creativ ruși sunt potrivite pentru propria lor costumele de Anul Nou. tradiție încă mai păstrat pentru a aranja mese festive cu haine în schimbare. Cineva pentru acest specific SEWS sau închiriază un costum, și cineva decorează pur și simplu hainele cu genial Mishur, „ploaie“, fulgi de zăpadă și alte. Un alt atribut important al noului an sunt Bengal lumini, flappers și firefoot. Acestea sunt aprinse sau a explodat exact la miezul nopții pentru râs fericit și felicitări zgomotoase.

   În cazul în care, de obicei, sărbători?

   Anul Nou este o sărbătoare de familie, de aceea este sărbătorită în mod tradițional la domiciliu. Ca o regulă, rudele sunt colectate de la membrii familiei în vârstă, ei pregătesc împreună, capacul pe masă și exact la miezul nopții începe la masă. Generația mai tânără preferă să sărbătorească prietenii într-un cerc, iar pentru aceasta se aduna de obicei la cineva acasa sau inchiria un apartament.

   Citește mai mult  Pot da cadouri profesorilor?

   Cei care nu le place să organizeze casele de sărbătoare și sarcina ei înșiși, cu gătit și curățenie, preferă să sărbătorească Anul Nou în unități de divertisment, de exemplu, într-un restaurant sau în Club. În astfel de locuri, celebrarea este foarte distractiv și colorat, t. La. Pentru oaspeții, un program festiv cu bunătăți, dans și concursuri este gândit.

   Ruși Mai bogați pentru Anul Nou merge într-o excursie. Mai ales utilizarea populare țările calde și insule. Cu toate acestea, sunt cei care preferă să sărbătorească în munți – ei aleg stațiunile de schi.

   Ceea ce este acceptat să dea?

   Anul Nou – acest lucru nu este doar un pom de Crăciun și de sărbătoare, dar, de asemenea, cadouri. Ca o regulă, ei dau lucruri interesante pe care simbolizând această sărbătoare magică, de exemplu, suveniruri sub forma unui simbol al anului vine sau cu imaginea sa. Cele mai frecvente opțiuni sunt cupe, magneți, inele cheie și cărți poștale.

   Anul Nou este momentul în care trebuie să fie efectuate dorințele, așa se obișnuiește să se dea rudelor și celor dragi ceea ce viseaza ei despre.

   Pentru copii, da în mod tradițional dulciuri și jucării, care le cer Moș Crăciun în avans. Pentru oamenii iubiți, bărbații aleg de obicei decorațiuni, parfumuri sau produse de blană, iar în schimb obține un parfum bun, un set de instrumente, igienă personală sau accesorii scumpe.

   Pentru generația mai veche, darurile trebuie să fie mai practice, astfel încât să alegeți lucruri care vor fi necesare în viața de zi cu zi. Asta nu merită să cumperi o tehnică ultramodernă, T. La. Pensionarii vor fi dificil de înțeles cum să-l folosească. O alegere bună va fi simulatorul, Masagere, ceainic electric, veselă și ustensilele de bucătărie.

   Tonul rău este considerat a da bani, alcool, alimente, șosete, prosoape și alte articole de uz casnic.

   Pentru femei ofensator pentru a obține bucătărie ca un cadou, cu excepția tehnicii scumpe au visat. Bărbații, la rândul lor, nu-i plac atunci când sunt prezentați cu un gel de duș sau gel de ras, excepția poate fi doar un set de produse cosmetice.

   Este important să ne amintim că principalul lucru nu este un cadou, dar atenție, astfel încât să nu fie supărat dacă nu este posibil să se dea ceva special.

   În plus, dacă puteți arăta o fantezie, puteți face un cadou cu propriile mâini, ceea ce va fi cu siguranță apreciat.

   În videoclipul veți afla de ce în Rusia, Eva de Anul Nou sărbătoresc de două ori.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: