La ce dată celebrează vechiul an nou și cum fac ei?

La ce dată celebrează vechiul an nou și cum fac ei?

În ciuda faptului că vechiul an nou nu poate fi numit o vacanță oficială, în multe familii rusești este obișnuită să fie adunată la masă în seara zilei de 13 ianuarie. Marcajul său, desigur, nu este reglementat de nicio regulă, dar există o serie de obiceiuri privind data încă.

De ce așa numit?

Anul Nou vechi este recunoscut pentru cea mai mare parte în țările CSI, deoarece nașterea sărbătorii este asociată cu schimbarea verii, care sa întâmplat în puterea sovietică. Totul a început cu faptul că în secolul al XVIII-lea aproape toate statele europene au început să funcționeze pe un stil nou, adică calendarul gregorian. În Rusia, până în secolul al XX-lea, a fost folosit calendarul Julian, adică statul a trăit pe vechiul stil și nu a avut timp pentru Europa timp de 13 zile. În timpul iernii din 1918, corpul de guvernământ a venit cu o reformă radicală – într-o singură zi sări în calendarul gregorian. Se pare că cetățenii sovietici au adormit pe 31 ianuarie și s-au trezit pe 14 februarie.

Atât de spontan a apărut un alt motiv pentru celebrare: Anul Nou – 31 decembrie, în stilul vechi transformat în 13 ianuarie, iar la 1 ianuarie, la rândul său, la 14 din aceeași lună.

Este necesar să se adauge că astfel de modificări au apărut numai în viața seculară – Biserica Ortodoxă și până în prezent marchează toate zilele importante pentru măsurătorile pre-revoluționare.

Ce număr vine?

Anul Nou vechi declarat în spațiul post-sovietic în noaptea de la 13-14 ianuarie.

Este curios că decalajul dintre calendarele Julian și Gregorian crește în fiecare an, iar la 1 martie 2100 va ajunge la 14 zile. Se pare că în 2101 data reuniunii vechiului an nou se va schimba pe 14-15 ianuarie.

În care țările sunt sărbătorite?

Obiceiul pentru a lăuda vechiul An Nou deținut anterior în toate colțurile Uniunii Sovietice. În prezent, de la 13-14 ianuarie, oamenii se adună nu numai în Rusia, ci și în Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia și Moldova. Această dată este dotată cu un înțeles special în Uzbekistan și Kazahstan, Kârgâzstan și Azerbaidjan. În mod surprinzător, Anul Nou dublu este recunoscut în mai multe țări, cu toate acestea, în alte zile și din alte motive. De exemplu, Serbian are un an nou sârb, iar în Muntenegru – Anul Nou potrivit. În Belgorod, în noaptea de 13-14 ianuarie, sunt mulțumiți de salut.

există obiceiuri similare în rândul locuitorilor din Maroc, Algeria și Tunisia, care a aderat la calendarul berber, dar al doilea an noi pe care le petrec 12 ianuarie. Delicious cina, pregătite pentru oaspeți, conține în mod necesar carne de pui, dulciuri și fructe uscate. Magic Eva 14 ianuarie este considerată în România, Grecia și o serie de zone ale Suediei.

Citește mai mult  Furoshiki: Caracteristici ale japoneze Trucks era foarte

În închis Comunitatea Welsh în Țara Galilor, la 13 ianuarie „Hen Galan“ este aranjat – ziua vecini buni și „ușile deschise“, Trecatoare însoțite de cântece, obligațiuni și alcool de casă. Există un vechi nou an și în Japonia, numit doar „Rissyun“ și este sărbătorită pe 04 februarie. În parte din regiunile Elveția, vechea zi de Sf. Silvestru sărbătorește 13 ianuarie și sărbătorind încercând să te îmbraci în costume neobișnuite.

Cum să sărbătorim?

Trebuie să spun că anul nou vechi nu este găsit și nu toate în mod clar nu cu un astfel de domeniu de aplicare ca de Anul Nou sau de Crăciun.

Ritualuri

Cei mai mulți oameni să însoțească vechi an nou fără acțiuni rituale speciale: acestea sunt doar merge pentru o masă de acoperire, având în distracție și, probabil, pentru a asculta cum să bată clopotei. Nu contează măcar ce haine și machiaj sunt: ​​este permis să folosească recomandările pentru noul an sau pur și simplu pentru a limita frumos mod de. Cu toate acestea, a fost mai devreme că această zi ar trebui să fie achiziționate haine noi.

Cu toate acestea, unele note preferă și ritualuri de timp astăzi give legate de Ziua Sfântului Vasili sau Ziua Vasiliev, care vine 14 ianuarie. De exemplu, Anterior, în această zi, ritualul de observare a avut loc în onoarea de vacanță agriculturii – de unde și denumirea populară „OVSEN“. Copiii cu propoziții împrăștiate pe casa de boabe de grâu, secară și ovăz. După gazda le-a adunat și a eliminat stocarea înainte de însămânțarea.

În unele sate, tinerii au fost implicați. În dimineața zilei de 14 ianuarie, au călătorit acasă cu buzunare și mâneci, umplut cu boabe de orz, grâu și ovăz, și stropite de ei. Procesul a fost însoțită de cântece rituale cu dorințe. Gazdele a mulțumit generos sowers cu bunătăți și bani, iar după ce au colectat mâinile de pe podea, grîul a fost filtrat și combinat cu materialul semanarea.

Un alt ritual important a fost pregătirea terci. Undeva la ora 2 dimineața, cea mai vârsta de femei au luat un grătar din depozit, de obicei, hrișcă, și un om senior – apă dintr-un puț sau râu. În timp ce cuptorul a fost tratat, nu li sa permis să le atingă. Apoi, totul, de la Mala a fost așezat la masă, iar amanta principală a fost luată pentru a terci Knead, pronunțând cuvinte speciale. În continuare, cei prezenți se ridică, iar oala cu un arc a fost retrasă la cuptor.

Citește mai mult  Cum de a face un cadou pentru un tip cu propriile mâini?

Terci de ovăz finit a fost considerat de întreaga familie: în cazul în care sa dovedit a fi catifelată și în vrac, atunci vă puteți aștepta la un an de randamentul și norocos. O astfel un fel de mâncare „fericit“ a fost mâncat la masa festivă. În cazul în care substanța a urcat peste pereții vaselor sau oala chiar și acoperite cu fisuri, au ratat imediat și a început să se pregătească pentru nefericire.

În Vasiliev, se obișnuia să se plimbe de-a lungul vecinii pentru a sprijini lumea și scotoci cu preparate din carne de porc. De obicei, oaspeții au fost oferite plăcinte, precum și picioare de porc fierte și coapte, deși orice feluri de mâncare care conțin această carne ar putea fi potrivit. În plus, masa a decorat întotdeauna cu cap de porc, pentru că Sfântul Vasili a fost patron al creșterii porcinelor.

Se credea că, dacă nu va fi suficient de carne de porc în noaptea festiv festivalului, atunci întregul animale anul viitor va multiplica si in mod activ aduce proprietarilor de profit excelent.

Apropo, a existat o semnificație specială și în care va apărea primul într-o vizită. Toată lumea a sperat pentru o persoană potrivită – un tânăr dintr-o familie mare și respectată cu o economie bogată. În unele sate, festivalul a fost, de asemenea, au participat traverselor rotunde – oameni care au mers acasă și a efectuat colinde. Interpreții de cântece rituale cu dorințele de fericire proprietarilor cere întotdeauna să dea un tratament sau bani.

Tinerii băieți, uneori, au crescut poarta sau porți în curțile fetelor care le-a plăcut. Pentru a obține partea din spate de proprietate, proprietarii au trebuit să fie cumpărat cu banii sau alcool. În unele case, în ajunul sărbătorii a fost instalat pe terenul celor de la spikels anul trecut numit „Diduh“. La finalizarea tuturor evenimentelor, a fost ars cu credința în faptul că ritualul va permite de a proteja casa de probleme.

Dintre tradițiile actuale, puteți apela modelarea pe vechiul noul an de coltunasi cu surprize. Mai multe necunoscute, de la care acest obicei a făcut, dar astăzi se observă în multe regiuni ale țării. În primul rând, compania întreaga veselă este angajată în modelarea, și apoi în timpul sărbătorii, ei afla cine cui este vorba despre Predictive viitor. Monede avere simbolizat, fir – călătorie, Buttice – haine noi. Cel care a găsit în purtătorul său gălușcă ar putea pregăti pentru reaprovizionare în familie, și a descoperit mazăre piper negru – pentru aventura.

masă festivă

Pentru o masă bogată, toată lumea se așeză în seara la 13 ianuarie. De data aceasta a fost numit generos, și, prin urmare, a fost necesară pentru a trata pregătirea corespunzătoare. Sărbătorim Ziua Vasiliev a crezut că ceea ce ar fi masa, astfel va fi și anul următor. Locul principal de pe sărbătoarea ocupat sochily, bogat in, miere, fructe și nuci uscate halva. În plus, purcei cesaret, un cocoș sau iepurele.

Citește mai mult  Cadouri de top pentru noul an

Un rol important a fost jucat de umplere ales pentru plăcinte. De exemplu, Pentru următoarele 12 luni să fie monetară, era necesar să se folosească varza, și mărar promis o sănătate puternic pentru toată lumea stă la masă. Prezent pe sărbătoarea și mașina generoasă de pisică preparată din boabe întregi de hrișcă sau grâu. Ea a fost de obicei frământată cu carne și untură sau expusă cu gem sau miere.

Este acest terci, a fost fiert în dimineața devreme, nu un ochi de duș cu ustensile și de urmărire, indiferent dacă oală nu se va sparge. Băutând în seara de seară Vasilyev, vin, vin și braga.

Ghicitul destinului

În ajunul vechiului An Nou, scuturile continuă, atât de multe fete ghiciți și ghiciți mirele. Cea mai ușoară modalitate a fost să-ți pieptezi părul înainte de culcare și să-l pui pe scoici sub perna cu chemarea lui Rude. MDe asemenea, a fost folosit pentru a utiliza astfel de atribute tradiționale de ritualuri ca apă sfântă, lumânări, oglinzi, hârtie și ace.

Fetele au ieșit afară și au urmărit ce animal se va întâlni mai întâi, a turnat o grămadă de cereale la poartă sau a pus noaptea într-o placă cu fragmente de apă ale unei mături. Sa crezut că mesajul primit în această seară ar fi cu siguranță adevărat.

Fapte interesante

Anul Nou vechi este, de asemenea, ziua întrupării unei sume uriașe va dura. De exemplu, dacă această zi este ninsoare sau ceață, atunci anul va fi o recoltă și, prin urmare, succesul financiar. Omul care a devenit primul din casă aduce noroc, dar prima femeie care a devenit prima femeie, în special fetița sau vârsta fertilă – simbolul nenorocirii viitoare. Foarte rău dacă vechea Fecioară, bătrân, văduvă sau cripple vin să viziteze primul.

Clean Sky pe Ziua Vasiliev – un harbinger de recoltă abundentă de fructe de padure, iar aici este o brizlizard ocupat poartă o bună colecție de nuci.

În ajunul vechiului an nou, a fost necesar să se ceară iertare de la toți cunoscuții, să te îmbraci în haine noi și să se întoarcă toate datoriile pentru a nu fi debitor anul întreg următor. Cineva a cărui zi de naștere a fost sărbătorită la 14 ianuarie, a fost recomandat în plus să stea pe gât o piatră yashmone. În timpul vacanței de bani, datoria nu a fost dat, dar revenirea valoarea lor a fost considerat un semn bun.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: