Pot da cadouri profesorilor?

Pot da cadouri profesorilor?

Care ar trebui să fie un dar pentru profesor și dacă este necesar, în general, este de a-i da – o întrebare care excită părinții și studenții în orice moment. Nu este un secret că, în unele cazuri, a venit la ordine directă pentru decorațiuni scumpe, echipamente, excursii. Odată cu apariția certificatelor de achiziții, situația a fost agravată. Pe an pentru astfel de cadouri pentru fiecare ocazie (Ziua cunoașterii, Ziua profesorului, Anul Nou, 8 martie, ultimul apel, ziua de naștere a profesorului și așa mai departe) Familia medie a fost o sumă foarte rotundă.

Unii părinți activi încrezători că atitudinea profesorului către copii depinde în mod direct de numărul și valoarea cadourilor, oferite să le dea chiar și de exemplu, pentru ziua mamei și chiar în ziua memoriei credinței, speranței și iubirii. Despre cei care au refuzat să facă bani, au raportat profesori, astfel încât „ajustarea” atât a estimărilor, cât și a relațiilor interpersonale. Această situație nu a putut continua arbitrar pentru o lungă perioadă de timp, cererea de decență la profesorii lacomi și părinții „generoși” în mod inutil nu au afectat, ca rezultat, această tulburare a fost limitată.

Legea Interzicerea

O lege federală care reglementează ordinea de donație (articolul 575 din Codul civil al Federației Ruse) a fost elaborat pentru a rezolva problema combaterii corupției (articolul 575 din Codul civil al Federației Ruse). Inițial, suma cheltuită pentru achiziționarea unui cadou nu trebuie să depășească cinci salarii minime. Într-o ediție nouă, a intrat în vigoare cu 30 de ani.12.2018, a adoptat o restricție mai strictă.

Acum, în zidurile instituției de învățământ este interzisă să ia orice daruri, costul căruia depășește 3 mii de ruble.

Pentru a lua un astfel de cadou este interzis nu numai profesorilor, ci și educatorilor și medicilor. Va fi privită ca primirea unei mită. Dar această interdicție nu se referă la remunerația primită de la conducere.

În plus, este legal să dea vreun profesor preferat numai în onoarea zilei de naștere, de sărbătoare profesională sau publică. Ministerul Muncii al Federației Ruse a emis un alt proiect de lege pentru discuție, care ar trebui să fie adoptată până la jumătatea anului 2019. Vă mulțumim profesor sau medic poate fi doar un buchet de culori sau de papetărie. Acest lucru trebuie să fie produse prioritare: calendar, Notepad, notebook-uri.

Ce cadouri pot fi date?

Restricțiile făcute, desigur, fac dificilă alegerea prezentului.

Pentru a nu lăsa profesorul sau medicul, trebuie să fiți ghidați de următoarele principii:

 • Prezentarea cadoului trebuie să fie programată la data semnificativă+
 • Aceasta este o acțiune gratuită care nu implică acțiuni de răspuns, adică în ajunul examenului, creditul, munca de testare nu pot da nimic+
 • Atitudinea profesorului la studenți și părinți nu ar trebui să depindă de costul cadoului+
 • Cadouri tradiționale, cum ar fi cafeaua, ceaiul, bomboanele, alcoolul, interzis.

Costul cadoului este limitat la trei mii de ruble.

În cazul în care depășesc această sumă, mustul profesor:

 • dați un cadou municipalității, în cazul în care prezentul va fi pus pe sold, și apoi să fie pus în vânzare sau folosit de numire+
 • Îndepărtați suma, Cadou petrecut+
 • Lăsați un cadou donatorului.

Despre darul nu trebuie să fie un aranjament anterior între donator și a fi înzestrat. Dacă aceasta este o surpriză plăcută în ajunul sărbătorii – acesta este un dar, altfel – o mită.

Este demn de remarcat faptul că mita nu este doar bani.

Este egal cu:

 • Instruiri în vacanță, tratament sanatorial, cazare plătită în hotel+
 • Plata formare, tratament+
 • Bijuterii, Transport, Aparate de uz casnic, Mobilier+
 • Biletele pentru un concert, expoziții, teatru+
 • Abonamente în centrele de fitness, saloane de înfrumusețare+
 • Oferind diferite tipuri de beneficii+
 • Vizita plătită la restaurant, club, cafenea+
 • Recunoașterea dreptului la moștenire.

Cauze dispute și întrebarea dacă vă puteți da profesorului un album memorabil cu fotografii sau ca o versiune mai moderna, un film, în cazul în care momentele memorabile sunt capturate din clasa de declarații sau dorințe de clasă și mulțumire din fața elevilor și părinților. Aceste daruri ating nu aparțin rechizitele, dar, pe de altă parte, sunt valoroase numai ca amintire de neuitat.

În plus, legea nu specifică, mai multe puncte foarte importante.

 • Ce să facă în caz părinții în propria lor se vor aduna la fiecare 3 mii de ruble și a prezentat întreaga sumă în plic. S-ar părea că nu există nici o încălcare efectivă a legii, dar în cazul în clasa de 20-30 de persoane, atunci suma totală va fi destul de semnificative.
 • Limita de cost se referă numai cadouri, prezentat direct la școală, grădiniță sau într-o instituție medicală. Astfel, în cazul în care acest lucru se întâmplă la evenimentul festiv a făcut pentru pereții instituției, atunci o astfel de teză poate fi luată.
 • Pedeapsa pentru a primi mită este făcută de către conducerea instituției. Cum de a determina gradul de vinovăție al profesorului – întrebarea este foarte subiectivă. Cel mai adesea acest lucru este o amendă, dar poate concedierea.
 • livrare voluntară de un cadou scump lăsată la latitudinea profesorului însuși, dar el nu poate suspecta adevărata lui valoare, iar părinții care sunt puțin probabil să informeze despre el la conducere.

Astfel, este posibil să se interpreteze astfel de cazuri, după cum doriți, și găsirea „portiță“ pentru intențiile de corupție este foarte posibil.

Desigur, un profesor sau medic, care este scump pentru reputația sa, nu va acționa într-un mod similar, dar legea nu oferă o protecție completă împotriva renumelui unor reprezentanți ai acestor profesii.

Profesorii și părinții de reacție

Opiniile profesorilor și părinților cu privire la problema de cadouri au fost împărțite. Pe forumurile unde a fost discutat acest subiect, lupte serioase evazată afară. Pe de o parte, mulți profesori au fost deranjați de faptul că acest subiect, în general, a fost propusă pentru discuții. Cazurile de extorcare sinceră de către profesori – fenomen nu atât de frecvent să-l prevadă la nivel legislativ, A fost suficient să se introducă aceste norme la nivelul Cartei instituției de învățământ sau codul etic.

Profesorul este, într-adevăr, o profesie complexă și responsabilă. În plus față de cunoașterea subiectului, capacitatea de a transmite informații studenților, profesorul trebuie să aibă o rezervă considerabilă a forțelor spirituale pentru organizarea procesului de învățământ. Și destul de ușor de înțeles este dorința sinceră a părinților și a elevilor mulțumesc profesorului pentru atenție și îngrijire.

Mulți profesori oferă, în aceste cazuri, pentru a contribui la achiziționarea de beneficii vizuale, materiale didactice, echipament tehnic a cabinetului, refuzând categoric ofertele personale.

Și, într-adevăr, părinții confirmă că liderii se răcească sunt încă la întâlnirile parentale preliminare înainte de anul școlar avertizează că nu cadouri sunt acceptate prin propunerea privind datele semnificative să fie limitată la un buchet comun de la clasa. înseamnă materiale, dacă doriți să trimită în beneficiul școlilor și a propriilor copii.

Profesorii, la rândul său, se plâng că ei trebuie uneori să literalmente „înapoi lupta“ de la părinți persistente care reușesc să ascundă cadouri scumpe în cărți, flori făcute de suveniruri pentru copii. Profesorul decent în acest caz, se încadrează într-o situație foarte ambiguă.

Pentru o astfel de categorie de cadre didactice ca lege actuală și proiectul de lege, proiectul de lege nu numai că nu sunt împovărătoare și nu limitarea actelor, ci și prin mântuirea efectivă a părinților activi.

Dar există o altă categorie de profesori care cred că plata muncii lor ar trebui să fie semnificativ mai mare decât salariul existent.

Și să compenseze diferența părinților „obligați” din buzunar. Prin urmare, un cadou pentru profesor este un dar personal pentru el, iar taxele pentru nevoile școlare și echipamentul Biroului de studiu sunt un element separat de cheltuieli. Și nu cazuri rare atunci când astfel de „profesori” aranjează scandaluri reale nu sunt suficiente pentru a fi o sentință generoasă.

Iată că există astfel de apetite exorbitante care forțează părinții să stabilească sume semnificative și sunt concepute pentru a tempera măsurile legislative luate. Elevii vor fi, de asemenea, protejați de faptul că atitudinea față de ei profesor, evaluarea cunoștințelor este măsurată prin suma colectată pe „dar”, de fapt, mită.

Desigur, litigiile vor continua, dar totuși va fi posibil să se rezolve conflictele emergente la nivel legislativ, protejând elevii și părinții lor din pierderile morale și financiare.

Opinia oamenilor despre dacă puteți oferi cadouri profesorilor, puteți vedea în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: