Totul despre Anul Nou și Crăciunul din Anglia

Totul despre Anul Nou și Crăciunul din Anglia

Crăciunul și Anul Nou în Anglia sunt cele mai mari sărbători de familie. Ele sunt de obicei sărbătorite în cercul rudelor și celor dragi, amintindu-și această zi despre tradițiile care sunt profund în trecut.

Istoria sărbătorii

Anul Nou în Anglia este foarte strâns legat de poporul englez trecut. Sărbătoarea plecării anului vechi și începutul Anului Nou este o tradiție care a apărut cu mult timp în urmă. Dar această zi nu este pentru britanicii sărbătorii principale de iarnă.

În vremurile vechi, oamenii celtici au început să sărbătorească începutul Anului Nou la miezul nopții pe 31 octombrie, și sa încheiat la 1 noiembrie, când sa terminat sfârșitul recoltei. Această sărbătoare este numită Samine. Noaptea, era obișnuit să ardă incendii, pentru că, potrivit legendelor, viața și-a început originea de la întuneric.

Este demn de remarcat faptul că Celții au aruncat brad, considerat-o un simbol al unui an nou și un copac magic foarte puternic. A fost obișnuit să devină în jurul ei și să aducă vreun sacrificiu în pădure Dumnezeu sau spirit, astfel încât el a aparținut favorabil oamenilor pe tot parcursul anului. Ca un sacrificiu a ales orice animal. Interiorul său, ca semn de apreciere, a fost atârnat în ramuri, care au devenit prototip de diferite decorațiuni moderne.

Cu toate acestea, când creștinismul a fost luat, toate acestea au fost interzise. În loc de interior pe pomul de Crăciun, bilele multicolore au început să stea, precum și ghirlande.

În ceea ce privește Scoția, în această parte a Insulelor Britanice Anul Nou a fost numit Hogmanay. În această perioadă au fost luate partide zgomotoase. Toți cei din jur au băut mult și brad, au mers să se viziteze reciproc și, de asemenea, ardea focuri mari. Cu toate acestea, în secolul al XVII-lea, protestanții englezi au fost interzise să sărbătorească Crăciunul în toate părțile din Marea Britanie, dar poporul scoțian încă puteau menține această tradiție. Mulți cred că, din cauza interzicerii, celebrarea Crăciunului a devenit partide destul de populare de Anul Nou. Numai în 1958, Crăciunul a început să ia în considerare din nou sărbătoarea publică.

Cum și când sărbătorim?

Sărbătoria principală a sezonului de iarnă din Anglia este încă Crăciun, iar noul an este doar o continuare a celebrării. Oficial în Anul Nou Marea Britanie și Crăciunul se întâlnesc cu 1 ianuarie și 25 decembrie, respectiv. Din moment ce acestea sunt sărbători legale, cele mai multe magazine sunt închise în această perioadă. Dacă vorbim despre week-end, atunci zilele sunt foarte calm, transportul public în acest moment aproape nu merge.

În ceea ce privește festivitățile, oamenii împiedică reciproc cadouri, focuri de artificii de lansare. Multe partide interesante britanic aranja.

Pentru copii, de data aceasta este deosebit de interesant, pentru că începe, de asemenea week-end. Vacante dura aproximativ 2 săptămâni, începe la 22 și la sfârșitul lunii decembrie la 3-04 ianuarie.

evenimente urbane

Locul central al festivităților tot de Anul Nou in Anglia este Trafalgar Square. Există un număr mare de oameni aici să se relaxeze, precum și admira bradul de Crăciun. Pentru prima dată, a fost înființat în 1841 prin ordin britanic Regina Victoria. Din 1947, pomul de Crăciun este livrat aici de la Oslo. Acest lucru se face ca un semn de recunoștință pentru faptul că soldații britanici au ajutat gratuit Norvegia de la naziști.

În plus față de sărbătorile obișnuite, parada de Anul Nou începe pe piața din Londra. Mai mult decât un cort de mii de engleză, precum și oamenii din diferite țări participă la această procesiune neobișnuită. Participanții principali sunt acrobați, clovni și dansatori, cel mai adesea deschid astfel de sărbători.

Pentru prima dată, o astfel de procesiune a fost aranjată în 1987. Parada de la strada Piccadilly începe și trece în aproape toate pătratele mari ale orașului. Cei care nu pot participa la martie pot să-l vadă liniștit la televizor.

Ca decorat?

Înainte de Crăciunul vesel, oamenii britanici încep să-și decoreze casele. Asa de, Pentru a decora ferestrele, folosesc coroane de ienupăr cu lumânări. Multe Ajunul Crăciunului numit „Lumânări de noapte”. O astfel de vacanță este îndeplinită în mod necesar, cu un pom de Crăciun, care sunt decorate cu multi-colorate jucării, precum și ghirlande.

Camerele atârnă ramuri de brad proaspete și diverse vegetație, de exemplu, ostolist, vâsc și iederă. Toate decoratiuni nu sunt eliminate până în noul an.

Ce este gătit pe masa?

Cel mai adesea, feluri de mâncare de Crăciun și de Anul Nou sunt preparate dupa retete traditionale. În ciuda acestui fapt, meniul este destul de diversă. Fiecare casă servește un curcan mare, la cuptor cu cartofi și castane. Toate acestea sunt asezonate cu sos alb. În plus, vasul principal al mesei poate fi, de asemenea, o gâscă. Multe plăcinte coace parfumat cu carne și, de asemenea, varza tocană + cel mai des Bruxelles.

Un alt fel de mâncare important pe care este prezent pe masa festivă este oatpill rotund cu o imensă gaură în mijloc. În cazul în care fows sau griji, va fi considerat un semn rău. În ceea ce privește deserturile, britanicii sunt cel mai adesea preparate budinca sau plăcintă cu mere. În unele regiuni, se coace placinta de migdale delicioase, care este decorat cu diverse dulciuri sau fructe. Dacă vorbim despre băuturi, preferința apoi se acordă Punch.

Obiceiuri si traditii

Crăciun și Anul Nou sărbători sunt aproape întotdeauna asociate cu fapte interesante, precum și tradițiile. Asa de, Una dintre aceste tradiții este lupta clopoței din Londra Big Ben, pentru că el este cel care anunță începutul noului an. Prima bătălie a Chimes este abia auzit, pentru că, în ciuda greutății lor uriașe, care este egală cu 13 tone, ceasul arde într-o pătură mare. Exact la ora 12 patura este îndepărtată, iar clopoțeii sunt lovit în vigoare, care dă startul noului an.

Este demn de remarcat faptul că ajunge la turnul cu ceas în acest moment este pur și simplu imposibil. Prin urmare, cetățenii și turiștii pot admira doar ceasul de mai jos. Împreună cu bătălia de clopotei, focuri de artificii începe, ceea ce face ca un astfel de spectacol doar de neuitat.

Oamenii încep să îmbrățișările și saruta reciproc, turnarea pahare de sampanie. De la începutul noului an, chiar și oamenii nefamiliare felicit.

În Anglia există o altă interesantă tradiție de Anul Nou. Cuplu care saruturi sub mistlette de vâsc în ajunul Anului Nou sub bătălia de Kurats, întregul an următor nu va ceartă, și nu va separa. Prin urmare, toate cuplurile din dragoste intre sub Big Ben, cu o crenguta de vasc.

Toate britanicii sunt foarte place să dea fiecare alte cadouri. Cu toate acestea, ele nu ar trebui să fie scump. Cel mai adesea, acestea sunt cani neobișnuite sau magneți de frigider, cărți interesante, inele cheie și multe alte fleacurile drăguț. Toate cadourile din familie da lot.

Copii în acest moment, cu o trepidație specială sunt în așteptare pentru apariția lui Moș Crăciun. Pentru aceasta, ei de lângă șemineu șosete hang fierte pentru cadouri. Într-una din legendele se spune că într-o zi Santa Claus se urcă prin coșul de fum, iar monedele de aur erau stropite din buzunare. Nu au fost în cărbune, ci în șosete care au fost uscate de șemineu. Aceasta a fost tradiția de a închide șosete pentru cadouri.

Toți copiii scriu scrisori Santa Claus în care ei spun despre dorințele lor cele mai prețuite. Pentru toți devin realitate, Scrisorile trebuie să fie arse înainte de sărbătoare. Acest lucru se face pentru a fum de la țeavă la cel mai bun bătrân și a reușit să îndeplinească toate dorințele prețuite. În plus, se crede că Moș Crăciun oferă cadouri pe cerb. Prin urmare, copiii încearcă să lase diverse bunătăți pentru ei.

Există o altă tradiție interesantă pe care tocmai nu o puteți bypass. În ajunul Anului Nou este necesar să deschideți ușa accidentului negru în casă și să eliberați anul vechi. El trebuie să poarte tot ce sa întâmplat rău. În plus, aveți nevoie pentru a deschide ușa din față pentru a lăsa noul an.

tradiție Destul de interesant și neobișnuit de „primul invitat“. Când acestea dau clopotei, toată lumea așteaptă apariția oaspetelui, pentru că el trebuie să aducă nu numai noroc, dar, de asemenea, avere la casa.

Se obișnuiește să fie un om tânăr brunetă cu pâine, sare și cărbune. Cărbune el trebuie să arunce în șemineu, și numai atunci puteți începe felicita reciproc.

Este de asemenea important, înainte de debutul sărbătorilor de Anul Nou pentru a finaliza toate cazurile începute și să arunce toate lucrurile vechi și inutile. În unele regiuni, se obișnuiește să se ardă un butoi cu gudron. Această tradiție vă permite să scapi de orice rău, care a acumulat pentru întregul an.

Toate festivitățile din Anglia trec cu o mare distracție de măturat și. Acest lucru este valabil mai ales a proprietarilor de magazine. În acest moment, au loc vânzări, care ajunge uneori la 95 la suta. Deci, comercianții sunt felicitat peculiarly cetățeni cu sărbătorile de Anul Nou. Toate acestea atrage nu numai localnici, dar și turiști.

În unele regiuni ale Marii Britanii, se obișnuiește să se realizeze anul vechi cu cuvinte precum „Iepuri negru“. Și în primele câteva minute ale Anului Nou, trebuie să apelați la un iepure alb și spune „Iepuri albi“. Se crede că iepurele ar trebui să aducă noroc.

În Scoția câteva minute înainte de noul an, se obișnuiește să se cânte un cântec numit „Auld LANG Syne“. La începutul cântecului, toată lumea trebuie să dețină mâini. După China, este necesar să se treacă mâinile în fața tine, iar apoi a da mâna stângă unei persoane de pe partea dreaptă, iar mâna dreaptă este un om care stă pe partea stângă. Fa-o nevoie de ea într-un cerc de prieteni.

Rezumând, putem spune că de Crăciun și Anul Nou în Anglia sunt destul de originale și neobișnuite. Prin urmare, mulți oameni din alte țări doresc să ajungă acolo în ajunul sărbătorilor de Anul Nou și de a vedea totul cu proprii lor ochi.

Cum a sărbătorit Anul Nou în Anglia, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: