Totul despre celebrarea Anului Nou în Vietnam

Totul despre celebrarea Anului Nou în Vietnam

Vietnam – țara din Asia de Sud-Est, pe care milioane de turiști sunt vizitați anual. Ea atrage călătorii nu numai cu un climat cald și cu natura uimitor de frumoasă, dar și cu aroma lor asiatică originală. Mai luminos, se manifestă în timpul întâlnirii noului an. Aceasta este o vacanță foarte colorată și spectaculoasă, care este însoțită de un număr mare de tradiții și rituri naționale. Din articolul veți învăța când și cum se observă, ce feluri de mâncare pot fi văzute pe masa de Anul Nou din Vietnamez, că se dau reciproc și ce ritualuri sunt efectuate.

Particularități

Anul Nou în Vietnam numit Tet Nguyen Dan (tet abreviat), Ceea ce este tradus ca „Vacanță de prima dimineață”. El este cea mai importantă și mai preferată vacanță din țară și durează între 3 și 5 zile (în unele zone – până în săptămână). Pentru această perioadă, toate agențiile și băncile guvernamentale, magazine, cafenele și restaurante sunt, de asemenea, oprite de lucru, astfel încât produsele și lucrurile necesare sunt cumpărate în avans.

TET nu are o dată specifică, deoarece El începe să sărbătorească în prima zi a calendarului lunar, care în fiecare an cade pe un număr diferit. Iar rangul este suficient de larg – de la sfârșitul lunii ianuarie până în ultimul deceniu al lunii februarie. Anul trecut, anul lunar vietnamez a venit pe 5 februarie. 2020 va fi sărbătorită de la 25 ianuarie.

Tet este numit și „vacanța de primăvară” (Hoy Suan), pentru că Noul an Lunar se deschide exact în acest sezon. De aici – tradiție pentru a decora străzile, clădirile și casele lor cu plante strălucitoare înflorite.

Dacă doriți să vizitați Vietnam în timpul sărbătorii de Anul Nou, atunci Cumpărați zboruri și hoteluri de carte au nevoie de cel puțin 3 luni înainte de eveniment. În caz contrar, va veni peste un imens supraplății (până la 50%) sau, în general, cu lipsa de bilete și numere de hotel. Cel mai bine este să vină cu o săptămână înainte de taat în sine pentru a avea timp să viziteze și să expoziții muzee (până când închise), precum și a ajunge la vânzări de vacanță pre.

După cum a menționat?

Vitname Tet, precum și Anul Nou rus – Aceasta este, în primul rând, o vacanță de familie. El încearcă să-și petreacă într-un cerc de cele mai apropiate persoane, iar în cazul în care rudele sunt departe, atunci du-te la ei să se constate sosirea primăverii. Este, de asemenea, un moment în care își amintesc strămoșii lor și să le ofere cu onoruri speciale.

Anul Nou vietnamez este format din 3 etape: Pregătirea pentru vacanță (tatnien), Anul Nou (Zyathya) și sărbătoarea însăși (Tannen).

Pregătirea pentru vacanță (Tatnien sau Tat Nien)

Această etapă începe timp de o lună și jumătate înainte de noul an și include mai multe acțiuni obligatorii.

 • Curățenie. În ajunul sărbătorii, vietnamezii aranja o mare curățenie generală: ele sugerează curățenia și ordinea în casă și în curte, a scăpa de lucruri inutile vechi, uneori chiar să facă reparații. Sensul ei simbolic este de a elibera locul pentru a ajunge un nou.

 • Curățați altarul strămoșilor, care este în fiecare casă să-l gătească la oferta de Anul Nou. Apoi decora altarul de flori. Această misiune de onoare este realizată numai de proprietarul casei.

 • Distribuția datoriilor și a iertării. Conectați-vă la anul nou al lunii este necesar cu o conștiință clară și o inimă curată.

 • Vizitați mormintele strămoșilor De asemenea, este un ritual tradițional pre-vacanță. Vietnamez călărește un cimitir și pune în ordine locul de înmormântare al rudelor lor decedate.

 • Cumparare de haine. Locuitorii din Vietnam sărbătoresc TET în haine noi, îmbrăcați în ea după wisers vechiului an. Deosebit de important pentru copii. Ei trebuie să se întâlnească cu anul lunar care vine în „hainele noi”, astfel încât să devină fericită pentru ei, de succes și favorabil, a adus schimbări pozitive. Prin urmare, părinții în timpul tatușiei dobândesc costume frumoase.

Pentru iubitorii de cumpărături, aceasta este cea mai de dorit perioadă, deoarece rafturile magazinelor, centrelor comerciale și chioșcurile de piață sunt înghețate din abundența de bunuri.

 • Cumpărarea de cadouri și produse la masa de Anul Nou. Este necesar să se deplaseze alimente pentru întreaga perioadă festivă, deoarece magazinele din întreaga tat vor fi închise. Cadouri de membri ai familiei, rude și prieteni sunt cumpărate.

Capitolul următor dedicat acestui articol.

Ce și cum decorează?

Înainte de Anul Nou, strada Vietnam este transformată. Comerțul activ în plantele și fructele înflorite se desfășoară peste tot. Pentru a vă decora casele pentru vacanță, locuitorii locali cumpără crizanteme, suculente, catifea, orhidee, daffodiluri și alte flori. De asemenea, decorează clădirile și pilonii, creează o varietate de compoziții care afectează imaginația.

Pe pereții magazinelor, restaurantelor, întreprinderilor și altor clădiri apar inscripții luminoase cu felicitări și dorințe de Anul Nou, atmosfera festivă îmbunătățește ghirlande multi-colorate și lanterne chineze strălucitoare. Roșu-galben gamma domină în noul an.

Se crede că aceste culori atrag bunăstarea familială și financiară, aduc noroc și fericire. Prin urmare, locuitorii din Vietnam încearcă să-și decoreze casa cât mai mult posibil.

Mandarine, ramuri de piersic și de caise – principalele atribute ale Theta. Ele sunt simboluri ale bogăției, prosperității și norocului în anul lunar. În fața casei sale, locuitorii a pus un copac mandarină într-o oală, asigurați-vă că pentru a fi fructe coapte, și locul în vasele ocupă ramuri de flori piersici și caise. Primul rod este mai frecventă în nord, și în casele Yuzhan, vă puteți întâlni cel mai des a doua plantă.

Analogic arborelui nostru de Crăciun în Vietnam este bambus. El „locuiește“ în aproape fiecare curte. Bambus pentru vacanță cu atenție îmbrăcați amulete, panglici roșii și origami. De asemenea, agățat clopote pentru a proteja împotriva spiritelor rele, și lampa de bambus trunchi încoronată, astfel încât să acopere calea sufletelor.

mare popularitate pentru noul an în locuitorii din zonă se bucură pepeni verzi ale căror carne roșie strălucitoare simbolizează succesul. Au tăiat sau lipite diferite salutări. Adesea, pepene verde este plasat pe altarul strămoșilor.

Tabelul festiv

Farfuria principal al TAT vietnamez este numit Baltyang (Banyan) sau Balt (Banh Chung). El este considerat decorarea principală a mesei de Anul Nou. Acesta este un tort sudat pe o pereche, ingredientele obligatorii din care sunt orez lipicios, carne de porc (națiunilor musulmane – pui) și fasole mung. Unele hostess adaugă, de asemenea, mazăre verde și arcul marinat. Toate componentele sunt „sudate“ în banane sau porumb frunze, care sunt apoi legate cu fire de bambus.

Pie devine extern similar cu pachetul sau cadou. Baltyang trebuie să aibă o formă pătrată sau dreptunghiulară, deoarece simbolizează recunoștința terenului pentru recolta, care ofera toate cele 4 anotimpuri – vara, iarna, primăvara și toamna. Al doilea fel de mâncare mai an este un pepene amar dezbrăcat cu carne. Vietnameză foarte aprecia proprietățile sale utile și terapeutice.

Și preferințele de gust nordici din sud sunt oarecum diferite. În partea de nord se pregătesc, de obicei, picioare de porc, rece și pește. Iar în meniul festiv al locuitorilor din sud include carne de porc coaptă în lapte de cocos și multe legume. De asemenea, pe masa de Anul Nou sunt fructe, pelete și diverse tratează din orez.

Ceea ce este dat?

Vietnamez pentru noul an da fiecare alte cadouri. Acestea fac schimb de membri ai familiei, rude, prieteni și oameni chiar necunoscute. Este important să nu costul de lucru, dar subtextul său simbolic. Foarte populare cadouri „comestibile“. De exemplu, mâncăruri din orez înseamnă dorința unei vieți pline și bogată, pepene verde, în special cu felicitări lipite sau sculptate pe ea, aduce bucurie, fericire și bogăție, ca și alte fructe de culoare roșie.

Dar cel mai popular cadou este bani. Suma este de obicei mică, în moneda locală, cu toate acestea, facturile trebuie să fie noi. Ele sunt puse într-un plic roșu sau sac – această culoare simbolizează prosperitate. Chiar și în templele, călugării dau monede enoriașii.

Numerar este obișnuit ca acesta să fie obișnuit să-i ofere copiilor să-și programeze copiii la viitoarea viață de succes și bogată. Ele sunt numite Li Xi (bani fericiți). Și copiii doresc părinții lor, bunicii sănătății și longevității bune.

Există o listă de cadouri „nefericite”. Acestea includ ceasuri (ele însele înseamnă timp înec), medicamente medicale (duc la boli) și chiar pisici (viewing-ul lor arată ca cuvântul „sărăcie”). Obiectele acute (de exemplu, cuțitele) sunt, de asemenea, mai bune pentru a nu oferi – se crede că acestea conduc la conflicte și certuri.

Tradiții și obiceiuri

Anul Nou Vietnamez este bogat în obiceiurile și tradițiile naționale care au un semnificație simbolică importantă. TET se deschide cu procesiuni luminoase de carnaval și festivaluri colorate. Diferite evenimente festive sunt ținute pe străzi: târguri, spectacole de dans, concerte, spectacole de păpuși, cocoși, idei frumoase de foc, concursuri și jocuri în care oricine poate participa cineva. Pretutindeni domnește atmosfera de distracție și bucurie rar.

Unul dintre cele mai spectaculoase și de neuitat ochelari este un dans de leu. Dansatorii au pus costume mari de culoare galben-roșu de creaturi, reprezentând o simbioză a unui leu și dragon. Acest animal mistic din mitologia asiatic personifică forța și puterea. Se intenționează să conducă spiritele rele din locuințele vietnamezei. Oamenii îl ajută în această misiune, creând cât mai mult zgomot posibil: bătut în goluri, clopote și tobe, lasă focurile de artificii și focurile de artificii și doar țipați cu voce tare. Și seara, când Hemneets, vietnamezii se adună în fața incendiilor din curți și parcuri.

Treptat, de pe străzi, celebrarea teta merge în casa în care membrii familiei stau la masa festivă, fiecare da alte cadouri și urări de schimb calde.

La TV arată comedie națională și transmisii muzicale, la miezul nopții Locuitorii din Vietnam asculta felicităm președintelui. Cântecul principal de Anul Nou este considerat compoziția legendară a grupului ABBA „Anul Nou fericit”.

Faceți cunoștință cu TET în compania unei persoane în vârstă este considerată deosebit de onorabilă. În prima dimineață a Anului Nou, trezirea ar trebui să fie devreme. Trezirea, du-te vietnameza la templele, în cazul în care comit donații și ritualuri pentru a atrage noroc. Apoi reveniți acasă și continuați să sărbătorim noul an la masa festivă.

VZiua este dedicată vizitatorilor pentru a vizita – vizitați vecinii, rudele și prietenii, felicitați-i și dați cadouri mici. Dar acest lucru Asigurați-vă că precede invitația – fără să meargă la casa altcuiva nu este acceptată. O mare importanță este atașat la cineva care a devenit primul invitat în noul an. Alegerea candidaților este adecvată responsabil. Preferința este dată de o persoană de succes, astfel încât energia sa este atras de casa bunăstarea și prosperitate.

Și, în sfârșit, a treia zi este dedicată vizite la profesori și oameni respectate. Clear pentru a TET este considerată o admitere proastă – puteți folosi noroc. Prin urmare, trebuie să aveți timp pentru a curăța în fața vacanță curățenia ta.

În noul an, face vietnamez amintirea adormiti rudelor și a pus ofrande abundente la altarul strămoșilor. Au pus o tavă cu 5 fructe diferite și alte bunătăți. Fiecare fruct indică unul dintre elementele: foc, cer, pământ, metal și lemn. În partea de nord, în setul „de sacrificiu“, de multe ori include Mandarin, Persimm, Annon, Citron, Banana.

În partea de sud preferă să dea sufletul strămoșii nucă de cocos, Mango, struguri, ananas, papaia. Dar nu există nici o listă obligatorie – aceasta poate fi inclusă în ea orice fructe, cu excepția unei grenade (asociată cu război), pere (pe un sunet similar cu cuvântul „glisarea“), portocaliu (el este un vestitor de nenorocire) și Durana. Acest ritual nu numai că demonstrează o atitudine respectuoasă și respectuoasă față de cei morți, ci și să-i întrebe despre randamentul bogat și prosperitatea în anul următor.

  Nici o altă vacanță din Vietnam, conține atât de multe tradiții religioase și culturale, cum ar fi TET. Văzându-l cu ochii lui, nu veți înțelege numai identitatea națională a poporului vietnamez, dar, de asemenea, obține emoții și impresii de neuitat!

  Despre cum să sărbătorim Anul Nou în Vietnam, uitați-vă în videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: