Tradiții de celebrare a vechiului an nou

Tradiții de celebrare a vechiului an nou

Ianuarie în Rusia este bogată pentru vacanțe. Primul număr al întregii țări sărbătorește noul an, 7 – Crăciunul lui Hristos. Și în noaptea de 13-14 ianuarie, vine o altă sărbătoare – vechiul an nou. Când și de ce a provenit cum a fost sărbătorit în Rusia și țările europene, pe care ritualii se desfășoară și ceea ce este de obicei pregătit pentru cina festivă – vom spune mai departe.

Istoria sărbătorii

Data festive suplimentare a apărut ca urmare a utilizării diferitelor moduri de vară. În timp ce majoritatea țărilor europene numărate zilele calendarului gregorian, Rusia a trăit în Julian. Uneori, din cauza acestei discrepanation de timp, au avut loc incidente: scrisoarea trimisă din Imperiul Rus ar putea fi primite de către destinatar european utilizat pentru a fi data indicată în ea.

În 1918, Rusia sa mutat la Gregorian Soulship, potrivit căreia noul an „mutat off“ înapoi la 13 zile. Acesta este modul în care tradiția de a sărbători vechi anul nou.

Apropo, această sărbătoare se remarcă nu numai din Rusia. El este, de asemenea, prezent în calendarul acelor țări din Europa și Asia, care în trecut a trecut de la un sistem de vară la altul, cum ar fi Rusia. Iată lista lor:

 • Elveţia+
 • Tunisia+
 • Algeria+
 • Finlanda+
 • Muntenegru+
 • Japonia+
 • Serbia+
 • Grecia.

Vamale și ritualuri

Anul Nou vechi este considerat o vacanță mistică. Nu este surprinzător faptul că Eva sa are loc o mulțime de ritualuri asociate cu implicarea bogăției și noroc în casă. Iată câteva dintre ele.

 • Pentru a satisface vechiul an nou, se obișnuiește să se pregătească haine noi, și arde vechi, pentru a scăpa de eșecuri urmăresc în trecut. De asemenea, este de dorit să se arunce în foc lucrurile copiilor, în care cei care au suferit o boală.
 • 14 ianuarie, în dimineața trebuie să luați 3 lumânări, le lumină și de a lua în jurul valorii de fiecare cameră cu ei, se deplasează în sens orar. Ar trebui să fie botezați, iar la sfârșitul ritului, să ia un topor și bat pragul ușor, spunând: „Viața, sănătate, pâine“.
 • Dacă aveți o casă privată, și păstrați-vă vitele, atunci puteți petrece următorul ritual pentru al proteja. cookie-uri se coace în formă de animale și a pus un fel de mâncare cu el pe masa de Anul Nou. Opțional, puteți trata animalele le.
 • Pentru a proteja pomii fructiferi de insecte dăunătoare, grădinari le agită în dimineața zilei de 14 ianuarie spunând: „Cum futut de I (numele) Bel-dracu ‘de zăpadă, astfel încât devouches în primăvara vierme-GADA a tuturor sfinților Vasili“.

În ceea ce privește masa festivă, conform obiceiului, nu pune feluri de mâncare de la o pasăre sau de pește, astfel că fericirea nu se concentrează asupra sau nu au navigat departe de casa. Dar carne de porc, cal sau carne de vițel este binevenit – cu ajutorul acestor conferințe, puteți atrage noroc, bani și erupții cutanate.

De asemenea, pe vechiul an nou pregăti bun de construcții. Rețeta și ordinea de pregătire ei au fost preluate din tradițiile slave ale reuniunii Anul Nou.

 • Ai nevoie pentru a începe fierberea un coc pentru timp de noapte (în 2.00). În cazul în care, ulterior, acesta nu va fi mâncat, este imposibil să se arunce vasul – este necesar pentru a da toate resturile de păsări sau animale.
 • Conform traditiei, feluri de mâncare au fost preparate din hrișcă sau orz cereale, dar astăzi este folosit mai des. Fructe uscate (stafide, kuragu), o varietate de nuci, miere la gust sunt sigur pentru a adăuga. Cu cât este mai bogat în umplutura, cu atât mai bine. Fiecare componentă are o semnificație sacră: nuci de sănătate simbolizează buna, stafide – viață lungă, miere de albine – o veste bună.
 • După instalarea tigaia (oala) cu terci de pe placa (aragaz), gazda ar trebui să monitorizeze îndeaproape procesul de gătit. În cazul în care pisica este „alpinism“ dintr-o cratiță sau vas se taraste dintr-o dată – să fie probleme. Cu toate acestea, nu este necesar să sperie. „Poor“ terci, împreună cu capacitatea de care aveți nevoie pentru a arunca într-o gaură, iar apoi eșecurile va fi frică de tine. Ei bine, dacă Casta a reușit să glorie, l mănânce fără un echilibru, atunci noroc și bogăție va veni cu siguranță la tine în anul următor.

O altă tradiție veche Dl slavona este Saty Guides. Dar ele nu sunt destul ca de Crăciun. În conformitate cu calendarul bisericesc, 14 ianuarie sărbători Ziua Sf. Vasili sau Vasile Generozitatea. De aceea, colindele în noaptea de 13 sunt numite „generosy“ 13 – 14: ei merg pe case și împrăștiate acolo cereale. Trebuie să le întâlniți că sunt bineveniți, este strict interzisă. Cu cât sunt mai mari carierele de cereale, mai bogate și norocul vor fi familia care trăiește în această casă.

În ajunul vechiului Anul Nou este cel mai bun moment pentru arderea și citirea diferitelor conspirații. Fetele necăsătorite ghicesc doamnele înguste, familiale – pe soartă.

Iată câteva exemple interesante de avere.

 • Ghicitul destinului. Trebuie să scrieți câteva nume de bărbați pe bucățile de hârtie, după care le-au pus sub pernă. Dimineața, la întâmplare ar trebui să fie scos o bucată de hârtie și să citească numele specificat pe acesta – așa că va apela mirele.
 • Mill Wax. Ia o lumânare mică de ceară (mai bună decât biserica), spargeți-o pe bucăți mici și puneți-o într-o lingură. Pregătiți capacitatea apei reci. Păstrați o lingură cu ceară peste flacăra lumânărilor până când se topește, după care se toarnă dramatic masa topită în apă. Așteptați aproximativ un minut, puteți începe interpretarea. Simbolul va fi cifra rezultată. Se crede că un mijloc de înger care primesc ajutor de peste, Horseshoe prefigurează punerea în aplicare a planurilor concepute, aparatul simbolizează începutul unui nou mod (sau vei primi o mașină ca un cadou, cum să știe). Interpretarea multe alte caractere pot fi găsite pe internet.
 • Ghicitul pe doamna câine. Un mod foarte neobișnuit pentru a afla ce soțul va fi. În noaptea de 13-14 ianuarie, fata ar trebui să meargă în curte cu un cuțit, du-te la un snowdrift și să înceapă să-l înțepa, în timp ce spune: „naibii, nu tăcut, dracu ‘, spune-mi, ce soțul va veni pentru mine, Il plâng să râdă?”. Acum ar trebui să asculte doamna câine. Dacă auzi un gavaj de alunecare și de apel, atunci soțul va fi bun, amuzant și bun blând. Dacă auzi un marait rău intenționat, atunci acesta va veni la tine. scoarță răgușit spune că va fi mult reducerii numărului mai în vârstă decât mireasa, iar catelul – că el va fi tânăr. Și dacă auzi brusc urlați – este foarte rău: căsătoria se va termina cu un divort sau văduvă.
 • Divinație despre căsătorie pe fire. Fetele ia mingea de fire, tăiate de pe același segment și foc la firul. Că care are un fir de câine mai repede decât toată lumea, primul și se va căsători va merge. În cazul în care leagăne de foc pe mijlocul șirului sau imediat, acesta va trebui să fie ca „la fete“.
 • Divinație de umbra. Ia-o listă de ziar, ea se îndoiesc, dar nu prea plat, în caz contrar se va întâmpla nimic. Puneți hârtia paperball pe un vas rezistent la căldură plat, a pus-o pe masă vizavi de perete și arde de hârtie. Nu mișca cenușă. Acum, să ia o lumânare aprinsă și instalați-l, astfel încât conturul foii de ziar arse a scăzut umbra pe perete. Prin contur puteți determina ceea ce promite anul. Aceasta ghicitului este similar cu turnarea de ceară, precum și interpretarea cifrelor este aceeași.

semne populare

  Orice vacanță, se spală cu un halou de misticism, are propriile sale semne și superstiții. Anul Nou Vechi, în acest caz nu este o excepție.

  • Dacă se îmbolnăvesc pe 13-14 ianuarie, atunci boala nu va da drumul pentru o lungă perioadă de timp.
  • Este imposibil să se pronunță cuvântul „treisprezece“ cu voce tare.
  • Este interzis să ia în considerare minor bani (monede), altfel vei plange tot anul.
  • În dimineața zilei de 14 ianuarie, să acorde o atenție la ramurile copacilor. În cazul în care acestea sunt acoperite cu rula pufos, apoi în anul următor va fi bogat în miere.
  • Dimineața ninsoare prefigurează o iarnă prelungită și zăpadă.
  • Holly copac simbolizează o recoltă bună.
  • Pe vechiul nou an este decis să pună în sus. Dacă nu îngropa securea războiului, atunci puteți rula în probleme. De aceea, de dimineață, 13 ianuarie, este recomandabil să se încerce să ierte lucrătorilor neprietenoase, precum și cer scuze tuturor celor pe care jignit de un cuvânt sau o afacere.
  • Aruncati o privire la cerul de noapte – în cazul în care nu există nori pe ea, iar stelele stralucesc, să fie doar un pic îngheț.
  • Oamenii nascuti la 14 ianuarie nu va fi lipsit de bogăție și bunăstare.
  • Este interzis pentru noul an vechi pentru bani imprumute, precum și lăsându-le. Dacă faci, finanțele vor fi tratate prin degete.
  • Uita de certuri, nu jura și nu mănâncă cuvintele pline de har, altfel vei fi supărat pe tot parcursul anului și jura.
  • Cumpărarea unui lucru nou promite frecvent actualizare garderoba pe parcursul anului.
  • În noaptea de 13-14 ianuarie, este necesar să se facă o dorință. Acesta va veni cu siguranță adevărat.
  • Încercați să-și petreacă o vacanță cu un domeniu de aplicare, distracție, acoperă masa bogata, invita pe cei dragi. Acest promulits distracție și bucurie pe tot parcursul anului. Dacă aveți o stare proasta, atunci anul va trece sub steagul de tristețe și deznădejde.
  • 14 ianuarie este interzis să îndure gunoi – așa că va aduce fericire din casa.

  Fapte interesante

  Calendarul gregorian a fost admis la instituția în 1582 de către Papa Grigore al XIII-lea. În ciuda acestui fapt, Rusia nu a mers pe ea, continuând să folosească Julian. Și numai în 1918 a fost acceptat în țara noastră de vară oficială. Biserica Ortodoxă în ziua de azi utilizează calendarul iulian vechi.

  Spre deosebire de noul an, vechiul an nou nu este „ziua roșie a calendarului“, astfel încât oamenii muncii nu primesc o zi suplimentară în afara în această zi. Cu toate acestea, mulți dragoste să-l sărbătorească la nu mai puțin decât noul an: face cadouri celor dragi, de așteptare pentru debutul la miezul nopții, se pregătește pentru a realiza din nou vechiul an, și după ce merg afară și să lanseze focuri de artificii festive.

  Nu toată lumea știe că diferența dintre cele două calendare ale calendarului cu fiecare secol devine mai. Acum este egal cu 13 zile, dar de la 1 martie 2100 va „crește” pentru o zi. Respectiv, Din 2101 și Crăciunul și Anul Nou vechi se va „mișca” o zi mai târziu.

  Pe tradiția ilegală a copacului nu aduceți la debutul vechiului an nou.

  Mai multe despre celebrarea vechiului Anul Nou, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: