Totul despre asceză

Totul despre asceză

Ascetismul în religie, filozofie și stilul de viață laic apel mediu legate de abstinenta de la diverse plăceri. Suporterii unei astfel de viziuni în lume susțin că viața asociată cu disciplina și auto-restricțiile stricte face o persoană mai puternică și îi ajută să obțină rezultate excelente în multe domenii ale vieții.

Ce este?

Ascetismul a provenit din Grecia antică. Fondatorul său este Aristipp, student al Socrates. Filosofii greci antice au crezut că beneficiile ascetismului sunt că face o persoană mai puternică.

Aketa a refuzat luxul și a condus un mod calm de viață care vizează dezvoltarea spirituală a persoanei.

Popularitate Conceptul de ascetism a fost, de asemenea, popular printre adepții diferitelor religii. Deci, în creștinismul timpuriu al poșetei care locuiau în auto-cunoaștere, rugăciunile și posturile au fost foarte respectate. Mulți dintre ei erau sfinți postumeniți.

În secolul al XX-lea, cuvântul „ascetism” a început să folosească psihologi. Această definiție pentru prima dată folosită în lucrările sale fondatorul psihanalizei Sigmund Freud. În psihologie, acest termen înseamnă un mecanism adaptiv, care se manifestă într-o situație în care o persoană compară realizările sale cu realizările altora și le recunoaște mai puțin semnificative.

Rol în istorie

În istoria omenirii, au existat multe perioade semnificative, atunci când un astfel de fenomen ca ascetismul a servit ca un protest împotriva exceselor.

Asa de, În vremurile antice Rusia, ascetismul a fost o modalitate de rezistență pasivă la toată aceeași viață. Fără a avea ocazia de a trăi în lux, oamenii au refuzat orice ispită. Simplu, lipsit de excese de viață a fost la momentul în care este mare onoare.

Reprezentanții ascetismului s-au întâlnit printre liderii mișcărilor poporului din Europa și ale Rusiei care se opun nobilimii și nu doreau să trăiască cu ei la același nivel.

Semnificația luptei cu cea mai înaltă clasă a fost că oamenii au sacrificat cu bucuriile momentale pentru faptul că copiii lor ar putea trăi în viitor.

Ascetismul religios

Separat, merită să vorbim despre ascetismul religios. Susținătorii aproape a tuturor religiilor predică refuzul la multe lucruri. Calea spre iluminare se află întotdeauna printr-un număr mare de restricții diferite.

În islam

Urmașii acestei religii de est în viața lor se concentrează asupra profetului Mohammed, care a spus mereu că oamenii ar trebui să trăiască o viață simplă. Este demn de remarcat faptul că el însuși a făcut o mare ascetică. Chiar luând postul regelui Arabiei, el a continuat să conducă un stil de viață modest, care nu permite nici un exces.

În general, formele extreme de ascetism nu sunt încurajate în islam. Singura excepție de la această regulă este practica postului în timpul Ramadanului. El cade pe mai-iunie. Pentru o lună întreagă, musulmanii aderă la o postare strictă de zi. De-a lungul zilei ușoare, ei nu mănâncă și nu beau apă. in afara de asta, Tot timpul liber în această perioadă, credincioșii încearcă să dedice studiului textelor religioase și rugăciunilor.

În creștinism

În religia creștină există și un set de reguli care ar trebui să fie aderă la toți cei care dorește să-și salveze sufletul nemuritor. În Biblie, ca în Coran, puteți găsi exemple luminoase de ascetism. Acestea includ Isus Hristos și Ioan Botezătorul, care fixează 40 de zile pentru curățarea corpului și a gândurilor lor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că în comunitățile creștine primitive, oamenii practic nu aveau obiecte personale. Au trăit modest și nu au nevoie de nimic. De-a lungul timpului, ideea că ascetismul radicală este calea doar dreptul de a salva sufletul, a fost respinsă. De atunci, numai astfel de piste un stil de viață călugări. Restul oamenilor doar va încerca din timp în timp, și, de asemenea, încercați să nu încalce principalele porunci. În Ortodoxie de la o persoană este obligată să fie moderat în pasiunile sale și este gata să ajute întotdeauna vecinul.

Citește mai mult  Tot ce trebuie sa stiti despre Hyugg

În iudaism

Un rol important este jucat ascetismului în viața urmașilor lui iudaismului. De exemplu, Moise, de asemenea, a petrecut 40 de zile în post și gânduri despre Dumnezeu. Mulți adepți ai acestei religii au refuzat orice relație și a efectuat aproape toată viața în singurătate. O figură importantă este înțeleptul Shimon Bar Yohai, care a fondat Cabala. Se spune că el a abținut de la mâncare și băutură la fel de mult ca 100 de zile. El a făcut acest lucru pentru a ulterior focul infernal ar putea avea nici o putere asupra lui.

În hinduism

Spre deosebire de alte religii, acest lucru nu există anumite aranjamente ale normelor în care ar fi indicat ce se poate face și ce nu se poate. Dar cei mai mulți oameni care sunt considerați sfinți în hinduism sunt cunoscute celor care s-au negat toate plăcerile și a petrecut mult timp în singurătate. Acum, unii adepți ai acestei religii sunt, de asemenea practică respingerea regulată a produselor alimentare, tăcere pe termen lung și meditație.

În jaisnoe

Această religie a apărut înainte de originea Indiei. Ea încurajează poștă, meditație de zi cu zi și practica yoga. Scopul principal al adeptii acestei religii este întreruperea unui ciclu lung al reincarnarilor. Pentru duș libertate în cele din urmă a câștigat, este necesar să se abandoneze pasiunile lumești și afecțiuni. Dar numai călugări care conduc stilul de viață neprihănită poate face față cu ea.

În budism

Budiștii, cum ar fi adepții Jainismului, caută să atingă Nirvana și de a pune capăt renașterea nesfârșită a sufletului lor. Pentru a atinge acest obiectiv, ele conduc stilul de viață drept și sunt complet de violență. Credincioșii o mulțime de timp dedica meditație și practica de yoga. În plus, ei vor regulat rapid.

Mulți oameni care conduc un stil de viață normală pleacă pentru o vreme în Ashrama pentru a fi singur cu ei, să-și amintească sau de a lua unele decizii importante. Puteți petrece timpul într-un astfel de loc de individual și în compania de oameni ca-minded sau mentori.

asceză secular

Spre deosebire de asceză religioasă, seculară care are ca scop nemurirea sufletului, ci pentru auto-îmbunătățire. Ascetia din cele mai vechi timpuri, filosofi, oameni de știință și chiar oameni de afaceri de succes au devenit. În societatea modernă, următoarele categorii de persoane pot refuza următoarele categorii de persoane.

 1. sportivii profesioniști. Înainte de concursuri semnificative, mulți dintre ei refuză alcool, satisfăcând produse alimentare și de sex, pentru a fi mai de durată, puternic și atent. În viața de zi cu zi, de asemenea, ei se limitează în mare măsură pentru a realiza următorul pas în dezvoltarea lor mai rapid.
 2. Artiști. Multe personalitati creative se disting prin reținere specială în viața de zi cu zi. Foarte adesea refuză unele divertisment, în scopul de a petrece mai mult timp, putere și bani pentru artă.
 3. Voluntari. Ca figuri revoluționare, ei refuză beneficiile lor pentru a schimba viața altora în bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru acei oameni care merg în țările sărace și să petreacă acolo pentru o lungă perioadă de timp, angajate în activități utile social.
 4. Persoanele cu diferite dependențe. Foarte adesea ele conduc un stil de viață ascetică la nici dorințe, dar din cauza presiunii sociale. Restricții temporare permit oamenilor să scape de mai multe vicii dăunătoare. În plus, ele ajuta la realizarea armonie cu ei înșiși și uita de probleme interne.
 5. vegetarienii. Refuzul de carne este, de asemenea, un semn al ascetismului, mai ales în cazul în care o persoană devine vegetarian din cauza dragostei pentru animale și refuzul de a fi implicați în uciderea lor.
Citește mai mult  Laksheri: Stil de viață pentru ales

Pentru unii oameni, ascetismului selectivă este auto-limitare doar temporară, pentru alții – stil de viață. Printre faimoasele askets se pot distinge prin următoarele personalități.

 1. Alexander Suvorov. Acest comandant rus a condus în același mod simplu de viață ca și soldații săi. Pentru că el a fost dragoste cu subalternii săi.
 2. Mark Zuckerberg. Fondatorul uneia dintre principalele rețele sociale, în ciuda oportunităților sale mari, duce un stil de viață foarte modestă. Pentru el, idei și proiecte sunt mult mai importante decât divertisment și achiziții.
 3. Jose Cordano. Un alt ascet celebru este fostul președinte Uruguay. Averea sa interesat niciodată. De aceea, el a enumerat cele mai multe dintre salariul său la diverse fonduri de caritate.
 4. Fedor Unghiuri. Acesta este un celebru chirurg mondial. El a devenit faimos pentru activitățile sale educaționale și profesionalism. Una dintre cele mai recente operații un om petrecut în ajunul zilei sale de nastere sutime. Salvați motivul pentru sunet și dorința de a trăi bine gestionat din cauza unui stil de viata moderat.
 5. Nikolai Amosov. Acest susținător al ascetismului a fost, de asemenea, un medic. chirurgie cardiaca a condus un stil de viață sănătos, a lucrat foarte mult și întotdeauna a încercat să ajute pe cei care au nevoie de ea. Pentru mulți, el a devenit un exemplu real, inspira schimbări și noi realizări.
 6. Keanu Reeves. Poziția acestui actor celebru îi permite să trăiască în lux. Dar el trăiește într-un apartament mic, se mută pe transportul public și îi place să comunice cu fanii operei sale. Majoritatea taxelor sale, un om sacrificii pentru caritate și în fondurile pentru combaterea cancerului.
 7. Maica Tereza. În compania de sex masculin Asketov există un loc pentru celebrul caritate. Toată viața pe care a încercat să o ajute pe alții fără să nu ceară nici un beneficiu pentru ei înșiși. În acest timp, o femeie a salvat multe vieți.

Un exemplu al acestor oameni demonstrează că ascetica ar putea duce la o viață saturată și nu se simte disconfort grav, refuzând multe lucruri impuse de companie.

Reguli fundamentale

Oamenii care sunt interesați de acest fenomen ar trebui să învețe despre principiile de bază ale ascetismului. Asket, de regulă, controlați cele trei sfere ale vieții lor.

 1. Corp. Refuzând alimentele și plata timpului de a exercita, o persoană a testat treptat carnea. Acum nimeni nu cheamă pe oameni să fie foame masiv. Doar revizuiți dieta și abandonați toate în plus și dăunează corpului. Nutriția mai curată și sporturile regulate vor ajuta o persoană să-și aducă corpul în ordine și să devină mai sănătoși.
 2. Minte. Un alt aspect important – un refuz al traverselor și discuțiilor celebrate. Capacitatea de a controla discursul său și nu pierde timpul pe bârfă și conversații goale fac o persoană mai atractivă în ochii altor oameni, și în propria lor.
 3. Suflet. Pentru Asklet este foarte important să se controleze și starea ta interioară. Acest lucru este bine ajutat de meditatie si alte practici spirituale.

Separat, aspectele masculine și feminine ale ascezei, de asemenea, să aloce. Deci, oamenii în dezvoltarea lor ar trebui să sublinieze dezvoltarea forței interne și a încrederii în calea aleasă. La urma urmei, sarcina principală este de a proteja familia. Femeile ar trebui să dezvolte moliciune și capacitatea de a compara.

În general, să se introducă aceste reguli în viața ta nu este atât de dificil, așa cum pare la prima vedere.

În cazul în care pentru a începe practica?

Începe schimbarea obiceiurilor și viziune asupra lumii stă treptat. Va ajuta în acest arc de reguli obișnuite.

 1. Trebuie să ne amintim că ascetismul nu face în stare proaspătă de viață și goliți. În era digitală, atunci când o persoană trebuie să asimileze în mod constant un număr mare de informații noi, odihnindu-se la excesul de zgomot se duce la el numai. În plus, toate plăcerile care încep ascetic încă pleacă în viața sa, par să fie mai luminoase și să aducă mai multă bucurie.
 2. Trebuie să vă schimbați viața pas cu pas. Un refuz puternic al tuturor lucrurilor plăcute va face o viață umană tare și plictisitoare. Prin urmare, introduceți treptat obiceiurile noi. Cel mai bun mod – la începutul fiecărei luni, alegeți un scop pentru dvs. și să lucrați la realizarea în fiecare zi. După trei săptămâni, un nou obicei va deveni parte a vieții. O astfel de abordare rațională salvează o persoană de la suferințe inutile și senzații neplăcute.
 3. Încercarea de a schimba viața ta, trebuie să schimbi atitudinea față de produsele alimentare. Nu este necesar să se grăbească în extreme și să devină un aliment vegetarian, vegan sau crude. Mai întâi trebuie să vă urmăriți doar obiceiurile de hrană și să faceți o listă de lucruri care ar trebui refuzate. De obicei, această listă include fast-food, alcool, dulciuri și diverse sosuri. Vasele dăunătoare pot fi înlocuite mai utile. Oamenii care sunt obișnuiți să gustați în mod constant în mișcare, merită să încercați să gătiți acasă. Există multe feluri de mâncare simple și delicioase, cu pregătirea căreia orice persoană se va descurca. O astfel de atitudine față de alimente va contribui la reducerea costurilor de alimente. În plus, o persoană după câteva săptămâni se va simți mai bine și mai energică.
 4. După ce a înțeles cu obiceiurile sale de hrană, puteți trece la curățarea spațiului înconjurător. Există multe maratonii „fără raft”, care vă permit să scăpați de toate inutile. Pentru a vă simți mai confortabil, merită să aruncați toate lucrurile care sunt rareori folosite și nu aduc nici o plăcere. Aceasta se aplică de îmbrăcăminte, și feluri de mâncare, și diverse suveniruri. A scăpa de gunoi inutile, nu ar trebui să trageți lucruri noi la casa. Inainte de a cumpara un alt trunchi, ar trebui să gândească întotdeauna cât de valoros. În primele luni ale „viață nouă“ la magazin este cel mai bine otrăvit cu o listă cu atenție și atent de achiziții. Banii care vor fi salvate grație acestei abordări la viață, este în valoare de cheltuieli într-o călătorie sau de auto-dezvoltare. Aceasta va aduce beneficii mult mai mult decât achiziționarea unui nou sac sau rochie.
 5. Pentru a controla modificările, puteți utiliza un jurnal sau aplicații speciale. În ele, o persoană poate sărbători toate realizările sale în fiecare zi. Acest lucru vă va permite să urmăriți progresul pentru luna. Posibilitatea de a observa schimbările lor inspiră oameni pentru muncă suplimentară.
 6. În procesul de întreaga cale trebuie să ia toate neajunsurile tale. Fără acest lucru, există riscul de a arunca lucru a început după primul eșec. În același timp, nu trebuie să vă uitați la realitatea dvs. prin ochelari de trandafiri. La urma urmei, fără evaluarea corectă a ceea ce se întâmplă, va fi dificil să schimbați ceva în viața voastră.
 7. Angajat în auto-dezvoltare, nu fi neglijat cu odihnă. Dacă o persoană se va epuiza în mod constant, forțele sale de talie vor fi foarte repede epuizate. Acest lucru poate duce la arsuri emoționale complete. Prin urmare, este necesar să vă lăsați să vă relaxați.
Citește mai mult  Totul despre stilul corporativ

Moderarea în alimente, îmbrăcăminte și divertisment ajută la concentrarea unor obiective foarte importante și îmbunătățirea semnificativă a calității vieții. Prin urmare, nu ar trebui să luați în considerare ascetismul prin rămășița trecutului. Acest stil de viață este destul de potrivit pentru oamenii moderni.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: