Affinage de argint: caracteristici și modalități

Affinage de argint: caracteristici și modalități

Metode de obținere a argint și alte metale prețioase, cu curățare de impurități multe, iar unele dintre ele sunt posibile exclusiv în întreprinderi industriale și laboratoare chimice. Cu toate acestea, există tehnici care permit afficarea de argint în condiții de viață.

Este vorba despre ei că vom vorbi în revizuirea noastră.

Esența procedurii

Pentru a obține de argint purificat din tehnic, se aplică tehnici care îi permit să-l salveze de la diverse impurități. Totalitatea tuturor tehnicilor a primit numele de affinant. În esență, o astfel de procedură reprezintă un proces industrial, cu toate acestea, puteți efectua toate manipulările necesare și la domiciliu.

Pentru curățare, puteți utiliza astfel de obiecte ca:

 • Orice bijuterie de argint+
 • Clame obținute în timpul procesării electrotehnice a Argentum+
 • Resturi tehnice care conțin impurități+
 • Deșeuri industria de plumb.

Puteți obține argintul pur din componente radio, piese placate cu argint și contacte de argint, precum și fragmente de minereuri obținute în timpul producției fosile.

Metodele interne de afinație de argint includ următoarele tehnici:

 • Clorurarea chimică+
 • In cautarea+
 • electroliză.

Alegerea finală a unei aplicații a afinității depinde de factori precum:

 • Numărul de metale tratate+
 • Posibilitatea de a asigura continuitatea procesului tehnologic+
 • Starea inițială a aliajului fiind procesată.

Instrumente necesare

Un set de bază depinde direct de ce metodă de obținere a argintului pe care ați ales-o.

Astfel, va fi necesară pentru afinia argintului elementelor:

 • Container de sticlă+
 • Stick cuarț+
 • Acid azotic+
 • Clorură de amoniu+
 • sare+
 • Sulfură de sodiu+
 • Orice filtru+
 • pâlnie+
 • Apă deorată+
 • Cupru Loom.

Când conduceți checkout, trebuie să gătiți:

 • cuptor+
 • conduce+
 • creuzet.

Pentru a efectua electroliza necesară:

 • unitate de putere+
 • Materiale izolante+
 • oțel inoxidabil+
 • banda izolatoare+
 • Sac de pachete de ceai+
 • Orice recipient din plastic.

Masuri de precautie

Aflage de argint este destul de profitabilă. Dar, deoarece, în timpul purificării metalelor, sunt utilizate unele substanțe chimice, sunt necesare reguli de securitate.

Primul lucru de a acorda atenție chiar și înainte de începerea lucrării este Posibilitatea de a evacua camera în care vor fi efectuate măsuri de curățare a argintului. O opțiune ideală va funcționa în aer liber – aceasta va avertiza otrăvire substanțe chimice periculoase. Dacă nu există o astfel de posibilitate, ar trebui să alegeți camera în care este instalat extractul puternic și există ferestre care pot fi descoperite dacă este necesar.

Pentru a proteja pielea, ochiul și membranele mucoase, trebuie să purtăm mănuși de cauciuc, ochelari speciali și neapărat o haină.

În stadiul de lucru cu acid azotic suplimentar trebuie să poarte un aparat respirator, În caz contrar, o pereche de substanță periculoasă va cădea în plămâni și va cauza paralizia tractului respirator superior.

Acordați o atenție deosebită faptului că Este strict interzis să turnați apa în acid – acest lucru poate provoca stropire chimică. În conformitate cu regulile de comportament de siguranță într-un laborator chimic, numai acidul în sine poate fi turnat cu atenție în apă.

În general, dacă este corect Urmați instrucțiunile tehnice pentru afinzei și respectați ordinea stabilită a proceselor, Puteți obține un metal prețios de cea mai înaltă calitate, chiar și în condiții interne, fără nici o amenințare la adresa vieții și sănătății unei persoane care efectuează o muncă.

Metode

Clorinare

Această metodă este utilizată pentru a obține metale prețioase din soluții. Procedura de curățare a argintului de la impurități suplimentare la domiciliu în acest caz include mai mulți pași.

 1. Inițial, la soluție se adaugă un ușor sulfat de sodiu, astfel încât sulfat de argint este obținut ca rezultat. După ce compozițiile se inversează unul cu celălalt, se adaugă clorură de amoniu – ca rezultat al acestei reacții, se obține clorura de argint.
 2. Lichidul format în timpul acestor reacții este apărat de ceva timp, astfel încât acesta să fie împărțit în fracțiuni separate. Ca rezultat, trebuie obținute două soluții separate – una transparentă, cealaltă este mai murdară.
 3. După ce a efectuat afinitatea chimică de argint, argintul însuși trebuie separat de soluție, pentru că veți avea nevoie de o pâlnie, precum și un filtru de hârtie.
 4. Întreaga soluție este turnată în sac – lichidul curge în recipientul din plastic, iar metalul de pulbere va fi vizibil pe hârtie.
 5. Toată pulberea obținută trebuie uscată și se grăbește într-un singur întreg – aceasta este o clorură de argint scăzută. Din aceasta, este necesar să obțineți un metal pur. Pentru a face acest lucru, este amestecat cu carbonat de calciu în proporții egale și topite.

Argintul este considerat complet purificat în cazul în care nici un fel nu va fi vizibil în timpul saloanelor de re-realizare.

In cautarea

Purificarea argentumului tehnic de bază este efectuată folosind Tăiere. Această tehnologie se bazează pe caracteristica unică a plumbului topit împreună cu Argentum, oxidată în aer liber și separată de metalul însuși, împreună cu restul impurităților.

Pentru a efectua o ușurare, veți avea nevoie de o sobă sub formă de castron, acoperită complet cu Mergel. Pentru trimitere: Mergel este un lut poros de calcar rar. Are o caracteristică caracteristică care contribuie la absorbția maximă a oxizilor de plumb.

Tehnica de îndepărtare a argintului pas cu pas arată așa.

 1. Cuptorul cald cald și puneți tuburile de testare umplute cu argent de argent tehnic, precum și plumbul.
 2. Crucible se încălzește până la topirea finală. La finalizarea reacției termice, creuzetul este scos și conținutul său este vărsat în forme pre-pregătite.
 3. După ce compoziția se răcește complet, va avea o nuanță de curcubeu. Aceasta înseamnă că nu există doar argint în ea, ci și alte metale prețioase.

Evident, în timpul tuturor manipulărilor, puteți obține un aliaj argentum cu aur sau platină.

Electroliză

Ca un anod în electroliză, argintul contaminat, catodul este reprezentat de dungi subțiri din oțel inoxidabil.

Anodul este plasat în saci de lenjerie de pat – toate poluarea dizolvată sub formă de particule de argint evită dizolvarea electrolitică va fi colectată în ele. În același timp, argintul este amânat pe catozi. Dacă nu aveți o mulțime de experiență în execuția afinității de argint, este mai bine să faceți apel în această tehnică.

Condiționat, întregul proces este împărțit în 3 etape principale:

 • Dizolvarea metalelor în acid+
 • Selectarea sărurilor de argint și fuziunea lor ulterioară+
 • direct afinazul însuși.

La etapa inițială, veți avea nevoie de:

 • Soluție de acid azotic 68-70%+
 • Stick cuarț+
 • Orice container de sticlă.

Pentru a începe cu, acidul pur este amestecat cu apă deionizată într-un raport de la 1 la 1. Compoziția rezultată este agitată cu un wande de la cuarț. Acidul divorțat este vărsat de containere specializate destinate efectuării experimentelor chimice. Pentru a obține azotat de argint, vor fi necesare aproximativ 50 g de argint pentru fiecare litru de lichid.

Substanța de argint trebuie să se topească în acest fluid. Acest proces este însoțit de eliberarea gazului NO2 și, de asemenea, determină colorarea compoziției în albastru. Dizolvarea durează de mult timp – pentru finalizarea completă a reacției de care aveți nevoie de cel puțin 8-12 ore.

După aceea, așa-numitul „pigment de argint” ar trebui să fie exploatat. Pentru aceasta, argintul metalic este deplasat din azotat de argint cu cupru. Atragem atenția asupra faptului că, ca o sursă de cupru, puteți folosi orice conducte de apă achiziționate pentru a străluci. Adăugarea acestui element provoacă accelerarea reacției chimice. Cimentul de argint rezultat pe tuburi este un argent în formă de pulbere.

Esența procesului este că tuburile sunt administrate nitrat de argint cupru, așa că în timpul rafinării se dizolvă complet, iar dacă s-au întâmplat, trebuie să adăugați o altă porțiune. În timpul deplasării argintului, procesul încetinește, astfel încât să îl puteți lăsa timp de câteva zile fără control. Singurul lucru este necesar Păstrați sub control prezența cuprului în soluție și, de asemenea, pentru a urmări elementele străine să apară în ea.

La finalizarea procesului chimic, acesta va indica o soluție complet răcită fără semne vizibile ale reacției, precum și prezența unui lichid albastru la partea superioară și un strat de ciment de argint de mai jos.

Apoi puteți face un ciment de filtrare direct. Rețineți că procedura de filtrare trebuie efectuată de cel puțin 5 ori, numai pentru a scăpa de reziduurile de azotat de cupru. După finalizarea curățării, trebuie să colectați toate cimentele rămase, să evaporați umiditatea excesivă sau să așteptați până când se evaporă în mod natural.

La sfârșitul filtrării în soluție, unele argint pot rămâne, astfel încât să puteți adăuga o sare ușor de masă și să plecați până când apare sedimentul. Cimentul de argint în formă uscată trebuie îndepărtat și se grăbește, pentru că este necesar să o încălzi în mod consecvent și uniform. Apoi alegeți în apă. Datorită acestui lucru, se formează boabe, concepute pentru lucrările ulterioare cu metalul.

În acest stadiu, se dovedește argint aproximativ 980 de eșantioane, Adică, vor exista încă unele impurități suplimentare în aliaj. Puteți scăpa de ele în a treia etapă, când se obține direct argintul aflat direct, dar este necesar să plătiți aliajul metalic rezultat la bar.

La forma de argint rezultată trebuie atașată la panglică din oțelul inoxidabil, astfel încât marginea să rămână agățată. După aceea, de la ștecher, banda și cleștii ar trebui să creeze un catod, iar bagheta anodică o face prin filtru. Pre-soluția preparată de argint este crescută de apa distilată obișnuită, aducând o cantitate la 2 litri. Catodul este plasat într-o baie electrolitică, turnată cu o soluție de electroliți, astfel încât să elimine atingerea cu un complot de contact al benzii și o bară de argint. După aceea, minus este conectat la furculiță și, respectiv, la baston, iar curentul electric este furnizat.

După aceea, trebuie să vă asigurați că cristalele de argint în creștere nu au ajuns la catod, deoarece poate provoca un scurtcircuit.

La finalizarea reacției Bara de argint este complet dizolvată, după care electrolitul este drenat. Cristalele de argint sunt spălate de mai multe ori în apă și uscate. Apoi, cristalele vor rămâne numai.

Argintul de argint în condiții de viață poate fi o ocupație fascinantă, iar rezultatul său – superior toate așteptările dvs. Fiecare dintre metodele utilizate este unică în felul său, iar eficiența tehnologiei depinde direct doar de eforturile pe care le atașați.

Care sunt caracteristicile afinității de argint, vezi în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: