Aktinolitol: Descriere, proprietăți și aplicații

Aktinolitol: Descriere, proprietăți și aplicații

Aktinolithololithium apartine mineralele care formeaza rasa din grupa amfibole (structura cristalului este construit din lanțuri duble), și aparține clasei de silicați. Numele pietrei este format din cuvintele grecești, care traduce „piatra radiantă”. Desigur, mineralul a primit un astfel de nume nu este așa, în el puteți vedea un număr mare de cristale și raze ale acului. Aktinolitolița a fost populară pentru multe națiuni în antichitate, dar înregistrarea oficială a avut loc doar în 1794.

Domenii naturale

Gama de locație naturală a acestui mineral este destul de largă. Se găsește în Austria, Elveția, unele state americane (California, Alaska, Virginia și altele). Se poate găsi și în Canada, Italia, Tanzania, Brazilia, pe insula Madagascar, în Ucraina. În Rusia, atrolitolita este exploatată pe teritoriul Uralilor de Sud, în Karelia și Primorye.

Adesea, acest mineral se găsește împreună cu depozitele de rodie, cuarț, Talca.

Proprietati fizice si chimice

Culoarea pietrei variază de la gri-verde la nuanțe de verdeață întunecată. Aceste vopsele Actinolita oferă prezența fierului în ea. Mineralul este inerent în sticlă sau stralucire matasoasă și șocantă. Duritatea pietrei pe scara Moos este de 5,5-6, ceea ce reprezintă un indicator mediu. Pentru actinolitisul este, de asemenea, caracterizat printr-o fragilitate mare, o pauză pasulată, are o curățare perfectă și monoclinică Singonia.

Compoziția sa chimică este destul de schimbată. Piatra constă în principal din fier și siliciu, dar poate conține impurități de astfel de elemente cum ar fi magneziu, aluminiu, potasiu, mangan. Aktinolita este caracteristică rezistenței la acizi.

Soiuri populare

Există mai multe dintre cele mai cunoscute soiuri din această piatră.

  • Nefrită. Minerale, are o structură fibroasă. Culoarea acestei pietre are o gamă largă de culori: poate fi albicioasă, smarald, maro închis. Nefritis este o piatră foarte populară diversă. În China, este onorat ca un cetățean din cele mai vechi timpuri.

  • Amfibol azbest sau amiant. Are fibre drepte în formă de ac și se referă la hidrosilizați complexi. Este un cancerigen, inhalarea particulelor sale este dăunătoare sănătății umane. Prin urmare, în prezent o astfel de piatră este rar utilizată în industria construcțiilor.

  • Smaragdite. Acest mineral arată în exterior ca smarald, pictat în verde strălucitor. Numele sa produs de cuvântul antic rus „Smaragd”, care a indicat „Emerald de piatră”. Acest mineral este foarte rar și, prin urmare, are o valoare mare de bijuterii.

Utilizarea utilizării

Aktinolitol – Prelucrarea simplă a pietrei, din acest motiv este utilizat pe scară largă în industria bijuteriilor. Eșantioanele cu o structură transparentă sunt folosite pentru a decora inele, broșă, inele, pandantive, face bile spectaculoase de suveniruri, opac merge pe producția de margele, coliere, brățări. Margele mici sunt potrivite pentru broderie. Formele neobișnuite ale pietrelor sunt foarte apreciate de colectorii mineralelor.

În plus, acțiunea de acționare a fibrelor subțiri elastice este utilizată ca un material de umplutură din cauciuc pentru anvelopele auto.

Calități medicale și magice

Acest mineral este utilizat pe scară largă pentru a trata multe boli ale pielii: privarea, ciuperca, eczema. Pentru aceasta, brățările cu actinolitul în jantele de argint sunt purtate pe ambele mâini până la îmbunătățirea bunăstării. Dacă există probleme cu pielea capului și cu starea părului, se recomandă să purtați cercei cu această piatră terapeutică. Acest mineral oferă o muncă coordonată a inimii și a vaselor de sânge, menține sănătatea articulațiilor, a coloanei vertebrale, a organelor respiratorii. Pietrele care au o culoare verde bogată sunt tratați cu tulburări mintale și depresie mici.

În diferite țări, actinolita atribuie o varietate de proprietăți magice. În Africa, cu ajutorul acestei pietre, se găsește o persoană vinovată. Se crede că în mâinile criminalului, mineralul își pierde strălucirea. În China, există o convingere că este imposibil să aducă în casă aktinolitol, astfel încât soarta omului care a pierdut nu a trecut. În Urals, locuitorii locali au crezut întotdeauna că această piatră atrage bogăția în casă și noroc, și poate, de asemenea, să facă dorințe intime.

Aktinolithium a fost mult timp considerat unul dintre pietrele preferate ale magicienilor, șamanilor, vrăjitorilor. Puteți să-l cumpărați singur, este imposibil să vindeți și să-i dați să nu vă dați noroc altora.

În prezent, acest mineral sa stabilit ca un talisman puternic care poate schimba viața proprietarului său pentru mai bine. El ajută o persoană să câștige decență, încredere în sine, înțelepciune, rezistență și putere a spiritului.

Cui se va potrivi?

Aktinolitolitul este, de asemenea, uimitor și ceea ce este potrivit pentru toate semnele zodiacului fără excepție. Dar favoritele sale sunt Sagetator și Vărsător. Aceste semne de piatră oferă generos succes și bunăstare în orice efort. Dar trebuie amintit că cumpărarea unui mineral este mai bună într-o jantă de argint, și asigurați-vă că faceți-o singură.

De asemenea, ar trebui să se țină seama de faptul că atrolitolita este combinată numai cu crysoprază, diamante și rubine.

Cum se verifică originalitatea?

În prezent, actinolitolit poate fi obținut în mod artificial. În plus, există minerale foarte asemănătoare. Este foarte dificil să distingem contrafacerea la ochi, așa că amintiți mai multe tehnici de a identifica autenticitatea acestei pietre:

  • Dacă țineți actinolit peste flacăra lumânărilor, nu se va topi+
  • Originalul plasat în acid nu va schimba niciodată culoarea și structura.

Recomandări pentru îngrijire

Amintiți-vă că acest mineral este foarte fragil, îl protejează de șocuri și stoarcere. Pietrele transparente ar trebui luate în mod deosebit cu atenție. Magazinul actochelitolitei este recomandat separat de alte pietre, într-o pungă de țesut moale. Acest mineral nu este prea important temperatură ambiantă și raze de soare. Este bine tolerant temperaturi ridicate și încălzire.

Aktinolitolit – piatră ieftină și atractivă, care afectează în mod pozitiv starea fizică și spirituală a persoanei. Dacă aveți nevoie de un talisman puternic, opriți alegerea dvs. pe acest mineral unic.

Uită-te la cuarț cu incluziunile actinolit pe care îl puteți.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: