Albastru Topaz: Tipuri de piatră, proprietăți și domenii de utilizare

Albastru Topaz: Tipuri de piatră, proprietăți și domenii de utilizare

Blue Topaz este un tip de piatră semi-prețioasă care atrage oamenii nu numai de vederile lor uimitoare, ci și proprietățile bizare. Decorarea din această piatră poate da calea de sensibilitate și, în același timp, devin un talisman. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra produse din această piatră, ar trebui să afli cine exact topazul umbrei albastre se potrivește majorității tuturor celor proprietăți și în ce fel de soiuri pot fi prezentate cumpărătorilor. Toate aceste nuanțe vor fi discutate în detaliu în acest articol.

Descriere

Blue Topaz este un mineral natural din grupul de silicați din aluminiu, care este foarte apreciat atât bijutieri, cât și oameni simpli de mult timp. Această piatră este considerată un sfânt patron al elementului acvatic, astfel încât marinarii obișnuiau să o folosească ca o suprapunere în înot. Culoarea pietrei este foarte luminos, mai ales după tăiere, procesul de implementare este destul de laborios. Datorită proprietăților similare cu un diamant de topaz albastru, ele sunt adesea numite diamantul Ural.

Locuitorii antice ai Uralilor, conform informațiilor obținute în timpul săpăturilor arheologice, au folosit acest mineral în viața de zi cu zi și chiar ca elemente ale instrumentelor de muncă. Dar, mai târziu, piatra a început să fie folosită de oameni ca ornament și era chiar unul dintre semnele de lux.

Proprietăți

Proprietățile caracteristice acestei pietre pot fi împărțite în trei grupe. Primul dintre acestea include caracteristicile sale fizice.

 • Printre alte pietre semi-prețioase, Topaz evidențiază glitterul său saturat de sticlă. Se observă, de asemenea, că în zonele planurilor pavate ale pietrei, acest sclipitor poate fi reprezentat sub formă de perle.
 • Densitatea Topaz se distinge prin indicatori destul de înalți, motiv pentru care piatra se numește greu în țara noastră.
 • În plus față de densitate, la un nivel ridicat există, de asemenea, o duritate de topaz albastru. El este capabil să concureze pe acest indicator, cu excepția unui diamant. Această proprietate a făcut o piatră foarte populară ca materie primă pentru a face bijuterii.
 • Rușinează topazul umbra albastră este capabil numai sub influența sărurilor fosforice.

Mulți fani ai unui astfel de topaz cred că piatra are o anumită valoare magică. Dintre aceste caracteristici ale mineralei, puteți selecta mai multe.

 • Se crede că topazul său de culoare este obligat pe cer, a cărui parte conține în sine. O astfel de proprietate neobișnuită, potrivit multor reprezentanți ai culturilor estice, permite utilizarea mineralelor pentru a afecta pozitiv mintea în timpul trecerii practicilor spirituale.
 • Unii cred că piatra determină schimbarea trăsăturilor de caractere pentru mai bine: introduce generozitatea, rezonabilitatea, calmul. De asemenea, piatra contribuie la divulgarea cauzelor răului și agresiunii. Uneori el este considerat un asistent în inițierea minciunilor.
 • Uneori, topazul albastru este purtat ca o gardă. Ajută la protejarea proprietarului său de la Gossip și Perekov. În vremurile străvechi, a fost folosit și ca farmec în luptă.
 • Femeile au crezut de mult timp că mineralele ajută la păstrarea frumuseții, tineretului și salvarea căldurii vrăjitoarei familiei. Sa crezut că un astfel de mineral contribuie la nașterea descendenților sănătoși și la căsătorie în creștere.
 • Important este capacitatea topazului albastru să se calmeze. El suprimă pofta pentru temperament cald și nu a fost luată în considerare, promovează achiziționarea de echilibru psihologic.
 • Adesea, mineralul culorii albastre devine parte a ritualurilor efectuate pentru a căuta persoane, îndepărtarea deteriorării și a ochiului rău. Se folosește din cauza proprietăților pentru a aduce armonie.

Oamenii interesați să construiască o carieră, topazul umbra albastră este, de asemenea, capabil să ajute, aducând bunăstarea financiară și succesul.

Nu subestimați și abilitățile terapeutice ale lui Topaz, care sunt observate de susținătorii medicinei alternative.

 • Piatra afectează pozitiv sistemul imunitar, ajutând corpul să reziste diferitelor boli și să o facă mai durabilă chiar și la infecții.
 • Unii cred că topazul de culoare albastră este capabil să păstreze viziunea și să reducă riscul de pierdere.
 • Unul dintre ritualurile terapeutice pentru a vă ajuta să scapi de insomnie este plasarea topazului sub perna noaptea. Pietrele de alunecare, introduce armonie, neutralizează anxietatea, promovează somnul sănătos.
 • Cu acest mineral albastru, puteți îmbunătăți starea sistemului genitourinaric, a organelor reproducătoare, a ficatului, a inimilor. Suficient doar pentru a purta decorațiuni din această piatră în mod regulat.
 • Multe doamne sunt convinse că Blue Topaz face ca procesele de regenerare și metabolismul substanțelor să fie mai intense. Acest lucru contribuie la menținerea îndelungată a tineretului și a atractivității.
 • Unii vindecători folosesc un mineral albastru pentru a facilita simptomele durerii, aplicându-l unui pacient.
 • Se crede că simptomele de astm pot fi de asemenea oprite folosind această piatră.
 • Mineral este capabil să neutralizeze manifestările bolilor de tip cronic.
 • Datorită proprietății sale, topazul liniștitor al albastru are un impact pozitiv asupra sistemului nervos.

Vizualizări

Piatra albastră semi-prețioasă este prezentată pe piața de bijuterii în diferite tipuri, Fiecare dintre ele are propriile caracteristici și nuanțe unice – de la culori palide la albastru și incredibil de saturat.

 • Topases aparținând categoriei de albastru elvețian (Swiss Topazy) se disting printr-o culorile speciale, luminoase albastre. Culoarea lor este cea mai saturată în comparație cu alte soiuri. Cu toate acestea, în natură, o astfel de piatră este destul de rară, deci pentru fabricarea sa, sunt utilizate impresii artificiale ale umbra dorită.
 • Dar Categoriile Topase Sky albastru de la natură au un ton albastru deschis și nu sunt supuse unor transformări suplimentare. Acestea sunt considerate cea mai accesibilă piață de bijuterii.
 • Una dintre cele mai frumoase soiuri de pietre recunoscute din Londra Topaz. Conține nuanțe unice comparabile cu culorile adâncimilor mării.

Pietrele sunt considerate foarte rare, deci prețul lor foarte ridicat. Multe dintre aceste pietre sunt fabricate utilizând o tehnologie specială de expunere. În frumusețea sa, ele constituie o competiție demnă de pietre prețioase.

Locul nașterii

Topazul Blue Tone este produs cel mai activ în Brazilia. De asemenea, Germania, Australia, SUA, Namibia, Sri Lanka, Ucraina. Era pe teritoriul Ucrainei că a existat un topaz legendar care cântărește mai mult de două kilograme de culoare transparentă, cu o secțiune albastră în interior. Pe teritoriul Federației Ruse, depozitele minerale semi-prețioase se află în regiunea Chelyabinsk (rezervația de stat Ilmensky), precum și în satul Sele Murzinka situat în Urals.

Utilizare

Blue Topaz cel mai des folosit pentru a crea pandantive, garnații, coliere, inele. Cea mai preferată opțiune pentru amplasarea pietrei este plasarea ei în inel, care ar trebui să fie pusă pe degetul arătător al periei drepte (pentru mâna dreaptă) sau pe perii stângi (pentru stânga). Cei care nu poartă inele dobândesc brățări care includ topazul.

Unii cred că funcția de atragere a bunăstării financiare a acestui mineral semi-prețioase se manifestă dacă purta o broșă cu ea pe partea greșită a hainei.

În ceea ce privește combinația de pietre semi-prețioase cu alte minerale de tip prețioase sau semiprețioase, nu mai există restricții speciale, deoarece Topaz nu-și pierde proprietățile sale în cazul în care există o serie de alte pietre.

Care se potrivește?

Dacă luăm în considerare combinația de topaz albastru cu diferite semne ale zodiacului, atunci Este demn de luat în considerare faptul că semnele de apă (scorpion, cancer și pește) sunt cele mai de succes pentru această piatră. Acest mineral este deosebit de bun pentru scorpioni, astfel încât reprezentanĠii li se permite să efectueze în mod constant ca pe un talisman. Din moment ce este născut în noiembrie înclinat la temperatura rapidă și îngrijorare, această piatră este perfect echilibrat starea lor, da-le prudență și încredere suplimentară.

În cazul în care fata născut sub semnul Scorpionului, de la albastru natura sau ochi gri, apoi decoratiuni realizate din topaz albastru sublinia perfect culoarea lor și să dea imaginea de farmec. Masculin Scorpion Stone va ajuta la dezvăluirea energiei sale naturale cât mai mult posibil. Mature Scorpions Stone poate specifica calea spre auto-îmbunătățire sau chiar atrage la un astfel de hobby ca meditație.

Fecioara este preferabilă să aleagă topazul galben și nu albastru. Dacă ridicați o piatră pentru gemeni, atunci este destul de potrivit pentru a topaliza albastru cu un număr mic de incluziuni gălbui. Semne de foc, cum ar fi leul sau Berbecul, merită o preferință unui topaz albastru, purpuriu ușor. O astfel de piatră va ajuta aceste semne pentru a stabili o viață de familie sau chiar să găsească sufletul partenerului. Astfel de semne ca un vițel sau cântare nu sunt recomandate să poarte un mineral similar, el nu este, de asemenea, un talisman pentru capricornii și Varsatorul.

Cum de a distinge piatra naturală din fals?

Una dintre dificultățile legate de achiziționarea de bijuterii și amulete, care conține această piatră semi-prețioasă de albastru, este determinarea naturalității mineralelor. Pentru a nu deveni victimă a înșelăciunii și a nu dobândi un fals, amintiți-vă un număr de caracteristici caracteristice topazului natural.

 • Suprafața topazului este bine lustruită, este alunecoasă cu contact tactil.
 • Dacă petreceți pe vârfurile naturale aceeași piatră, atunci urmele nu vor rămâne, dar dacă se folosește cuarț ca un fals, atunci zgârierea se formează pe ea.
 • Plasați piatra albastră sub razele soarelui: dacă nu există componente artificiale în ea, va arunca culori galbene și verzui.
 • Dacă decorarea cu o piatră are o greutate prea mică, în fața dvs., cel mai probabil fals, deoarece mineralul natural este foarte dificil în comparație cu multe alte pietre.

Acordați atenție ratei de încălzire a mineralelor. Chiar și în mâinile ei, piatra naturală va rămâne rece pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să vă îngrijiți?

La decorarea, care includ Topaz, nu și-a pierdut aspectul estetic și valoarea energetică cât mai mult posibil, trebuie să aibă grijă de ei.

 • Această piatră semi-prețioasă nu poate fi ținută pentru o lungă perioadă de timp sub lumina soarelui dreapta.
 • Încercați să nu supuneți o piatră pentru a contacta substanțele chimice, de exemplu, compoziții de curățare sau chiar produse cosmetice.
 • Stocați produse într-o cutie separată.
 • Curățați topazul utilizând soluția pe bază de apă și săpun și țesutul moale. Coborâți mineralul în soluție aproximativ o treime oră și apoi ștergeți-l ușor.

Despre Topaz Proprietăți vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: