Aur 14 karat

Aur 14 karat

Aur 14 carate este o alegere excelentă pentru un inel de nuntă sau orice altă bijuterie. Un astfel de metal frumos și durabil are un preț rezonabil. În acest caz, culoarea poate diferi în funcție de aliaj.

Ce eșantion este?

Aurul 14 Karat înseamnă asta Acesta conține 41.5% ligatură și 58.5% metal galben. Ca cea mai susținătoare a tuturor metalelor, este un material ideal atunci când creați bijuterii elegante. 14 k este un amestec în care există zinc, nichel și cupru. Deoarece metalul în sine este relativ moale, înseamnă, Metalele aliate îmbunătățesc proprietățile.

aur de 14 carate este utilizat pentru fabricarea de inele de nunta, suspensie, cercei și alte bijuterii sofisticate. Este un material frumos și durabil pentru șosete de zi cu zi.

Caracteristici generale

Compoziție și proprietăți

14 K aur este cu siguranta prezent. Contrar credintei populare, nu bijuterii este fabricat utilizând 100% metal pur. Motivul este simplu: Clean aur de 24 K este extrem de moale, astfel încât să rămână rapid zgârieturi chiar și cu expunere mecanică minimă. Mai mult decât atât, este ușor deformată și curbe.

Pentru a face mai durabil, argint și cupru se adaugă la acesta din metal, precum și alte metale. In functie de elementul care este inclus în aur, proprietățile sale pot diferi.

Cele mai populare Metalul este considerat de aur roșu, acesta este cel mai durabil. Dacă adăugați argint, materialul va deveni din plastic, este mai ușor de proces.

Zincul din compoziție oferă culoare albă datorită reușeștei pentru a reduce punctul de topire al materialului. Aurul mai greu și plastic devine de la nichel, conferă, de asemenea, compoziția și proprietățile magnetice. Dar, în prezența cuprului, aurul este supus mai multor coroziune, deși mai durabil. Dacă doriți să atingeți elasticitatea dorită, atunci este mai bine să adăugați la platina de aur.

Nuanțe de aliaje

Când alegeți un aur de 14 carate, puteți vedea câteva nuanțe: alb, roz și galben. Deși extern, ele sunt foarte asemănătoare, fiecare material diferă în compoziție. Alegerea culorii metalice pentru inelul de nuntă sau decorarea ar trebui să se bazeze în primul rând pe preferințele personale.

Albul este un amestec de metale pură de aur și alb, cum ar fi argint, nichel și paladiu. Această opțiune de bijuterii arată deosebit de elegantă pe oameni cu piele ușoară.

Beneficii de aur alb 14 k:

 • În prezent, mai popular decât galbenul galben+
 • Opțiune mai accesibilă decât platina+
 • aliajul este mai durabil și rezistent la zgârieturi+
 • completează diamantul alb mai bun decât aurul galben.

Dezavantaje:

 • Este nevoie pentru a curăța la fiecare câțiva ani pentru a salva decorarea de culoare și strălucire+
 • Nichelul este prezent în amestec, provocând o reacție alergică la unii oameni.

Diferitele culori de aur 14 k sunt practic nici o diferență pentru preț. În ciuda faptului că metalul alb este similar cu opțiunile mai scumpe, cum ar fi Platinum, aceasta este o soluție rezonabilă cu un raport magnific de preț și calitate.

Aur galben are un zinc și cupru.

Avantaje:

 • Acesta este cel mai hipoalergenic metal din trei specii+
 • Din punct de vedere istoric, cea mai populară opțiune pentru inele de nuntă+
 • Cel mai pur aliaj al tuturor+
 • lung își păstrează strălucirea+
 • Ușor procesate.

Dezavantaje: Sub rezerva zgârieturilor și dents.

Aur roz Întotdeauna are cupru, este cea care dă o astfel de umbră. Decât este mai prezent în amestec, cel mai mare aur.

Avantaje:

 • Potrivit pentru decoratiuni pentru barbati si femei+
 • De obicei o opțiune mai accesibilă, deoarece cuprul este ieftin+
 • Metalul durabil.

Dezavantaje:

 • nu este hipoalergenic, poate provoca o reacție alergică+
 • Nu puteți găsi în fiecare magazin de bijuterii.

Stigma

Indiferent cine este un producător de decorare, nimeni nu are dreptul să aplice stigma. O astfel de prerogativă este numai în camera pură. Pe aur rus 14 k există întotdeauna 4 elemente:

 • scrisoare+
 • Silueta de sex feminin din Kokoshnik+
 • cifră+
 • cadru.

Etichetarea occidentală a altora. În SUA, bijuterii de aur nu au o ștampilă care indică puritatea. În schimb, produsul de exploatare este marcat pe ambalaj. Unii producători își amintesc litera de aur „K”, în timp ce alții utilizează „CT”. Ambele opțiuni înseamnă același lucru. 14 K este una dintre cele mai frecvente timbre utilizate pentru a indica faptul că decorarea este făcută din 14 carate.

Unele țări au propriile legi de marcare, unde se indică faptul că țara de origine trebuie eliminată pe bijuterii, dacă va exporta. Unele produse pot fi, de asemenea, minate cu un anumit oraș, regiune sau un semn al camerei de masă.

De asemenea, achiziționarea produsului pe Internet, merită să ne amintim că uneori logo-ul companiei poate sta pe eșantion.

14 K 585 sau doar 585 – Această ștampilă arată cantitatea de aur din aliaj pentru 1000 de unități. 14-CARAT conține 58,3% aur pur sau 583 grame pe mie. Poate 583, dar asta este, de fapt, la fel. Prețul bijuterii de aur embossed 585 și 583 identic. Nici o diferență de cost sau curat. Este important să știți că există și alte mărci de aur comune, care includ termenul 14k. Acestea includ următoarele.

 • 14k gp. GP înseamnă aurite, adică produsul are doar partea de sus a stratului de aur.
 • 14K GEP sau 14K GE. GE sau GEP înseamnă acoperire galvanică. Adică modelul este acoperit numai cu aur cu galvanizare – un procedeu în care stratul subțire de metal este aplicat la materialul principal cu un curent electric.
 • 14k gf. Gf înseamnă că stratul exterior este înfășurat în jurul metalului principal.

După cum am menționat mai sus, nu toate țările solicită producătorilor de bijuterii de aur care își ștampilează produsele. Astfel, dacă produsul nu este ștampilat, nu înseamnă neapărat că nu este aur.

Cum să distingi fals?

Prin achiziționarea unui produs pe Internet, puteți intra într-un fals. Probabilitate mare se împiedică la înșelăciune și în străinătate. Unde turiștii noștri sunt adesea adusi din produse de aur ca suveniruri. Dacă pe teritoriul țării noastre din magazin se va întâlni o decorare cu marcajul carat, atunci este mai degrabă adus produs, iar aici este vândut ilegal. Importul de aur nu poate ajunge la probele de 585 sau 583 specificate.

Când mărfurile sunt importate în mod legal, El merge în mod necesar pe verificarea calității. Examinarea este angajată în Cameră. În acest caz, două etichete vor sta pe decorarea atunci când se vinde, a doua este o garanție că clientul nu este înșelat. Eșantionul de astăzi fraudatorii au învățat să falsifice, astfel încât nu poate fi întotdeauna dovada purității metalelor.

În primul rând, merită să acordăm atenție dacă canelurile nu sunt înfundate pe marcă, deoarece un proces este bine citit și cât de clar sunt aplicate numerele. Toate acestea sunt adesea o caracteristică distinctivă a unei ștampile reale de la fals.

Puteți găsi o mulțime de sfaturi despre cum să aflați metoda chimică, indiferent dacă decorarea din aur a fost făcută sau acoperită numai cu ele de sus. Cu toate acestea, găsirea de vodcă regală și alți reactivi nu sunt atât de simplă, și puteți strica decorarea. Produsele placate cu aur au o probă 800, 830, 875, 925 și 960. Dacă este o glorie, apoi în câteva luni se va șterge și se întuneca.

Dacă acesta este un decor importat, merită să vedem dacă abrevieri KGP pe ea. Dacă este, atunci acesta este o glorie.

Caracteristici de îngrijire

Puteți economisi mai mult la apariția atractivă a aurului, dacă vă puteți îngriji corect. Acestea nu sunt acele produse în care mâncărurile merită curățate în casă. Aurul după contactul constant cu substanțele chimice își pierde strălucirea. Afectează negativ atractivitatea și cosmeticele decorative. Dacă decorarea este stocată în cutie, este de dorit să se ofere un ambalaj separat. saci Fabric vă permit să minimiza frecarea, zgârieturi nu apar pe suprafața mai lungă.

Bijutieri nu recomandăm utilizarea abrazive pentru a curăța. soluție slabă de săpun perfectă.

Există mijloace specializate pentru curățarea bijuterii din aur, care sunt vândute pentru un preț mic în magazin. Dacă urmați aceste reguli simple, de aur va luci mai mult, iar decorarea sa incante a proprietarului.

Cunoașterea și capacitatea de a distinge aur reale de fals face posibil de a investi cu succes fondurile. Aceste reguli simple sunt ușor de reținut. Dacă nu doriți să-și piardă banii, atunci este mai bine să cumpere un produs într-un magazin dovedit. Dacă vă decideți să cumpărați on-line, atunci ar trebui să ceară mai întâi vânzătorului un certificat pentru produsele sau acționează pe propriul risc.

Cum sa te aur curat, uite în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: