Care aur este mai bun: galben sau roșu?

Care aur este mai bun: galben sau roșu?

Cumpărați bijuterii de aur, câțiva gândesc la ceea ce este Aur roșu și galben, și ceea ce diferă aceste soiuri. Între timp, acest lucru este departe de o întrebare de sărbătorire – deoarece culoarea metalului, din care se desfășoară acest lucru sau bijuterii este direct legată de viața sa de serviciu. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți diferența dintre aurul galben și roșu și va spune, de asemenea, cum să alegeți bijuteriile de aur potrivite, astfel încât ei să-și salveze strălucirea originală pentru o lungă perioadă de timp și mulțumiți proprietarii sofisticării și nobilimii lor.

Particularități

Acest metal în formă pură nu este folosit niciodată de maeștri pentru a face bijuterii, deoarece el prea moale, este foarte ușor de zgâriat. Prin urmare, suprafețele unei astfel de bijuterii pierd foarte repede strălucirea și umple. În plus, ele sunt foarte fragile – pot fi ușor îndoite și chiar descarcă un anumit element de design „aer”.

În bijuterii pentru o lungă perioadă de timp Utilizați aditivi speciali – aliaje de două sau mai multe metale, care numesc ligaturi – adaugă puterea necesară și alte proprietăți benefice cu produse de aur. Bijuterii au învățat în moduri diferite de a selecta compoziția unor astfel de ligaturi pentru a obține cât mai mult posibil varietatea de soiuri de aur care diferă una de cealaltă cu caracteristicile lor.

În fabricarea bijuteriilor de aur, a unor astfel de proprietăți ale acestui metal, ca culoare, rezistență, maxime de topire, astfel încât vrăjitorii să acorde o atenție deosebită îmbunătățirii acestor parametri.

Componența ligaturilor ca principalele componente sunt de obicei incluse Argint și cupru În diferite rapoarte cantitative. Fullating astfel de ligaturi cu aur pur, realizează culoarea dorită a produsului și pentru a-și îmbunătăți caracteristicile tehnice. În plus față de cupru și argint, compoziția aliajelor de aur poate intra Platinum, zinc, paladiu și nichel, care adaugă, de asemenea, anumite proprietăți benefice cu produse de aur.

În prezent, maeștrii bijutierilor pot face bijuterii de aur aproape orice culoare: De la galben tradițional la verde, violet și chiar negru, totuși, „genul clasic” până în ziua de azi sunt bijuterii de aur din metal galben bogat.

Citește mai mult  Caracteristicile rucsacurilor Samsonite

Conținutul cantitativ al acestui metal prețios din aliajul de aur se reflectă în proba – adică în procentul de aur ca componentă principală. Cel mai frecvent este Eșantion 585 – Acest indicator înseamnă că în acest eșantion conține 58,5% din acest metal prețios și 41,5% din alte metale. Vorbind diferit – pe 1000 de părți ale aliajului reprezintă 585 părți de aur. În Rusia, utilizați doar un astfel de sistem de urmărire. Eșantionul este aplicat sub forma unei ștampile sau scrierea pe suprafața interioară a decorului. Bijuterii străini pot folosi un sistem de carat.

Costul produsului de aur depinde de înălțimea eșantionului, precum și de la Calitățile substanțelor aliate. De exemplu, o bijuterie de aur de aur alb, care include platină, are o valoare foarte mare. În plus față de larg răspândită 585 Test (Astfel de produse se disting prin plasticitate mare și o forță bună, datorită cărora sunt foarte universale), există încă 750 eșantion. Produsele dintr-un astfel de aliaj de aur diferă în preț mai mare datorită conținutului ridicat al metalului nobil în compoziția sa. Astfel de decorațiuni au o durabilitate și durabilitate mult mai mare.

Aurul sub 585 de eșantioane nu sunt utilizate în arta de bijuterii, Deoarece conținutul metalului nobil în astfel de aliaje este prea mic, iar produsele de la acesta sunt obținute prea scăzute: își pierd foarte repede proprietățile decorative inițiale.

Aurul galben din care sunt realizate decorațiuni scumpe, pot fi ambele eșantioane de 585 și 750. Acest aliaj include argintul și cuprul, iar argintul ar trebui să fie de la 17 la 28%, în funcție de eșantion.

Cantitatea de argint afectează culoarea metalului: Această decorare poate fi diferite nuanțe, de la lumină și lămâie la o culoare galbenă saturată. Argintul dă produsului o duritate mai mare. Red Color Bijuterii de aur Datorită părții din cuprul din aliaj, numărul căruia este dominat de argint. Cu cât mai multă cupru este prezent în produs, cu atât mai intensă umbra roșie.

Citește mai mult  Pungi de sex feminin de lux

Care este diferența?

Astfel, în ciuda aceleiași probe de aur, produsele din aceasta se disting prin ambele culoare și caracteristicile sale. Care este diferența în soiurile galbene și roșii din acest metal nobil? Să facem o comparație între aceste două cele mai multe specii populare.

aur galben obține prin adăugarea unei ligatură de argint și cupru, care pot fi prezente în cantități egale. decoratiuni aur galben au o calitate excelentă și nobilă de culoare „soare“. Reducerea cantității de cupru și argint adăugarea, pentru a primi produse de nuanțe luminoase. Astfel de decoratiuni fac de obicei nu incrust pietre prețioase, excepția este diamante. Ele sunt purtate numai în cele mai multe cazuri solemne, astfel de produse au un preț ridicat.

Bijuterii de aur roșu obține prin adăugarea unei cantități destul de mare de cupru în aliaj. Aceste produse au o mare rezistență și bas, dintre care este convenabil să faci diferite bijuterii, inclusiv cu pietre prețioase. Aceasta varietate de 585 de eșantioane a fost singura din care au fost făcute decorațiuni în Uniunea Sovietică.

Cercei și inelele din aur roșu pot fi purtate fără îndepărtare: sunt mai puțin susceptibile la oxidare și deteriorări mecanice comparativ cu bijuteriile de aur galben, rămânând mult timp în stare excelentă. În plus, astfel de produse sunt mai ieftine decât analogii lor de metale prețioase galbene.

Ce să alegeți?

Pentru a rezolva pentru sine întrebarea de decorare a ceea ce culoare – galben sau roșu merită alegerea, trebuie să înțelegeți, În ce scopuri sunt achiziționate. Puteți cumpăra un produs care va fi însoțitorul dvs. constant – veți fi purtat acasă și la serviciu, la școală și institut, în zilele lucrătoare și sărbătorile. Sau vă veți lovi prietenele sau alegeți unul, apărând într-o bijuterie de drum uimitoare la o seară de gală sau în teatru. Pentru fiecare dintre cazurile descrise, alegerea va fi diferită.

Datorită rezistenței la uzură și a prețurilor relativ scăzute, Pentru șosetele de zi cu zi este mai bine să alegeți o bijuterie de aur roșu: Este mult mai puternic, nu există zgârieturi pe ea, în cercei de la acest tip de metale prețioase, chiar puteți spăla chiar în suflet. Bijuterii de aur galben este adesea incrustat cu diferite pietre pretioase. Puteți alege cercei cu inserții din topaz sau Fianit sub un inel sau colier, decorat cu aceleași minerale – un astfel de kit va arăta în mod ideal, chiar și într-o atmosferă solemnă.

Datorită plasticității sale, acest soi este perfect pentru fabricarea produselor din cea mai bună formă, cu ornamente complexe și modele.

Dacă achiziționați un ceas, este mai bine să vă opriți alegerea pe produsele de aur roșu – Va dura ani lungi, fără a pierde luciul cu pristine.

Citește mai mult  Corundum: Ce este, soiuri, proprietăți și domeniul de aplicare al aplicației

În prezent de aur Decorațiile galbene sunt la vârf de popularitate. În mod tradițional, este obișnuit să dea inele de nunta din acest metal nobil – culoare galben simbolizează dragostea, loialitatea și prosperitatea. Bijuterii de aur galben se distinge prin design minimalist, astfel de decorațiuni sunt de obicei lipsite de inlay-uri sub formă de pietre prețioase sau semi-prețioase sau le costă suma minimă. Pentru acest tip de produse de aur, mineralele transparente sau translucide ale nuanțelor calde sunt perfect potrivite, cum ar fi chrysolitul, safirul galben sau spinelul.

Nu cumpărați produse cu inserții de la rodie și roșu Jasper – astfel de pietre nu sunt combinate cu o culoare galbenă nobilă a acestui metal prețios.

Această specie este ideală Potrivit pentru orice culoare a pielii, decoratiuni din ea se disting prin eleganță și rafinament, O astfel de lucruri rafinate scumpe sunt în măsură să sublinieze frumusețea individuală a proprietarului lor.

Ar trebui să fie amintit acest lucru Cu ajutorul bijuterii de aur, nu vă puteți plăti doar atenție, de a crea propriul stil individual, dar, de asemenea, pentru a regla unele defecte ale feței. Este necesar doar de a alege modelul potrivit de bijuterii de aur, precum și culoarea de metal prețios, din care este făcută.

Mai multe informații despre roșu și galben auriu vedea videoclipul următor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: