Care este diferența dintre platină și aur alb?

Care este diferența dintre platină și aur alb?

În prezent, piața de bijuterii este atât de mare și divers, care atunci când aleg una sau alta decor, cumparatorul este de multe ori pierdut și vine la confuzii, deoarece bijuteriile pot fi realizate din argint, platină și chiar aur alb. În aparență pentru a distinge fiecare dintre aceste metale nobile unul de altul din prima dată și doar o cutie cu precizie profesional.

Din moment ce recent, decorațiuni din platină și aur alb sunt mai mult în cerere, vom încerca să dau seama ce există diferențe între aceste două metale.

parametri similari

Pentru a identifica parametri similari celor două metale, este în valoare de atenție familiarizat cu caracteristica mică a fiecăreia dintre ele. Platinum – metal prețios rar și mai scump având ton caracteristic alb-argintiu și activ utilizat la crearea de bijuterii. Acest lucru se datorează faptului că producția și prelucrarea acestui tip de metal necesită costuri extraordinare. Topirea sa este efectuată la o temperatură egală cu două mii de grade.

Pentru a obține doar 10 grame de platină, este necesar să reciclați 3 tone de minereu (la comparație: Pentru a obține aceeași cantitate de aur, va trebui să reciclați 1 tonă de minereu).

Platinum are o serie de avantaje semnificative, datorită cărora se bucură de o atenție deosebită de la cunoscătorii de bijuterii.

 • Forța și durabilitatea. Datorită compoziției sale și unui tip special de densitate de platină, există un nivel sporit de protecție împotriva diferitelor daune și este un metal practic care nu este înclinat la deformare.
 • Plastic. În ciuda faptului că platina are o greutate semnificativă în comparație cu aurul sau argintul, poate schimba cu ușurință forma. Acesta este un avantaj foarte mare, care apreciază bijutieri în fabricarea de modele de decor complexe.
 • Opoziția față de orice impact chimic. Platina nu este supusă la coroziune și oxidare, a crescut conductivitate electrică.
 • luciu natural și umbra unic alb imaculat. Platinum nu are nevoie de un strat suplimentar de protecție sau acoperire. Asigurați-vă un produs transpirat genial puteți cu ușurință cu ajutorul rodiu.
 • O gamă largă de aplicații: De la bijuterii și monede Chasing medicină și electronică.
Citește mai mult  Ce să purtați pungi din Python?

Aurul alb este un metal nobil din tablă, care este un aliaj de aur cu diferite componente (argint, paladiu sau nichel). Colorarea culoare aurie alb se produce sub influența nichel sau paladiu. Argint, care pot fi incluse în aur alb, oferă mai mult produs mată nuanța. Aurul este un metal moale, și, prin urmare, este mai susceptibil de a deteriora din mediul.

tonuri de aur alb are diferite nuanțe: de la ton de gri la îngălbenire caracteristic. Totul depinde de componentele elementelor din aliaj. Aurul alb este acoperit cu un strat special de rodiu, oferind acoperire de protecție și un decor de culoare albă, cu o tentă de argint. Rodiu nu este înclinat să schimbe culoarea și nu poate fi zgâriat. Dar acest metal fragil pot fi cusute, și, prin urmare, după un timp șosete pe un astfel de lucru prețios va începe să facă apel din nou.

Pentru a da decorarea speciei inițiale, trebuie să caute ajutor la bijutier.

Dezasambla caracteristicile ambelor metale, se concluzionează că acestea au parametri destul de mici. Acestea includ:

 • și platină și aur alb – metale prețioase+
 • Aceste metale arata perfect cu pietre prețioase+
 • aspect similar.

În ciuda aspect similar, distinge platină de aur alb nu va fi deosebit de dificil, dacă știi momente interesante.

 • Preț. Decoratiuni realizate din platină, de 3 ori mai scumpe decât produsele de aur.
 • Efectul asupra stării pielii. Platinum – Hipoalergenic metal. Aurul alb în componența sa poate avea nichel, care este capabil de a provoca alergii de la proprietarul său.
 • Încerca. Cea mai mică defalcare din platină este de 850, la aur – 500. De mare defalcare în platină este considerat a fi de 950, la aur – 750.
 • Greutatea. diferă de platină din aur alb, cu o greutate mare.
Citește mai mult  Tommy Hilfiger Rucsaci Descriere

Care este diferența principală?

Diferența fundamentală dintre platină și aur alb poate fi numit originea lor, pentru că din acest factor și diferențele ulterioare dintre aceste două metale procedează. Platinum este un metal pur, care este minat direct din adâncul Pământului, iar aurul alb este rezultatul final al compusului din metale prețioase cu unul sau mai multe elemente (Argint, nichel, paladiu).

Se pare că într-adevăr de metal alb poate fi numit doar platină, aur alb și încearcă doar să „abordarea“ aspectului de platină din cauza artificiale amestecarea componentelor în componența sa.

Ce să alegeți ceea ce este mai bun?

Atunci când alegeți pentru a decora, cumpărătorul trebuie să se bazeze doar pe preferințele sale personale și capacitățile financiare. Cumpărarea decoratiuni atat din platina si aur alb este profitabilă, deoarece fiecare dintre aceste achiziții se referă la categoria de metale prețioase. Grijă ca și primul produs, iar al doilea va fi identic. Produsele Platinum sunt un indicator al bunăstării. Astfel de decoratiuni sunt ideale pentru rolul valorii de familie din cauza durabilitate și puterea lor.

Desigur, Dacă bijuterii cunoscator de bijuterii are o piele sensibilă, este mai bine să aleagă platină, ca un astfel de metal este sigur și nu provoacă alergii. Aurul alb este permis atunci când contactează o astfel de piele delicată numai dacă nu există nichel în compoziția sa. Dacă capabilitățile financiare nu vă permit să achiziționați un produs de la Platinum, puteți alege întotdeauna o opțiune interesantă făcută din aur alb. Conform semnelor externe, o astfel de decorare nu va fi plătită la platină, dar prețul va fi mult mai ieftin.

Citește mai mult  Temperatura și metodele de topire a aurului

De ce produsele Platinum sunt mai scumpe decât auriu, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: