Cât de mult este diamantul?

Cât de mult este diamantul?

Diamante în lumea modernă – nu doar valoare, ci o modalitate excelentă de a menține un stat de mulți ani și decenii. Puteți investi bani pentru orice, dar numai bijuteriile nu vor cădea în timp datorită inflației și nu ruinează, deoarece cererea pentru ei este atât de mare. În plus, este, de asemenea, un cadou bun, dar nu este un secret că fraudatorii, folosind lipsa de experiență în mulți dintre clienții lor, adesea eliberează sticlă obișnuită pentru diamante. De aceea, dacă doriți să investiți în diamante, ar trebui să înțelegeți în mod clar cât costă și de ce, pentru că este posibil ca diamantul să fie vândut real, doar pauza de preț complet inadecvată.

Din care depinde costul?

În lumea modernă nu există prețuri fixe deloc, iar în lumea pietrelor prețioase – în special.

Mulți știu că prețul diamantului depinde de greutatea sa, dar acesta nu este singurul criteriu și nu este, de asemenea, constant.

În primul rând, piatra de piatră este un robby – cineva pare a fi o adevărată capodoperă, un alt arată oarecum mai ușor, rămânând încă prețioasă. În al doilea rând, diamantele nu sunt în zadar în picioare atât de scumpe – în lume sunt relativ mici, deoarece influența nivelului de aprovizionare și de cerere este foarte puternic afectată.

Dinamica pieței globale de diamante este evaluată rapid de către experții din New York, care produc așa-numita listă de prețuri a raportului. Specialiștii au acces la toate informațiile statistice: știu câte pietre vor fi exploatate, ia în considerare câte diamante brute au trecut prin procesare și, prin urmare, au crescut semnificativ în preț și, de asemenea, să evalueze dinamica vânzărilor. Atunci când există o propunere, dar cu probleme de cerere, ei recomandă să reducă ușor prețurile și, dimpotrivă, să le ridice atunci când materiile prime nu au încă suficiente pentru toată lumea. Acești specialiști sunt considerați autorități reale în afacerea lor – le ascultă în toate colțurile globului.

Rata monedei naționale în raport cu dolarul american afectează, de asemenea, prețul diamantelor. Experții americani În mod natural, toate prețurile publică în dolari, mai ales că moneda lor este utilizată pe scară largă la nivel mondial. Din acest motiv, calculul pentru bijuterii, cel puțin pe amploarea companiilor de bijuterii, este întotdeauna în dolari, și nu în echivalentul monedei locale.

În magazinul de bijuterii din Rusia, tu, desigur, cumperi pietricele pentru ruble, dar nu fi surprins dacă prețurile se schimbă cu greu în fiecare zi – acestea sunt fluctuații ale cursului de schimb.

Dacă, cu recomandările experților americani, totul este clar, atunci situația este oarecum mai complicată cu estimarea fiecărei pietre individuale. Chiar și experții din diferite țări nu sunt întotdeauna de acord cu privire la ce categorie să atribuie una sau altă piatră.

Se consideră că evaluarea din GIA, Institutul Gemologic din America este referința, iar revizuirea nu este supusă, dar nu toate diamantele trec prin ea.

Cum se calculează?

Pentru a înțelege cât de mult unul sau altul costuri de diamante, ar trebui luate în considerare patru criterii: greutatea și calitatea tăierii, precum și culoarea și puritatea.

Citește mai mult  Pungi pentru comprimate

Cântărind totul relativ ușor de înțeles – este măsurat în carate (1 carat – 0,2 grame).

În lista de prețuri proaspete de raportare veți găsi costul adecvat al unui carat în dolari și pare să rămână doar pentru a multiplica cantitatea de carat pe costul unei unități de greutate și apoi să traducă cantitatea rezultată în ruble Rata curentă.

Cu toate acestea, nu totul este atât de simplu: faptul că majoritatea pietrelor prețioase sunt foarte mici, deoarece dimensiunile mari sunt evaluate deosebit de puternic – cu greutate în intervalul de 1-5 carate, greutatea este mai întâi înălțată în pătrat și numai atunci „masa” rezultată se înmulțește modul descris mai sus. Din acest motiv, se pare că pietricele de două ori stă la fel de de patru ori și de trei ori – deja ca o nouă. În același timp, greutatea originală de peste 5 karate determină consumatorii să plătească pentru masa pietrei, nici măcar pătrat, ci în Cuba.

Dacă renunți la toți ceilalți factori, inclusiv vibrațiile periodice de valoare, se pare că doar un karat de un diamant bun poate costa de la 600 mii la 1,5 milioane de ruble. În mod natural, un astfel de produs nu este pentru kilograme – chiar și o piatră gram nu este doar o valoare imensă, ci și o mare raritate.

Ce altceva afectează costul, deci aceasta este o reducere a prețurilor pe care tarifele de prețuri nu sunt indicate pentru carat de diamante în general, ci pentru karaturile unei anumite tăieri, ale căror opțiuni sunt prezentate în raport. Diamanul fără legătură este destul de incredibil, o persoană neexperimentată și nu ghicește că acest lucru, dar procesarea pricepută îi permite să o transforme în cea mai mare bijuterie.

Trei grupuri principale de tăieturi se disting: a (cel mai bun), b și in, în timp ce orice piatră nelocuită poate intra în fiecare dintre ele – totul depinde de abilitatea bijutierului.

Specialiștii GIA alocă cinci nivele de procesare – de la rău la excelență, iar experții din SUA indică de obicei tarife diferite pentru fiecare dintre aceste categorii. În același timp, în pietre care cântăresc până la 1 carat, diferența pentru un ochi neexperimentat este practic invizibilă și cu adevărat vizibilă numai cu o greutate și dimensiune mai mare. În general, acest factor oferă oa treia valoare a produsului finit.

În același timp, tăierea este estimată nu numai în calitate, ci și în formă. Diamantele rotunde sunt cele mai solicitate, în cazul unei forme neobișnuite, prețul pentru fiecare standard este setat separat – toate acestea sunt în același preț. Un certificat este neapărat atașat la o piatră prețioasă certificată pe deplin certificată.

Conform standardului, diamantele mari trebuie să aibă 57 de fețe, pentru că cantități mici de acestea sunt reduse la 17.

Cu pietricele de culoare, nu totul este atât de simplu – uneori pentru a prinde diferența de nuanțe aveți nevoie de echipament special. În plus, nu toate diamantele independente sunt potrivite pentru prelucrarea la aspectul bijuterii. Ele sunt aproape orice nuanțe – de la foarte luminos până la aproape negru, dar numai galben incolor sau foarte luminos, gri sau maro sunt potrivite. Americanii oricărui diamant sunt desemnați una din cele șaisprezece culori, notate cu litere, în sistemul rus pentru diamante mai mici de 0,3 carate există doar 7 categorii pentru mai mare – 9. În același timp, în ambele cazuri, pietricele incolore, complet transparente sunt evaluate mai sus.

Citește mai mult  Bratari de fitness Huawei

Curățați – și criteriul subiectiv. În primul rând, mineralul natural nu poate fi complet fără defecte – vin peste stropi terțe, nereguli mici ale cristalului și așa mai departe. Rata de puritate este estimată chiar înainte de a procesa pentru a înțelege cât de mult este posibil, este, apoi re-evaluate de piatra deja tratate. În clasificarea rusă, pietrele sunt împărțite în semn de greutate descris mai sus – pentru „copii“ aloca nouă niveluri de gradatie, pentru mari, sunt furnizate douăsprezece astfel de niveluri.

Americanii de la Gia ca întreg aloca unsprezece grupuri.

În același timp, recunoscând inevitabilitatea defectelor din materii prime naturale, în diferite țări, specialiștii se concentrează pe parametri diferiți. Deci, atunci când se evaluează în Statele Unite, caracteristicile obiective ale dezavantajul sunt importante: dimensiunile, forma și locația. În Rusia, un criteriu abstract al apariției unui defect este important, originea sa este, de asemenea, evaluată.

Toate cele de mai sus, de altfel, încă nu permite să se calculeze prețul perfect. Prin achiziționarea unei bijuterii în magazin, nu puteți calcula cu exactitate costul vânzătorului, care să ia în considerare plata a spațiilor, salariile angajaților, costurile de protecție de încredere și propriile calcule de cerere și ofertă într-un anumit oraș.

Practica demonstrează că mai mult mai aproape de consumatorul final este vânzătorul, mai scumpe carate pare, pentru că în calculele sale, asigurați-vă că pentru a stabili un marcaj semnificativ – din păcate, fără ea.

Prețul cel mai mare diamant

Cinci grame în viața de zi cu zi par a fi extrem de scăzută în greutate, dar pentru diamant de 25 de carate – aceasta este o mare greutate, iar majoritatea absolută a acestor pietricele nu ating această greutate și cu un decalaj imens în spatele. Din acest motiv, pietrele sunt mai grele de 25 de carate dau adesea nume individuale, și printre bijutieri profesionale și evaluatori care sunt bine cunoscute. Un alt lucru este că 25 de carate sunt departe de limita de masă pentru diamant, deoarece specimenele individuale au cântărit acolo. Costul lor nu este măsurat conform unei formule, deoarece este absolut bijuterii unice.

Prețul este determinat de cât de mulți bani sunt gata să ofere cel mai generos cumpărător.

Dacă vorbim despre cel mai mare diamant din istorie, atunci nu există astăzi. În 1905, în Africa de Sud, minerii locali au găsit o piatră unică cântărind 3106,75 carate (mai mult de 0,6 kg), ale căror dimensiuni au fost de 10×6,5×5 cm! Piatra unică a fost numită „Kullanan” în onoarea unei persoane care aparținea câmpului, dar este, de asemenea, cunoscută sub un nume diferit – „Steaua Africii”. Din moment ce ar fi ciudat, guvernul coloniei britanice este ciudat, guvernul coloniei britanice de Transvaal, unde a fost găsit această pietricon, la prezentat lui Edward Vii, la regele Marea Britanie.

Citește mai mult  Pungi pentru femei pentru fitness

Deasupra tăierii a fost cel mai bun bijutier al acelor vremuri, dar el a spus imediat că un diamant întreg nu va funcționa – într-un cristal există prea multe fisuri și incluziuni. El a studiat „Kullynan” timp de câteva luni, după care a sugerat să o spargă în câteva pietre mai puțin mari, fiecare dintre acestea ar putea fi limitată și făcută bijuterii. Ca rezultat, cea mai mare de aproximativ o sută din fragmentele rezultate într-o formă în formă de față au început să cântărească 530 de carate (106 grame) și au fost considerate cele mai mari din toate diamantele aprinse.

Astăzi există diamante mai mari, dar, spre deosebire de Kulinan, nu sunt incolore și transparente, astfel, acest eșantion este adesea numit cel mai scump – costul său estimat este un impresionant de două miliarde de dolari.

Cu toate acestea, chiar și pentru astfel de bani pentru ao cumpăra, este puțin probabil să reușească, deoarece încă aparține coroanei britanice și este o relicvă națională.

Contrar credinței populare, pietrele brute nu sunt, de asemenea, atât de puțin, deși sunt mai ieftine decât cele tratate.

Kullyann, inclusiv toate părțile majore majore, nu a fost vândută niciodată, deoarece una dintre cele mai scumpe (cel puțin printre netratate) este considerată a fi diamant „lumina noastră”. Am descoperit-o cu mult timp în urmă, în 2015, la mina din Botswana. Încă mai rămâne a doua dimensiune, după ce Kullynan însuși are o masă de 1109 carate (aproape 222 de grame). În exemplul său, este în mod clar capabil să vadă impactul ofertei și al cererii, deoarece în forma netratată a părăsit licitația pentru 53 de milioane de dolari (prețul normal, având în vedere pierderea inevitabilă în greutate în timpul tăierii). În același timp, diamantul „Constelation”, găsit de aceeași companie în același an, a cântărit „totalul” 813 carate, dar a fost vândut pentru doar 10 milioane de dolari mai scumpe.

Citiți mai multe despre costul diamantelor poate fi găsit în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: