Ce arată lingoul de aur și cât de mult cântărește?

Ce arată lingoul de aur și cât de mult cântărește?

Probabil, fiecare persoană cel puțin o dată în viața lui a auzit despre barele de aur, dar puțini oameni știu ce își imaginează și cât de mult cântăresc. În cinematografia și serialele barelor arată atât „cărămizi” strălucitoare, cât și transpirați, dar sunt într-adevăr? În acest articol vom face față acestei probleme.

Particularități

Standard bare de metal galben sunt lingouri de metale bancare care îndeplinesc toate standardele și cerințele de calitate. Produsele „dreapta” se disting printr-un dispozitiv trunchiat (tăiat), pe tip de piramidă. Greutatea lingourilor este de obicei de la 11.000 la 13300 g. În diferite proiecții, lingourile au dimensiuni diferite:

 • Lungimea bazei mari – 254 mm+
 • Lățimea unei baze mari este de numai 88 mm+
 • Lungimea unei baze mici – 259 mm+
 • Lățimea de bază mică – 59 mm.

Lingourile nu sunt numai standard. Există soiuri dimensionale având alte indicatori dimensionali și o masă totală.

Istorie

Deoarece creșterea și dezvoltarea orașelor, sistemul lor economic a devenit complicat neobosit. A format o diviziune de muncă cu drepturi depline. Toată lumea a fost ocupată într-o anumită industrie. Cineva angajat în cultivarea culturilor de cereale și de la cineva erau constructori excelenți și așa mai departe. Sistemul special de barter a fost dezvoltat în mod activ, în condițiile cărora oamenii au avut ocazia de a face schimb de servicii și bunuri. Efectuarea unor astfel de tranzacții, oamenii au recurs adesea la utilizarea argintului și a aurului. Acesta din urmă a trebuit să fie cântărit și să verifice cu atenție când metalele au trecut de la mână la îndemână.

Aproximativ 600 g. la N. Ns.. Indienii au dezvoltat o modalitate curioasă de a scăpa de această problemă comună. Au început să facă topirea aliajului electric, a căror compoziție era aur și argint. De o combinație atât de scumpă de materiale, s-au făcut bare cu greutate concretă și grad de puritate. Pe elementele fabricate se stabilesc în mod necesar ștampila de stare necesară. Curând această idee interesantă a fost luată. Deci, după aproximativ 50 de ani, în majoritatea centrelor comerciale din întreaga lume au început să utilizeze același sistem.

Cerințe primare

Produsele moderne din metale galbene nu numai că ar trebui să fie transpirați și să arate de înaltă calitate și strălucitoare. Acestea trebuie să îndeplinească o serie de cerințe importante. Să vă familiarizați cu lista lor.

 1. Greutate produs Tipul standard poate fi de la 11.000 la 13300 g. În cazul în care clientul a fost de acord, masa produsului finit poate fi implementată în alt cadru.
 2. Lingourile topite de la aur trebuie să aibă instalat Forma unei piramide trunchiate, unde fiecare parte are dimensiuni proprii. Planta de afacere are dreptul de a face lingouri care au o structură diferită și alte parametri dimensionali, dar pentru aceasta trebuie să aveți nevoie de consimțământul clientului.
 3. Cerințele actuale O marcă de aur este fixată. În plus, standardele corespunzătoare stabilesc impurități și conținutul lor specific în aliajul metalic prețios.
 4. Anumite cerințe sunt expuse în legătură cu suprafața lingourilor strălucind de la aur. Trebuie neapărat să fie perfect neted, fără a avea particule înclinate, a cincea grăsime sau placate. În nici un caz, suprafața instanțelor de înaltă calitate nu ar trebui să aibă zgură și alte incluziuni inutile.
 5. Pereții barelor de aur pot avea zone minore stripate, adâncimea căreia nu este mai mare de 1 mm. Pe produsele pot fi vizualizate concrete minore, care rămân din cauza contracției metalice. Indicatorul de adâncime al acestor elemente nu trebuie să fie de peste 5 mm.

Integrarea tipului considerat, produsă din aur și care răspunde la toate standardele, ar trebui să aibă următoarele componente de etichetare pe sine:

 • Numărul părții directe+
 • marca la care raportul direct al metalului din care se face lingoul+
 • Fracția de masă a originii prețioase din metal (implică un eșantion de aur)+
 • Greutatea totală a „cărămizilor”+
 • Simbolul statului care este producătorul lingoului+
 • Simbolurile de mărfuri ale plantei de culinare+
 • an când produsul a fost eliberat.

O lingotul de înaltă calitate trebuie să îndeplinească următoarele standarde și să aibă toate mărcile necesare. Fiecare dintre ele este important.

Este posibil să numărați 999 de eșantionare curată?

Înainte de a învăța costul de lingou de aur 999, are sens Decideți cu curățenia acestui produs. Mai întâi trebuie să observăm că nu va fi posibil să se întâlnească cu cel mai pur aur. Industrial înseamnă că este posibil să se obțină doar un astfel de metal în care există diferite tipuri de impurități speciale. Pur și simplu puneți, combinațiile altor metale amestecate cu aur într-un anumit raport procentual.

Lingouri pe care sunt expuse 999 de eșantioane, numite altfel „4 nines”. Acest nume se datorează faptului că, în astfel de produse din metalul principal, reprezintă 99,99% din masa totală. Materialul rezultat poate fi considerat o referință deoarece se dovedește a fi cele mai pure dintre toate produsele posibile, care este disponibil pentru investitorii moderni. Datorită acestor caracteristici, aceste produse sunt utilizate peste tot structurile de stat adecvate, cum ar fi băncile centrale din diferite țări, pentru formarea de fonduri.

Revizuirea speciilor

Lingourile realizate din aliaj de metale prețioase de înaltă calitate sunt împărțite în două soiuri principale. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici distinctive și calități externe. Ia în considerare detaliile lor.

Vesel

Măsurile sunt numite produse a căror greutate este de până la 1 kg. Utilizează eșantioane de înaltă calitate din aliaj 999. Această desemnare sugerează că într-un metal similar există aproape 100% din aur pur (dacă este mai precis – 99,99%). O lingouri de măsurare sunt marcate exclusiv de către producători. Lingourile acestei specii aparțin clasei de fin. Acestea sunt trimise nu numai în organizații bancare specializate, ci și în punctele de tranzacționare în care produsele de bijuterii sunt vândute.

Pentru a înțelege mai bine caracteristicile de testare a acestor tipuri de lingouri, trebuie remarcat faptul că specificațiile unui eșantion specific indică conținutul cantitativ al celui mai pur aur pe 1000 părți ale aliajului. De exemplu, o probă pe scară largă 585 este egală și corespunde a 585 părți de 1000. Același lucru este valabil și pentru probele de mai sus 999. Pe teritoriul Rusiei, producerea tipurilor dimensionale de lingouri în conformitate cu GOST 51572-2000. Barele de măsurare trebuie să respecte toate cerințele stabilite pentru astfel de produse.

Toate ștampilele necesare ar trebui să fie furnizate pentru ele, pe care toate denumirile vor fi parsare.

Standard

Standard numit soiuri de producție moderne au produs lingouri. Masa lor poate varia în limite diferite. De exemplu, un lingou poate diferi cu cântărirea de la 11 la 13 kg. Instanțele standard ar trebui, de asemenea, să fie executate pe baza normelor stabilite.

 1. Produsele standard trebuie să aibă structura caracteristică a prismei scăzute. Acest formular poate fi modificat prin aranjament anterior cu clientul.
 2. În lingourile avute în vedere, nu ar trebui să existe depresie, adâncimea căreia este mai mare de 0,5 cm.
 3. Toate datele de informare necesare (eșantionul, producătorul, data de producție și alte) sunt aplicate pe lingourile specificate din jumătatea inferioară a fundației.

Diferențe tehnologice

Diferite tipuri de lingouri se disting nu numai prin masă, dimensiuni și caracteristici ale structurii, ci și prin metoda fabricării directe. Asa de, Produse mici, al cărei masa este mai mică de 50 g, produsă prin metoda de ștampilare. Ca urmare a acestui proces tehnologic, suprafața lingourilor este foarte curată și estetică – merge perfect netedă, iar toate desenele și denumirile sunt perfect citite și sunt efectuate la fel de atent.

Copii care se caracterizează prin mărime și masă mai mare, Fabricat de alte tehnologii populare – turnare. Datele externe ale acestor produse nu pot fi numite ca fiind perfecte și spectaculoase, dar această metodă de producție sa stabilit ca fiind cea mai accesibilă și ieftină. Și, de asemenea, există Metoda de pulbere pentru a face lingouri, în care este utilizată electroliza. Cu toate acestea, în Rusia, această tehnologie nu este utilizată.

Dimensiuni și greutate

Greutatea lingourilor de aur poate varia. Este indicat în kilograme și poate fi atât modest, cât și mai impresionant. În Rusia, lingourile produse care pot avea o mulțime de 1 până la 1000 g. Dacă vorbim despre produsele produse în străinătate, atunci printre acestea pot fi găsite specimene care cântăresc 2, 2,5 g. Destul de des puteți întâlni așa-numitele uncii triple, care este de 31,1 g.

Dacă luăm în considerare masa lingourilor de aur pe baza oaspeților instalați, atunci sunt permise valori de la 11 la 13,3 kg. Parametrii dimensionali ai unor astfel de produse depind de greutatea lor. De exemplu, un produs dimensional kilogram va avea astfel de valori: lungime – 105-116 mm, lățime – 48-52 mm. Indicatoarele de înălțime nu sunt reglementate de reglementări. Metalul prețios al rezervei rusești de aur și valutar este păstrat într-o depozitare specială. De obicei, în astfel de condiții conținute lingouri, masa căreia variază de la 1 la 14 kilograme. În SUA, ei decid să-și păstreze economiile sub formă de stații de aur, a căror greutate este de 12,44 kg.

Cele mai mari lingouri din lume

Desigur, nu toate lingourile din lume corespund parametrilor de dimensiune și greutate de mai sus enumerați mai sus. Deci, în Japonia există una dintre cele mai mari și mai masive lingouri a căror greutate atinge 250 kg. Înregistrarea despre aceasta este chiar și în faimoasa carte de înregistrări din lume Guinness.

După Japonia urmează Taiwan. Proprietarul fericit al unui alt lingou de aur major, al cărui masa este de numai 220 kg.

Unde și cum să stocați?

Depozitarea aurului (inclusiv monedele de aur) ar trebui să aibă încredere în bănci. La domiciliu pozițiile avute în vedere nu sunt prea sigure și nu este lipsită de sens. Instituția financiară specializată deschide un cont metalic special al stocării responsabile pentru clienți. Acesta este un fel de analog al unei celule bancare standard. Pot fi plasate toate economiile sub formă de bijuterii. Puteți adăuga mai multe acumulări sau pentru a elimina ceva de acolo, dacă este necesar.

Costul stocării descrise a lingourilor de aur și a altor acumulări prețioase va fi în mod direct dependentă de numărul de elemente pe care doriți să le păstrați în bancă. Și, de asemenea, prețul afectează Masa de produse și chiar metal, de la care sunt făcute în principal.

Absolut toate acumulările sub formă de metale prețioase pot fi stocate într-un loc fiabil, care se dovedește a fi o soluție foarte convenabilă.

Despre cât de mult lingou de aur cântărește, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: