Ce este aliajul de bijuterii și unde este folosit?

Ce este aliajul de bijuterii și unde este folosit?

În societatea modernă, este din ce în ce mai mult posibil să se întâlnească cu conceptele de „oțel chirurgical” și „oțel inoxidabil”. Vorbim despre aliaje de înaltă calitate, unde prezența metalelor prețioase este de 40-30%. De asemenea, acest material se numește ligatură. Din metalele prețioase pur, aliajele sunt distinse prin rezistență ridicată și rezistență la impactul asupra mediului.

Ce este?

Componenta principală a aliajelor scumpe sunt Argint, aur sau platină (GOST 30649-99). Elemente suplimentare sunt Zinc, cupru, cadmiu și paladiu. De regulă, procentul lor este mic. Aliajele cu adaosul de oțel chirurgical, crom și nichel sunt utilizate pentru fabricarea bijuterii.

Mai puțin adesea întâlniți aliaje de la Titan. Compoziția este utilizată pentru fabricarea bijuteriilor, care se distinge printr-o durată lungă de viață și durabilitate. Cu toate acestea, costul lor este destul de mare.

Unde se aplică?

Aliaj de bijuterii hipoalergenice aplicat în fabricarea bijuterii originale și elegante. Vorbim despre inele, cercei, canapele, manșete și diademe. Elemente suplimentare vă permit să ajustați parametrii sursei de metale prețioase: culoarea, duritatea, hardware-ul și forța. De exemplu, o combinație de aur și nichel dă decorații lumina, umbra strălucitoare. Combinație similară vă permite să obțineți aur alb. În ceea ce privește aliajele non-prețioase, merită menționat două opțiuni bine-cunoscute: Melchior și Neanilber. Ele sunt adesea confundate cu argint nobil. În plus față de bijuteriile originale, ustensilele din bucătăria sunt create din oțel de bijuterii, figurine, diferite figuri și cupe.

Aurul suste (straturi subtile) folosesc adesea maeștri pentru cupole de acoperire (biserica), cadre pentru icoane și cruci native.

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale oțelului bijuterii, care este folosit pentru a crea bijuterii, sunt următoarele caracteristici:

  • hipoalergenic+
  • Se disting prin rezistență la factorii externi+
  • valoarea Democrat+
  • Universalitatea – bijuterii realizate din aliaj de bijuterii, relevante pentru femei și bărbați de diferite vârste.
Citește mai mult  Mining de diamante: depozite în Rusia și alte țări

Cu toate acestea, există încă deficiențe. De exemplu, unele decoratiuni, obtinerea intr-un mediu agresiv, întuneca. De asemenea, în timp, produsele create din aliaj hipoalergenic sunt uza și pauză. Efectul distructiv asupra aliaj de bijuterii are otet alimentar, detergenti agresivi si bauturile cu continut de alcool. Nu recomandăm să permiteți produselor de mangan, deoarece este instantaneu „absorbit“, și este aproape imposibil să-l spele. De asemenea, dacă există nichel, crește riscul de reacții alergice.

De notat că în secolul trecut, bijutieri multe au fost utilizate pe scară largă de către un aliaj de bijuterii, la care au participat plumb. Astăzi, acest element este sub interdicție strictă. Motivul este efectul negativ al acestui metal pe corpul uman.

Soiuri

În bijuteriile moderne, există mai multe combinații care au anumite caracteristici și proprietăți. Cele mai populare atribute următoarele aliaje.

  • Argint. Argentum în formă pură se caracterizează printr-o tendință de oxidare și cu timpul acesta se închide la culoare. În acest sens, bijutierii adesea pentru fabricarea diferitelor produse utilizează combinații de argint cu cupru, aluminiu și nichel. În ceea ce privește eșantioanele, datele aliajelor au următoarele timbre: 875, 960, 830 și 925. De regulă, majoritatea aliajelor de argint au tendința de a forma o impozitare, astfel încât acestea sunt supuse diferitelor tipuri de prelucrare.

  • Aur. Această opțiune se referă la cele mai scumpe și mai luxoase. Compoziția acestui material cuprinde: aur, cadmiu, nichel, zinc și platină. Nichelul și cuprul ajută materialul prețios să obțină o rezistență ridicată. Argintul permite aur să cumpere strălucire uimitoare. În bijuterii moderne, au apărut aliaje cu aur, galiu și aluminiu. ALLOYS Datele au un liliac original sau o nuanță violet. Carcasele de argint vă permit să achiziționați un ton gri. Cu rate ridicate din oțel primesc aur albastru. Un val roșu al aliajului de bijuterii dă „sinteza” de argint cu cadmiu. Cele mai populare sunt următoarele eșantioane: 585, 986 și 750. Aliajele de aur se disting de aspectul prezentabil, strălucitor frumos și durabilitate.

Astăzi, alb, roșu și galben aliaje de umbra sunt foarte populare.

  • Platină. opțiune de lux pentru cunoscatori de stralucire alb nobil. Această compoziție se caracterizează prin plasticitate ridicată și de durată lungă de viață. Partea lui prezintă rodiu, cupru și cobalt. Aceste incluziuni care permit platinei pentru o perioadă lungă de timp pentru a menține un aspect și o forță prezentabilă. Produsele au mostre: 850, 950 și 900.
Citește mai mult  Curele de mână

Îngrijirea pentru bijuterii din aliaj de bijuterii, nu poate fi numită complexă. DȘtergeți în mod regulat produsele cu flanel sau cârpă de bumbac. Pentru a reduce riscul de defalcare Eliminați în fața antrenamentelor sportive și a lucrărilor de reparații (în special în timpul picturii). Nedorit pentru a contacta bijuterii cu apă marină sau clorurată.

Nu puteți curăța cerceii și inele folosind detergenți agresivi sau lichizi, în compoziția care sunt prezente substanțe acide. Cea mai ușoară modalitate este metoda de purificare folosind obiceiul cretă. Fubiți în mod redus produsul din aliaj de bijuterii și îndepărtează îndepărtarea cu o cârpă umedă.

Următorul videoclip prezintă informații suplimentare despre aliajele de bijuterii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: