Ce sunt eșantioane de aur pentru bijuterii și cum să le determine?

Ce sunt eșantioane de aur pentru bijuterii și cum să le determine?

Nu există nici un om în lume care nu știa despre aur. Ca un metal prețios, a găsit o aplicație foarte largă, în special în industria bijuteriilor. Cele mai multe bijuterii sunt făcute din ea. Bijutierii lucrează cu aur și pot da orice formă și dimensiune. După, de exemplu, se face un lanț, este dificil să se evalueze valoarea reală. Astfel încât consumatorii să poată naviga și să înțeleagă ce aur și în ce cantitate este folosit, în secolul al XVII-lea, bijutierii au fost inventați un astfel de most. Ceea ce se întâmplă cu modul de determinare – acesta va fi discutat în acest articol.

Ce este?

Eșantionul este un fel de stigmă, etichetarea bijuteriilor, care, potrivit legii, ar trebui să fie aplicată tuturor tipurilor de produse similare. Pentru fabricarea celor mai multe decorațiuni, bijuterie non-pur, dar multe alte componente. Aurul destul de moale este perfect conectat la alte metale, fiecare dintre care are propriii parametri tehnici care transmit aliajul.

  • Nichel. Mărește coeficientul de fermitate al bijuteriilor și rezistența la coroziune. Dar trebuie să știți că nichelul poate provoca o reacție alergică.

  • Cupru. Prezența acestuia în aliaj poate fi definită suficient – dobândește roșu. De asemenea, cuprul are rezistență anti-coroziune.

  • Argint. Datorită prezenței acestui metal, aliajul de aur va deveni mai elastic, devine ușor de lucrat cu el.

  • Platină Mărește coeficientul de elasticitate și punct de topire.

  • Palladiu și zinc. Aceste componente sunt adăugate pentru a spori elasticitatea aurului și pentru a reduce punctul de topire.

  Datorită prezenței eșantioanelor pe produsul prețios de bijuterii, puteți înțelege ce procent de aur este în aliaj.

  Vizualizări

  Aș dori, de asemenea, să spun că există mai multe sisteme de etichetare pentru bijuterii din lume.

  • Metric. Utilizate în majoritatea țărilor, inclusiv în Federația Rusă. Folosește procentajul din aliajul de aur și alte metale. Cel mai înalt – 999, adică această decorare va fi aproape de aur pur.
  • Carat. Acest sistem de etichetare a produselor prețioase este utilizat în Statele Unite și în unele țări europene. Cel mai mare test 24, scăzut – 9.
  • Cotrol. Acesta este cel mai vechi test de aur pentru bijuterii, care a fost aplicat produselor până în 1927. Cel mai mare considerat 96.
  Citește mai mult  Totul despre metalele prețioase

   Astăzi, datorită muncii de chimiști și bijutieri, există destul de multe eșantioane. Luați în considerare principalele principale.

   • 999. Acesta este cel mai înalt indicator de calitate, cel mai mare test. Într-un astfel de aliaj, nu există practic alte impurități – cota lor este mai mică de 1%, totul este aur pur. Produsele din această probă sunt caracterizate de culori galbene slabe, fără o strălucire specială, care este atât de importantă pentru bijuterii.

   • 958. Prezența acestei ștampile pe decorare poate indica faptul că compoziția aliajului din care se face produsul, în plus față de aur, există și argint. Produsul este de 95,8% constă din aur pur de cea mai înaltă calitate, dar restul de 4,2% este de argint și cupru. O astfel de bijuterie este destul de puternică, durabilă și distinsă prin aspectul excelent. Caracterizat prin galben strălucitor. Inelele de nuntă sunt cel mai adesea făcute din aliaj astfel de eșantion.

   Un procent mare de aur în compoziție, din păcate, promovează deformarea produsului.

   • 750. Datorită faptului că aliajul într-o cantitate suficient de mare are cupru, bijuterii cu un astfel de tip de stiguri se caracterizează printr-o nuanță roșie. De asemenea, decorațiile pot avea un ton verde sau galben, totul depinde de componentele de adiție. Aliajul 75% este aur pur.

   Mai presus de toate, această probă este folosită pentru a face bijuterii pentru femei și de sex masculin în țările din Asia.

   • 585. Conține 58,5% din aur, orice altceva este alte prețioase și nu foarte metale. Cel mai des folosit pentru fabricarea de suspensii, lanțuri, inele, cercei, trampluri, brățări. Produsele sunt caracterizate de aspect excelent, sclipici și culoare.

   • 583. Acest tip de eșantion se referă la standardul de aur al URSS. O astfel de ștampilă a început să se aplice din 1927. Dacă cineva are o decorare de mari bunici, atunci vor fi cu siguranță o probă de 583. Astăzi nu este folosit, în schimb 585.

   • 375. Bijuterii 375 eșantioane mai ieftine. Principalele componente ale aliajului sunt de argint și cupru. Procentul de aur din aliaj 37,5, dar alte metale – 62,5%. Produsele cu astfel de stimule își pierd foarte repede aspectul original, se umple și încep să fie acoperite cu pete negre. Este din acest aliaj că există cercei, brățări, lanțuri, pandantive.
   Citește mai mult  Eșarfă neagră

   Care e mai bun?

   Mulți când cumpărați bijuterii de aur încep să se întrebe ce fel de test este cel mai bun și este corect. Anterior, am vorbit deja despre faptul că în numerele și literele indicate pe ștampilă, puteți afla ce procent de aur în acest produs. De asemenea, marcajul poate spune multe despre proprietățile și specificațiile produsului. Desigur, cu cât este mai mare eșantionul, cu atât mai mult aurul a fost folosit în procesul de a face bijuterii.

   Dar este necesar să se înțeleagă că prețul și calitatea produsului depind de ea și de proprietățile sale.

   Cele mai multe bijutieri și consumatori cu experiență susțin că, dacă sunteți interesat să cumpărați o bijuterie de aur la un preț accesibil și cu un aspect bun, căutați un produs cu etichetarea 585. Cel mai mare avantaj al unei astfel de bijuterii este că pe întreaga perioadă de purtare nu își pierde aspectul primordial. De asemenea, merită remarcat Eșantionul 750. Foarte adesea se aplică astăzi acest tip de aliaj pentru producția de bijuterii.

   Cum de a determina?

   Astăzi există o mare piață de bijuterii. Există o mare cerere pentru acest produs, astfel încât, în plus față de produse originale de înaltă calitate, există falsuri. Mulți consumatori sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să se definească o probă și o cantitate de aur pur în bijuterii independent la domiciliu. Sigur. Există mai multe metode suficient de simple.

   1. În primul rând, trebuie să acordați atenție culorii produsului. Culoarea roz indică faptul că aliajul are cupru și argint. Umbra albă – că partea principală a acestuia este făcută din argint sau paladiu. Dacă produsul are o nuanță purpurie caracteristică, înseamnă că aluminiu sau potasiu a fost adăugat la fuziunea pentru a face decor. Dar prezența unei umbre verzui poate fi motivul pentru care mai multe metale au fost folosite pentru a produce bijuterii.
   2. Utilizați un magnet. Produsul din aur pur nu va fi atras de magnet.
   3. Puteți distinge falsul prin aplicarea Oțet de masă și iod. Pentru aceasta, aplicați o cantitate mică de iod pe produs și puneți-o într-un recipient cu oțet. Dacă locul la care a fost aplicat iod, întunecat, atunci aveți de-a face cu contrafacerea.
   4. Paine neagra va ajuta, de asemenea, să determine falsul. Puneți decorarea în carne proaspătă. Câteva zile mai târziu, când pâinea este înghețată, ieșiți din ea. Prezența urmelor de oxidare și verdeață indică faptul că decorarea este făcută din aur pur.
   5. Luați bijuterii și petreceți-o despre suprafața plăcilor de dezechilibrate ceramice. Acordați atenție naturii urmelor care rămân pe țiglă. Aurul lasă o bandă de culoare gălbui. Dacă urme are o culoare tipică întunecată, nu este un metal de bijuterie.
   6. Puteți folosi sticla obișnuită. Trebuie doar să efectuați o suprafață de sticlă. Dacă decorarea este făcută din metale prețioase, nu pune niciun urme pe geam, deoarece aurul este mult mai moale.
   Citește mai mult  Ochiul taurului: influența asupra oamenilor, aplicațiilor și câmpului

   Există un alt mod credincios, dar nesigur, care prevede Utilizarea acidului. Pentru a efectua acest control, trebuie să cumpărați un set special pentru testarea bijuteriilor. Dar trebuie să vă amintiți că acidul este un element chimic foarte periculos, contactul cu ea poate dăuna sănătății.

   Toate metodele de mai sus pentru a determina eșantionul pot fi utile dacă aveți o bijuterie pe care nu există marcaj. Da, astfel de produse există, de asemenea. De exemplu, dacă decorarea este veche și fabricată chiar și atunci când nimeni nu știa nimic despre eșantioane. Sau decorarea a fost fabricată sub o comandă individuală.

   De asemenea, pe unele bijuterii produse în străinătate nu pot fi eșantionate.

    Informații mai fiabile despre eșantionul de aur și precizia acestuia pot fi obținute prin contactarea La Inspectoratul de Stat de Supraveghere a Procesului sau Lombard. Eșantionul exact va ajuta la găsirea unui dispozitiv special – Detector electrochimic, care utilizează un reactiv special. Senzorul său este aplicat pe suprafața produsului de aur, acesta arată tipul de metal, compoziția aliajului, ponderea fiecărei componente și, în consecință, eșantionul.

    Una dintre metodele de determinare a eșantionului pe produsele de aur este prezentată în următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Narcisa Raescu

    Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: