Ce sunt făcute din alamă?

Ce sunt făcute din alamă?

Astăzi există multe produse din alamă. În acest caz, acestea sunt folosite în diferite sfere de viață. Faptul că, în general, este o alamă, care este exact de la ea, și pentru ce, precum și modul în care să aibă grijă în mod corespunzător pentru produsele de la ea, vom vorbi în acest articol.

Particularități

Alamă – Nu este doar un metal, așa cum credeți unii. Acesta este un aliaj de cupru și zinc, cu adăugarea altor elemente. Și în acest ea se află prima caracteristica – aceasta compoziţie.

A doua caracteristică a acestui aliaj este asta Cantitatea de zinc în ea poate fi variată, iar acest lucru are un impact direct asupra proprietăților fizice ale aliajului finit.

În plus, tocmai procentul conținutului de metal din acest aliaj determină întinderea utilizării sale ulterioare.

Versatilitatea Brazy este, de asemenea, una dintre caracteristicile cheie. Astăzi aramă foarte populară Figurine, stand. Amulete si decoratiuni Din acest aliaj sunt purtate atât de oameni obișnuiți, cât și de stele cu numele lumii. Și exact de la ea face multe Detalii mici pentru mecanisme uriașe în toate sferele – în industria automobilelor, atunci când creați aparate de uz casnic și diverse tipuri de transport.

Mulți cred că Alamă dăunătoare sănătății. Acest lucru este parțial adevărat, dar numai în cazul utilizării aliajelor de calitate scăzută obținute în condiții de artizanat. Prin urmare, este foarte important ca alama să fie făcută pe fabrici specializate și pe adevărații maeștri ai afacerii lor.

Tipuri de produse

Aplicații la nivel larg găsite în afaceri metalurgice. Astăzi face astfel de produse ca:

 • Profile simple și complexe+
 • Gears, colțuri, poliedra+
 • Foi+
 • Țeavă+
 • Grilă+
 • Panglici+
 • Hexagons.
Citește mai mult  Cum să faci fanul Fan?

  Alama posedă anumite proprietăți care sunt utilizate în fabricarea articolelor din acesta.

  1. Nu expunerea la coroziune. De aceea sunt fabricate accesorii și țevile sanitare. Cu toate acestea, acest aliaj este cel mai utilizat în mod activ la crearea unui anumit tip de detalii ale instanțelor maritime.
  2. Proprietăți antifricțiune Alama provoacă utilizarea sa la crearea unor astfel de detalii, cum ar fi căptușeli pentru rulmenți. Softness și flexibilitate vă permit să utilizați acest material și să creați rulmenți de înaltă calitate și durabili de diferite tipuri și dimensiuni.
  3. Conductivitate termică ridicată vă permit să utilizați instalații de inginerie din aliaj și căldură. Este în ele că bobinele de alamă, țevi și sifoane sunt instalate, a căror viață de serviciu este foarte lungă.

  Și, de asemenea, din acest material face diferite dispozitive de baie.

  • Chiuvete și băi. Astfel de articole sanitare arată foarte elegant, frumos și neobișnuit. Termenul de funcționare a acestora este foarte lung, iar băile în sine sunt încălzite perfect și mențin căldură. În același timp, produsele pot fi atât integrate, cât și în valoare de separat. Adevărat, prețul lor este destul de ridicat, deci este adesea posibil să se vadă produsele simbolice standard, numai de la deasupra acoperite cu acest tip de aliaj.
  • Mixerele din acest aliaj arată foarte scumpe și neobișnuite. Ele au adesea forme și dimensiuni bizare, devin imediat decorațiuni ale întregii camere.
  • Ramele de prosoape încălzite, suporturi și rafturi din alamă sunt, de asemenea, convenabile de utilizat. Ei au un aspect neobișnuit, o înaltă practică și multifuncționalitate.

   Utilizarea extrem de răspândită a acestui aliaj și în artă. Cel mai adesea din alamă face lucruri interesante și neobișnuite.

   1. Cifre decorative și decorațiuni interioare. Aici puteți întâlni figurinele animalelor, oamenilor, păsărilor, o varietate de panouri sau cadre pentru imagini sau fotografii. În același timp, meșteșugurile pot fi făcute atât în ​​stil clasic, cât și în stilul modernist.
   2. Fitinguri ușii și ferestrelor. Acestea sunt mânerele ușilor și încuietorile și apelurile de ușă decorative, mânerele de ferestre sau elemente ale pantelor sau platbărilor lor. Mulți cred că astfel de părți din alamă atașează locul și clădirea ca o chică și nobilitate întreagă. Aceeași categorie include încuietori, lanțuri și bandă pentru ferestre și uși.
   3. Accesorii pentru mobilă – cotiere, picioare, elemente ale spatelui sau chiar părți laterale ale scaunului. Toate elementele arată luxos, neobișnuit și nobil. Cu ajutorul lor, chiar și cel mai obișnuit scaun sau canapea poate fi transformată într-o lucrare reală de artă.
   Citește mai mult  Cum să distingeți rucsacul original Kanken de la fals?

   Destul de des, alama este folosită în fabricarea balustradelor, a sistemelor de garduri și chiar și atunci când creează garduri stradale. Adesea există cazuri în care cele mai frumoase sfeșnici, lămpi sau sconturi, mai precis: corpul sau piciorul lor sunt create din acest aliaj.

   Maeștrii de bijuterii folosesc adesea alamă în timpul muncii lor. Este important să faceți o explicație mică – Alama nu se aplică aliajelor prețioase, deci uneori bijuteriile se numește pur și simplu bijuterii. Dar nu întotdeauna o astfel de definiție este corectă. Faptul este că aliajul poate fi folosit ca material utilitar, iar în rolul principalului va fi pietre prețioase sau semi-prețioase. Produsul de bijuterii va fi luat în considerare în cazul în care acesta va fi complet făcut din alamă sau va avea o inserție din produse care nu au valoare de bijuterii.

    Din alamă face diferite tipuri de decorațiuni.

    • Inele. În acest caz, alamă în sine este folosită numai pentru fabricarea jantelor și nu ca element de decor.
    • Pandantive și pandantive. Avantajul acestor produse este atât ceea ce arată în mod deosebit și de asemenea, cum ar fi decorațiunile din ultimii ani. De multe ori pot fi confundate cu decorațiile de bronz.
    • Cercei. Nu există doar restricții fanteziste. Acestea pot fi formele și dimensiunile estompate, pot fi fabricate numai din aliaj și pot folosi și alte metale sau pietre valoroase.

    Aliaj utilizat pe scară largă și Făcând o varietate de amulete și statui de protecție, de exemplu, cifrele lui Fengshui. În principiu, acest aliaj este universal, și este dificil, fără să ne imaginăm viața de zi cu zi.

    Citește mai mult  Totul despre 750 probă

    Cum să vă îngrijiți?

    Aliajul este destul de rezistent la impactul asupra mediului, și dacă excludem impactul asupra acesteia a substanțelor chimice agresive, atunci utilizarea sa poate fi nelimitată. Cu toate acestea, alama este susceptibilă la apariția patinei – placă verzui, uneori negru, pe suprafața sa.

    În același timp, Patina apare pe produsele care sunt rareori utilizate. Dar chiar dacă a apărut un astfel de dispozitiv de ridicare, nu merită supărat. Toată îngrijirea de alamă constă din Lustruire.

    Pentru a face acest lucru, utilizați o cârpă moale și curată, care frecându-i produsul să strălucească. Stocați obiecte mici de alamă în picioare în casete moi închise. Dacă vorbim despre uneltele de producție, atunci îngrijirea lor, în plus față de lustruire, este, de asemenea Lubrifiere regulată cu uleiuri speciale.

    Dar dacă produsele din aliaj sunt folosite în mod constant, atunci sunt lustruite independent de atingerea lor.

    Produsele din alamă sunt prezentate în videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: