Ce sunt tratate diamantele?

Ce sunt tratate diamantele?

Diamond este un mineral natural, care este un carbon cu o latură cristal alotropică. Datorită particularităților structurii moleculare, este un material extrem de solid care poate fi menținut nelimitat lung.

Compoziția chimică a diamantului poate fi schimbată sub influența diferiților factori: temperatură ridicată, presiune și / sau vid. Ca urmare a acțiunii lor, diamantul se transformă într-un alt element chimic – grafit având o compoziție diferită de caracteristici de calitate.

Diamantele sunt obținute prin producție naturală și o metodă de producție artificială. Ca parte a celei de-a doua metode, grafitul elementului chimic este expus la temperaturi și presiuni ridicate. Materialul de grăsime își schimbă structura moleculară și se transformă în materii prime diamante, dobândind proprietățile caracteristice ale rezistenței.

Înainte de utilizare ulterioară, materia primă rezultată necesită o prelucrare suplimentară. Factorul de duritate ridicat al diamantului necesită o abordare specială a metodelor de implementare a acesteia.

Istorie

Istoria mineritului de diamante este extrem de tânără. Acest lucru se explică prin complexitatea căutării și miniere a mineralelor, precum și dificultățile asociate cu prelucrarea acestuia. Tehnologia de procesare a materialului descris cu ajutorul unui alt diamant a început să câștige popularitate numai în secolul al XIV-XV al epocii noastre. Până în prezent, această metodă a fost folosită numai de vechii maeștri indieni care au stocat cu atenție secretele tehnologiei.

Pe teritoriul Rusiei, dezvoltarea depozitelor minerale și dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare a acestuia a fost acceptată de o scară industrială numai în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Până în prezent, Siberia utilizează extragerea acestui mineral în minele care se află în cea mai mare listă din lume. În același timp, toate tipurile de tratament cu diamante sunt stăpânite.

Caracteristici Prelucrare

Procesarea tehnologică și un set de dispozitive tehnice adecvate pentru acest lucru sunt determinate de numele obiectivului final pentru care va fi utilizat diamantul tratat.

Caracteristicile diamantului determină necesitatea utilizării sale în diferite sisteme tehnologice, unelte și dispozitive. De exemplu, o mică fracțiune de diamant – Crumb, este utilizată ca o pulverizare, acoperind suprafețele de lucru ale oricăror dispozitive de tăiere. Pulverizarea diamante este utilizată pentru a aplica discuri de tăiere, ferăstraie, panglici destinate metalelor, piatră, beton, ceramică și alte materiale.

În ciuda stabilității diamantului la efectele sarcinilor distructive ale spectrului larg, Este un material fragil. Utilizarea tehnologiei de presare șoc vă permite să diamante grind în miez de pâine. Concasarea minerale se efectuează cu ajutorul unei prese hidraulice (această opțiune de procesare este rareori cazul).

Tehnologia de rulare de măcinare este utilizat pe scară mai largă. În cadrul acestui proces, materia primă este alimentată de transportorul într-o cameră specială, în care rolele cilindrice ating unul cu celălalt se rotește. Trecerea între ele, materiile prime de diamant se năruie. Având în vedere coeficientul de rezistență diamant, există mai multe blocuri cu role, care au valori diferite clearance-ul între ele prin rotație. Acest lucru va permite reducerea sarcinii pe mecanism, deoarece produce o etapizate de strivire pe principiul mai mult pentru o mai mică.

Suprafața de lucru a cilindrilor este acoperit cu diamant pulverizare, ca nici un alt material este capabil să reziste la această sarcină într-un astfel de echivalent eficient.

Parametrii dimensionali ai fracțiunii de crumb sunt determinate de numele obiectivului final pentru care va fi utilizat. Crumb de diamante de branțară mai mare este utilizat pentru prelucrarea grosieră a materialelor cu un raport de rezistență ridicată: ceramică, granit, piatră din porțelan. De exemplu, o crumb mare este utilizată ca element de tăiere aplicat la marginea de lucru a coroanelor circulare destinate găurilor rotunde în materiale solide: plăci ceramice, beton, plăci de granit și altele.

Diamond Crumb de cereale mai mici este folosit pentru a efectua prelucrarea fină a anumitor materiale. Ca parte a acestei prelucrări, materialele sunt curățate, lustruite, lustruite. Lustruirea este efectuată prin pastă specială, care se bazează pe praf de diamant. Obținerea deșeurilor de diamante de branței diferite se realizează prin zdrobirea și cernerea ulterioară.

Transmisia unui diamant zdrobit prin panouri de rețea cu diferite dimensiuni de celule vă permite să obțineți o fracțiune cu diametru fix.

Procesul de obținere a materialelor de diamante adecvate pentru utilizare în scopuri de producție este o procedură mai consumatoare de timp decât tehnologia de presare a șocurilor. Ca date de materiale, de exemplu, cercuri pentru tăierea sticlei, sfaturi de tăiere și altele. Ele sunt elemente care sunt complet constând din masa de diamante. Producția unor astfel de adăugiri implică desfășurarea procedurilor de producție legate de costurile de resurse și utilizarea mai multor tehnologii de procesare în același timp.

Proprietățile forței diamantului fac dificilă fabricarea unor părți care prezintă cerințe ridicate pentru parametrii dimensionali și precizia formelor.

Singurul material cu care puteți face o prelucrare eficientă a materiilor prime diamante, este diamantul în sine.

Combinația adecvată a factorilor care acționează asupra instrumentului de procesare și a materialului care este procesată vă permite să efectuați procesarea cât mai eficientă posibil. De exemplu, în unele cazuri, piesa prelucrată este încălzită în intervalul mediu de temperatură, iar temperatura dispozitivului de procesare este păstrată în câmpul indicatorilor termici scăzuți. În acest caz, piesa de prelucrare a încălzirii este procesată și procentul de uzură a sculelor scade.

Utilizarea acestei metode se datorează proprietăților diamantului, pe care le dobândește sub influența temperaturilor ridicate. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mic coeficientul puterii mineralei.

Ce să faci o împărțire?

O altă metodă de tratare a diamantului este procesarea cu fier fierbinte. Acest mineral este capabil de a introduce o reacție chimică cu un metal încălzit la temperaturi ridicate. Hot de fier începe să absoarbă diamant constitutiv de carbon. La punctul de contact cu un metal split cu un mineral, nivel molecular are loc ultima.

Această metodă a eficienței de producție scăzută, cu toate acestea, numai cu ajutorul acestuia puteți obține anumite rezultate din prelucrarea materialului de diamant.

Utilizarea metodei de oțel la cald este realizată dacă este necesar să se taie o cantitate mare de materii prime, cu un coeficient minim de deșeuri. În cadrul acestei metode, este utilizată o sârmă de oțel fierbinte, acționat de arbori rotativi. În acest caz, linia de tăiere se obține cât mai subțire posibil, iar pierderea materiei prime principale este citat la minimum.

Cu ajutorul metodei de tăiere la cald, se pot efectua numai manipulări care vizează tratarea unei naturi generale. Reducerea detaliată se efectuează utilizând tehnologii mai complexe de măcinare. Ca parte a acestei metode, tehnologia de găurire la cald. În acest caz, elementul de oțel de foraj este, de asemenea, încălzit la temperaturi ridicate. Eficiența metodei se ridică și datorită încălzirii ambelor părți ca urmare a frecării reciproc.

Diamond forajul este folosit pentru a efectua o prelucrare a proiectului. Găuri de diametru dorit de-a lungul liniei despicate necompletate. Ancora specială se extinde în ele. Tehnologia vă permite să controlați expansiunea ancorelor alternativ sau în același timp. Datorită acestui fapt, apare capacitatea de a efectua o divizare controlată a piesei de prelucrat pe o anumită linie.

Rolul cheie în eficiența metodei joacă unghiul sub care găurile. Orice abatere de la valorile specificate poate duce la o încălcare a preciziei de despicare.

Decât diamant lustruit?

Direcția principală în tehnologiile de prelucrare a acestui mineral este de măcinare sale. Datorită acestei proceduri, diamante dobândesc forma lor finală, și, în unele cazuri, se transformă în pietre prețioase.

Efectuarea de diamante, de masterat se recurge la metode de prelucrare pe etape. Lingoul dur este curățată de impurități ale altor minerale, dacă este cazul. Apoi tăiere grosier se face, din cauza căreia se formează principala formă a viitorului produs. După aceea, începe reducerea.

Pentru măcinarea minerală diamant, dispozitive sunt folosite echipate cu duze speciale – discuri sau plăci având o grosime, forma și materialul de fabricație, care corespunde numelui procedurii. Pe suprafețele de lucru ale acestor duze, sunt aplicate fracțiuni diamant miez de diferite diametre.

Dacă tăietura este făcută în scopul de a obține o piatră prețioasă – diamant, sunt folosite apoi o mulțime de duze cu o gamă largă de parametri dimensionali. Primul care a folosit plăci sau discuri cu firimituri de diamant de cel mai mare diametru. Pe măsură ce are loc procesul, granulației duzelor scade. lustruire finite este realizată folosind nanoparticule de diamant.

Instrumente, cu care se face reducerea, diferă în scopul propus și principiul de funcționare. Unele dintre ele funcționeze datorită prezenței mișcării de rotație de rotație, pe arborele terminal care este atașat discului de măcinare. Activitatea altor instrumente se bazează pe principiul de mișcare alternativă. Plăci de șlefuit sunt inserate în cleme speciale ale acestor instrumente.

În prelucrarea diamantelor, lustruită la o stare de vitregere clară. Datorită faptului că instalația viitorului diamant este situată în poziții strict verificate și la un unghi dat, transformarea materiilor prime brute în piatră prețioasă. În ultima etapă, este lustruit pentru o stare de oglindă.

Reproducerea întregului proces este o cantitate mare de timp (uneori ani), care este explicată prin rezistența mineralei la influența externă.

În informații interesante despre diamante miniere și prelucrare, vă puteți familiariza în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: