Ceea ce este aurul și ceea ce face metalul?

Ceea ce este aurul și ceea ce face metalul?

Aur strălucitor pentru multe milenii a atras atenția oamenilor. A fost folosit ca în numerar, interpretează în bare și a creat decorațiuni de lux din ea. Acest metal este încă în cerere în multe zone și este foarte apreciat de reprezentanți ai diferitelor straturi ale populației.

Ce este?

Aurul este un metal valoros, cunoscut de omenire din cele mai vechi timpuri. Posibila fosilă are o culoare galbenă caracteristică. Datorită activității chimice mici se referă la metale nobile.

Mare plus acest material – durabilitatea sa. El nu se teme de timp și după mulți ani se pare la fel de frumos ca atunci când cumpărarea.

Istorie

Primele produse de aur au fost găsite în timpul săpăturilor a avut loc pe teritoriul Egiptului moderne. Ei au fost descoperite într-un mormânt aparținând uneia dintre regine egiptene. Creat aceste decoratiuni realizate din metal nobil au fost 3000 de ani înaintea erei noastre.

Aproximativ în același timp, decoratiuni valoroase au fost răspândite în India, Mesopotamia și China. In timpul perioada de glorie a culturii antice, aurul a fost considerat un simbol al luxului. Acesta a fost folosit pentru a crea bijuterii. Mulți dintre ei s-au păstrat la timpul nostru.

Din cauza acestui metal prețios, războaie sângeroase au fost adesea neelucidate. Deci, unul dintre obiectivele principale ale campaniilor lui Alexandru Macedonski a fost confiscarea rezervelor de aur din Persia.

În anii 1700, aurul a început să fie exploatat în Brazilia. În mod literal în câțiva ani, țara a devenit unul dintre principalii furnizori de metale prețioase din întreaga lume. În 1848, depozitele de aur au fost deschise în California. Acest lucru a condus la dezvoltarea activă a Statelor Unite. În câțiva ani, fluxul de coloniști din același motiv a turnat în Australia.

O situație similară a avut loc la începutul secolului trecut în Africa de Sud. Dar în această parte a lumii, boabele și nuggeturile au fost deja minate nu sunt coloniști obișnuiți, dar mari corporații. Acest lucru a afectat, de asemenea, caracteristicile dezvoltării continentului.

Acum, exploatarea aurului se dezvoltă suficient. A produs anual aproape trei tone de metale prețioase. Partea sa este minată în Africa de Sud, Australia, SUA și China.

La fel de în natură?

Până în prezent, există două teorii principale asociate cu apariția acestui metal valoros pe Pământ. Potrivit primului dintre ei, aurul a apărut pe planetă după ce sa format. Motivul pentru acest lucru a fost căderea masivă a corpurilor cerești care conțin acest metal. Găsirea de pe suprafața pământului, aurul a fost distribuit în crusta, de unde a fost luat la suprafață după un timp.

Conform celei de a doua teorie, aurul a făcut parte din această materie din care sa format pământul. Depozite de metal în diferite părți ale planetei au fost formate ca urmare a diferitelor procese vulcanice din scoarța terestră.

Citește mai mult  Bratari personale

Acum, în natură există 2 tipuri de depozite de aur, în care formarea de metal prețios. Primary apar în legătură cu procesele care apar în natură. Ele sunt în zone muntoase. Metal în astfel de locuri se prezintă sub formă de granule mici, care nu pot fi văzute cu ochiul liber.

depozite de aur secundare sau vopsite sunt mai aproape de suprafata. Acestea sunt formate în procesul de distrugere rasa. Un rol semnificativ în mișcarea aurului eliberat joacă apă care blochează roci rock și transportă particule de metal în jos pe râu.

Proprietăți

Aurul pur este un metal inert care practic nu interacționează cu mediul. El nu rugina de-a lungul timpului și nu se oxidează. Acest metal se dizolvă numai în „vodca regală” – un amestec constând dintr-un acid azotic puternic și acid clorhidric.

O altă caracteristică distinctă este moale. În același timp, în ciuda plasticității sale, materialul este foarte greu. Prin densitate, el durează 7 locuri împreună cu tungsten pur.

De asemenea, merită remarcat faptul că aurul nu provoacă o reacție alergică la om. Prin urmare, decorațiile din acest metal prețios pot purta chiar oameni cu piele foarte sensibilă.

Revizuirea speciilor

Există mai multe tipuri de aur, care pot fi atribuite diferitelor categorii.

În floare

În primul rând, este de remarcat faptul că produsele de aur pot varia în funcție de culori.

 1. Galben. culoare clasică, pe care cei mai mulți oameni sunt asociate cu acest metal nobil. Se pare că, după topirea materiilor prime cu cupru și argint. Într-o formă pură, aur pentru a crea bijuterii nu este utilizat. Luminozitatea aliajului depinde de cât de mult argint.
 2. alb. Acest metal este acum foarte popular printre iubitorii de decoratiuni frumoase. Este perfect combinat cu perle și diamante. Ia acest metal după amestecare aur pur cu platină și paladiu.
 3. roșu. Acest metale neferoase constă din aur, cupru și zinc. In unele cazuri, se adaugă paladiu acolo. Acest lucru vă permite pentru a da produsul final nuanta maro deschis. Cu cât conținutul de cupru în amestec, culoarea mai saturate și frumos se dovedește.
 4. Roz. Acest material arată spectaculos și elegant. Rose Gold Ornaments sunt acum foarte populare printre bijutieri și iubitori de accesorii frumoase. Aur, cupru și foarte puțin argint sunt amestecate pentru a crea acest metal.
 5. Maro. Compoziția acestui metal neferoase include aur roz și roșu. El a fost creat de faimosul bijutier Favaz Gruzos, cunoscut în lume cu dragostea sa pentru experimentele cu forme și decorațiuni.
 6. Negru. Un astfel de aliaj este, de asemenea, distins printr-o culoare neobișnuită și este apreciată în special în rândul bijutierilor. Puteți obține o combinație de aur pur cu cobalt și crom.

De asemenea, puteți vedea în magazinele de bijuterii și colecțiile de drepturi de autor pot fi, de asemenea, verde, violet și chiar albastru. Produse realizate din astfel de materiale neobișnuite, foarte frumoase și elegante.

Probă

Achiziționarea de produse din metalul valoros, trebuie, de asemenea, să acorde atenție eșantionului. Acest termen denotă raportul dintre aurul pur și diferiți aditivi pe kilogram aliaj.

 1. Eșantionul 375. Aceste produse conțin destul de puțin metale prețioase. Din acest motiv, produsele își poartă foarte repede și își pierd atractivitatea. Prin urmare, aur 375 de eșantioane nu sunt utilizate pentru a crea bijuterii.
 2. Eșantionul 585. Astfel de aliaje sunt puțin mai mari decât jumătate constau din aur pur. Suplimentele cum ar fi argint, paladiu, cupru sau platină poate fi folosit ca impurități. 585 aliaje metalice sunt prezentate într-o varietate de culori, de la alb până la roșu.
 3. Eșantionul 750. Decorațiunile din aliaj, care conține 3 \ 4 aur, se disting prin rezistența la uzură și aspectul atractiv.
 4. Proba 900. În Thailanda, China și Emiratele Arabe, bijuteriile din astfel de aur sunt foarte populare. În Rusia, acest metal servește ca bază pentru crearea de monede. În plus, este un astfel de aliaj care este utilizat în medicină. Deci, există coroane de înaltă calitate din ea.
 5. Eșantionul 960. Aurul susor este de obicei folosit pentru a decora diferite elemente decorative. În plus, se utilizează în industria alimentară.
 6. Eșantionul 985. Produsele dintr-un astfel de aliaj sunt foarte scumpe. Ele sunt de înaltă calitate, atractive și nu se urăsc în timp.
 7. Eșantionul 999. Bijuterii de la un astfel de aliaj – o raritate. În magazinele obișnuite nu este de vânzare. Aurul cu impurități scăzute este, de asemenea, utilizat în producția de bare bancare.
Citește mai mult  ceas de mână din lemn

Testul ajută la facilitarea procesului de determinare a calității metalelor și de a înțelege că produsul vândut nu este fals.

Care este stigmatul?

Toate accesoriile și alte articole din metale și aliaje prețioase, de obicei adornează stigma specială. Examinând cu atenție, puteți înțelege în ce țară a fost creată accesoriu selectat în.

Cei mai populare producători de produse de aur sunt țări precum Emiratele Arabe Unite, Franța, Spania și Italia. Prezența ștampilelor pe suprafața produsului este dovada că aurul de cumpărare nu este „samovar”.

Scopul aplicatiei

Până în prezent, aurul este folosit nu numai pentru a crea bijuterii. Aplicați acest metal nobil în diferite sfere.

Industrie

Foarte adesea aurul este folosit în producția de jetoane și plăci. Ea face o folie prețioasă subtilă, care este folosită pentru a acoperi diferite elemente și le protejează perfect de rugină.

De regulă, aurul tehnic este potrivit pentru acest lucru.

Medicament

Metalul galben este adesea folosit în stomatologie pentru fabricarea de coroane și proteze. Ele se disting de înaltă calitate și nu se întunecă în timp. Singurul minus o astfel de coroană este că sunt șterse treptat. Prin urmare, în loc de dinți de aur, mulți utilizează alte proteze mai moderne.

Medicamentele care conțin ioni au adesea folosite pentru a trata tuberculoza, lupusul și artrita. În India se crede că utilizarea regulată a medicamentelor constând din aur pur și ierburi speciale vă permite să întineriți corpul.

Industria alimentară

Vopselele alimentare cu aur este absolut inofensiv pentru sănătatea umană. Este produsă sub codul E175, nu are gust, nici un miros. Feluri de mâncare, decorate în acest fel, sunt populare în restaurante japoneze, americane și turcești. De regulă, acest metal prețios este folosit pentru decorarea bomboanelor, prăjiturilor și diverselor deserturi sofisticate. Costul unei astfel de delicatețe poate ajunge la câteva zeci de mii de dolari.

Citește mai mult  berete de vară: varietate și combinații

Cosmetologie

Până în prezent, aurul este adesea folosit în fabricarea produselor de îngrijire a pielii. Se crede că nanoparticulele prețioase au un efect de întinerire puternic pronunțat. Cosmeticele cu un astfel de aditiv neobișnuit ajută la strângerea conturului feței și, de asemenea, face pielea mai ușoară și frumoasă.

Producătorii moderni produc colecții originale de produse de îngrijire. Ei pot găsi creme, măști și scrubs.

Anterior, aurul a fost folosit și în chirurgia cosmetică. Firele din acest material au fost introduse sub piele. Dar această metodă a fost recunoscută ca un traumatic. Acum, în loc de un astfel de „corset” neobișnuit, alte materiale mai moderne sunt instalate.

Artă

Dintr-o lungă perioadă de timp, aurul a fost folosit nu numai pentru a crea diferite bijuterii, ci și pentru decorarea de fresce și sculpturi. Metalul a fost folosit pentru a decora temple, morminte și alte locuri care au fost venerate în diferite culturi.

În plus, de mai multe secole, aurul este cea mai stabilă monedă din întreaga lume.

Fapte interesante

Cu istoria metalolului prețios, sunt conectate multe momente interesante și fapte curioase.

 1. Pornind de la momentul detectării aurului și până în prezent, au fost produse mai mult de 160 de mii de tone ale acestui metal valoros. Costul unei astfel de cantități de materii prime este estimat la aproximativ 10 trilioane de dolari.
 2. Oreul de aur a fost descoperit pe toate continentele.
 3. Unul dintre cele mai mari nuggeturi descoperite de la existența omenirii, a cântărit 72 de kilograme.
 4. În cele mai vechi timpuri, pentru a separa boabele de aur de la nisip, egiptenii au fost folosiți de oaie non-surfactanți. Se spune că aceasta este această tradiție și a contribuit la apariția mitului despre Rune de Aur.
 5. Vechii greci au crezut că aurul era razele soarelui care se dizolvă în apă. Incs a numit acest metal „lacrimi de zeul soarelui”, și egiptenii – „pielea lui Dumnezeu”.

  Cu multe secole în urmă, oamenii au crezut că aurul este darul oamenilor zeilor. Acum, acest metal prețios este folosit în diferite industrii moderne, făcând viața umană cu luminoasă și confortabilă, ceea ce confirmă numai valoarea acestui metalol prețios.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: