Cum de a distinge piatra naturală din artificială?

Cum de a distinge piatra naturală din artificială?

Până în prezent, piața produselor prețioase este plină cu bijuterii artificiale – numărul lor este mult mai mare decât produsele naturale. Din acest motiv, diferența dintre pietrele naturale din produsele artificiale a devenit în prezent relevantă. În primul rând, este necesar să se ocupe de astfel de concepte ca imitație și o bijuterie sintetizată.

Particularități

O piatră similară cu minerale naturale, dar creată în laborator, se numește o piatră de bijuterii sintetizate. În parametrii fizici și chimici, coincide complet cu piatră naturală. Produsul care repetă numai datele externe, dar nu proprietățile structurale, se numește imitație.

Datorită tehnologiilor moderne, este posibil să crească artificial într-un laborator într-un timp scurt. Pentru creșterea minerală, sunt create condiții ideale în care experții îmbunătățesc proprietățile caracteristice ale produsului. Din acest motiv, eșantioanele sintetice corespund materialelor naturale de înaltă calitate.

Fabricarea bijuteriilor sintetice a fost angajată într-o lungă perioadă de timp, folosind sticlă multicoloră ca materie primă. În secolul al XIX-lea au apărut instituții speciale, în care au fost create rubine de înaltă calitate și safire, dificil distinctiv pe acestea. Există astfel de centre și în Rusia.

Ce pietre sunt mai des imitante și cum să verifice?

Turcoaz

Primacția imitației ocupă turcoaz. Turcoazul original este aproape imposibil de a se întâlni în natură. Meșteșugarii fac decorațiuni din pulbere turcoaz, lipici mici particule de cristal. Mai mult de jumătate din pietrele turcoaz nu sunt naturale.

Turcoaz – mineral semi-prețios, simbol al fericirii și noroc. Turcoazul fals a început în Egiptul antic, înlocuind-l cu sticlă vopsită.

De atunci, maeștrii de bijutieri și iubitorii acestei pietre încearcă să recunoască mineralul autentic.

Există o modalitate simplă de a distinge originalul din fals: scufundat pentru o vreme în apă curată piatra absoarbe umezeala și schimbă culoarea.

Rubin

În grupul de lideri în fabricarea pietrelor sintetice este Ruby. Când alegeți un rubin, cumpărătorii trebuie să-și amintească faptul că produsul natural al produsului eponim nu este deosebit de curat, cristalul se distinge printr-un cost scump. Dacă cumpărătorul este invitat să cumpere o piatră la un preț accesibil și de înaltă calitate, atunci cel mai probabil va fi o piatră sau imitație sintetizată.

Regula principală a autentificării rubinei – conformitatea prețului și calității.

Diamant

Această piatră ia, de asemenea, una dintre conducerea în pietrele sintetice. Specialiști pentru fabricarea mineralelor sintetice Utilizați:

 • Cristale naturale de calitate inferioară+
 • Sticlă și materiale plastice+
 • Cristale combinate cu sticlă.

Pentru a determina calitatea de piatră, trebuie să acorde o atenție la locul de încleiere. Dacă există bule, atunci acest lucru este un fals. Dar evaluatorul va ajuta să recunoască în mod fiabil autenticitatea.

Smarald

Această piatră aparține Pentru scumpe pepite bijuterie prețioase. Nuanța de smaralde este diferit – depinde de depunerea sa. Cele mai valoroase sunt opțiunile columbieni care au verde luminos, cu culoare albastră.

Primul smarald sintetic crescut germani din secolul al XIX-lea. Artificial Smaralde – fals Skillful. Este posibil să se facă distincția fals pe margini: ele sunt bine shied în lumină, și puteți vedea dispunerea în paralel a fețelor.

Safir

Dacă vorbim despre safir, acest lucru este același cristal, în funcție de proprietățile unui diamant ușor inferior. Sapphire este dotat cu o culoare albastru sau violet extraordinare, cu un luciu puternic. Există un mit care Adevărul safir are proprietăți magice și medicale, aduce fericirea proprietarului, protejează împotriva daunelor și a calomniei.

În aparență la domiciliu, recunoașteți piatra autentică din fals este imposibil – acesta este doar un evaluator profesionist. Sub geamul de lupă, specialistul va verifica refracția luminii și, coborând mineralul într-un fluid special, va determina autenticitatea produsului. Dacă safirul este real, el, spre deosebire de fals, va ridica.

Perla

O perlă reală este o bijuterie prețioasă, cu o structură neuniformă, o culoare neuniformă, o rezistență caracteristică, densitate și costuri.

Perlele naturale sunt un mineral cu o suprafață aspră și o textura nisipoasă.

Dacă o margelă de perle este efectuată pe suprafața dinților și auziți scârțâia, atunci acest lucru înseamnă că perlele sunt reale.

Scârțâia margelelor sintetice nu publică. De asemenea, puteți arunca o margine pe podea – adevăratul perle sări în sus, iar artificialul poate crăpa și se împarte. Fake de la original și la atingere se distinge: Piatra naturală se distinge prin răcire, iar opțiunea artificială are temperatura ambiantă.

Chihlimbar

Una dintre cele mai vechi pietre este Amber. De sute de mii de ani, oamenii și-au decorat hainele, locuința, sănătatea din pietre prețioase. Recent, există multe falsuri și imitații de înaltă calitate de piatră în piața de bijuterii. Recunoașteți Amber real nu este dificil – este imitat de cristale de calitate scăzută, plastic. Dacă falsul se mișcă meciul, mineralul este încălzit, mirosul de plastic apare și nu rășină.

Diamant

Această piatră este un diamant natural procesat, o bijuterie scumpă, care este cea mai populară cu bijutieri și cumpărători.

Pentru a distinge un fals dintr-un diamant original, trebuie să îl considerați sub dispozitivul de iluminare în unghi drept. Acest diamant va aprinde spatele. Autentificarea diamantului va confirma duritatea sa. Diamantul poate tăia sticla – va lăsa cu siguranță zgârieturi și rugozitate pe suprafața altor minerale.

Acest diamant nu este frică de șmirghel: dacă pierdeți suprafața diamantului, atunci nu vor exista schimbări.

Rubin

Multe camere de modă au decorațiuni cu pietre roșii strălucitoare. Acestea sunt rubine reale sau artificial. Real Ruby este un mic diamant mai ieftin. Există mai multe modalități de a determina autenticitatea pietrei:

 • Dacă puneți mineralul în mâncărurile de sticlă, lumina roșiatică este otrăvită din ea+
 • Dacă puneți Ruby cu lapte cu lapte, se va redden+
 • Dacă piatra reală se află în pleoape, își va păstra temperatura.

Topaz

  Neobișnuit de frumos arată ca un topaz de piatră semi-prețios. Este numit în onoarea insulei numită topazion situat în Marea Roșie. Bijuterii de la Topaz – cele mai populare produse selectate de femei.

  Pentru a determina autenticitatea cristalului la domiciliu, trebuie să luați o țesătură de lână. Dacă pierdeți un topaz real despre lână, este electrificat și va atrage obiecte mici.

  Atunci nu va fi nici o îndoială că sunteți adevărata bijuterie nobilă.

  Din cele de mai sus, puteți efectua următoarea concluzie: achizițiile de bijuterii sunt verificate în mai multe moduri. Acestea sunt rezumate mai jos:

  • la atingere – pietrele naturale au o temperatură mai scăzută+
  • Vizual – Când văzute sub geamul de lupă, puteți vedea fisuri defecte ale pietrelor naturale+
  • în floare – De exemplu, falsul turcoaz va picta o cârpă care freacă piatra+
  • Prin miros – De exemplu, dacă pentru margele de chihlimbar, aduceți un meci aprins, atunci mirosul de rășină trebuie distins atunci când arde+
  • pe duritate – Exemplu de diamant, tăiat sticlă+
  • în proprietăți termofizice – Exemplu de chihlimbar electrificat.

  Cu privire la modul de a distinge pietrele naturale de la fals și imitație, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: