Cum să curățați argintul pentru a străluci?

Cum să curățați argintul pentru a străluci?

Popularitatea produselor de argint se datorează costului lor scăzut, atractivității, plecării pentru îngrijire. Singurul lor dezavantaj este considerat o tendință de a fi o tendință. În articolul nostru vom spune de ce peștii de argint care pot fi returnați fostului strălucire și strălucire a produselor de argint la domiciliu, precum și cum să curățați în mod corespunzător decorațiile de argint cu pietre.

De ce fisuri de argint?

Mulți fani de argint cred că produsele din acest metal nobil încep să se întunece numai atunci când contactul obișnuit cu pielea. Cu toate acestea, acest aviz este eronat. Raidul întunecat (altfel se numește patina) cu timpul chiar și acele produse care sunt rareori utilizate de o persoană în viața de zi cu zi sunt acoperite, De exemplu, ornamente de argint foarte scumpe sau argint de masă.

Cauza principală a întunericului de argint este capacitatea sa de a intra în interacțiunea chimică cu particulele de hidrogen sulfură conținute în aer. Rezultatul acestei interacțiuni este formarea unui strat subțire de săruri de argint (sulfuri), datorită căreia suprafața produsului începe să piardă strălucirea și umplerea.

Trebuie remarcat faptul că întunecarea argintului are loc treptat. La început, zborul are o umbră galbenă gri, apoi devine galben-aur, iar după – un albastru-albastru, cerneală albastru și, în cele din urmă, negru de cărbune.

Într-un mediu specific, produsele de argint se pot întuneca mult mai repede. Acest proces contribuie astfel de factori ca:

  • Creșterea umidității aerului în camera în care produsele sunt stocate+
  • Conținut crescut de sulf (hidrogen sulfurat) în aer+
  • Contactul regulat al produselor cu piele, produse chimice sau produse cosmetice.

Restaurați oglinda inițială strălucire a produselor de argint la domiciliu poate fi mai multe moduri disponibile și ușoare. Hostess cu experiență sunt utilizate, de obicei, pentru curățarea puloverului dovedit, fără a recurge la ajutorul produselor chimice agresive de uz casnic.

Cum să returnați strălucirea?

Selectarea instrumentului și a metodei de curățare a argintului la domiciliu ar trebui să ia în considerare caracteristicile produselor fabricate din metal nobil. Trebuie să se țină cont de faptul că produsele decorate cu pietre sau inserții de smalț necesită o circulație deosebit de atentă, Prin urmare, metoda lor de curățare dintr-o zbor întunecată ar trebui să fie cât mai ușoară posibil.

Sifon

Instrumentul cel mai simplu, sigur și accesibil care poate fi folosit pentru a curăța produsele de argint la domiciliu este o sodă alimentară obișnuită. În forma sa pură pentru curățarea metalului nobil, este rar folosit pentru a nu zgâria suprafața produselor cu cristaline mici.

Ca un instrument auxiliar, hostess cu experiență folosesc de obicei folie alimentară (chiar și un mic fragment de folie din plăci de ciocolată este potrivit). Pregătiți toate mijloacele necesare și argintul contaminat, sunt crescute în 2 pahare de apă 1-2 linguri de sifon. Soluția de sodiu rezultată este trimisă la foc, aduce la fierbere, după care acestea coboară produsele întunecate și fragmentul foliei. După 15 minute de produs, va dobândi strălucire și strălucire, ele pot fi îndepărtate din soluție și ștergeți uscarea.

Alcool de vară

Ștergeți raidul întunecat și dați argint o oglinzire va permite alcoolului obișnuit de amoniac care poate fi achiziționat în orice farmacie. Planificarea pentru a profita de acest agent chimic ieftin, nu trebuie să uităm de măsurile de precauție. Este necesar să lucrăm cu alcoolul amoniacului numai în mănuși de cauciuc și o mască de protecție.

Pentru a pregăti o soluție de curățare, 1 lingură de alcool amoniac în jumătate din sticlă este crescută. Soluția rezultată omite argint contaminat cu 45-50 de minute. Produsele cu poluare foarte puternică li se permite să păstreze în soluție timp de o oră și mai mult.

După care Argintul este îndepărtat din soluție și ștergeți bine cu șervețele curate de țesătură densă sau de microfibră. Nu se recomandă să se ia în considerare resturile de contaminanți cu o perie brută, astfel încât să nu zgâriați suprafața metalului nobil.

Pastă de dinţi

Cea mai ieftină pastă de dinți este un alt instrument eficient folosit pentru curățarea argintului de placă neagră. Pentru procedură Alternativ, doar o pastă de dinți convențională care nu are un efect de albire sau de etanșare.

O cantitate mică de pastă este aplicată într-o tifon curată sau batistă de bumbac, După care a frecat suprafața poluată. Sub influența sifonului și a altor componente de curățare care fac parte din pasta de dinți, balonul negru și murdăria se vor înmuia după care reziduurile lor pot fi îndepărtate cu o bucată de țesătură curată. La finalizarea lucrării, produsul este clătit în apă caldă și se șterge uscat.

Adesea pentru curățarea produselor din argint înnegrite utilizate și pulbere dentară. Pentru a șterge metalul nobil din patină în acest fel, pulberea trebuie amestecată cu o cantitate mică de apă caldă, aplicați amestecul rezultat pe țesătură și frecați elementele contaminate. După aceea, argintul purificat trebuie clătit în apă curată și uscată.

Apă oxigenată

La curățare la domiciliu, argintul vechi strălucea ca nou, puteți utiliza cel mai ieftin farmacie antiseptic – peroxid de hidrogen. Pentru curățarea produselor de argint utilizează numai peroxid de hidrogen 3%.

Înainte de procedură, se recomandă o argint murdar și înclinat să se încarce timp de 20 de minute într-o soluție caldă de săpun (un amestec de apă cu un șampon sau un agent de spălat vase). Acest lucru va face posibilă înmuierea poluării și a depozitelor de grăsime pe suprafața metalului nobil.

După care 3-4 linguri de peroxid de hidrogen sunt dizolvate în litru de apă curată, coborâți în soluția rezultată argint contaminat cu 1,5-2,5 ore. Produsele sunt apoi îndepărtate din soluție, spălate în apă curgătoare și șervețele de sunet.

Chiar și un balon negru foarte dens poate fi îndepărtat de pe suprafața argintului folosind un amestec de peroxid de hidrogen și alcool amoniac. Pentru a pregăti o soluție de curățare, trebuie să diluați în 1 litru de apă 2 linguri de fiecare produs.

În compoziția rezultată, produsele contaminate trebuie încărcate timp de 15 minute, după care este de a le elimina, clătiți în apă curentă și ștergeți-o cu o cârpă curată.

Multe forță de muncă și timp necesită curățarea atentă a produselor de argint cu o suprafață de relief. Chiar și după o curățare îndelungată, acestea rămân adesea urme de zbor întunecat, acumulate în fibile reliefului.

Curățați astfel de produse pot fi curățate printr-un mod simplu și fiabil, asigurând utilizarea unui amestec de peroxid și sodă alimentară. Aceste fonduri trebuie amestecate pentru a obține o masă de casczyce omogenă.

Masa rezultată trebuie aplicată țesăturii și o șterge bine un produs contaminat, acordând o atenție deosebită zonelor de relief. Amestecul nu este spălat din produs timp de 15-20 de minute. După aceea, argintul a fost spălat în apă curentă și a șters uscat.

Trebuie remarcat faptul că toate metodele de mai sus sunt lăsate să fie utilizate numai pentru curățarea produselor de argint fără pietre. Argintul, încorporat de pietre, ar trebui să fie curățat cu mare grijă, încercând să nu pună presiune asupra labelor și a ghearelor, ținând inserția.

Cum să curățați decorațiunile cu pietre?

Pentru a purifica bijuteriile de argint decorate cu pietre prețioase sau diverse, se utilizează o listă largă de metode și mijloace. Planificarea pentru a utiliza o anumită tehnologie de curățare, trebuie să vă concentrați asupra caracteristicilor pietrei, care sunt decorate cu un produs de argint.

Deci, argintul, încrustat cu coralul real, este lăsat să fie curățat numai cu un mod uscat. Aplicați apă și orice lichid în acest caz nu poate. Poluarea este permisă să curete cu atenție cu țesături de bumbac sau șervețele de microfibră.

Decorațiile de argint cu perle pot fi curățate cu ajutorul amidonului de cartofi. Este amestecat cu apă în proporții egale, după care este frecat decorarea cu un amestec și se lasă timp de 10-15 minute. Apoi, produsul este spălat temeinic în apă curentă și ștergeți uscarea.

Produsele de argint decorate cu agate, se recomandă curățarea cu un bumbac înmuiat într-un alcool puternic. Aceeași metodă este, de asemenea, potrivită pentru bijuteriile de argint, decorate cu afatită.

Decoratiuni de argint Intrad de pietre de origine necunoscuta, expertii recomanda curatarea cu glicerina sau uleiul de masline. Pentru a face acest lucru, în ulei sau glicerină, mirosim o baghetă de bumbac și, apăsând cu precauție, ștergeți zonele contaminate pe produs.

Argint, decorat cu chihlimbar, a permis să curețe cu o soluție de săpun. Pentru pregătirea unei astfel de soluții puteți utiliza șamponul, lichidul de spălat vase, chips-urile de săpun economic sau pentru copii. Curățarea este efectuată cu o cârpă moale, umezită într-o soluție de săpun.

Bijutieri recomandă folosirea decoratiuni de argint cu pietre unelte delicate – baghetelor de bumbac, periuțe de dinți pentru copii. În cursul lucrării, este imposibil de a freca produsul cu un efort sau de a pune presiune pe labe sau ambreiaje care dețin piatra.

In cele mai multe cazuri, este posibil pentru a curăța produsul argintiu întunecat, cu o piatră folosind un băț de bumbac, umezită într-o soluție apoasă de alcool ammonic (0,5 pahare de apă și 1 st. lingură de alcool ammonic). Curățarea produsului se efectuează foarte atent, urmând picăturile de soluție la suprafața pietrei.

Ei bine, s-au stabilit în ceea ce privește curățarea bijuterii de argint și mijloace speciale. Printre acestea, puteți distinge, cum ar fi „Fluurin”, „Alladin”, Sparkle Silver, Talisman, Silver Clean.

Înainte de a utiliza aceste fonduri, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile, deoarece unele dintre ele nu sunt recomandate pentru a fi utilizate pentru curățarea produselor de argint, decorate cu pietre, inserții de smalț, negru.

Despre cum să curățați rapid argintul de la întunecare, uitați-vă în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: