Cum să distingeți chihlimbarul de la fals?

Cum să distingeți chihlimbarul de la fals?

Decoratiuni cu Amander, pornind de la vremurile sovietice, nu-și pierd relevanța – multe femei, în special vârsta matură, preferă. Cu toate acestea, foarte des, cumpărătorii devin victime ale fraudelor. De regulă, în călătorii străine, cumpărarea unei pietre naturale se transformă în achiziționarea falsă.

Descrierea pietrei

Ambarul natural arată ca o piatră vopsită într-un amestec de galben cu portocaliu și având o structură amorfă în loc de cristalina tradițională. Se cântărește materialul natural nu este suficient, deci decorațiile cu ea sunt apreciate în special pentru ușurința și ușurința de a purta, în ciuda masivității aparente. Cea mai mare parte a extracției de chihlimbar natural se desfășoară în vestul Kaliningradului, precum și pe teritoriul baltic. În Republica Dominicană, ele conduc pentru o varietate unică de pietre – o nuanță albastră.

În general, în ciuda faptului că chihlimbarul este obișnuit să se asocieze cu culoarea galben-portocalie, există variații ale altor nuanțe: maro, negru, roșu și verde.

Saturarea vopselelor și a transparenței depind de bulele interioare, numărul și locația cărora pot fi, de asemenea, diferite. Piața este valoroasă și versiuni modificate în mod natural, în interiorul cărora se află insecte, elemente de legume sau pecheredan gri.

Principalele metode de fals

Metodele pentru falsuri de chihlimbar natural diferă în funcție de materialul artificial este utilizat pentru acest lucru. Cel mai adesea, piatra falsă este creată din rășină, ceea ce este mult mai moale și mai ușor decât chihlimbarul natural. Desigur, o piatră falsă folosind materiale plastice și sticlă, care este relevantă în fabricarea decorațiilor ieftine. Nu trebuie să uităm de ambarul presat – o bijuterie specială formată sub presă.

Pentru a crea, folosește tăierea și reziduurile, precum și praful, rămânând după prelucrarea pieselor mari.

Ambra presată în calitate corespunde practic unui model natural. După ce ați considerat-o, puteți detecta un număr mare de bule de dimensiuni mici, precum și o culoare destul de bogată și opacă. Culoarea, totuși, va fi inegală. Popular sa bucurat și sapat – o formare tânără de la descoperirea rășinoasă a copacilor tropicali. Este dificil să se facă distincția de piatra reală, cu excepția încălzirii. Când este expus la foc, piatra nu va face un miros deosebit de plăcut de medicamente, în timp ce chihlimbarul natural miroase mult mai bine.

Pavale se topește ușor, se caracterizează prin moale și vâscozitate.

Dacă vă întoarceți la rășină, crearea falsă face posibilă rășină epoxidică și rășină Kauri. Produsul epoxidic este obținut prin experimente chimice. Dacă este ușor cald sau pierdut cu o cârpă, atunci mirosul de tăiere caracteristic va apărea imediat. Rășina Kauri – Acesta este un copac giulan din Noua Zeelandă, destul de des folosit în fabricarea de mobilier.

Rășina Kauri arată aproape omogenă și fără incluziuni.

Materialele plastice sunt adesea vândute ca chihlimbar, dar este mai ușor să o distingeți de un produs natural. Este suficient să inspectați cu atenție decorarea și dacă este găsită o nuanță curată și o structură omogenă, este cel mai probabil o falsă.

Sticla se distinge de o densitate mult mai mare decât Amber, astfel încât un astfel de fals este ușor de dezvăluit prin cântărire.

Cum de a determina autenticitatea în magazin?

Desigur, chiar în magazin este destul de greu de recunoscut dacă mineralul este natural sau fals. Cu toate acestea, aflați câteva detalii importante vor fi și o inspecție atentă. Culoarea chihlimbarului nu este prea luminos, spre deosebire de vopsele saturate din materiale artificiale. Structura de piatra de eterogenă, puteți observa bule și unele inserție. Cu toate acestea, prezența unor discuții nenaturale „sclipici“ despre fals.

Este important să ne amintim că densitatea minerală nu este suficient de mare. Piatra arata masiv, dar, de fapt, el nu este absolut dificil.

Același fals cu dimensiuni mari vor fi ponderate suficient. chihlimbar natural este cald destul, spre deosebire de alte materiale folosite pentru a crea falsurilor. În cele din urmă, calitatea de fals pare întotdeauna perfectă, pentru că este pictat lin și simetric, dar acest lucru este exact ceea ce vorbește despre o achiziție fals.

Dacă o formă neobișnuită de minerale este achiziționată cu insecte sau elemente vegetale congelate, apoi pietricele de lumină ar trebui să fie studiate cu atenție, deoarece acestea sunt destul de des formate. Toate obiectele terță parte trebuie să fie amplasate într-o postură liberă și naturală. În cazul insectelor ar trebui să reamintească faptul că au încercat să elibereze.

Mergând la magazin, trebuie amintit faptul că nu numai pietricele individuale sunt forjate, dar, de asemenea, produse de mari, și, uneori, chiar și o anumită parte.

Eticheta de preț pe un chihlimbar fals este întotdeauna expus ridicată. Desigur, nu toate căile pentru a verifica piatra sunt disponibile ca parte a magazinului. Cu toate acestea, puteți solicita vânzătorului pentru a ajuta – a demonstra reactia decorațiunilor pe razele ultraviolete, oferă un material textil pentru verificarea de electrificare. Mai mult decât atât, în cazul în care acest lucru este un magazin de încredere, personalul calificat va merge să se întâlnească și să vă spun cum este posibil să se verifice achiziționarea autenticității.

Cum să verificați la domiciliu?

Desigur, cel mai simplu mod de a contacta un specialist care va fi cu siguranță capabil să distingă o piatră adevărată de fals, folosind instrumente speciale. Cu toate acestea, chiar și la domiciliu, cel mai probabil, se pare pentru a afla dacă nu induce în eroare în magazin. În primul rând, va trebui să citiți despre chihlimbarul în sine – afla cum ca script-ul arată, ce se caracterizează prin, așa cum se comportă în diferite situații.

În continuare, inspecția în sine trebuie să fie efectuate, și în mai multe moduri.

un fals Discerneți poate fi judecat în greutate. Amber este destul de ușor, indiferent de dimensiunea. Chiar si margele mari si vizual masive sunt puțin probabil să depășească 80 de grame. Prin urmare, este în valoare de gândire imediat în cazul în care decorul achiziționat va fi prea grea. În cazul în care materiile prime organice sunt folosite pentru transformarea în continuare, de exemplu, piatra va fi inserat în podea culo, are sens să se gândească la aluatul zero. Bijuterie naturală atunci când este expusă la o ras sau cuțit se va prăbuși imediat, aproape până la pulbere, în timp ce plastic se transformă într-un jetoane.

Dacă falsul este fabricat din sticlă, atunci efectele testului nu pot apărea deloc.

Una dintre cele mai eficiente căi este considerată a fi verificată în apă sărată. Pe măsură ce greutatea materialului este prea mică, piatra nu se scufundă, dar continuă să rămână la suprafață. Din păcate, această metodă este potrivită pentru verificarea cristalelor fără nici o fundație sau elemente decorative. Într-o situație cu margele, se poate dovedi că margelele vor rămâne în mijlocul navei, fără a se deplasa în nici o direcție. În acest caz, margele ar trebui să fie separate și să vadă ce se va întâmpla în continuare. Cel mai probabil, unele dintre ele vor merge în jos, iar partea va apărea, ceea ce indică faptul că margelele sunt slabe.

Pentru a crea o soluție de sare, va fi suficientă pentru a utiliza un pahar convențional de apă încălzită și 3 lingurițe de sare. Relativ doar verificați starea de chihlimbar, pierzându-l despre o cârpă naturală, de exemplu, mătase sau lână.

O piatră reală primește în același timp o încărcătură negativă și capacitatea de a atrage bucăți mici de hârtie.

Folosind câteva metode mai complexe de verificare, de exemplu, necesitând utilizarea reactivilor chimici, este important să se asigure că impactul distructiv nu depășește durata de 3 secunde. În caz contrar, piatra va acoperi cu urme sau va schimba culoarea sa frumoasă. Acest caz este de aproximativ alcool și solvent.

Iantarul de trei secunde de interacțiune nu se va aplica, dar plasticul și alte falsuri vor începe să se descurajeze în mod clar.

Un astfel de test se efectuează, de exemplu, folosind acetonă numai pe suprafața interioară a decorațiilor. După experiență, resturile de acetonă sunt eliminate cu atenție, altfel vor afecta negativ starea de chihlimbar. Orice efect non-standard – apariția de lipiditate, aspect de vâscozitate, deteriorarea aspectului – spune că acesta este un fals, cel mai probabil din materiale plastice.

Va fi posibil să se estimeze naturalitatea pietrei dacă ați focalizat-o. Doar atingeți acul fierbinte la suprafața chihlimbarului. Topit Amber evidențiază fumul alb cu o aromă de rosină – cu o acruțătoare mică, dar în același timp destul de plăcută. Plasticul și alte sintetice în acest caz vor fi cu siguranță distinse printr-un miros diferit. Uneori nu trebuie să influențeze focul, deoarece când frecați o palmă naturală de probă, un miros ușor de conifere va începe să se manifeste.

O soluție bună va fi însoțită de chihlimbar sub raze ultraviolete, dacă există o astfel de oportunitate. Toate straturile și nivelurile dintr-o astfel de situație ar trebui să se prindă ușor cu o nuanță albastră de intensitate diferită. Dacă inițial piatra era noroioasă, atunci strălucirea se va dovedi a fi albastru deschis, iar soiul osos va juca aproape de lapte. Ultraviolet, apropo, vă permite să vedeți bule existente, crăpături și tranziții asemănătoare valurilor. Dacă chihlimbarul este un fals, atunci nu va străluci. Razele par să treacă prin ea fără a crea niciun efect.

În plus, se pare că nu există bule, iar mineralul în sine este complet uniform.

Dacă vorbim despre verificarea profesională, se efectuează, de asemenea, evaluarea solidității mineralelor în conformitate cu scara Moos. Indicatorul necesar variază de la 2 la 2,5 din 10, iar în omologii mai ieftini, abia ajunge la decalajul de la 1 la 1,5. Separat, ar trebui clarificat modul în care mirosul poate fi mirosul prin creșterea temperaturii sau a altui impact. Deoarece chihlimbarul este o rășină înghețată, încălzirea acestuia, puteți simți aroma constantă a copacilor acului. Va fi natural și foarte plăcut. Orice alte mirosuri – Gary inerente în plasticul palest, hârtie arzătoare, lână placată – semnalează dacă obiectul achiziționat.

Despre cum să distingeți chihlimbarul din fals, uitați-vă în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: