Cum să faci perle și unde se poate găsi?

Cum să faci perle și unde se poate găsi?

Perle – Formarea minerală solidă rotundă sau formă neregulată. Apare în interiorul cochiliei marine ca urmare a proceselor biogene. Este un material prețios din care se fac bijuteriile.

Cea mai remarcabilă instanță de perle, găsită vreodată în mediul natural, este perla lui Lao Tzu. Alt nume perla allah. Greutatea sa este de 34 kg, lungime – 67 cm, lățime – 30 cm.

Formarea perlelor în condiții naturale este un proces extrem de complex marcat de o gamă largă de reacții fizice și chimice care apar în corpul cochiliei.

Descrierea procesului

Formarea perla este o reacție protectoare a corpului moluștei. Este activat când un corp străin cade prin chiuvetele deschise ale cochiliei înăuntru. Poate fi o cereale, pietricele mici, alge sau altceva. Pentru a mânca, și, de asemenea, să se deplaseze în jurul mării, stridiul este forțat să descopere cerceveaua chiuvetei lor. În momentul descoperirii, sub acțiunea presiunii apei și a forței de împingere, în afara casei pătrunde în casă.

Corpul moluște este extrem de blând, echipat cu o varietate de receptori sensibili. Prezența unor astfel de caracteristici face ca acesta să folosească un mecanism de protecție care nu dă un corp străin pentru a face rău.

 • Corpul străin se stabilește pe una dintre părțile moluștei. După care începe să se scufunde treptat în țesătură. Ca rezultat, se obține o ușoară adâncă pe suprafața corpului. Formarea așa-numitei pungă de perle apare.
 • Incluziunea străină poate avea fețe și unghiuri ascuțite care deranjează și chiar răni corpul blând de midii. Factorul de iritare determină lansarea proceselor biologice care duc la producerea de celule speciale de către organism.
 • Aceste celule sunt trimise la locul unde este elementul străin. O enzimă specială conținută în celule le determină să se ocupe de nisip cu straturi organice minerale. Învelișul apare treptat, stratul din spatele stratului. După înghețată, se formează o suprafață solidă. Astfel încât perla sa născut.

Forma perla depinde de configurația sandbankului, care a venit la mediul de moluște interior. Dacă are contururi suficient de netede, perla se va dovedi sub forma mingelor corecte. În alte cazuri, cazul unei forme incorecte sau alungite se încadrează în interiorul cochiliei. Acoperirea perlei viitoare a stratului organic mineral va fi făcută în conformitate cu forma corpului străin. Ca rezultat, se poate transforma o perlă cu o suprafață curbilinară.

Citește mai mult  Brățară cu grenadă

Gradul de formă de simetrie a perla afectează localizarea corpului străin. În unele cazuri, se poate așeza pe partea interioară a unuia dintre chiuvetele cochiliei, ceea ce duce la împrăștierea perlelor cu suprafața cercei. Astfel de perle devine unul cu un adăpost mollusk și nu este un material valoros.

În funcție de varietatea de moluște și de habitat, caracteristicile calitative ale perla, pe care le crește. Diferențele pot fi observate în culoarea, forma, textura perlă, precum și în prezența sau absența altor caracteristici individuale.

Extracția perlelor cultivate în natură în interiorul stridii este un proces extrem de laborios. De obicei, chiuveta moluște se află pe suprafața fundului mării. Pentru pradă, este necesar să mergeți până la partea inferioară, care poate fi periculoasă pentru minerul nepregătit.

În plus, perlele din mieluri crește foarte mult. Procesul de formare a stratului mineral în jurul corpului străin curge la nivel celular. Pentru a obține o dimensiune acceptabilă perlă poate fi necesară cativa ani. Tehnologiile moderne se aplică pentru a facilita producția de minerale prețioase. Tehnica vă permite să vă scufundați într-o profunzime mare și să rămâneți mai lungă decât cea obișnuită.

Există ferme implicate în stridiile de reproducere. Scopul activităților lor poate fi obținerea unui produs alimentar sau a unei perle artificiale.

Tehnologia de reproducere multidiumică implică Utilizarea rezervorului artificial sau natural. În al doilea exemplu de realizare, o anumită secțiune a spațiului de apă este compusă din principal. În cazul reproducerii clamelor marine, se folosește o parte a spațiului de coastă maritim, deoarece este aproape imposibil să se creeze condiții similare în separarea de mare.

Dimensiunea fiecărei perle individuale depinde de dimensiunea cochiliei moluștei, care o crește. În plus, starea fizică a stridii afectează magnitudinea. Dacă este sănătos și puternic, procesul de formare a pietrei perle va curge mai repede, cu un rezultat mai bun.

Unii reprezentanți molusculari sunt incapabili de un proces de înconjurare a incluziunii străine pe termen lung. Ei nu au suficiente resurse necesare pentru acest lucru, ceea ce provoacă moartea lor. În condițiile reproducerii agricole, astfel de cazuri sunt neprofitabile, deoarece mielia poate muri fără a avea timp să formeze o perla plină.

Citește mai mult  Ce este de 750 de testare de aur și ce diferă de la 585?

Proprietățile fizice ale pietrei

În lista proprietăților fizice ale perlelor, principalele:

 • Culoare+
 • forma+
 • Compoziția cochiliei.

Cea mai obișnuită combinație de culori a perla este culoarea albă cu o nuanță perle perle. Cu toate acestea, există și perle colorate de culoare roz, albastru, violet, maro, portocaliu. Caracteristica culorii este indicatorul determinant pe care depinde prețul produsului. Cele mai rare și mai scumpe perle sunt albastre și albastre. Ea crește molusk heliotis.

Forma fiecărei perle individuale este un factor care afectează direct valoarea acestuia. O formă mai corectă este mult mai scumpă decât cea greșită. În plus, se găsesc formațiunile de perle, forma care nu le permite să fie utilizată în nici un fel. În acest caz, ele sunt recunoscute de materiale defecte și utilizează.

Cel mai ieftin și accesibil este perla produsă de midii de apă dulce. Costul său este extrem de scăzut, dar calitatea este mediocră.

Caracteristica principală a perlelor este compoziția cochiliei sale. O caracteristică distinctivă a acestui material este o compoziție chimică specială, componentele sale principale – carbonat de calciu și konchiolină. Datorită combinației acestor elemente, perlele sunt o jumătate de minerală, o jumătate de formare organică, care subliniază unicitatea sa.

Locuri de pradă

Miells cresc în interiorul cochilii lor de perle locuiesc în apele calde nautice și oceanice. Ele pot fi găsite în apropierea coastei Americii de Sud, Australia, Japonia, India și altele.

Adâncimea medie a șederii lor permanente este de 30-35 m, cu toate acestea, reprezentanții acestui tip de locuitori marini se găsesc la o adâncime semnificativ mai mare. În timpul vieții sale, stridii se poate deplasa pe distanțe lungi, în ciuda capacității limitate de a se deplasa. În majoritatea cazurilor, moluștele își acordă casa la orice suprafață solidă: piatră sau recif coral. În această poziție, el poate fi destul de mult timp.

Căutarea și minierele Pearls Mids sunt făcute pe adâncime medie – până la 20 m. În majoritatea cazurilor, scafandrii profesioniști vor fi ridicați din partea de jos, care sunt imersate în apă fără echipament special. Această lucrare este asociată cu efort fizic mare și probabilitatea ridicată de rău pentru sănătate, care este unul dintre factorii care determină costul perlelor. Suprafața exterioară a chiuvetei unor moluște are o culoare specifică de fuziune cu mediul. Acest lucru complică foarte mult căutarea lor.

Citește mai mult  Cum de a alege un rucsac de laptop feminin?

Extragerea stridiilor sălbatice este un factor care afectează negativ ecosistemul lumii subacvatice. Perlele de calitate adecvată sunt destul de rare. De la zece stridii conțin o perlă poate doar una.

Acele moluste care nu au pietre pretioase ca urmare a autopsiei cochiliei lor. Suferă de această populație numerică a formei, ceea ce îi face să intre în apă mai adâncă.

Scopul aplicatiei

Cele mai multe perle sunt folosite pentru fabricarea diferitelor bijuterii. De la ea:

 • Margele+
 • colier+
 • Brățări+
 • Cercei+
 • inele+
 • Suspensie+
 • Broșe+
 • Produse individuale.

Decorațiile care constau dintr-o anumită cantitate de perle sunt considerate cele mai scumpe. De exemplu, pentru fabricarea margelelor sau colierului, pietrele sunt selectate similare în dimensiune, formă și umbră. Producția unei astfel de selecții este procesul de lucru, deoarece nu există două perle absolut identice în natură.

Produsele care conțin 1 sau 2 perle sunt puțin mai ieftine, dar materialul din care a fost efectuat cadrul pe costul final. Platina sau jantele de aur care încadrează perla reprezintă o ordine de mărime mai mare.

Se crede că perlele posedă proprietăți magice și pot influența starea fizică sau psihologică a unei persoane. Cu toate acestea, fapte reale care confirmă astfel de concluzii nu au fost identificate.

Dacă vorbim despre efectul ornamentelor perla pe persoană, este demn de remarcat următoarele: prezența unei astfel de decorațiuni rafinate și scumpe produse dintr-un material natural ridicat din fundul mării, formează statutul unei persoane speciale și crește stima de sine.

Purtătorul de astfel de decor o poate simți specială, în picioare împotriva altor persoane. Pe baza acestui fapt, se poate concluziona că produsul din perle este în măsură să influențeze autosatisfacție internă a persoanei. Acest efect se datorează fundal sale emoționale, dar nu și proprietățile magice ale compusului organic minerale naturale.

Cum să se facă distincția perle naturale de fals, uita-te în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: