Cum să verificați iodul de aur?

Cum să verificați iodul de aur?

Până în prezent, aurul rămâne unul dintre cele mai valoroase metale de pe piață, astfel încât numărul de cazuri de bijuterii false crește zilnic. Beneficiul tehnologiilor moderne vă permite să determinați autenticitatea unui produs de aur foarte precis și rapid. Cu toate acestea, există astfel de situații în care nu există timp sau oportunitate de a merge la un serviciu special, atunci Puteți determina autenticitatea aurului și acasă.

De ce este necesar?

De fapt, cele mai multe căi vă vor permite să determinați cu siguranță prezentul în fața dvs. de aur sau încă fals. Vă va ajuta să economisiți și să faceți timp și bani. Unul dintre aceste moduri este Verificați iodul. Cu o astfel de inspecție, aceasta afectează compușii chimici ai produsului și are o reacție.

Verificarea iodului de aur este foarte convenabilă, deoarece numai acest metal intră într-o astfel de reacție. După aplicarea unei substanțe pentru o bijuterie pe aurul prezent, va apărea un loc întunecat, poate diferi ușor în culori în diferite eșantioane, de exemplu, 375 Test Aceasta este o pată verde închis și 585 Test Traseul de culoare maro închis. Cu toate acestea, acest lucru în orice caz va fi un loc întunecat.

Dacă produsul nu răspunde la iod sau un loc ușor rămâne, atunci în fața dvs. de orice fel de metal, de exemplu cupru sau bronz, dar nu auriu.

Verificați procedura

Important! Pentru a începe, ar trebui să știți că pentru această metodă de verificare nu se potrivește cu produsele cu pietre prețioase.

Dacă sunteți interesat de această metodă de verificare, atunci va trebui să cumpărați câteva lucruri:

  • iod+
  • bumbac sau se potrivește cu un TVA (burete) la sfârșit+
  • o bucată mică de hârtie de emerație sau orice alt abraziv+
  • Dacă verificați piese mici sau articole de decorare, veți avea nevoie de o lupă (pentru a observa negru) și pensete.

După pregătirea întregului proces de verificare la domiciliu vă va lua nu mai mult de 5 minute.

  1. Pentru a începe, luați produsul în sine. În acest check, absolut nu joacă rolurile de „vârstă” de aur și ultima perioadă de purificare. Cel mai adesea verifică autenticitatea probelor de aur 585, deoarece, în unele cazuri, decorațiunile au o nuanță neobișnuită roșiatic, dar acest lucru nu înseamnă că produsul este fals. Faptul este că destul de multă ligatură adaugă la aliaj.
  2. Apoi trebuie să frecați ușor decorarea din interior pentru o reacție mai precisă cu iodul. Rolurile de aici, de asemenea, nu joacă dimensiunea locului „frecat”, deci încercați spațiul de interacțiune pentru a nu face foarte mare și mai puțin vizibil.
  3. Apoi, folosind un stick de bumbac sau alt dispozitiv, trebuie să aplicați o cantitate mică de iod la locul frecat. Nu încercați să aplicați o mulțime de substanțe – astfel încât reacția, desigur, va fi pronunțată mai luminos, dar este, de asemenea, o pată de retragere.
  4. Ei bine, acum rămâne doar de așteptat ca reacția de metal. Dacă locul unde ești beat iod, întunecă sau, în general, negrii, înseamnă că ești aur autentic. Dacă substanța părăsește traseul, dar nu întuneric, dar lumină, sau nu colorează deloc locul de interacțiune, înseamnă că sunteți unele dintre celelalte metale și poate nu deloc metalul.

Cum să scapi de pete?

Dacă ați stabilit că produsul dvs. de aur este într-adevăr adevărat, înainte de a vă face o altă întrebare, Cum să scapi de acest punct întunecat acum. De fapt, faceți-o la fel de ușoară ca verificarea iodului de aur. În general, această pată dispare și independent în timp, dar dacă aveți nevoie să o eliminați urgent, atunci puteți utiliza într-un fel. Să începem cu faptul că pata nu va fi eliminată cu soluție de pulbere sau săpun.

Var și sodă

Cel mai vechi și dovedit de mai multe generații este Metodă de curățare var, sodă și sare. Trebuie să luați 80-90 g de var, 30 g de săruri și 70 g sifon. Toate acestea trebuie văzute în 1 litru de apă. Și apoi coborâți produsul de la aur la această apă timp de aproximativ 1 oră.

Cu ajutorul alcoolului de amoniac

Unele folosesc metoda de curățare a aurului din petele cu ajutorul alcoolului amoniac, dar există o serie de minusuri.

  • Oțetul nu îndepărtează întotdeauna petele, în unele cazuri traseul rămâne în continuare.
  • Păstrați aurul în ea avea nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a obține un rezultat bun.

Ei bine, mirosul după amoniacul va continua în apartament timp de aproximativ trei zile.

Oţet

Totuși, vă puteți ajuta Esența acetică sau doar o oțet de masă. Când se utilizează această metodă, toate zonele deschise ale pielii și ochiului trebuie protejate, deoarece substanța poate provoca o ardere chimică. Apoi, luați o bucată de wați sau un disc de bumbac, umeziți-l în esență și frecați pata până când dispare complet. Apoi clătiți aurul în apă obișnuită și uscați bine.

Hyposulfit

De asemenea, pentru curățare, puteți utiliza o substanță specială – hyposulfit, îl puteți cumpăra în orice farmacie. Pentru curățare, amestecați 1 lingură de hiposfat într-un pahar de apă caldă sau rece. Coborâți decorarea timp de o jumătate de oră pentru a reduce această soluție. Apoi clătiți în apă și uscați.

Coca Cola

Un alt moment dovedit de purificare este Imersarea produsului cu o pată de la iod într-un recipient cu Coca-Cola. În plus față de eliminarea patei, veți obține și curățarea produsului de murdărie și grăsime. Dacă pata nu reușește să elimine, nu ar trebui să disperați, puteți atribui întotdeauna specialiștilor. MAster de la saloanele de bijuterii pot elimina această pată cu mijloace moderne speciale în doar câteva minute.

De asemenea, ar trebui să știți asta Verificați că produsul cu iod trebuie verificat numai dacă decorarea este realizată din aliaj de metal solid. Decorarea placată cu aur verifică cu succes este puțin probabil să reușească, deoarece în timpul unei deschideri puteți șterge doar stratul de atare și apoi produsul va trebui să fie în funcțiune pentru o procedură suplimentară de auritare. Prin urmare, după verificare, uitați-vă la eticheta produsului sau pur și simplu luați imediat decorarea unui specialist.

Cel puțin o metodă de verificare a iodului de aur este una dintre cele mai exacte și mai rapide la domiciliu, dar 100% din autenticitatea rezultatului pe care nu îl veți obține. Prin urmare, dacă aveți nevoie de o evaluare garantată a produsului, luați-o la Master.

Și pentru a nu gândi la falsul produsului, cumpărați-le în magazine certificate în care aveți încredere și unde decorațiile verifică maeștrii.

Cum să verificați iodul de aur la domiciliu, să căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: