Diamond și Diamond: Care este diferența?

Diamond și Diamond: Care este diferența?

Pietre prețioase previzionate s-au bucurat de o mare cerere printre oamenii bogați și garantați și printre populația simplă. Astfel de pietre au simbolizat întotdeauna prosperitatea și succesul, în plus, ele atrag întotdeauna atenția proprietarilor lor. Cu toate acestea, pentru mulți, rămâne încă o întrebare nedivulgată, care este diferența dintre diamant și diamant. În articol, considerăm caracteristicile ambelor pietre în detaliu, învățăm diferențele și nuanțele lor semnificative ale evaluării.

Caracteristicile principale

Pentru a înțelege ce diferențe în două pietre constau în detalii detaliate caracteristicile și proprietățile acestora.

Diamant

Diamond este un mineral solid (carbon cristalin), format sub influența temperaturilor ridicate și a presiunii ridicate. Se referă la pietre prețioase. Datorită formei minerale speciale de carbon, este un diamant este considerat cel mai solid mineral de la toate deschis în lume printr-o scară specială de duritate. Diamond detectează în câmpuri speciale, în plus, în majoritatea cazurilor este cultivată în mod artificial – în condiții de laborator. Până în prezent, se știe că aproximativ 97-98% din diamante utilizate în industrie – crescut artificial.

Diamante naturale sau naturale care au apărut sub influența proceselor geologice speciale, este că estetic nu este foarte frumos. Și puțini știu că proprietățile lor optice uimitoare se deschid oamenilor numai atunci când creează tăierea potrivită.

Diamantele naturale din exterior sunt foarte plictisitoare și nu au, în general, nici o formă.

Este cunoscut sigur că, dacă încălziți diamantul la o temperatură foarte ridicată, acesta se va transforma pur și simplu în grafit care nu va avea o astfel de valoare ca mineralul inițial. În același timp, dacă piatra va exista cu condiții de temperatură normale, nu amenință o reîncarnare ascuțită. Diamantele și diamantele nu au o durată de viață de valabilitate și de viață, își pot încânta proprietarii de secole.

Astfel încât diamantul și-a dezvăluit cu adevărat toate proprietățile sale externe și a strălucit în lumina soarelui, bijutierii profesioniști trebuie să lucreze destul de puțini, dând o piatră și o tăietură rafinată. Ca rezultat, diamantul fațetă primește un nume diferit – un diamant.

Diamant

Diamond numit diamant natural sau sintetic perfect. Are aceeași duritate și toate aceleași proprietăți ca piatra originală, seamănă doar mai plăcut să se uite, iar fața lui este jucată într-o lumină mai avantajoasă.

Până în prezent, bijutierii cunosc multe modalități de a reduce diamantele, ca urmare a cărora în viitor sunt folosite într-o mare varietate de bijuterii.

Ce diferă?

De fapt, diferența constă numai în nume, deoarece diamantul și un diamant este, de fapt, aceeași piatră. În același timp, au atât diferențele principale, dacă considerăm mineralele naturale neintenționate și fațete. Luați în considerare în detaliu.

 • Greutate minerală. Indicatorul de greutate este foarte important, deoarece înainte și după tăietură poate varia. Pierderea în greutate în versiunea finală a tăierii poate fi asociată cu tipul de tratament cu diamante.
 • Preț. Variantele brute ale diamantelor în ceea ce privește costurile sunt semnificativ mai mici decât diamantele gata făcute. În general, diamantele necorespunzătoare nu sunt deficite acum, multe companii sunt oferite spre vânzare. Dar merită să înțelegem că în spatele pietrei tăiate va trebui să se întoarcă la un bijutier profesionist și, prin urmare, merită cântăriți totul pentru și împotriva, veți salva pe ea sau nu. Mai mult, diamantele trebuie achiziționate numai în firme dovedite care pot prezenta un certificat pe care îl implementează minerale autentice.
 • Forma. În diamante, de regulă, o formă foarte diferită și o simetrie a mineralei în sine. Diamantele pot fi observate prin margini, specii și alte defecte care sunt eliminate mai târziu când lucrează cu piatră. Există diamante și necorespunzătoare pentru tăieturi din cauza unor defecte foarte multe. Diamantul are forma terminată, pe care a dat-o maestrul. Este plăcut să vă uitați la astfel de pietre în diferite bijuterii, cum ar fi brățări, cercei, ceasuri și alte accesorii.
 • Domeniul de aplicare al hotelului. Diamantele care sunt nepotrivite pentru bijuterii și având multe defecte sunt utilizate în mod obișnuit în industrie. Din aceste diamante, „nu primul grad”, de obicei, realizează acoperiri de diamant pentru unelte, le folosesc în condiții de laborator pentru diverse teste. Diamantele sunt folosite în principal pentru a inversa orice decorațiuni și accesorii scumpe.

Dimensiunea, greutatea și semnificația lor

Dimensiunea diamantelor este adesea asociată cu numărul de fețe disponibile la piatră și greutatea sa. În majoritatea cazurilor, prelucrarea pietrelor este făcută exclusiv manuală și, prin urmare, unele dintre minerale pot fi diferite în dimensiune, dar în același timp același în greutate. Se știe că Chiar și diamante mari sunt doar o față, pot avea aceeași greutate ca și pietre foarte mici. La evaluarea dimensiunii oricărei pietre, o scară specială este de obicei utilizată pentru a ghida bijuterii. Astfel, cele mai curate diamante aparțin categoriei „A”, aceste pietre au o tăietură ideală, strălucire, greutate și dimensiune. Atitudinea față de o categorie sau acea categorie este determinată în principal de bijutieri, deoarece este practic imposibil de făcut non-profesional.

Cu cunoașterea dimensiunii diamantului, vă puteți determina în mod independent greutatea, fără a avea nici un instrument special la îndemână. Principalul lucru este de a exorta sau cunoaște înălțimea pietrei și a diametrului său în avans. Raportul de înălțime la diametru (în procente) și cântărește.

Pietre fațete

În lumea modernă, diamantele mici sunt considerate în special în cerere. Tăierea diamantelor poate fi de două tipuri:

 • Rundă (cea mai comună și mai puțin costisitoare)+
 • Fantasy (când pietrele sunt limitate într-o varietate de forme).

Pentru a evalua calitatea pietrelor, se utilizează un sistem special, ceea ce ia în considerare în mod necesar:

 • OGRANDA+
 • puritate+
 • Culoare+
 • Greutate în Karats.

Similitudinea dintre cele două minerale constă în principal în originea lor. Este suficient să distingeți o piatră naturală din artificială, pentru că aceasta va lua o mulțime de cunoștințe relevante. Și, prin urmare, în ciuda faptului că achiziționarea de bijuterii și produse scumpe cu ei este o investiție excelentă, pentru a obține astfel de pietre numai în locuri dovedite în care este imposibil să se poticnească pe un fals.

Pentru prețul cu diamante este dificil să se compare cu alte pietre, cu excepția faptului că smaraldele și, uneori, de mână. Cele mai mari diamante sunt proprietatea multor muzee din lume, iar cele mai luxoase dintre ele pot fi adesea văzute în decorațiunile specimenului regal. În același timp, diamantele sunt în formă pură aproape nicăieri nu sunt prezentate.

Ieșire

Însumând, putem spune că diamantul diamantului este caracterizat de mai mulți parametri.

 • Greutate. Greutatea pietrei inițiale (diamant) poate fi chiar de mai multe ori mai mare decât tariful. Dar, în același timp, diamantele se uită uneori la diamante mai atractive și mai bune.
 • Sclipitor. Diamantele sunt incolore și nu reflectă lumina spre contrast cu diamante.
 • Preț.
 • Prezența tăierii, care este doar la diamante.

Diamante, în general, nu există fețe până când nu vor trece o prelucrare specială. Inițial, ele sunt fără formă. Nici unul dintre pietre nu mai puternic decât altul. Această proprietate nu se schimbă nici după ce a lucrat la minerale. Acest proces este considerat destul de dificil, pe termen lung și în cele din urmă destul de scump. Ceea ce este în mare parte afectat de costul final. Pietrele incolore iau forma numai după ce profesioniștii lucrează la ei.

Diamond – piatra original, care nu are nici o strălucire, culori și forme. Astfel de pietre în formă pură pot fi utilizate numai în scopuri științifice, în medicale și industriale. Diamantele sunt uneori mai scumpe decât diamantele, datorită faptului că acestea sunt date o formă specială de tăiere. Ele sunt mai puțin frecvente în formă pură, în principal, în orice decorațiuni cu metale prețioase, datorită care sunt evaluate chiar mai mare.

Și, de asemenea, principalele diferențe dintre diamant și diamant pot fi găsite în caracteristicile lor fizice și chimice. Diamantele sunt pepite naturale, care nu sunt prelucrate, care au fost mult timp ușor sintetizate în condiții artificiale.

În videoclipul următor puteți să aruncați o privire la nașterea unui diamant.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: