Hyacinth: Descrierea, tipurile și proprietățile din piatră

Hyacinth: Descrierea, tipurile și proprietățile din piatră

Hyacinth este un cristal extraordinar de frumos, care se distinge de un mare luciu și, de obicei, are o culoare roșie bogată, este învelit de mister și origine legendară. El are calități speciale mistice și de vindecare. Acesta este un cristal destul de rar, foarte apreciat de experți, este preferat să se folosească maeștri de bijuterii atunci când creează bijuterii de lux.

Istoria originii

Istoria legendară a apariției mineralelor pe lumină este destul de tristă. În vechea Sparta, un tânăr a trăit, al cărui nume era zacoșce. Era atât de frumos că frumusețea lui ar putea argumenta cu soarele însuși. Hyacinth a fost moștenitorul conducătorului spartan, atât de des a participat la concursuri cu zeul grec Apollo. Odată, când Apollo a aruncat discul la rândul său, această coajă a căzut în capul căminului sărac, care îl spank. Scillge în diferite direcții ale picăturii de sânge ale tânărului decedat transformat în pietre strălucitoare. Un pic mai târziu, flori frumoase au apărut pe acest loc, ceea ce a devenit, de asemenea, cunoscut sub numele de zambile.

În est, încă credeți că acest mineral este capabil să dea orb. Într-una din revelații, puteți găsi o versiune pe care Hyacinth va deveni una dintre aceste pietre pe care Ierusalimul ceresc le va decora. Acest cristal și rus. Slavii i-au numit Yakint sau Iacint. Cele mai mari minerale au fost purtate doar de oameni foarte nobili și bogați.

Vârful Popularității Piatra a ajuns de două ori: în secolele XV-XVI și în mijlocul secolului al XIX-lea.

Merită acordarea atenției următoarelor fapte de divertisment:

 • Hyacinth apelează singurul fel de zircon prețios în care specialiștii se referă, de asemenea, la cristalele prețioase+
 • În antichitate a fost posibilă cumpărarea unui amestec de zambile și plante tocate în farmacii – acest instrument a fost considerat un medicament și a fost utilizat în mod activ în scopuri medicinale+
 • Anterior, acest cristal a fost considerat valoros ca smarald sau diamant.

Descrierea și valoarea pentru om

Oamenii au ajuns mult să cunoască forțele supranaturale ale pietrei: Magi asigură că slăbește impactul diferitelor otrăvuri și, de asemenea, îndepărtează de la diferite boli. Creștinii au crezut că GEM duce la umilință și acordă cunoștințe și înțelepciune. El a fost dobândit ca un talisman care ar putea să-l protejeze pe proprietar în timpul călătoriilor lungi. Hyacintul este considerat un cristal de putere. Au doar cei mai demni și bogați oameni care au o voință puternică.

Hyacinth conține elemente de pământuri rare și adesea componente radioactive. Are un nivel destul de grav de duritate – 7-8 cu maximum 10. Această calitate a GEM ajută la procesarea acesteia cu aceleași tăieri ca diamante reale. Mineralele arata ca o prisma cu patru margini, iar dimensiunea lor este de obicei nu mai mult de 0,5-2 cm, deși uneori puteți vedea produsele mai mari care cântăresc până la 10 carate.

Acest hyacinth este o bijuterie naturală extrem de rară, care poate fi găsită în rasă. Cel mai adesea, bijuteria este minată de la placer, unde se acumulează în formă asemănătoare cu pietricele. Miningul de piatră se desfășoară pe Sri Lanka, pe insula Madagascar, Vietnam, precum și în Brazilia. Acesta poate fi găsit în țările scandinave. Pietricele mici sunt exploatate în sudul Uralilor. Dar cele mai mari pietre cu culoarea maro roșie se găsesc în primeria rusă.

Proprietățile fizice ale GEM aparțin următoarele:

 • Culoare maro sau mai roșu-maroniu, uneori roșu galben și galben+
 • culoare alba+
 • sclipici aproape ca diamantul+
 • Transparența – piatra este transparentă sau jumătate transparentă + colorarea de piatră depinde de temperatură+
 • Spoundismul nu este destul de perfect.

Important! Mineral are, cu excepția componentelor principale, de asemenea, impurități – hafny, fier, cupru, uneori uraniu.

Vizualizări

Pietrele pot avea o culoare diferită, dar mai des există un roșu sângeros și maro roșcat, care diferă unul de celălalt în intensitatea sa. Cele mai scumpe sunt zuncții de culori roz, portocaliu, albastru și albastru, dar le puteți găsi extrem de rare. Bijuterii competenți pot schimba umbra prin încălzirea și arderea bijuterii. Astfel, puteți face un mineral de culoare maro pentru a face ușor albastru. Precum și hyacintul poate fi verde. Dacă creșteți impactul asupra căldurii temperaturii ridicate, puteți obține o culoare galbenă atrăgătoare. Și piatra poate pierde complet culoarea și poate începe să semene cu diamantul.

Merită luarea în considerare principalele soiuri de pietre.

 • roșu. Aceasta este cea mai populară culoare minerală. Din cauza transparenței sale ridicate, strălucirea orbitoare și colorarea saturată, hyacintul poate fi adesea confundat cu un topaz și chiar o grenadă. Se crede că o nuanță similară va permite unei persoane care a ales pe Hyacinth, pentru a avea încredere în propriile forțe și recunoaște rapid potențialul său. Și el îmbunătățește, de asemenea, activitatea sistemului circulator al proprietarului său.

 • Maro. Luxos piatra maro va fi capabilă să dea orice bijuterii scumpe și elegante. Decorațiile de la acest tip de pietre vor scăpa de frică și vor da calm.

 • Galben. Această colorare a pietrei este similară cu raza soarelui, care joacă diferite nuanțe – de la cea mai strălucitoare până la o miere întunecată saturată. Acesta va permite proprietarului să meargă la acțiuni optimiste, va da o atitudine pozitivă. Hyacinții cu culoarea galbenă poate afecta în mod semnificativ soarta oricărei persoane.

 • Albastru. Găsirea sub formă de pietre de culoare albastru pot fi găsite extrem de rare – 1 timp în sute sau chiar mii de ani. Oamenii vechi au apreciat foarte mult această colorare de piatră rară și chiar știau cum să obțină culoarea necesară. În Grecia antică, intensificatorii au ars mineralele maro până când au obținut o culoare strălucitoare.

 • Albastru. Cele mai scumpe și rare sunt pietrele albastre numite Starlites.

Hyacinth va fi depășit cu astfel de minerale ca agate și perle, turcoaz și ametist, precum și safir întunecat, smarald și beryl. Cu toate acestea, nu va fi foarte bun pentru a combina hyacintul cu malachit, opal, onix, rubin și piatra lunară.

Neutru va fi o combinație cu diamante și topazami galbeni.

Proprietăți

Abilitatile magice ale zambila au fost folosite în mod activ de către oamenii din vechime – a ajutat să trateze rănile spirituale, vindecat de multe boli și au contribuit la rezolvarea diverselor probleme vitale. În Orient, era încrezător că piatra vă permite să dezvolte abilități intelectuale. Din acest motiv, el a fost sfătuit să efectueze pe toți cei care au visat de a deveni un om de știință care a vrut să învețe alte persoane, mineralul este revelat studenților -, astfel încât acestea sunt examene bine asociate. Piatra atribuie adesea calități mistice: El este un excelent de protecție la trăsnet, bijuterie ajută fetele nemăritate, pentru a evita atenția lucrătorilor plictisitoare. Decoratiuni decoratiuni din piatra aceasta va ajuta scump comerțului cu succes. Stone este capabil de a aduce bogăție neașteptată și noroc. Aceasta va ajuta la determinarea înșelăciune, iar în călătoria va proteja de intenții rele.

strămoșii noștri știau despre proprietățile curative ale pietrei, deoarece este capabil să execute următoarele:

 • Îmbunătățiți viziunea și vindeca boala oculară+
 • Îndepărtați atitudinea depresivă, scăpați de stres și dorință+
 • opriți fluxul sanguin de la răni, dar numai cei care nu au apărut din obiecte metalice+
 • Protejați împotriva diferitelor infecții+
 • trage blesteme, proteja împotriva spiritelor rele+
 • Fiind un efect benefic asupra activității tiroidei și a hormonilor+
 • Îmbunătățirea stării ficatului, va ajuta la bolile de stomac, constipație+
 • Scapă de insomnie și coșmaruri de mai multe zile.

  Pentru a dezvălui pe deplin toate proprietățile sale neobișnuite, trebuie să o luați ca o mascotă sau farmec. În același timp, dacă nu aveți probleme speciale în viață, este mai bine să nu purtați acest cristal cu dvs. Importanța principală a talismanilor din acest mineral unic este abilitatea de a elibera de la răni mentale severe și de tot felul de nenorociri. Este necesar să o purtați numai atunci când trupa de eșecuri a început într-adevăr în viața voastră. Cea mai bună opțiune pentru talismanul „de lucru” va fi utilizarea pietrelor de bijuterie în combinație cu o jantă de argint, ca catalon sau suspensie stilizată.

  Jante de cupru nu ar trebui să aleagă – acest metal va reseta toate calitățile protectoare ale pietrei. Cea mai bună protecție și locuință bună pentru locuințe poate fi mineralul tipului brut. Se crede că acest farmec va fi capabil să „salveze” casa din diferite nenorociri, dar atrage, de asemenea, noroc și bani. Datorită proprietăților bijuteriei refracționează lumina pietrei utilizate în mod activ de către maeștri pentru a crea bijuterii incredibil de frumoase.

  Este posibil să se realizeze imediat a doua refracție, doar o tăietură competentă, care nu este întotdeauna posibilă dacă cristalele au o formă inadecvată.

  Care se potrivește?

  Astrologii recomandă să poarte zambile acelor locuitori care sunt greu de experimentat un fel de vătămare mentală – dacă s-au despărțit de iubitul ei sau au pierdut ceva deosebit de important în viața lor. În astfel de cazuri, GEM îi ajută pe proprietar să se adune cu Duhul, într-adevăr înmoaie calitativ muntele, ajută la întoarcerea bucuriei vieții. De asemenea, este capabil să transforme situația nefavorabilă în favoarea proprietarului. Printre diferite semne ale zodiacului Capricornul Cel mai puternic se confruntă cu pierderi și, prin urmare, această piatră este perfectă pentru ei. Acesta va oferi sprijin atât de necesar proprietarului său în vremuri dificile, îi va da încredere în el însuși.

  Streltsame De asemenea, trebuie să aveți hyacinth cu dvs., în special cei care visează să creeze o familie fericită sau tot timpul sunt dezamăgiți de relații. Piatra va îmbunătăți calitativ domeniul de aplicare al vieții proprietarului, îi va da o sănătate excelentă și va îmbunătăți creșterea carierei. Pentru apă Hyacinth este un adevărat gardă, care oferă noroc și succes pe frontul personal. Mineral este potrivit pentru cuvintele de apă cu înclinații creative, purtând un mineral le va da pace și confort pașnic. Semnele rămase ale zodiacului de a avea un zoundith nu sunt recomandate în mod special, deoarece această bijuterie poate fi o interferență gravă pentru a găsi iubitul. Poate fi purtat numai de cei care au găsit mult timp a doua jumătate.

  Pentru orice nume, există o piatră privată – prezența lui poate afecta în mod semnificativ viața unei persoane și a sănătății sale. Experții susțin că în fiecare nume, informațiile specifice sunt codificate, care pot fi modificate folosind o anumită piatră. Puteți întări calitățile pozitive ale unei persoane sau să eliminați cu atenție colțurile ascuțite în natura medie. Hyacinth trebuie să poarte femei cu nume precum Sofia, Renata și Vasilisa, Victoria și Galina, Yana și Margarita. Pentru femei, este important să cunoașteți o regulă greutăți – piatra nu trebuie să aleagă, dacă doriți să nașteți unui copil, deoarece acest mineral are o proprietate pentru a proteja împotriva sarcinii.

  Bărbații care pot avea acest mineral cu ei pentru atitudine bună și noroc, ar trebui să fie numiți Yaroslav, Chiril și Lev, Egor și Paul, Alexander și Vasily, Victor și Oleg.

  Observând următoarele reguli, nu vă puteți fi teamă că, în loc de o piatră reală, vi se va cere să dobândiți un fals:

  • Achiziționarea produsului, trebuie să o examinați cu atenție – piatra naturală va avea o strălucire magnifică diamante, iar transparența sa ar trebui să fie impecabilă+
  • Pe suprafața cristalului nu există zgârieturi, zgârieturi și fisuri+
  • întotdeauna trebuie să-și amintească faptul că zambilele naturale la atingere va fi răcoroasă+
  • Trebuie să cumpărați decor numai în magazinele de bijuterii, ale căror personal va putea să arate certificatul de calitate a produsului, confirmând astfel autenticitatea sa+
  • Dacă nu aveți experiență și abilități profesionale, va fi dificil să recunoașteți falsul din piatră naturală, deci merită invitată să alegeți o piatră de specialitate.

  Îngrijire

  Pentru a vă bucura de decorațiunile și produsele de la Hyacinth Magnificent pentru o perioadă mai lungă, trebuie să exersați următoarea grijă pentru ei:

  • astfel încât bijuteria nu își pierde transparența unică și strălucirea șicelor, nu părăsi piatra sub razele drepte ale soarelui + lucrul este că ei „mâncau” culoarea pietrei, făcându-l suprafața inestezului și diminuată+
  • Cu încălzire excesivă, cristalul poate schimba umbra și poate fi considerabil+
  • Merită evitarea unui contact prea frecvent cu apa cu apă – De asemenea, poate afecta negativ culoarea sa+
  • Curățarea stâlpilor cu o cârpă moale din orice material natural + în plus, trebuie să aveți grijă atât de metal, de la care produsul este făcut, deoarece dacă metalul este rănit, atunci piatra va fi de asemenea răsfățată.

  Pentru proprietățile de la Hyacinth, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: