În lumea diamantelor: cele mai faimoase, frumoase și scumpe pietre

În lumea diamantelor: cele mai faimoase, frumoase și scumpe pietre

Diamond este o formă de carbon cristalină. Aceasta este cea mai grea rasă, în timp ce cea mai scumpă. Bijuterii consideră această bijuterie cu un adevărat cadou pentru omenire, care a venit la noi din adâncurile subsolului pământesc.

Particularități

Există puțin în lumea diamantelor prețioase, a căror greutate depășește 100 de carate. Desigur, numărul lor a crescut după deschiderea copiilor din America de Sud, dar totuși rămâne foarte limitată. Costul pietrelor este de așa natură încât fiecare dintre ele este ceva mai mult decât bijuterii. Acesta este simbolul puterii, sursa de tot felul de bunuri și motivul pentru multe necazuri. În zilele conducătorilor despiciți, cele mai mari diamante s-au dovedit uneori să fie în slabă și nesigură – au folosit vecinii lacomi, dar puternici, schimbând țara în grămada de războaie sângeroase și nemiloase.

Într-o societate mai civilizată, proprietarii celor mai mari pietre prețioase le-au folosit adesea ca un depozit, dacă este necesar, pentru a completa trezoreria indispensabilă.

De exemplu, la un moment dat, puterea imperiului francez sub conducerea lui Napoleon ar putea fi destul de puternic zdruncinată dacă împăratul nu a putut obține un împrumut major prin punerea unui diamant „Pitt”.

În perioadele de cataclism financiar și social, proprietarii de bijuterii unice ar putea să le vândă întotdeauna la prețul prezent – chiar și atunci când semnele monetare și-au pierdut semnificația și au transformat pur și simplu în hârtie.

Poveștile celor mai mari și mai scumpe pietre sunt adesea asociate cu evenimente romantice, povestiri despre dragoste mare și nu mai puțin mare ură.

Printre toate țările implicate în mineritul de diamante, India este recunoscută de pietrele de supraveghere a patriei cu istoria și, în primul rând, datorită faptului că mulți dintre anul este de aici în Europa cele mai scumpe pietre au fost importate în Europa.

În Rusia, majoritatea diamantelor găsite în Yakutia.

Celebrul diamante istorice

Există mai multe diamante cunoscute în întreaga lume.

Sansi

Aceasta este una dintre celebrul diamante mondiale achiziționate în aproximativ 1570 în Ambasadorul Constantinopolului France Nicolas de Arle. După ceva timp, își revine regina de piatră Elizabeth. Soarta ulterioară este necunoscută, dar există fapte confirmate care mai târziu a fost prezentat lui Louis XIV.

În descrierea bijuteriilor coroanei franceze, compilate la sfârșitul secolului al XVIII-lea, costul său a fost estimat la 1 milion de franci. În 1795, a fost răpit.

Următoarea mențiune a lui Sansi este dată deja 1828 g., Când a fost vândut prin prințul rus Demidov, și după 40 de ani, el a pus pe Domnul Astor ca un dar de nuntă pentru fiul său iubit.

Multe legende sunt legate de această piatră. Deci, unul dintre ei afirmă că diamantul a aparținut inițial lui Karl Bold și a fost furat pe câmpul de luptă de la regele decedat. Un alt susține că, la sfârșitul secolului al XIX-lea, piatra a fost pusă în mâinile comerciantului indian și sa mutat la proprietatea asupra lui Magarazhi Patiala – dar nici o altă legendă nu are nici o confirmare, iar istoricii asigură că, cel mai probabil, Discursul în aceste cazuri sunt legate de alte pietre.

Citește mai mult  Capul Pupirului

„Exelitor”

Această piatră a fost descoperită în 1893. El a fost distins de un alb și albastru plăcut și posedă o calitate extrem de ridicată. Inițial, masa sa era de 995 de carate, dar în viitor a fost împărțită în a 21-a piatră, cu o greutate totală de 373 carate – astfel, pierderea în greutate a fost de aproximativ 62%.

Fiecare dintre aceste pietre a fost vândut separat.

Kokhinur

Acesta este unul dintre cele mai faimoase diamante din lume. Legendele spun că, după ce a descoperit piatra se afla în mâinile guvernatorului Marelui dinastie Mughal, după aceea a ajuns la Shah-Jahan și a devenit principala decorare a tronului său de peeacock.

Reputația acestui diamant este destul de amenințătoare. Potrivit legendelor, el nu a fost niciodată vândut – de fiecare dată când a trecut de la mână la prețul a cărui viață.

Câțiva ani mai târziu, India a fost capturat de Shah Persian, numit Nadir, care a devenit noul proprietar al pietrei. La mijlocul secolului al XVIII-lea, a avut loc o lovitură sângeroasă în țară, în timpul căreia diamantul era în mâinile Afganului Ahmad Abdali, care a încercat să surprindă tronul, dar după eșecul ei a fugit la Kandahar, ridicându-se cu prada lui. Într-un loc nou, el a acceptat numele lui Durr și Duran, ceea ce înseamnă perla secolului. După moartea sa, a fost urmată o perioadă lungă de necazuri: autoritățile au trecut de la o mână la alții – unul dintre false a fost forțat să ceară adăposturi de la Raji Ranjit Singha, pe care a fost furnizat în schimbul tuturor bijuteriilor.

Până în 1849, piatra a rămas în Tashkhan, apoi comoara a fost deținută de compania OST-indiană și a fost prezentată ca un cadou de la Regina Victoria. În funcție de direcția ei, diamantul a fost transformat într-un diamant mai mic – greutatea sa a scăzut de la 191 la 109 carate. Motivele acestei decizii rămân necunoscute, dar jocul de lumină sa îmbunătățit în noua formă, deși întreaga valoare istorică a diamantului a dispărut cu pierderea formei inițiale.

Se știe că Regina Victoria, de mulți ani, purtând această piatră ca o broșă, după moartea ei, bijuteria a fost echipată cu Regalia Regală – piatra a fost decorată cu Coroana Regală a Marea Britanie.

„Speranţă”

Se crede că povestea acestui diamant este încă în creștere decât soarta pietrei Kokhinur. Potrivit legendelor indiene, piatra a adus nenorocire proprietarului. Nu este o coincidență că la Paris, acest diamant a apărut simultan cu ciuma care a luat mii de vieți.

Piatra a fost prezentată lui Louis XIV, care dorea să facă din acest diamant albastru al unui diamant de frumusețe neobișnuit sub forma unei inimi. Acest decor, el a dat unul din favoritele sale, totuși, destul de curând să se răcească la ea. În același timp, regele a început să urmeze eșecuri – a suferit o înfrângere militară după alta. Și totuși Louis Soarele a trăit o viață destul de lungă și pașnică, care nu se poate spune despre restul proprietarilor acestui diamant. Deci, este cunoscut faptul că mai târziu piatra ajuns la Maria-Antoaneta, care ia dat pe fiica lui iubita. În timpul revoluției, prințesa a fost ucisă, iar regina însăși a fost executată în mod public.

Curând după aceea, au învins Trezoreria Regală – unul dintre bijutierii a reușit să ia o piatră de la Londra, dar în curând el însuși, iar fiul său a căzut din mâinile unui ucigaș necunoscut.

Citește mai mult  Cercei cu topaz

În 1830. Almaz a găsit el însuși în mâinile familiei dinastia Hope și a rămas acolo până când capul familiei vândut pentru a acoperi datoriile. Piatra a fost cumpărată de sultanul turc pentru a doua soție, dar în curând sultanul răsturnat, o femeie a fost ucisă și jefuită. După aceea, piatra a intrat în Rusia la prințul Korytkovsky. Veljaka la prezentat cu amanta lui, dar câțiva ani mai târziu a ucis-o de la gelozie, da, nobilul însuși a împușcat puțin mai târziu.

Dar, în acest sens, povestea diamantului nu se sfârșește – se pare că are un anumit spaniol, care a murit când se prăbușește Titanic, și când proprietatea acestei persoane a intrat în casă, unde imediat după cumpărare, singurul iubit fierbinte Copilul a murit brusc, proprietarul diamantului a fost nebun.

Piatra a cumpărat doamna Macklin de la Washington, soarta ei era nefericită, femeia a suferit o mulțime de pierderi și a absolvit zilele sale într-un spital de psihiatrie.

Orlov

Această piatră este probabil cea mai neobișnuită dintre toate găsite în India. Am găsit-o în mijlocul secolului al XVIII-lea – în acel moment, greutatea lui a fost de 300 de carate și era un fragment dintr-o piatră mai mare – conform estimărilor experților „parental” Diamond a cântărit aproximativ 450 de carate.

Diamantul a fost cumpărat de Shah-Jahan, care a efectuat tăierea sub formă de trandafir cu un număr mare de fețe mici – apropo, forma a fost păstrată și totuși, astfel încât piatra reprezintă un astfel de interes istoric.

Potrivit unei legende vechi, acest diamant a servit drept unul dintre bijuteriile care au împodobit statuia lui Brahma, dar la începutul secolului al XVIII-lea a fost furat de un soldat francez care a suferit o încredere frauduloasă în slujitorul templului. Mai târziu, el a vândut un căpitan de diamant al navei englezești în doar 2 mii de lire sterline, și a făcut comerciantul său în Londra timp de 12 mii.

Nu se știe cum aceste fapte sunt adevărate, dar a fost documentat că în 1773 era în mâinile lui Grigory Orlova, care la prezentat cu împărăteasa Catherine Al doilea, al cărui favorit, potrivit istoricilor, a fost destul de mult timp.

Piatra de vultur a fost introdusă în sceptrul autocratic, în zilele noastre există în fondul de diamant al țării.

Cele mai mari minerale

Kullynan, de asemenea, cunoscut sub numele de „Steaua Africii“ este considerat cel mai mare diamant din lume. Greutatea sa este de mai mult de 3.000 de carate, ceea ce corespunde unui exemplu de 620 grame, nu mai puțin impresionant și dimensiunile sale – 10×6.5×5 cm. Această piatră unic a fost descoperit întâmplător în sud-african Kops în 1905, cel mai probabil, el a fost un fragment dintr-un cristal chiar mai mare, care niciodată nu a fost găsit. Doi ani mai târziu, piatra a fost prezentat ca un cadou de la al șaptelea regele englez Eduard în onoarea de ziua lui, pe instrucțiunile de care a fost împărțit în mai multe părți destul de mari. Greutatea totală a pietrelor obținut a fost de 1063 de carate, care corespunde doar o treime din masa inițială a bijuterii. Decizia privind divizarea pietrei a fost forțată: faptul este că au existat fisuri în ea, și nu a fost posibil să se facă o bijuterie de tăiere mare din ea. Jewerul Curții a studiat „steaua Africii” timp de câteva luni, înainte de prezența altor bijutieri celebri, chisele legate de diamant și au lovit ciocanul pe el – această decizie a fost atât de dificilă pentru maestrul pe care l-a pierdut chiar și Conștiința pentru o vreme.

Citește mai mult  Inelul Trinity de la Cartier

Una dintre cele mai frumoase și mari pietre a fost descoperită în Botswana de Nord în 2015. El a primit numele „Lumina noastră” a fost a doua cea mai mare piatră din istoria mileniului, cu o masă de 1109 carate și dimensiuni de 6,5×5,6×4 cm. În 2016, a fost făcută o încercare de ao vinde la licitația lui Sotheby, dar ea a eșuat cu un accident – prețul maxim de vânzare de 61 milioane dolari a fost mai mic de 70 de milioane de euro.

„Constellation” – o piatră prețioasă cântărind 813 carate, găsită și în Botswana în 2015.

Se știe că aproape imediat a fost vândut pentru 63 milioane de dolari – aceasta este o sumă record pentru diamantul netratat plătit vreodată.

Cele mai scumpe pietre

Unul dintre cele mai scumpe pietre din lume este un diamant „Pink Star”. Masa sa este de 59,6 Karat, în 2013. La licitația lui Sotheby, a fost vândută pentru 83 milioane de dolari – acesta este un preț record în istorie, cu toate acestea, câteva luni mai târziu, a devenit cunoscut faptul că cumpărătorul nu a putut colecta suma potrivită, iar piatra a fost vândută lui, dar pentru el 72 milioane.

Cel mai mare diamant este de la toți, a pus vreodată o licitație, cu o masă de 101,7 karat, a primit numele „Winston Heritage”. A fost vândut pentru 27 de milioane de dolari. Se știe că această piatră a fost obținută prin tăierea unei mase de diamante de 236 carate găsite în Botswana.

Unul dintre cele mai faimoase pietre din lume este considerat un diamant „Tiffany”. El a fost găsit în Africa, după care a cumpărat imediat Creatorul lui Tiffany – el la atras atât de mult de dimensiunea lui ca canar. La direcția bijutierului, diamantul a fost supus la tăiere, după care a dobândit o formă perfectă de diamant neobișnuită – un cvadrangle cu margini rotunjite. În sens strict, este imposibil să-i numim unul dintre cele mai scumpe pietre – nu a expus niciodată de vânzare. Astfel, nu are o evaluare a licitației, dar totuși ocupă locul său într-un rând cu diamante atât de bine cunoscute ca „aniversarea aurului”, „Contele Vittelsbach” și altele.

În 2016, a fost făcută o încercare de ao vinde la licitația lui Sotheby, dar ea a eșuat cu un accident – prețul maxim de vânzare de 61 milioane dolari a fost mai mic de 70 de milioane de euro.

Puțini oameni care locuiau în această lume se pot lăuda că a păstrat în mâinile sale această piatră unică – unul dintre Lucky a fost faimoasa actriță Audrey Hepburn, care a demonstrat acest diamant în publicitatea filmului legendar „micul dejun la Tiffany”.

Prezentare generală a celor mai scumpe diamante de pe planeta noastră – în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
  1. Carmen

    Există vreo diferență semnificativă între diamantele naturale și cele sintetice în ceea ce privește calitatea și valoarea lor? Cum putem distinge un diamant autentic de unul creat în laborator?

    Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: