Nanotop: Ce este și cum să distingeți piatra naturală din fals?

Nanotop: Ce este și cum să distingeți piatra naturală din fals?

Topaz este popular cu bijutieri și iubitori de bijuterii elegante. Aceasta este o piatră destul de rară, iar depozitele sale au fost descoperite în total în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Rusia. În țara noastră, topazy este exploatat în Urals.

În același timp, numărul de rezerve naturale de topazine este limitat, deoarece mai mult de un milion de ani poate avea la educație. Nanotopazele sunt o dezvoltare inovatoare reală.

Descriere

Nanotopazele este un produs al dezvoltării oamenilor de știință ruși. Ele sunt sintetizate în laborator și copiază perfect forma și caracteristicile structurale ale colegilor lor naturali. Aspectul și proprietățile nanotopilor sunt atât de ideale încât este adesea capabilă să le distinge de pietre naturale, numai de specialiștii în domeniu. Nanotopazele sunt adesea numite falsuri de pietre naturale, deoarece mulți producători le dau natural.

Nanotopazele din diferite surse pot fi numite artificiale sau sintetice, Dar va fi mai corect să se numească topazele hidrotermale, deoarece se obține nanotopasisul, se numește hidrotermă.

Esența sa este că toate componentele, printre care există o miez de piatră naturală, sunt topite la o anumită presiune, în timpul căreia are loc interacțiunea lor chimică. Ca rezultat al reacției, o piatră este obținută cu caracteristici ideale.

În plus față de hidrotermale, există și alte metode de obținere a nanotopasis, cum ar fi flux, Metoda de Verpel, Czohral și Bagdasarov. Toate metodele sunt brevetate. În mediul profesional de bijutieri și în saloane de bijuterii, puteți găsi diferite nume de topaz sintetizat: Nanocristal, Nanocristal, Nanogem, Formica Nanogem.

Proprietăți

Metode moderne de fabricare a nanotopas vă permit să le pui cu proprietăți speciale, dintre care unele sunt destul de aproape de proprietățile pietre naturale. Luați în considerare acești indicatori.

 • Duritate înaltă. Duritatea topaz hidrotermal urmărește valoarea soliditate de pietre naturale, care este de 8 puncte pe scara Moos.
 • Densitatea Ligger comparativ cu topazami naturale. topazy naturale – pietre destul de grele, și pentru o lungă perioadă de timp în care sunt numite categoria grea.
 • Fără crăpături, incluziuni. Crăpăturile și incluziunile însoțesc minerale naturale. Topse obținute prin metoda hidrotermală, este neobișnuită.
 • Forma perfectă. Tehnologia nanotopaziei de fabricație le permite să le dea forma perfectă și o tăietură perfectă.
 • Curățenia și luminozitatea strălucirii, fără nori. Metoda hidrotermală de a crea nanotopuri oferă pietre pur și strălucitoare strălucitoare aproape de indicatorii ideali.
 • Perfecțiunea culorii. Nanotopazele sunt mult mai luminoase Topaz natural.

Tehnologia creației lor face posibilă aducerea gradului de saturație a culorii dorit și produce umbra dorită.

Diferențele de la naturale

Datorită calității bune creată artificial de nanotopasis, ele sunt adesea emise pentru topazul natural. Distinge piatra naturală din falsuri în moduri diferite.

 • Duritatea topazului natural este mai mare decât sintetică, ele pot zgâria o suprafață solidă și chiar și toopaza creată artificial. Această proprietate poate fi folosită pentru a distinge un real mineral dintr-o falsă acasă.
 • Topazul natural, spre deosebire de nanotopasis, are proprietatea să fie electrificată. Pentru a-l verifica independent, este necesar să folosiți o cârpă de lână și să o luați pietrele studiate. Dacă topazul este natural, atunci va atrage pe sine bucăți mici de hârtie sau fire de păr. Create de pietrele omului nu posedă o astfel de proprietate.
 • Mineralul natural se încălzește mult mai lent decât artificial. Așa că luați-o în mână, destul de lungă timp puteți simți că este rece. Piatra la îndemână se ridică foarte repede cu mâinile calde.
 • Nanotopazele au o structură omogenă în contrast cu topazurile naturale care pot avea defecte și neomogenitate a umbrei. Dacă sunteți un produs cu o piatră cu o structură ideală și o transparență, atunci acesta este cu siguranță mineral creat artificial. În natură, este foarte dificil să se detecteze topazele fără defecte. Mai ales în rasă există topaze cu fisuri și incluziuni.
 • Verificarea autenticității topazului natural poate fi utilizat cu o soluție specială – iodură metilen. În această soluție, piatra naturală va merge în partea de jos, iar topazul sintetic va rămâne pe suprafață.
 • Dacă puteți folosi greutățile de bijuterii, puteți defini o densitate de piatră care va spune despre naturalitatea pietrei. Real Topaz are o densitate de 3,4-3,6 g / cm3. Opțiunile sintetice au de obicei o densitate de două ori mai mică.
 • Topazul natural poate fi găsit prin întoarcerea capului în jos. Piatra reală se va întoarce și va crea un joc de lumină reflectată. Adevărat, există o condiție – Topaz trebuie să aibă o tăietură specială. În orice caz, dacă există un joc de culoare, putem vorbi despre naturalitatea pietrei.
 • Topazul natural are un spectru bogat de culori. Poate fi transparent, gălbuie, verde sau albastru. Topazul verde este foarte rar, minat în versiuni unice și se încadrează imediat în companiile de bijuterii de marcă. Cele mai multe topazuri naturale care sunt folosite pentru a inlata bijuterii au fost restrânse și nu culori și nuanțe foarte luminoase. Culoarea nanotopa este mai strălucitoare și pronunțată.
 • Când este expus la ultraviolete, puteți observa decolorarea pietrei naturale. Cu toate acestea, atunci când îl plasați într-un loc întunecat, își întoarce umbra. A creat artificial minerale o astfel de proprietate nu se poate lăuda.
 • Topazul natural Când schimbați direcția de lumină își schimbă culoarea în contrast cu sintetic. Un astfel de fenomen este caracteristic pietrelor galbene și roz.

Aplicație

Nanotopasam encrushes bijuterii: cercei, inele, pandantive, brățări. Elegant vizionând seturi cu nanotopasam. Fiind un substitut excelent pentru pietre naturale, topazul sintetic în ceea ce privește costul este mult mai ieftin. Acesta este un cadou minunat pentru orice vacanță. Decorațiuni de la nanotopas pentru a face față femeilor de toată vârsta. Minerale hidrotermale Inalide în jantă din diverse metale. Poate fi galben, alb, roz și roșu aur, argint, platină și chiar titan. În combinație cu pietre de diferite culori, ele sunt combinate armonios cu aspectul oricărui tip.

Nanotopazele se pot combina cu alte pietre. Mai ales armonioase se uită cu minerale transparente și reprezentanți ai gamului de culoare rece.

Datorită aspectului său luminos al nanotopilor, se pare că o compoziție a compoziției, suplimentată de mai mulți însoțitori sau pietre colorate.

Îngrijire și depozitare

Produsele nanotop ar trebui să fie păstrate cu atenție. Iată câteva reguli:

 • Îngrijirea sistematică a nanotopului este să o freci mai întâi cu o cârpă umedă sau o cârpă, apoi imediat cu un șervețel moale uscat+
 • Pentru a proteja nanotopii de la deteriorări mecanice aleatorii, este necesar să o stocați într-o cutie, acoperită cu catifea de tip cârpă moale+
 • Pentru a păstra aspectul inițial, contact nanotopaza cu diverse substanțe chimice, produse chimice de uz casnic, cosmetice ar trebui evitate.

În următorul videoclip puteți să vă uitați la nanotopaze mai aproape.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: