Negru argint: cauze și metode de curățare

Negru argint: cauze și metode de curățare

Argintul este un metal nobil, care a fost folosit din cele mai vechi timpuri în fabricarea bijuterii, tacâmuri, culte religioase și nu numai. În zilele Egiptului antic, soldații vindecă răni, aplicând cele mai frumoase plăci din metal, iar printre popoarele din India, el a fost considerat decorarea de bază și transmisă din generație la generație.

Argentum se distinge prin rezistență la coroziune și factori agresivi ai mediului extern, dar se întâmplă că argintul este negru. În revizuirea noastră vom încerca să ne dăm seama ce este motivul pentru acest fenomen și cum să returnați strălucirea inițială a metalului.

Principalele motive

Înapoi în antichitate, oamenii asociați metalului întunecând cu forțe rele. Apoi sa crezut că argintul ia toată energia negativă externă, protejându-și astfel de proprietarul său. Deci, încrucișat pe corp a fost asociat cu blestemul sau deteriorarea, iar inelul întunecat de pe degetul femeii a însemnat probleme serioase în inimă, uneori chiar și coroana celibatului. Și dacă mi-am schimbat inelul masculin de culoare – a fost direct asociat cu acțiunea vrăjilor de dragoste. Lanțul de argint, care și-a pierdut strălucirea și, de asemenea, cercei înnegrite au indicat un contact cu un vampir puternic de energie, iar schimbarea culorii tacâmurilor era în detrimentul unei subclasuri sau a apariției puterii necurate în casă.

În legendele antice, oamenii au folosit adesea obiecte de argint metalic pentru a combate forțele întunecate, iar astăzi mulți cred sincer că acest metal protejează împotriva acțiunii invidioase și negative.

Nu este o coincidență faptul că lingura de argint este dată copiilor după ce dentița primului dinte.

Credeți sau nu în astfel de semne – cazul este personal. Pentru cei care nu-i plac aceste legende, există alte versiuni. Unii dintre ei explică blackeria de deteriorare a argintului proprietarului lor.

Trebuie remarcat faptul că au o justificare științifică sub ele.

Deci, excesiv exercițiu fizic provoca transpirație crescută. Ca rezultat, hidrogenul sulfurat se distinge, această substanță intră într-o reacție chimică cu argint, care in timp duce la peste oxidarea metalelor. În plus, opacifierea de argint poate provoca o schimbare a nivelului de aciditate a pielii.

Orice eșecuri hormonale și tulburări ale sistemului endocrin Asigura o creștere a transpirație, de asemenea, blaracing ascuțite din metal indică adesea patologia rinichilor, a ficatului și a vezicii biliare.

Citește mai mult  Ce sunt eșantioane de aur alb?

Lanțul pe gâtul femeii își schimbă culoarea În timpul sarcinii – De asemenea, este explicat prin schimbarile hormonale din organism. Se întâmplă asta Primiți anumite medicamente Aceasta determină o modificare a compoziției sângelui și poate deveni, de asemenea, una dintre cauzele posibile ale schimbărilor în culoarea metalului, astfel încât în ​​timpul imbolnavirii bijuterii este recomandat pentru a elimina decoratiuni.

Desigur, în medicina oficială, metoda de diagnostic a bolilor cu argint, nu există încă. Cu toate acestea, în cazul în care dvs. de bijuterii de argint a început să se întunece rapid, aceasta înseamnă că nu va strica să apeleze la medic.

argint pur este un metal destul de moale, așa Pentru a mări rezistența, unele impurități se adaugă la acesta, în cele mai multe cazuri este de cupru. Mai puțin frecvent sunt compuși de platină și aur – acestea sunt rareori mai întunecate. În cazul în care producătorul a mutat cu proporții, aliajul este de calitate inferioară, respectiv, se va rapid negru. În primul rând, produse de argint cu o defalcare mică sunt supuse modificărilor. În ciuda faptului că cuprul este slab supus oxidării, un strat subțire de argint sulfură sulfurat se formează atunci când interacționează cu aerul gri și conferă produselor o nuanță negru.

Bijuterii și alte produse de argint pot fi mai întunecate, chiar dacă nu sunt purtate – se întâmplă dacă În locația de depozitare Micul aer.

În plus, argintul poate sculpta din umiditate excesivă și orice schimbări în climă.

Se știe că ionii din compoziția argentumului au proprietăți antibacteriene pronunțate – protejând aerul din viruși, sunt capabili să schimbe culoarea substanței.

Utilizarea șamponului, a săpunului, a preparatelor cosmetice, precum și substanțele chimice de uz casnic pot provoca lame metalice. Multe dintre ele conțin sulf și alți agenți de oxidare care au un efect advers asupra metalului. De aceea nu se recomandă purta bijuterii de argint într-o baie, piscină, precum și sport și fitness, atunci când exercițiul este însoțit de eliberarea de sudoare pe piele.

in afara de asta, Argentum tras cu contact constant cu îmbrăcămintea.

Citește mai mult  Capacul gri

Metode de curățare

Este cunoscut faptul că de argint și cupru cristalele nu reacționează cu acizi sub temperatura camerei. Acesta este motivul pentru care sunt iubit de multe de lamaie si otet, care se manifestă ca agenți de curățare excelente, în cazul argintului nu va da efectul necesar, fără încălzire prealabilă. Dar aliajul reacționează bine la compuși alcalini.

Există două modalități principale de a curăța de argint înnegrit – în atelierul de bijuterii sau la domiciliu. Este al doilea modul în care vom lua în considerare mai detaliat.

Poate părea ciudat, dar unul dintre cele mai bune de curatare Argentum este ruj pentru femei. Acesta conține dioxid de titan, precum și o mulțime de grăsime – acestea sunt nu numai eliminate în mod eficient de zbor din argint, dar în același timp, ele dau decor un luciu frumos. Pentru a curăța produsul, ar trebui să-l frotiu cu ruj, după care ia pensula și freacă metalul aproape la ecranele. Nu vă îndoiți – decorațiunile dvs. vor fi strălucitoare chiar înainte de ochii noștri. Cu toate acestea, rețineți că această metodă este adecvată exclusiv pentru elemente netede fără includerea metalelor prețioase.

Cu siguranță fiecare amantă din casă va fi bicarbonat de sodiu. Poate fi folosit și pentru a salva lanțul preferat, suspensia sau brățara. Pentru a curăța metalul, trebuie să fierbeți apa, adăugați sifon în proporție de 50 g pe litru de apă, după acea bijuterie de argint în folie și coborâtă într-o soluție de fierbere timp de un sfert de oră. Apoi, va rămâne doar produse bine clătite și uscați-le.

Efectul de curățare foarte bun posedă Pastă de dinţi. Această substanță conține microparticule abrazive, care îndepărtează efectiv patina de pe suprafața metalică. Pentru a șterge decor, trebuie să aplicați pe o perie cu o pasta de dinti moale teanc și să facă un polonez destul de produs, după care trebuie să fie clătit în apă rece și ștergeți șervețel moale din microfibră.

Strămoșii noștri pentru curățenie cutle de argint folosit gălbenuș de ou. Nu numai că se întoarce culoarea suprafeței de metal, dar, de asemenea, pentru o lungă perioadă de timp o protejează de apariția unui nou zbor. Pentru a curăța de curățare, ar trebui să se amestecă discul de bumbac în gălbenuș și se freacă suprafața de suprafață bine. Decorațiunile tratate în acest fel trebuie să fie lăsate, iar când se usucă gălbenuș de – clătire.

Citește mai mult  Cum și cu ce Beretele poartă?

Performanță înaltă oferă amoniac, Până în prezent, această metodă este una dintre cele mai fiabile pentru utilizare la domiciliu. Pentru a curăța bijuterii de argint, trebuie să se toarnă un pic de amoniac în recipient și a pus produsele înnegrite timp de 15-20 de minute.

La sfârșitul timpului alocat, produsele sunt spălate cu apă și cum ar trebui să fie uscate.

Recomandări

În concluzie, dați câteva sfaturi care vă vor salva produsele de argint de la înnegrirea prematură.

Se fierbe periodic în acid sulfuric sau clorhidric Permite reducerea repetată a prezenței cuprului în stratul de suprafață al metalului. Ca rezultat, produsele devin mai ușoare. Orice decorațiuni și tacâmuri pot curat periodic cu un angent pur.

Pentru depozitarea articolelor de epocă și a antichităților este mai bine să contactați Lakirovka, care le protejează de factorii adversali externi. Cu toate acestea, rețineți că, dacă acoperiți tacâmurile sau decorațiunile în acest fel, nu merită să le folosiți, deoarece lacul poate dăuna corpului.

Protejați argintul de la elementele negative permite Strat subțire de ceară – această metodă se numește pasivare. La fel ca și varnul, se recurge în principal la depozitare. Orice decorațiuni de argint sunt cele mai bune Depozitați într-o cutie închisă, de preferință pe o bucată de lenjerie de pat sau de bumbac.

Scoaterea produsului, clătiți-o cu săpun în apă caldă și ștergeți ștergerea. Din când în când, se recomandă să ștergeți lucruri de argint cu un șervețel moale.

În zilele noastre, majoritatea produselor de argint sunt acoperite în magazinele de bijuterii Rhodiu. Protejează în mod eficient suprafața metalului și îi conferă rezistență maximă la uzură. Cu toate acestea, dacă un astfel de produs este lipit, depunerea devine albastră-negru. Pentru a reveni la el aspectul original, trebuie să eliminați acoperirea și să aplicați un nou.

Fiți familiarizați cu metodele de curățare a argintului puteți în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: