Principalele proprietăți ale aurului

Principalele proprietăți ale aurului

Datorită proprietăților sale chimice și fizice, aurul aparține unui mic grup de metale cele mai valoroase și rare existente în natură. Umanitatea apreciază acest metal prețios pentru frumusețea și capacitatea sa de a-și menține apariția strălucitoare și strălucitoare în bijuteriile făcute din ea, monede. Și este folosit în unele industrii. Timp de mai multe secole, produsele de aur au fost lux și nu și-au pierdut niciodată valoarea, subliniind nivelul ridicat de solvabilitate al proprietarului lor sau al unei țări care deține GoldenWriter. Adesea, puteți auzi exact ce aurul este un sistem internațional de plată care are greutate și semnificație pe teritoriul oricărei stații globali.

Proprietăți fizice

În aparență, acest mineral este fosile arată ca niște bucăți mici de metal din forma rotundă neregulată de paie galben. Principalele proprietăți fizice ale aurului:

 • Metalul de topire apare la o temperatură de 1063 ° C+
 • Densitatea substanței este de 19,33 g / cube. cm+
 • Indicatorii de duritate definite de scara Moos pot fi de la 2,5 la 3+
 • Aduceți metalul la cel mai înalt punct de fierbere este posibil la t = 2948 ° C+
 • Nivelul conductivității termice specifice la t = 0 ° C este egal cu 311,5 g / mk+
 • Forța de metal după recoacere este de la 100 la 140 MPa.

Conform structurii laticii sale de cristal, aurul este o substanță destul de moale, iar diferite impurități numite ligature adaugă metalului pentru a da duritate.

După adăugarea altor componente sub formă de ligatură, punctul de topire total din aliajul de aur scade, iar indicatorii fiziologici ai metalului se schimbă în sine.

Minerale naturale valoroase are și alte proprietăți fizice unice.

 • Plasticitate la nivel înalt. De la 1 gram de aur, dacă se dorește, puteți scoate o lungime de sârmă de până la 2-2,6 metri sau să rotiți metalul sub forma unei foi de folie plate cu o grosime de 1 micron. Datorită moliciunii naturale a aurului, sa observat că, timp de 1 an, monedele care au fost în circulație ar putea pierde până la 0,1% din greutatea lor inițială la turnare.

Proprietatea plasticității de aur vă permite să o aplicați în electronică modernă.

 • Abilitate mare reflectorizantă. Aliajul prețios din formularul finit are capacitatea de a lustrui cu ușurință la o oglindă strălucitoare. Foi subțiri de material laminat sunt utilizate pentru a aplica adiția de aur. Este folosit chiar și în astronautică – cele mai subțiri straturi de aur sunt aplicate pe căștile astronauților și pe suprafața echipamentelor spațiale exterioare pentru a le proteja de efectele distructive ale radiației fluxului infraroșu, care se manifestă în spațiul deschis.

 • Posibilitatea pulverizării. Mineralul prețios are o proprietate de dezavantaj pe cele mai mici fracțiuni de dimensiune egală cu lungimea undelor ușoare. O astfel de capacitate permite acest material să pulverizeze. De exemplu, se știe că în corpurile de apă și râurile există o dispersie strălucitoare, ceea ce este imposibil de văzut vizual, dar poate fi determinat folosind instrumente speciale. Suprafața acoperită cu cel mai bun strat de aur este capabilă să sări peste razele soarelui, fără încălzire în același timp.

O astfel de capacitate este folosită pentru a nu suporta sticla în latitudinile sudice, unde este necesară protejarea premiselor de la supraîncălzire.

 • Pungă bună. Aurul are moale și are capacitatea de a lua forma dorită, care este una dintre cele mai valoroase calități. De exemplu, de la 1 gram de aur poate fi realizat dintr-o foaie de folie subțire, din care va fi de cel puțin 1 kV. M. O astfel de proprietate este folosită pentru fabricarea de atare sub forma celui mai bun aur de aur, care merge la acoperirea cupolelor bisericești și icoane, este folosit pentru a decora interioare, folosit pentru a crea obiecte de artă.

 • Nivel ridicat de conductivitate electrică. Când rezistența la procesele de oxidare, mineralele prețioase are o bună conductivitate electrică. Această proprietate din metal permite să fie utilizată pentru fabricarea rezistenței la circuitele electronice ale multor dispozitive moderne: telefoane, televizoare, computere, jucători multimedia, în inginerie radio și alte dispozitive similare.

Se știe că Metalul prețios este complet absent orice miros, iar acest material nu are capacitatea de a mări. În plus, mijloacele științifice Se dovedește că aurul ca element face parte din cel puțin 15 minerale minate în departamentele de teren. In cele mai multe roci minime incluse în acest număr, aurul este inclus în compoziția imprastiata, detectată la nivelul atomilor.

Câmpurile de arsenide și sulfuri sunt adesea bogate și nuggeturi de aur.

Caracteristicile chimice

Metal, numit aur (Aurum), are desemnarea – au, ceea ce poate însemna literalmente „însorit” sau „galben”. În sistemul Mendeleev, metalul se referă la 1 grup a fost repartizat 79 numărul de ordine atomic. Cristale chimice de cristal la UA are o structură cubică.

Metal are proprietăți chimice speciale.

 • Inerție relativă. Aurul nu își schimbă proprietățile în contact cu gri și oxigenul, nu interacționează cu azot, carbon, hidrogen și fosfor. Aurul nu reacționează la multe alcalii și acizi.
 • Valența acestui element chimic se manifestă ca + i sau + III.
 • La t = 20 ° C, metalul intră într-o reacție chimică cu soluții apoase de clor și brom. Și soluțiile de apă-alcoolice ale iodului, intră într-o reacție cu aur 585 a probei, lăsați-o pe loturile de pete întunecate, care nu se întâmplă în cazul în care eșantioanele de iod Drop 750.
 • Spectrul de culori al metalului depinde de faptul că este alcătuit din particule. Cele mai mici particule de aur pot avea nuanțe gri verzui. Conform explorarii geologice, pentru fiecare 20 de departamente reprezintă doar unul, unde aurul este exploatat sub forma unui nugget de galben.

Formula chimică exactă a aliajului de aur depinde de faptul că componentele suplimentare sunt incluse sub formă de ligatură.

Caracteristici ale proprietăților aliajelor

Daca topi nugget naturale de aur, apoi în stare lichidă se va arata ca o substanță cu o nuanță pal gri-verzui, iar această nuanță este inerentă perechilor care se ridică pe baza metalului topit la cald. Este necesar doar să se încălzească substanța la o temperatură mai mare decât 1064 ° C, adică, de a crește rata de topire de metal, cel puțin 1 ° C, ca și perechea de aliaj de aur va începe să scadă în atmosferă. Și mai mare punctul de topire al substanței va fi cu atât mai mare va avea ambii indicatori fosilizare. Dacă adăugați componentele mercur, arsenic, precum și antimoniu sau telur, evaporarea de pe suprafața aliajului de aur va crește la un grad mai mare, deoarece aceste componente vor forma compușii așa-numitele volatile.

Bijutieri care lucrează cu diferite aliaje de aur observat că Pe proprietățile chimice, fizice și externe ale unui material obținut în timpul topirii aurului, impuritățile ligaturale afectează.

Luați în considerare în detaliu modul în care proprietățile schimbării minerale prețioase în combinație cu substanțe diferite.

Cu argint

În combinație cu argint, galben nobil de metal reduce temperatura topirii sale și schimbă, de asemenea, culoarea galbenă inițială naturală la nuanțele de argint din oțel. Această combinație are propriile părți pozitive și negative. În ciuda modificărilor vizuale externe, rezistența materialului integrat finit atunci când este combinată cu argint, este doar în creștere. Dar, în cursul cercetării practice, sa stabilit că aliajul prețios într-o astfel de compoziție este oarecum a redus astfel de calități importante ca pixiditate și plasticitate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că aliajele AU și AG nu sunt aplicate – dimpotrivă, este o combinație destul de comună care poate folosi adesea bijutieri în activitatea lor.

Cu bani

Modificările în proprietățile fizice ale aliajului prețios finit vor apărea dacă adăugați cupru ca o ligatură. Acest metal crește semnificativ rezistența aliajului de aur, menținând plasticitatea materialului obținut cu o astfel de combinație de metale și indicatoarele sale bune de carne de porc.

Dacă în compoziția din aliajul prețios al cuprului de aur va fi prezent de la 14,5% sau mai mult, atunci produsele finite vor avea o nuanță pronunțată roșiatică – acest aur se numește „Chervonny”. Dar fără defecte în acest caz, nu a costat – folosind o ligatură de cupru, materialul rezultat își pierde proprietățile anti-coroziune, care se datorează creșterii capacității de cupru la formarea reacțiilor oxidante de oxidare. Contactarea cu un mediu umed și chiar cu aer, cu timp, produsul de la un astfel de aliaj va îndrăzni cu siguranță, în timp ce își pierde culorile luminoase originale și strălucește.

Ca cupru are un cost redus, atunci Aliaj de la acesta nu va fi prea scump în preț, care se reflectă la costul produselor finite – este cel mai ieftin. În timpul Uniunii Sovietice, aurul pentru populație a fost fabricat 583 de eșantioane, iar numai în 1995, producția a fost introdusă 585, care conține cupru cu 0,2% mai puțin decât analogul anterior, dar conținutul de aur a crescut cu aceeași 0,2%, care imediat a condus la creșterea costului produselor de aur.

În prezent, 583 de eșantioane de aliaj de aur au refuzat și numai 585 de utilizare.

Cu nichel

Acest metal natural este folosit de bijutieri pentru a curăța aliaj de aur de jante naturale, și mai ales de multe ori aceste ligaturi sunt utilizate la fabricarea de aur alb deosebit de valoroase.

Atunci când se combină în aliajul prețios Au și Ni, rezistența finit materialului crește semnificativ prețioase. În produsele confecționate dintr-un astfel de aliaj nobil, o culoare de oțel apare cu o tentă de galben-pai abia prins. Pentru a elimina în cele din urmă acest îngălbenire slab manifestat, suprafața bijuterii finit este acoperit cu un strat subțire de alt metal – Rodiu. Nu nu numai pentru frumusete, dar, de asemenea, pentru a reduce alergenicitatea de produse prețioase.

Faptul este că nichel metalic este cunoscut că are capacitatea de a provoca manifestări alergice pe piele. 8 persoane din 10 aceste manifestări se vor lasa cu siguranta le știu când poartă bijuterii. Prin urmare, nichelii au fost utilizați de la aliaje în care a fost utilizat nichel, cele mai multe broșe, manșete, pandantive suspendate, inele cheie – într-un cuvânt, faptul că vine puțin cu pielea unei persoane cu contact pe termen lung. De-a lungul timpului, stratul subtil de rodiu pe bijuterii este șters și aproximativ 1 timp în 6 sau 7 ani va fi necesar să îl actualizați în atelierul de bijuterii. După efectuarea unor astfel de lucrări de restaurare, decorarea va arăta din nou ca un nou, strălucitor de oțel albastru-argint.

Cu paladiu

Elementul chimic numit Palladium, conform chimiștilor, este un produs care a apărut ca o parte la prelucrarea metalelor prețioase. A primit acest element prin conectarea împreună a platinului, a mercurului de cianură și a vodcăi regale (compoziția sa: 3 părți azot + 1 parte a acidului clorhidric). Prin urmare, Deschiderea acestui metal a fost făcută atunci când PD, Au, PT și AG au fost deja deschise. Cu un mediu de temperatură convențional, fluor nu acționează pe paladiu, acidul soluție salină și chiar vodca regală nu afectează. Acest metal nu este absolut inclinat la oxidare în contact cu oxigenul, are o structură foarte puternică, zgârieturi, fisuri sau chipsuri apar pe ea, iar în plus, este bine supus unei prelucrări mecanice și sudare.

Prin adăugarea unui metal palladiu ca o componentă de ligatură într-un aliaj de aur, puteți obține aur alb. Datorită neusaluării și a forței sporite, produsele de aur cu paladiu sunt superioare calității lor și costă alte aliaje de aur care au mai multe componente simple în compoziția lor.

Palladium este apreciat nu numai în bijuterii, dar găsește, de asemenea, aplicarea de la medicamente și terminând cu aeronavele. La tranzacționarea pe piața internațională, costul citatelor de paladiu depășește uneori chiar și costul aurului, iar bijuteriile se uită într-un elegant special și nobil. Ei se bucură de o cerere ridicată la cunoscătorii aliajelor din alb.

Cu platină

Până în prezent, Platinum natural este cel mai scump dintre toate metalele prețioase, cunoscute de omenire. Conform proprietăților sale fizico-chimice ale platinei, are de 2 ori mai mare densitate și durabilitate decât colegul său prețios – aur. in afara de asta, Platinas au cele mai mari rate de rezistență la coroziunea metalului – când nu se produce oxigenul de oxidare. Platinum în ceea ce privește proprietățile sale este cel mai asemănător cu paladiul metalic, diferența dintre ele constă în cost – platină este mai scumpă decât Palladium.

Când se creează un aliaj nobil pentru a curăța aurul, se adaugă platină și apoi după topire, se obține un produs de culoare albă de argint spumant, în care orice infracțiune de culoare galbenă sunt absolut lipsesc. Intrarea în aliajul de aur, Platinum crește semnificativ costul său, care afectează bijuteriile gata făcute. Cu toate acestea, acest aliaj este în mod constant extrem de popular și are o reputație foarte bună pentru cei care apreciază cele mai pure aliaje aliaje create din metale nobile.

Despre ce aurul este mai mare pe care îl puteți afla mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: