Totul despre aliaje de argint

Totul despre aliaje de argint

Argintul este unul dintre cele mai preferate metale pe întreaga lume, în unele țări este onorat chiar mai mult decât aurul. Maestrii pricepuți fac din argint nu numai diferite tipuri de decorațiuni, dar, de asemenea, tacâmuri, feluri de mâncare, alte lucruri utile. Casculant metal din acest metal se bucură mai popular.

Cea mai largă cerere de argint folosește creatorii unei bijuterii, creează cercei, inele și brățări, complemendându-le cu pietre prețioase. În ciuda faptului că acest metal este destul de accesibil, a fost ales și a alege mulți oameni regali.

Particularități

Argintul este destul de plastic, greu, dar foarte moale. Are o bună energie electrică și conductivitate termică, astfel încât este foarte des folosit în scopuri industriale.

Fact interesant: Acest metal nu se dizolvă de la expunerea la acid clorhidric, dar poate fi lichefiată în glanda clorului.

Argintul nu este un bioelecgen, dar oamenii de știință au dovedit că metalul are proprietăți antibacteriene. Unii cred că Dacă arunci o monedă de argint curată în apă, atunci acesta din urmă va fi curățat de microbi. Dar nu înseamnă că este necesar să folosim în mod constant apă și produse, „purificat” în acest fel. Acumularea de metal în organism este plină de consecințele sale negative și bolile grave. Conținutul de metal în apă potabilă poate fi foarte periculos.

Este recomandabil să păstrați obiecte de argint și bijuterii departe de iod, deoarece dacă intră în reacție cu el, se vor întuneca. O astfel de „poluare” nu va curata clar.

Se crede că bijuteriile de argint sunt scumpe și, prin urmare, cumpărătorii preferă adesea variante din aliaje de argint cu alte metale. Dar nu este așa. Metalul în formă pură nu se va încânta cu proprietățile sale practice și de moale, motiv pentru care experții sunt adesea amestecați cu cupru, titan sau platină.

Profesioniștii au observat că în lume doar 20% din argint merge la crearea de bijuterii. Produsele fabricate din metal pur nu sunt doar întunecate rapid, dar, de asemenea, ușor zgâriate, în timp ce aliaje diferite au o duritate mai mare și mai puțin susceptibile la deteriorarea mecanică. Master Aliays se referă, de asemenea, la ligaturi.

Datorită existenței diferitelor ligaturi, bijutierii profesioniști pot crea cele mai sofisticate produse care utilizează tehnici complexe.

Nu ar trebui să se presupună că aliajele ar trebui să fie mai ieftine metalice, dimpotrivă, o fac mai rezistentă la uzură și atractivă. Dar, desigur, nu uitați de îngrijirea corectă, deoarece și ligatorii de argint sunt tipici cu timpul să se întunece și să fie poluați.

Tipuri și proprietățile acestora

La argintul lichid astăzi, cuprul este cel mai adesea adăugat. Specialiștii sunt observați că atât metalul interacționând perfect unul cu celălalt. Dar acest lucru nu se sfârșește – cel mai adesea nichel, zinc, cadmiu, precum și alte elemente care pot fi găsite cu ușurință în sistemul periodic (tabelul) Mendeleev, de asemenea, adaugă la o astfel de ligatură cu cupru. Nichelul este cel mai des folosit pentru a oferi o strălucire suplimentară.

Sterling Silver este considerat cel mai scump și mai prestigios, în care există un amestec de cupru. Acest aliaj conține mai mult de 92% din argint pur.

Silver de argint, precum și sterlină, este unul dintre cele mai scumpe și mai căutate materiale. Specialiștii aparțin grupului de platină datorită rezistenței la uzură ridicată și a datelor externe îmbunătățite.

Una dintre soiurile populare este argintul filiginat, care este un metal în forma sa pură. Este adesea folosit pentru crestături inoxidabile.

Negru argintiu Se dovedește prin adăugarea de cupru și plumb. Varietatea de negru este argint oxidat.

Aur argintul placat este creat prin utilizarea aurului, cuprului sau alamă în ligatură. O astfel de bijuterii cu timp se pot întuneca și seamănă cu bronzul.

Dacă 1% nichel este prezent în ligatură, aceasta înseamnă că puterea produsului viitor, precum și rezistența la uzură va fi mărită, dar cu un conținut mai mare de nichel, aliajul rezultat va deveni fragil. Trebuie să fie mijlocul de aur.

Conținutul de aluminiu în aliaj de argint Mai mult de 6% nu va duce, de asemenea, la un amestec de înaltă calitate. Același lucru este valabil și pentru conținutul mare de zinc, care poate reduce la minimum toate proprietățile benefice ale metalelor.

Aliajele de argint cu fier nu sunt cele mai stabile și, prin urmare, foarte rar create. Același lucru este valabil și pentru Tin care face din aliaj mai plictisitor.

Aliajele de argint-paladiu sunt utilizate în mod activ în stomatologie pentru proteze dentare.

Aplicație

Domeniul de argint depinde de eșantionul său. Astăzi în țara noastră este de 8 mostre din acest metal. Luați în considerare în detaliu.

  • 720. Cel mai mic metal, în ligatura din care predomină cuprul, dând nuanța galbenă metalică. Datorită proprietăților cele mai atractive din punct de vedere estetic, metalul acestei probe nu este utilizat în bijuterii.
  • 800 și 830. Datele aliajelor sunt, de asemenea, irelevante pentru bijuterii datorită conținutului ridicat de cupru, dar sunt excelente cu mânere cuțite și alte obiecte pentru utilizarea de zi cu zi.
  • 875. Un astfel de aliaj este aplicat în bijuterii, deoarece argintul pur este mai mare de 87%, are date externe similare cu aur alb, care se bucură adesea de fraude, emiterea unor produse pentru alții.
  • 916. Astăzi, acest material este practic utilizat în producția de decorațiuni. În zilele Uniunii Sovietice, planul de consum a fost realizat în mod activ din metalul acestei eșantioane: cazanele, sălile de mese de argint, zahăr și t.D.
  • 925. Această probă este una dintre cele mai căutate, îndeplinește toate standardele metalice de înaltă calitate. Metal dezvăluie toată frumusețea produselor de argint de bijuterii. Se știe că monedele engleze au fost minate din metalul eșantionului 925, ca urmare a cărora a fost numit „Sterling Silver”.
  • 960. În acest aliaj 96% din argint pur, este relevant să îl utilizați pentru a crea produse, care vor fi apoi acoperite cu smalț. Produsele din argint aproape pur sunt foarte delicate, trebuie să existe o atenție specială, altfel pot fi ușor deteriorați.
  • 999. Argintul pur folosit pentru a crea monede colective și pentru a arunca lingouri de argint.

Există și alte aliaje care nu au probe, deoarece conțin o cantitate mică de argint. Din aceste aliaje fac bijuterii ieftine pe tipul de inele de broe și obișnuite.

Există și aliaje care imită argintul, și nu a făcut pe baza ei, nu există nici un argint în compoziția lor deloc. De regulă, nichelul, fierul și manganul sunt prezente în ele. Imitații aliaje sunt aproape imposibil de distins de ochiul liber real. Acest tip de aliaj este numit Melchior, Este utilizat pe scară largă în crearea de bijuterii și tacâmuri ieftine.

Recomandări pentru îngrijirea decoratiunilor de argint Vezi în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: