Totul despre metalul negru de aur

Totul despre metalul negru de aur

Mulți sunt obișnuiți cu faptul că aurul este galben, alb, roz și roșu. Cu toate acestea, în 2001, lumea a învățat despre metalul unui negru neobișnuit. Pentru prima dată, a fost prezentată la expoziția Basel. Produsele dintr-un astfel de material sunt destul de scumpe și neobișnuite. Aliajul unui astfel de aur este făcut în casa de bijuterii Fawaz Gruosi pe o rețetă secretă, dar există și modalități cunoscute de ao primi.

Ce este și ce este?

Aurul curat este doar galben. Obținerea oricărei alte culori datorate aditivilor. Aurul negru are o compoziție de cobalt și 10% crom. Metalul arată destul de neobișnuit și atractiv.

Pentru a crea aliaj și a da umbra dorită, este oxidarea la temperaturi ridicate. Ulterior, produsul achiziționează o culoare întunecată profundă.

Materialul obținut se referă la gruparea intermetalic. Este dificil de proces, este neprăfoase atunci când se topește și forjare.

aurul negru este mult mai puternic decât galben. Este extrem de dificil să-l deformeze, este aproape insensibil la deteriorări mecanice. Aceste proprietăți sunt datorate în mod precis din aliaj Adaose. metale suplimentare au rezistență ridicată.

Gradul de culoare poate varia de la gri la cărbune negru. Metalul poate avea o tentă verde sau albastru. Aceste efecte sunt realizate prin introducerea unor materiale adiționale în aliajul. Este demn de remarcat faptul că produsele de aur negru costă întotdeauna testul 750th. Acest lucru se datorează proporțiile componentelor pentru a obține nuanța dorită.

Interesant, există, de asemenea, obiecte cu defalcarea 585th. În acest caz, cumpărătorul este un produs de aur alb sau galben.

culoare neobișnuită pe astfel de decoratiuni se realizează prin Regulamentul. În timp, acoperirea poate purta și își pierde atractivitatea. Stratul decorativ va trebui să se actualizeze din când în când.

Negru de aur în bijuterii nu folosește mult popular. Aliaj cu cobalt și crom poate provoca iritații și roșeață pe piele, scabie. În prezența alergiilor la metalele ne-denominate, este posibil să se poarte doar aur negru, care a trecut prin procesarea laserului. Merită luând în considerare acest moment înainte de a cumpăra.

Oferind tehnologia

Înapoi în vremuri îndepărtate, a fost opinia că metalele nobile nu ard, nu se deteriorează și pot beneficia de oameni cu diverse boli. Aur foarte interesat de oamenii de știință chimici. Au fost făcute diverse formulări, a fost adăugată Ligatura (metale suplimentare). Cu studiile următoare, bucățile de metale prețioase au fost amestecate cu mercur, cupru și chiar cu praf obișnuit.

Aurul negru a fost deschis ca urmare a cercetării. Această culoare poate fi obținută utilizând diferite tehnologii de procesare.

 1. Galvanica. Rodiu și ruteniu adaugă la aur. Primul oferă negri din interior, dar suprafața rămâne în continuare gri. Greutatea metalică nu se schimbă. Rutheniul vă permite să faceți un produs mai greu și să-l vopsi mai adânc.
 2. Patinating. Bucata de aur este topită la o temperatură de 670 ° C. În aliaj adaugă sulf și oxigen. Matteria este ridicolă și pictată instantaneu în negru. În procesul de înghețare apare strălucire, iar culoarea însăși devine mai profundă și saturată.
 3. Compuși cu plasmă. La momentul depunerii aurului cu ajutorul unei faze de abur, este introdus carbonul amorf în ea. Metal el nu mănâncă, dar schimbă greutatea. Când secțiunea transversală, materialul devine poros, iar produsul în sine este ușor. Bijutierii nu se plâng de o astfel de tehnologie, este dezavantajoasă. Metoda de negre este scumpă, dar costul decorului finit este prea scăzut.
 4. Oxidare. Perfuzia atentă a cobaltului va duce la o reacție oxidativă. În cursul acesteia, eliberarea particulelor de aur. Aliajul va rămâne 75% din materialul prețios. Atunci când izolează substanța, de asemenea, modifică culoarea. Aurul ca rezultat poate fi gri sau maro.
 5. Cupru și potasiu de sulfură face posibilă obținerea unui negru greu și solid. Dacă după amestecare, există și un tratament termic la o temperatură de 700 ° C, apoi va apărea strălucire. Dacă se încălzește până la 950 ° C și va lua un titan și fier ca aditivi, atunci va apărea o nuanță de măslini, iar prețul produsului finit va crește cu aproximativ 35%.

  Există tehnologii moderne pentru crearea aurului negru. Ea implică Folosind un laser. Nanostructurile din final absorb complet culoarea, devin absolut negre.

  Este demn de remarcat faptul că nu fiecare bijutier este capabil să lucreze într-o astfel de tehnică. Este nevoie de o mulțime de cunoștințe și practici. Ani mai târziu, va fi posibil să înveți cum să creați decorațiuni de înaltă calitate. Astfel de aur negru nu provoacă reacții alergice. Adevărat, costul său este destul de mare.

  Aplicație

  Aurul negru este folosit pentru a face bijuterii. Mai ales de multe ori puteți vedea inele. Interesant, Casa de bijuterii Cartier a făcut o întreagă colecție de ceasuri cu o curea neobișnuită. Este destul de simplu, aliajul negru este bine combinat cu platină și culoarea saturată de aur obișnuit.

  Bijuterii îndrăzneți fac decorațiuni extraordinare. Culoarea și textura aurului negru împinse pe experimente. Care este doar despre disponibilitatea unor astfel de produse nu trebuie să vorbească. Aurul negru este scump.

  Este demn de remarcat faptul că materialul a apărut relativ recent. Este posibil ca mai târziu, timpul va apărea metode mai ieftine și simple pentru crearea sa. Apoi decorațiile vor deveni accesibile, vor merge la mase. Între timp, produsele de aur negru sunt mai des intermitente pe stele, și apoi deloc.

  Separat, merită remarcat faptul că metalul întunecat este folosit pentru a crea bijuterii pentru bărbați. Culoarea neagră este destul de discretă și elegantă, perfect combinată cu hainele de stil de afaceri. De la astfel de producători de aur, inele și chiar părul de păr pentru legături. Decorațiunile din aliaj negru aparțin clasei premium și strigând literalmente despre starea proprietarului lor.

  Aurul negru este perfect combinat cu multe tipuri de inserții. Este demn de remarcat faptul că chiar și un mic defect în piatră va fi vizibil în produs, și acest lucru nu este foarte bun. Pe un fundal negru, orice zgârietură, cip sau pur și simplu asimetria se remarcă mult mai strălucitoare decât cu orice alte combinații.

  Bijuterii examinează cu atenție și mănâncă pietre înainte de a introduce în produs.

  Odată ce metalele prețioase negre combinate numai cu diamante și perle de aceeași culoare. Cu toate acestea, astăzi totul este mult mai interesant. Bijutierii chinezi folosesc inserții de culori diferite și câștigate din cauza contrastului. Este demn de remarcat faptul că numai pietrele prețioase sunt potrivite. Simpla sticlă nu va arăta frumos în cadrul aurului negru.

  Cum să vă îngrijiți?

  Aurul negru este renumit pentru puterea sa, care o deosebește de alte tipuri de metal. Dar cu o circulație neglijentă, chiar și pe un astfel de produs, zgârieturi și zgârieturi, care vor strica aspectul. Recomandările simple vă vor ajuta să păstrați luciul inițial pentru o lungă perioadă de timp.

  1. Este necesar să se elimine produsele înainte de a vizita piscina și sport. Este imposibil pentru aur negru pentru o lungă perioadă de apă sau frecat de haine, corp.
  2. Contactul cu substanțele chimice agresive trebuie evitat.
  3. Metalul prețios poate fi stocat numai într-o cutie specială, într-un caz. Toate detaliile și legăturile mici trebuie plasate astfel încât să nu existe șanse.
  4. Este imposibil să părăsească decorarea în baie sau în bucătărie. Umiditatea ridicată va duce la o pierdere de stralucire.
  5. Curățarea decor poate fi doar într-o soluție de săpun de lumină. Tratamentul admisă cu o cârpă făcută dintr-un material moale,. Utilizarea de perii este interzisă categoric.

  O informație chiar mai interesant despre diferite tipuri de aur, a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: