Totul despre Mysterious Stone Markazit

Totul despre Mysterious Stone Markazit

Mineralele naturale posedă farmecul special și magia. Foarte interesant în proprietățile sale Marcasit. Din cele mai vechi timpuri, a fost obișnuit cu focul minier, în epoca Evului Mediu că au fost înlocuite cu diamante. Nu mi-a lipsit interesul în piatră și în aceste zile. El este creditat cu proprietăți magice, iar bijuterii de la ea se bucură de cererea de consum. Luați în considerare caracteristicile și proprietățile acestui nugget neobișnuit, specificul îngrijirii bijuteriilor, precum și cel din semnele zodiacului este potrivit.

Ce este?

Markazit – mineral al grupului Paroșddanov, referitor la varietatea de fier din poliprovenie. Cuvântul „Marcasit” are o origine persană, tradusă din limba vechilor persani este interpretată ca „piatră de lumină”. Perioada exactă a detectării sale este necunoscută. Primele atribute din piatră au fost găsite de arheologi în timpul săpăturilor teritoriale ale așezărilor INCA din America de Sud. Istoricii au descoperit că triburile primitive cu ajutorul lui Marcasit au primit foc, un pic mai târziu a început să o folosească pentru a crea mecanisme incendiare în arme. Șamanii au folosit piatră în ritualuri magice.

În Evul Mediu, interesul pentru mineralul minier a crescut semnificativ, strălucirea sa de aur a introdus în confuzia minerilor, Adesea, nuggeturile mari au luat pentru metalul prețios. Piatra a primit un nume – „Gold Fools”, pentru că, de fapt, nimic de-a face cu aurul real nu are un marsict.

Utilizarea mineralelor la crearea decorațiilor a început în secolul al XVIII-lea. Pietre strălucitoare au atras atenția bijutierilor și au existat încercări de a le emite pentru diamante și diamante. În acel moment, Marcasit a fost adesea confundat cu o altă piatră – pirită. Ele aparțin unui grup de sulfuri de fier natural, au similitudini externe, dar diferă în structura cristalelor. În ornamentele medievale, pirita a fost emisă pentru Marcasit.

Distinse pietrele învățate numai în secolul al XIX-lea. Acesta este meritul omului de știință austriac-Mineralog Wilhelm Hydinger. El a făcut o analiză detaliată a structurii externe și interne a ambelor minerale și a fost capabilă să-și dovedească diferențele. Din 1814, numele „Markazit” este ferm fixat într-un mineral cu descrierea științifică exactă.

În compoziția sa, Marcasit conține fier și sulf. Are o structură de cristal de diamant sau de suliță. În natură, există adesea cristale de formă complexă, asemănări, stele, fulgi de zăpadă, picături multiple și frontiere de boabe.

Pentru piatra naturala este caracteristica culorii de aur (galben-galben) cu sclipici metalice.

Adesea, mineralul conține impuritățile de bismut, cobalt, cupru, arsenic, antimoniu sau tallia, care afectează umbra sa. Este posibilă detectarea cristalelor cu nuanțe portocalii roșii, gri, negre și verzui. Marcasit este caracteristic de suprapuneri de culoare care depind de tipul de iluminat. Alte nume ale pietrei sunt comune – Radiant Coles și argintul de picurare, pe care la primit datorită caracteristicilor structurii și culorii.

Câmpurile Marcazita sunt în Australia, Marea Britanie, Germania, Canada (Salt Spring Island), Statele Unite ale Americii (Massachusetts, California), Suedia, Cehia și unele țări africane. În Rusia, depozitele lui Marcasit se găsesc în Ural, în regiunile Kursk, Orenburg și Tula.

Uneori, amestecurile mari care conțin fosile sau amprente ale plantelor antice se găsesc la câmpuri. Astfel de nugget-uri sunt nepotrivite pentru prelucrarea bijuteriilor și reprezintă mai mult valoarea istorică, ei reaprovizionează colecțiile de mineraloguri și paleontologi. Ei sunt interesați de ezoterici. Nuggeturile pure netratate devin adesea atribute ale diferitelor practici magice.

În zilele noastre, mineralele sunt utilizate în industria chimică pentru a obține acid sulfuric și în bijuterii. Una dintre soiurile atractive ale lui Marcasit este spectroltrita. Are o culoare de curcubeu inhomogene admirând strălucirea strălucitoare atunci când lumina soarelui. Pentru a crea accesorii de bijuterii, acest tip de soi sau cristale de marcită roșie sunt utilizate cel mai adesea, deoarece arată mai mult din punct de vedere estetic și mai bine să părăsească tăierea.

Producția de bijuterii aplică termenul „marcită” pentru a desemna inserții de pirite la produsele lor.

Marcasit-ul speciilor pure este dificil de bijuterii din cauza fragilității, prin urmare, dobândirea de bijuterii cu marcare „markazit”, merită conștient de faptul că pirita este de fapt prezentă în ele.

Proprietăți de piatră

Conform compoziției, Marcasit este similar cu pirita, deoarece ambele au un fier ca parte. Minerale dispun de o caracteristică a structurii cristaline, vindecare și proprietăți magice. Luați în considerare mai în detaliu caracteristicile cchedan radiant.

Chimic

Marcazite – sulfură de fier, este format din 46,6% fier și 53,4% sulf. Formula chimică – FeS2. În condiții de umiditate ridicată, instabilă, poate în timp să se descompună în acid sulfuric (H2SO4) și sulfați de fier (Fe2SO4). În timpul reacției, există o fluiditate (funcționare) de minerale, un raid curcubeu apare pe suprafața (combinații de culori galben, roșu și albastru).

Solubilitatea este slab – lent dizolvat în acid azotic și clorhidric. Atunci când efectuează reacții termice, o flacără albastră-albastră este format cu un miros caracteristic de sulf.

Cu încălzire lung, proprietățile magnetice sunt manifestate – piatra scade semnificativ în dimensiuni și se transformă într-o minge mică neagră magnetică.

Fizic

În ciuda durității și opacității externe, structura în sine este mai degrabă fragilă. Posedă o densitate de 4,8-4,9 g / cm³ și duritate pe scara Moos 6-6.5. Cristalele minerale au o simetrie rombică și un nivel mediu imperfect de spa. Ele sunt adesea prezente dușmanilor, astfel încât piatra este ușor deteriorată și împarte.

Vindecare

Proprietățile vindecătoare ale planului Radiant se datorează compoziției sale. Fierul are un efect benefic asupra sistemului sanguin, îmbunătățind performanța sanguină, iar sulful are proprietăți antiseptice. În scopuri terapeutice, este mai bine să utilizați pietre cu culoarea aurie: există mai puține impurități ale altor elemente.

De mult timp, Marcasit a căzut la starea de pulbere a fost aplicat la răni și abraziuni, care au contribuit la vindecarea rapidă a acestora. Pulberea de marcaje este eficientă în tratamentul fierului purulent și al altor erupții cutanate.

Lithotherapists recomandă aplicarea unei pietre pentru tratamentul și prevenirea bolilor de ochi, în opinia lor, este deosebit de eficient atunci când primele semne de apare cataractă.

Piatra contribuie la îmbunătățirea imunității și are un efect calmant. Vă ajută pentru a scăpa de stres, reduce alarma, anxietate și armonie sinceră dobândi. Minerale poate reduce intensitatea durerile articulare si musculare. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie atașat de ceva timp la locurile pacientului.

Grave piatră și în scopuri cosmetice. Pentru aceasta, mineralul este coborâtă în capacitatea de apă și rezista la aproximativ 30 minute. Face spălare aceasta infuzie contribuie la reglementarea secretul glandelor sebacee, ameliorează inflamația și ajută la a scăpa de acnee.

Magie

Caracteristici interesante ale magice minerale. Esoterics cred că este mai caracteristic de energie de sex masculin, dar este potrivit pentru femei. Într-o formă neplăcută, piatra are o energie foarte mare, deci nu se recomandă utilizarea mai mult de trei zile la rând. Markazit aduce noroc în noile eforturi, negocieri responsabile, protejează împotriva invidiei și a bolnavilor.

Din vremurile îndepărtate, au fost observate proprietățile sale, care au afectat în mod benefic starea emoțională a copiilor mici. În Evul Mediu, copiii au pus pe margele de marcat pentru a proteja împotriva răului.

Magi recomandă utilizarea mineralei ca gardă pentru copii. Dacă puneți cercanul lângă patul copilului, acesta va contribui la un somn puternic, va salva de la capriciile și frică.

Picturile de argint de argint sunt potrivite pentru spirit puternic, personalități cinstite și nobile. Ele ajută mai repede să realizeze planurile lor pure, vor fi eliminate din orice adversitate. Cea mai bună protecție oferă cristale unice.

Când efectuați negocieri importante, puteți pune o piatră mică în buzunarul de haine – va da încredere și va atrage noroc.

Mages recomandă obținerea unei rufele de spălare masculină, a cărui profesie sunt conjuga cu risc (Salvatori, piloți, militari, mineri). Amolet va adăuga rezistență și va proteja împotriva accidentelor. Femeile Marcazite va ajuta în situații stresante, el va contribui la combaterea emotiilor de chirurgie și va lua decizia corectă.

Care se potrivește?

Piatra patronează planetele Marte și Neptun, care contribuie la consolidarea puterii și puterii sale. Se crede că mineralul cu energie ridicată este înzestrat cu capacitatea de a influența evenimentele și de a schimba soarta oamenilor. Potrivit horoscopului, este mai potrivit pentru Berbec, Scorpion și Argint, dar este destul de acceptabil să se folosească pentru alte semne zodiacale.

Potrivit astrologilor care utilizează Marcasit:

 • Aries își vor îmbunătăți starea internă și vor primi soluții adevărate+
 • Gemini va consolida sistemul imunitar, de succes în afacerile personale și de muncă+
 • Cancerul va fi mai ușor de tratat dificultățile de viață, dar pe caracteristicile interne nu este piatra lor – de multe ori folosesc nu este necesar+
 • Leii vor îmbunătăți relația cu înălțimile carierei înconjurătoare și realizate+
 • Fecioara va dobândi încredere în afaceri și va găsi noi prieteni+
 • Scalele vor crește potențialul lor creativ+
 • Scorpionii vor găsi un echilibru mental și se vor proteja de invidios+
 • SageTarks va atrage atenția sexului opus și a norocului în multe eforturi+
 • Capricornii vor găsi pacea minții și bunăstării în familie+
 • Vărsătorul va primi o recunoaștere bine meritată și va fi acuzată de optimism+
 • Pește se calmează într-o situație stresantă, dar ca un talisman permanent, piatra nu le se potrivește.

Ce combine?

Procesat în atelierul de bijuterii Markazit atrage atenția asupra deversărilor sale frumoase și, prin urmare, decorațiile arată foarte impresionant cu el. Este perfect combinat cu astfel de minerale naturale, cum ar fi Agate, Turcoaz, Chrysoprase, Malachit și Onyx. Cel mai adesea marcasiții sunt trimiși în argint. Bijuterii de argint cu perle și mamă de perle, înconjurate de cea mai mică capelă a lui Marcasit arata foarte blând.

Adesea, bijutierii sunt completați de inserții marcate și pietre prețioase: Rubin și Emerald.

Cum să distingi fals?

Falsificarea Marcasit practic nu apare, deoarece prețul său este complet scăzut, adică nu există nici un punct în crearea de copii de sticlă imitante. Dar, pentru a vă asigura că autenticitatea mineralei este de 100%, puteți petrece o manipulare simplă: când este comprimată într-un pumn, materialul sintetic este încălzit, iar piatra naturală va rămâne rece.

Mult mai des Marcasit confundat cu pirita. În ciuda faptului că pietrele aparțin unui grup de minerale și au asemănări externe, ele sunt foarte diferite de proprietățile magice.

Abilitatea de a le distinge va fi utilă pentru cei care doresc să atingă magia marcită și să o folosească ca o suprapunere.

Când luați în considerare mineralele printr-o lupă, se observă că cristalele de marcat au o formă de suliță și cristale de pirită – cubică. În locurile de mic dejun Marcasit există o nuanță verde, culoare pe cip de pirită – galben de aur. Când urcați sau rupeți cercanul radiant, mirosul de sulf.

Cum să curățați?

Produsele cu Marcats necesită o circulație atentă și îngrijire. Depozitați-le sunt recomandate în cutii sau pungi închise. Dacă cristalul se află într-o cutie cu alte pietre sau decorațiuni, atunci trebuie să fie înfășurată într-o cârpă moale.

Pentru curățenie, nu puteți utiliza soluții de alcool, produse chimice de uz casnic și ultrasunete. Când apare o placă de culoare închisă pe suprafață, produsul trebuie șters ușor umezită cu o cârpă moale, fără o grămadă.

inserturi marcase mai mici în elaborarea de argint sunt mai puternice poluare. Ele pot fi curățate cu grijă cu o periuță de dinți umezită într-o soluție de săpun slab, și apoi aluneca rapid sub jet de apă și ștergeți uscat.

Pentru a menține strălucirea de bijuterii, puteți achiziționa șervețele speciale pentru bijuterii pietre naturale. Ei au o textură moale, nu deteriora produsul, oja bine și să contribuie la păstrarea aspectului excelent al accesoriilor.

Exemple de bijuterii

decoratiuni Marcazit atrage harul și relativ ieftin prețul lor. livrări directe de la producătorii de produse ale grupului marcatite la magazine de bijuterii din Rusia este angajat în firma internă „Markazit“. De-a lungul anilor, ea a colaborat cu branduri din Hong Factory si Marc (SUA), care sunt lideri pentru producerea de picurare bijuterii de argint.

Începând cu 2018, compania a devenit partenerul oficial al Swarovski marca austriacă de renume mondial. Croiala pietre SWAROVSKI este considerat cel mai bun, se îmbunătățește strălucirea produselor și le dă un farmec aparte.

Cadru Ideal pentru cchedan radiante – argint. decoratiuni de argint aspect elegant și elegant. Cele mai multe de multe ori de argint realizează rolul unei baze durabile pe care este atașat împrăștierea de mici cristale de marcasit prelucrate. Ele sunt fixate de lipici superproof și bijuterii „picioare“.

modele foarte populare de cercei alungite cu insertii marcatite sub formă de picături. kituri de ceas gorgeously, inclusiv coliere și cercei.

Bijutieri sunt în curs de dezvoltare opțiuni pentru copii amuzante lui. Cercei sub formă de fluturi, dragonflies, culori cu o incluziune de marcaje mici de marș vor face apel la tineri la modă.

Într-o tendință specială a ultimilor ani, broșe de la Marcasit. În sortiment, multe modele sub formă de animale și păsări. De multe ori există șopârle, țestoase, pisici, elefanți, bufnițe, hummingbiri, păuni. Astfel de accesorii vor da chic orice imagine de zi cu zi.

Aspect foarte sofisticat Brățări, Ele cresc în feminitate. Vizionarea specioasă a opțiunilor de deschidere a răchită cu inserții din perle mici sau turcoaz.

Impresionant o mare varietate de inele și pandantive. doamnelor solide sunt potrivite pentru elevii de clasa cu caboars mare de pietre semiprețioase. Onixul negru, Emerald chrysoprase în cadrul Drip de argint. Pentru fetele tinere, puteți alege inele cu pietre mici, dar strălucitoare. Modele frumoase cu ametist violent, perle roz și marcaturi atractive.

În Energie, Marcasit este considerat o piatră de sex masculin, având în vedere această caracteristică, bijutierii creează decorațiuni și pentru sex puternic. Practic, ele sunt reprezentate de cusături mari de riscuri. Tinerii pot face un clic persană sub formă de animale prădătoare (urs, leu, tigru), dragoni exotici, și cineva deversor vor avea un craniu pictat. Radiy Coles sunt de asemenea folosite pentru a inversa cuceriri de sex masculin. Mineral poate fi combinat cu zircon și argint.

Markazit – piatră ieftină, dar atractivă. Nu vă temeți de fragilitatea lui – Metodele moderne de bijuterii și Rim de înaltă calitate facilitează durata lungă de viață.

Decorațiile vor da, fără îndoială, o mulțime de emoții pozitive, iar îngrijirea atentă va oferi strălucire impecabilă a cristalelor.

Mai multe despre proprietățile lui Marcasit, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: