Totul despre Piatra Șpinele

Totul despre Piatra Șpinele

Spinel – una dintre cele mai rare și scumpe pietre. Momomacha pălărie, Crown Catherine Excelent, atributele conducătorilor iranieni sunt incrouted de această piatră. Pe frumusețea el nu este inferior la ruine, safire și smaralde. Ce a fost atât ca un bijutieri minerale din lume puternică a acestei? Ce proprietăți fizice și magice el posedă și pentru care acesta poate deveni o mascota fericit?

Descriere

Spinel este menționat pentru prima dată de celebrul călător secolul XIII Marco Polo. După ce a fost pe Pamire, el a numit locul de exploatare a pietrei de politisti rubin. Într-o piatră veche, piatra a fost adesea confundată cu rubinul prețios și corundul. Secole multe cristale roșii au fost citite ca rubine, în timp ce în secolul al XIX-lea oamenii de știință nu au făcut cercetări adecvate și nu au stabilit adevărul.

În Rusia, spinelul este cunoscut sub cuvântul arab „Lal” de numele guvernului Kuhi-Lal, unde piatra a fost descoperită pentru prima dată. Mineralul produs în pulbere a fost folosit ca un medicament din diferite pivoți și pentru a reduce sentimentul de sete. Numele său curent GEM primit de la cuvântul german spinell. Cristalele au o formă ascuțită, Prin urmare, oamenii de știință au sugerat că cuvântul înseamnă „spike”. Potrivit unei alte versiuni, cuvântul are o rădăcină grecească: într-o variantă de realizare înseamnă „strălucire”, în cealaltă – „scânteie”.

Într-un videoclip modern Cristale transparente vopsite sunt folosite în bijuterii pentru fabricarea bijuterii: inele, canalizare, margele, brățări, broșe, persta, diadem. Mineralul natural al calității ridicate de bijuterii este o achiziție destul de scumpă. În decorațiunile de proiectare combină adesea Falla cu perle și diamante. Piatră ca strălucire la amurg. Alummagneye Spinel este utilizat în ceramică, în special în producția de materiale refractare, vopsele ceramice persistente, sticlă.

În știință, piatra este evidențiată într-un grup independent de minerale cu setul de proprietăți fizice unice. În natura sa chimică, este un oxid având formula MGAL204. O parte din ionii de magneziu și aluminiu poate fi înlocuită cu ionii altor metale de aceeași dimensiune, în timp ce proprietățile mineralei rămân neschimbate. Partea de magneziu înlocuiește în mod obișnuit ionii de fier, mai puțin adesea ioni de zinc, parte din aluminiu – fier sau ioni de crom.

Compoziția chimică a incluziunilor determină culoarea.

Mineral este caracterizat printr-o paletă de culori bogată. În natură există un colorat, roz, roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, albastru, purpuriu și negru spinel. În cea mai mare parte, este o piatră transparentă cu o strălucire strălucitoare de sticlă, având următoarele caracteristici:

  • Duritate – de la 7,5 la 8 unități+
  • Densitate – 3.57-3.72 g / cm³+
  • Tip de simetrie – cubic.

Soiuri și proprietățile fizico-chimice

Eșantioanele spinel diferă semnificativ una de cealaltă în schema de culori, transparența și compoziția chimică. Pot să spun despre asta că aceasta este piatra perfectă pentru hemolog – o prețioasă de învățare specializată. Distinge condițional următoarele tipuri de minerale.

  • Noble Spinel. Acesta include o colorare incoloră a spinelului și a unor soiuri transparente cu o culoare fără cusur: Ruby, Sapphire, Almadic, Albastru, Spinel verde, cauciuc, Rubin-Bale.
  • Spinel obișnuit. Are o proporție mare de fier în compoziția sa chimică, astfel încât pietrele dobândesc verde închis și negru.
  • Chrome Spinel. Se distinge printr-o culoare neagră groasă. A existat o înlocuire a aluminiului pe crom.
  • Ganit. Ioni de magneziu de fier și zinc aglomerat.

Discutați separat despre spinelul nobil. Numai acest tip de minerală este o valoare de bijuterii și se referă la pietre semiprețioase. Rubin Spinel are cel mai mare cost. Prețul pentru 1 carat de cristal natural ajunge la 1000 de dolari. Culoarea roșie saturată este explicată prin prezența ionilor de crom.

Citește mai mult  Pungi pentru femei din crocodil

Piatra are capacitatea de fluorescență. Sub Ultravioletul dă un ochi uman vizibil.

În al doilea rând, costurile de valoare Soiul Sapphire. Culoarea ei albastră, albastră. Rar găsit în mediul natural, deci este apreciat atât de înalt.

Rubin-Bale Datorită manganului, are o culoare roșie roz, cu o nuanță purpurie. Rubizel – Piatra galbenă portocalie. Are sprații de fier.

Pe suprafața unor astfel de copii, puteți observa adesea strălucirea de patru sau șase cele mai bune stele. Acest fenomen se numește efectul asterismului.

Almadinova – Purple roșu spinel.Ganashpinel are o culoare albastră profundă, cu purpuriu pur și gri-violet violet.

Clorozanul are o culoare verde strălucitoare datorită prezenței ionilor de clor. Piatra rarestone. Mai multe instanțe izolate găsite în Ural din orașul Kamenka.

La varietatea nobilă, puteți atribui, de asemenea, cristalele culorii negre a transparenței ridicate și a culorii groase. În bijuterii, geinita saturată de thailandeză saturată este evaluată.

Rareori apare minerale cu Efect alexandrite: Abilitatea de a schimba culoarea în funcție de iluminare. Cel mai adesea, pietrele sintetice posedă.

În ciuda diferențelor de culoare, dacă orice spinel este șters într-o pulbere subțire, atunci va funcționa alb.

Domenii de bază

Bijuterii Spinelul este exploatat în axe de cristale unice în dimensiuni de la 10 la 12 karate. Uneori formează minerale Dubs. Cele mai bogate depozite de bijuterie bijuterii scumpe sunt În India, Sri Lanka, pe Pamir și în Tadjikistan. Minera Rudnikov a intrat în lume cel mai mare eșantion de minerale care cântăresc 5 kg.

Losyovy Red Spinel dezvoltă MGU-ul în Myanmar. Minerii mari sunt Tadjikistan, Afganistan și Brazilia. Cristalele albastre sunt aduse din Turkmenistan, SUA și Madagascar. Liderul mondial în oferta de Noble Black Spinel este Sri Lanka.

Piatra neagră nemezită este exploatată în Australia. Depozitele spinelului obișnuit în cantități mari au fost găsite în Rusia: în Ural, în munții Shithe și Nazvy.

În Ural, puteți întâlni mineralul culorii purpuriu, albastru și de smarald frumos.

Chitanță artificială

Astăzi este foarte dificil să găsești în vânzare spinelul natural nobil din cauza rarității sale, dificultăți în minerit și tăiere. Oamenii de știință au învățat să-l sintetizeze. Suprafața crescută artificială este cerută pe scară largă între bijutieri. Imită pietre minerale naturale și alte pietre: Alexandrite, Topaz, zircon, Aquamarine.

În ceea ce privește proprietățile sale, un analog artificial poate fi diferit semnificativ de la omul de origine naturală și numai profesioniști cu experiență pot să-i discerneze. Deși puteți încerca.

Dacă o structură turbidică, o culoare neuniformă și includerea este vizibilă în piatră, atunci este naturală. Copii sintetice curat și omogene.

A dezvoltat mai multe tehnologii care permit artificial să primească minerale. Printre acestea: metoda Czochralski, metoda hidrotermală și metoda de cristalizare folosind fluxuri. Cea mai obișnuită și simplă cale de a crește spinel rămâne Metoda Verpel. Oxizii de magneziu și aluminiu sunt topiți într-un arzător special conceput cu hidrogen-oxigen. Crystal Crystal este născut din picături răcite.

Pentru a da culoarea și umbra dorită adăugați diferite amestecuri. Cobalt dă culoare albastră. Oxidul de crom va face un roșu mineral sau roz. Dacă adăugați o căldură la topire, va apărea o probă verde. Datorită fluorurii, Groves plumb Azure, Pistachio, Cristale moi albastre și de aur.

Citește mai mult  Câte Oz Uncic cântărește și unde este folosit?

Proprietăți medicale și magie

Spinel are proprietăți de vindecare. În compoziția sa chimică există elemente de urmărire utile pentru corpul uman. Celebrele paracee chimice elvețiene prescrise tocate în starea unui mineral de pulbere ca medicament pentru vindecarea de la afecțiuni grave. Dezinfectarea, proprietățile hemostatice și regenerației Piatra a cunoscut și a aplicat cu îndemânare semnele și lekari în Rusia.

În tratamentele de droguri medievale înregistrate: „Lal este util pentru stomacul timid, sănătos, îmbunătățirea ochilor”. În zilele noastre, vindecătorii, practicarea medicamentelor alternative, iar litotherapeuts folosesc, de asemenea, spinel pentru a îmbunătăți corpul.

În special vindecarea sunt pietre roșii și albastre.

Spinelul roșu va ajuta organismul să reziste infecțiilor virale și bacteriene în timpul epidemiilor. Are o putere de a crește sexualitatea feminină și masculină și atractivitatea în ochii sexului opus. Îmbunătățește circulația sângelui în organism.

Creșterea erotism si pasiune interesant, nu este recomandat pentru adolescenți, datorită caracteristicilor emoționale ale acestei perioade de vârstă.

Minerale de culoare albastru va fi cel mai mare beneficiu pentru boli ale tractului gastro-intestinal, precum și cu reabilitarea după operații chirurgicale. roz Spinel atunci când tulburări de somn folosit: insomnie, cosmaruri cosmar.

Verde – Inimă de piatră. Corectează munca sa, stabilizeaza presiunea, ajută la restabilirea vederii. Spinel de culoare neagră va da primul ajutor în leziuni, escoriatii, rani, va elimina durerea și a opri sângerarea.

Cu antichitate, oamenii au observat proprietățile magice ale pietrei și a capacității sale de a avea un efect pozitiv asupra omului. Se crede că spinelul aduce succesul său proprietar în toate aspectele și eforturile. Creează o atmosferă favorabilă în jurul ei, care ajută la realizarea obiectivelor și executarea dorințelor. Chiar dacă o persoană a durat o trupă neagră în viață, GEM va da credință viitorului, umple cu energie și va ajuta la depășirea dificultăților.

În viață, totul este fixabil, dacă te protejezi.

Roșu spinel – talisman, mai potrivit pentru bărbați. În țările estice, sa recomandat ca un mijloc de la impotența masculină. Deși femeile excelente, ea vă poate ajuta în afacerile de dragoste, găsiți o relație strânsă și construită relații puternice. Nu e de mirare că numele ei este harbingerul fericirii. Piatra iubește oameni activi activi, care fac decizii importante responsabile cu privire la ei înșiși și pe alți oameni.

În mod tradițional, acesta este un amulet pentru cei care sunt pentru totdeauna în felul în care lucrarea este legată de drumurile permanente și călătoriile de afaceri.

Spinel va economisi de la probleme pe drum, întârzieri și situații neplăcute. Proprietarul GEM poate deschide în mod neașteptat darul de clarviziune și previziunea viitorului, de exemplu, prin visele profetice.

Mages și Sorședintele atrag soiuri de minerale negre. Ei o folosesc în scopuri magice atunci când conduc ritualuri. Mineral îi ajută pe adepții științelor oculte să distragă atenția de la agitație, să meargă la eternul, să exercite proiecte la scară largă. Potrivit celor care știu când manipulările, piatra ar trebui păstrată cu degete și în nici un caz nu se pune pe palmă. Proprietățile pietrei negre sunt de așa natură încât pot rupe echilibrul energiilor în corpul uman.

Spinel – piatră cu caracterul său. El nu-i plac trișorii, mincinoși, bilă, invidios și necurat pe mâna oamenilor. Prin energia sa, el va împărtăși generos numai cu suflete sincere cu intenții curate și bune. Cele mai bune „haine” pentru GEM este un cadru de aur. Este în combinație cu acest metal pe care piatra va lucra pentru forța deplină. Inelul având o rezistență la amulet este pe partea stângă pe un deget sau un deget index.

Mineral are mai multe conducător imediat, acesta este Soarele, Venus și Jupiter, ale căror energii sunt foarte diferite. Prin urmare, datorită angrenajului capricios și schimbabil, spinelul nu este recomandat să poarte constant.

Care se potrivește?

Spinel – mascota perfectă pentru oamenii născuți în constelație Leu. El își va umple favoritele cu energie, va întări nobilimea înnăscută și va îmbunătăți caracterul „regal”. Fabulos LAL și alți reprezentanți ai elementului de foc: Archers și Berbec.

Citește mai mult  eșarfă roșie

Vărsător și Capricorn Piatra va ajuta la găsirea rezistenței fizice, adăugați încredere în forțele lor și buna dispoziție. Taururi, cântări și pește va oferi ocazia de a câștiga o familie fericită, construi o carieră de succes, va ajuta la depășirea dificultăților și bypass colțurile ascuțite.

Spinelul negru va lua perfecționismul și concisitatea fecioarelor.

Care nu se potrivește pietrei, așa că Rafts. Lal le va introduce în starea de seninătate, care va adăuga frivolitate, neglijență. Poate duce la pierderea controlului asupra situațiilor de viață și la distrugerea anterior realizată. Scorpioni cu utilizarea bijuteriei ca talisman și decorațiuni ar trebui să fie atent. Spirel le va face „orb” în viață. Ei vor înceta să vadă falsă, înșelăciune și lingușire.

Minerale favorizează oamenii cu numele lui Sofya, Rosa, Robert.

Cum să vă îngrijiți?

Decorațiile spinelului necesită îngrijire delicată. Pentru a păstra un aspect atractiv și strălucit Trebuie respectate mai multe reguli de anti-alunecare.

  • Pentru a evita deteriorarea și zgârieturile Bijuterii cu grijă cel mai rău în țesături de catifea. Mineral este stocat separat de alte pietre.
  • Spălat în apă caldă cu săpun, Fără utilizarea substanțelor chimice de uz casnic agresive.
  • Curățarea ultrasunetelor și feribotului.

Exemple frumoase de produse

Bright spinel roșu dimensiune de 398.72 karat decorează principala regalitate dinastică a Romanov – Mare coroană imperială a Imperiului Rus. A fost făcută de bijutierii Curții cu ocazia coronării lui Catherine Mare în 1762. Din 1917, a fost încoronat cu toți monarhii ruși în Împărăția tuturor monarhilor ruși. Relicul este păstrat în Fondul Diamond și nu este supus exportului Kremlinului.

Trezoreria Imperiului Britanic păstrează o altă copie magnifică a mineralei cu istoria sa uimitoare de 600 de ani. Est „Hiraj-I-Alam” („Tribute al lumii”) și în vest „Ruby timur” Regina Victoria a primit de la șefii companiei East India în 1851.

Greutate minerală – 352 karat. Piatra consacrată într-un colier împreună cu alte pietre. Deși definiția „lanțului mamar” este mai potrivită pentru această decorare regală. În mod surprinzător, de multe secole au reușit să păstreze tăierea originală indiană.

Sunt scrise pe pietre, desfășurate de persanul Vysusu, care au raportat lumii despre istoria și proprietarul său. Printre proprietarii bijuterii – conducătorii influenți ai Estului: Shhi, Padishah, precum și faimosul cuceritor al Timur-I-Lenga („Chrome Timur”), cunoscut sub numele de Tamerlan. Numele său și a dat numele de piatră.

Proprietarul unei alte pietre masive de culoare rubinice a fost prințul Charles Țara Galilor, poreclate armura color negru prinț. A primit această piatră în schimbul asistenței militare din mâinile monarhului castilian Pedro I.

Piatra a trecut prin moștenire regelui englez Henry V, care nu sa despărțit niciodată de el. Legenda spune că într-una din bătăliile adversarului a ruinat casca pe capul regelui, dar, a dat peste sabia „Rubin”, nu a putut ucide comanda supremă. Astfel încât talismanul a salvat viața monarhului său.

Acum, „prințul negru“ strălucește în Coroanei Imperiului Britanic. Regalia în complexul Waterloo este expus.

Despre caracteristicile pietrei arata ulterior.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: