Totul despre turnarea de la bronz și alamă

Totul despre turnarea de la bronz și alamă

Bronzul este un aliaj de cupru și staniu, uneori cu adăugarea de siliciu, aluminiu și plumb. Poate avea o culoare diferită, care depinde de procentajul componentelor. Există mai multe tipuri de bronz:

 • staniu+
 • Aluminiu+
 • Swinzovaya.

Tin Bronz – cea mai folosită vizualizare, are fluiditate scăzută. Este convenabil să se toarnă produse cu dimensiuni specifice. Deoarece nu are nevoie de procesare ulterioară. Alamă – aliaj de cupru cu adăugarea de zinc. De obicei, amestecul este de cupru de 70%, zinc 30%. Uneori există o compoziție de alamă de 50-50.

Topurile de bronz includ următoarele.

 • Practicitate.
 • Abilitatea de a se angaja în castingul artistic la domiciliu.
 • Rezistență ridicată la factorii de mediu.
 • Aproape nu este supus coroziunii.
 • Procesare ușoară.
 • Durabilitate.
 • Conductivitate electrică și termică.

Alama are o protecție ridicată la coroziune. Se utilizează ca strat de suprafață al altor metale în producția de structuri metalice.

Istoria tehnologiei

Turnarea din alamă, cum ar fi bronzul, a apărut cu 12 mii de ani în urmă. Primul dintre aceste materiale au făcut instrumente de muncă și decorațiuni, mâncăruri târzii și articole de uz casnic de casă. Produsele de bronz și lucrurile din alamă au fost utilizate pe scară largă în toate sferele vieții. Primele metode de fabricare a bronzului și al alamă au provenit din epoca veche în epoca clasicismului. Multe capodopere ale artei acelei ere pe care le putem contempla și până în prezent. În prezent, aceste aliaje de topire redus sunt folosite în principal pentru fabricarea de lucruri decorative pentru decor și opere de artă.

Aliajele de cupru cu adăugarea de metale sunt utilizate pe scară largă în producție:

 • Sculpturi și suveniruri+
 • Laturi și alte elemente de garduri+
 • Garduri și poarta+
 • Detalii interioare+
 • În cazul candelabilor de decorare și a sconturilor.

În timp, metoda turnată prin injecție sa îmbunătățit. Și în lumea modernă a devenit posibilă să plătească părți din bronz și alamă nu numai într-un mod industrial, ci și în condiții de viață.

Particularități

Aramburia de artă alamă nu este aproape nici o tehnologie de la bronzul de turnare. Dăm subtilitățile procesului.

 1. Temperatura topită a alamă este destul de scăzută, variind de la 880-965 cu. Acest lucru vă permite să utilizați diferite tipuri de cuptoare. Chiar și arzătorul de gaz, este suficient să alegeți mâncăruri rezistente la căldură. Dar, uneori, temperatura este ridicată la 1070 s datorită aditivilor (pentru alamă multicomponenta). Temperatura de topire de bronz deasupra. Cupru din aliaj cu staniu 900-950 S, și la bronz fără staniu 950-1100. Aliajele de bronz au o vâscozitate ridicată, astfel încât să îmbunătățească calitatea pe care sunt încălzite 100 de mai sus. Pentru a economisi energie, este mai bine să utilizați cuptoarele de inducție sau creuzete.
 2. Etapa principală de turnare – umplerea topiturii în formă. Durata procesului nu trebuie să depășească 2 minute. În caz contrar, produsul va fi cu căsătoria. Va apărea împarte, bigar și spah. Lucru va fi în cele din urmă corupt și necorespunzător. Sau o prelucrare suplimentară va fi necesară.
 3. Pentru alamă ar trebui să fie o răcire graduală uniformă, fără utilizarea de soluții speciale. Când se răcește bronzul, se utilizează fluide de răcire.
 4. Etapa finală este procesarea părții finale. Îndepărtarea golfurilor, sprues, goale. Fluse se adaugă neschimbate la aliaj. Datorită acestora, puteți proteja suprafața topiturii și a degazului compoziția sa. Acest lucru reduce căsătoria pe produsul finit.
Citește mai mult  Pandantive pentru cele mai bune prietene

Echipamentul necesar

Dăm o listă a echipamentului principal pentru fabricarea cifrelor din aceste materiale.

 • Forma de turnare. Fabricat din diverse materiale.
 • Forceps, Pentru a obține partea finisată a formularului.
 • Creuzet pentru topirea în taxele IT. Material de grafit și lut de creație.
 • Echipamente de incalzire, cuptoare. Pentru a topi alamă, puteți folosi arzătorul de gaz și capacitatea rezistentă la căldură.
 • Diferite materiale auxiliare: Cărbune, Gorn.

Trebuie să utilizați o secvență strictă de tehnologie. Puneți mai întâi creuzetul la cuptor, apoi puneți-l la ea. Cu topirea completă, amestecul schimbă culoarea. Apoi echipamentul special – croșetat ia creuzetul din cuptor și aruncă ușor topirea în matrița de injecție. După răcire completă, partea este îndepărtată folosind forceps și supusă procesării finale.

Prezentare generală a modelelor de turnătorie

Înainte de a ajunge la un produs finit, Mai întâi trebuie să creați o schiță a formularului viitor. Desenul este realizat de maeștri speciali de artist. Apoi, va crea o formă refrigerată în care se toarnă topirea principală. Crearea unei turnători – o ocupație destul de consumatoare de timp și responsabilă. Pentru aceasta se utilizează compoziții speciale pentru turnare, instrumente și corpuri. Modelul finit joacă rolul principal în întregul proces tehnologic. Cavitatea sa internă ar trebui să fie o copie exactă a produsului finit pentru formele combinate. O soluție topită este turnată în ea, care este ulterior localizată în interior, răcește și dobândește aspectul final.

Pentru a împărtăși stabilitatea, astfel încât în ​​timpul topiturii în formă nu sa prăbușit, Utilizează utilizarea. Acesta este un dispozitiv special realizat din două părți de legătură dreptunghiulare similare cu sertarul. De obicei, din lemn fie placaj. În ooturile metalice, nu numai crearea unei turnători, ci și a turnării în sine. Modelele pentru fabricarea de alamă și bronz sunt reutilizabile și de unică folosință. Depinde de ceea ce sunt făcute.

Citește mai mult  Alb Opal: Caracteristici și proprietăți

Materialele

Ivory, copac, gips și polimeri. De asemenea, pentru fabricarea unui formular multi-formează oțel. Materialul de plastic pentru crearea unui model de turnare este utilizat. La domiciliu, topirea este cel mai adesea exprimată în gipsul neintenționat. După răcire și întărirea aliajului la figura finită, forma curățată cu un ciocan special.

Desene

Turnatorul structural poate fi de trei tipuri.

 • Conectați. Acesta este un design constând din două sau mai multe detalii, care se leagă într-o suprafață dreaptă sau complexă. Deconectați-vă pentru a extrage produsul finit. Cel mai adesea se aplică producției pentru reutilizabile.

 • Săpat. Pentru a extrage partea finită este ruptă cu un ciocan. Potrivit numai pentru unică folosință. Fabricat sub o anumită schiță de produs. Adesea utilizate în producția de uz casnic. Pentru a crea astfel de forme, cea mai potrivită ipsos.

 • Special. Acesta este un model complex de turnare sau schelet. Diferă componenta multi-model. Creat pentru a mirosi piesele de design complex.

Principalele subtilități de turnare

Casting centrifugal

Cu această metodă de turnare, piese și echipamente pentru ingineria mecanică și alte industrii industriale sunt fabricate. Baza tehnologiei – forța centrifugală. Se pare că se datorează rotirii modelului de turnătorie. Acest tip de turnare este utilizat în principal pentru fabricarea corpurilor de rotație. Turnarea poate fi efectuată cu mașini cu umplere verticală și orizontală. La mașinile cu o axă orizontală de rotație, acestea sunt fabricate:

 • Inserții+
 • mânecă+
 • inele.

Mașini cu o axă verticală de rotație Produse:

 • Șuruburi de vânătoare+
 • Roți de vierme+
 • Angrenaj.

În procesul de deplasare a amestecului de turnare este compactat și elementele străine sunt deplasate.

Artistic Cast

În condiții interne de acasă, utilizați această metodă de bronz de producător. Dar acest aliaj din cupru are fluiditate ridicată, deci nu completează complet forma, spre deosebire de aliajul de alamă. Din acest motiv, modelul dorit de pe suprafața detaliilor a fost încețoșat. Pentru a face o definiție, utilizați urmărirea. Acesta este un proces destul de consumator și timp de timp. Dar, în același timp, cel mai creativ moment al turnării artistice. Calitatea tipului finit de produs depinde de nivelul de urmărire efectuată.

Citește mai mult  Selectați ochelari de soare pentru o forma fetei alungită

Etape de turnare de artă:

 • Crearea unui schiță și desen de lucru+
 • Producator de proiectare pentru a crea o turnătorie+
 • Efectuarea unui model de turnătorie+
 • Pregătirea modelului+
 • Topirea acuzației+
 • Formomasa pune în modelul de turnătorie+
 • răcire+
 • Extrage din model+
 • Prelucrarea produsului finit cu o mașină de șlefuit, uneori folosește o perie metalică.

Componentele separate sunt combinate într-un singur produs, dacă ar trebui să fie unul prin designul final, dar constând în mai multe părți. Apoi, figura finisată rezultată este procesată pentru a îndepărta defectele minore și acoperite cu stratul de protecție superior.

Turnare prin injecție

Această metodă de turnare se bazează pe efectele presiunii excesive și de aspirație. Principiul presei este utilizat, topitura în matrița de injecție este alimentată cu presiune redundantă. Sistemul pneumatic sau hidraulic acționează asupra pistonului. Datorită vitezei mari cu care se furnizează topirea vâscozității ridicate, se creează o presiune redundantă, forma este completă complet.

Apoi aspirarea în vid a formomassiei curge în cavitatea cristalizatorului. El are ziduri subțiri înconjurate de apă rece. Răcirea se mișcă de pe margini spre centru. Tulburarea topită are loc pentru o anumită perioadă de timp. Apoi presiunea este normalizată și reziduurile suplimentare ale masei de turnare curg prin pereți.

Datorită contracției după răcire, produsul este ușor de ieșit din formular. Datorită automatizării, formularul este umplut cu topitura pentru o secundă divizată, ceea ce reduce semnificativ timpul de fabricare a pieselor și este avantajul fără îndoială al acestei metode de turnare. Indiferent de metoda de turnare utilizată, în fabricarea produselor de bronz și alamă, trebuie să urmați siguranța.

 1. Când lucrați, trebuie să utilizați Ochelari de protecție, Pentru a vă proteja ochii de picături de material topit și evaporare.
 2. Înainte de a începe activitățile, urmează Puneți mănuși De la material special rezistent la căldură.
 3. Camera trebuie să fie bine ventilată și ventilată, Deoarece la stabilirea datelor aliajelor, se disting gazele nocive.
 4. Nu permite Contactul materialelor inflamabile și a lichidelor cu dispozitive de încălzire.
 5. Necesar urmați cu strictețe tehnologia procesului. Deoarece această producție este destul de însoțitor.

Despre modul în care sculpturile de bronz, căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: