Batist: Descriere și compoziție

Batist: Descriere și compoziție

Băutura rafinată și aerul este una dintre cele mai frumoase țesături împreună cu dantelă. El nu este doar atractiv în exterior, dar, de asemenea, foarte plăcut pentru atingere. Și aceasta este o țesătură cu adevărat regală, care a fost purtată anterior numai de doamnelor din cea mai înaltă societate. Acum cumpărați-vă un astfel de material poate aproape orice femeie. Prin urmare, informațiile despre el dorește să învețe pe mulți.

Istorie

Vă pot spune cine a creat mai întâi această cârpă acum este dificil. Acest lucru este spus de către complet diferit de celelalte legende. Principalul spune că în India a apărut o țesătură inițial subțire și elegantă. Deja de acolo, comercianții locali au adus materialul la doamnele europene. De la slujba ei doamne și lenjerie de corp și lenjerie de pat. În plus, un aluat translucid a fost decorat cu rochii de bile și capace elegante. Numele său, cu toate acestea, pânza a primit numai în Europa. Când maestrul local a rezolvat secretul de a face acest material, a început să o producă în Flandra. Este în cinstea țesutului asta. Batista camber și numit acest material nobil.

Iată un alt fapt interesant. În unele țări europene, materialul nu este numit un aluat, ci „Cambrick”. De asemenea, în onoarea maestrului, dar deja puțin diferit. Descrierea acestui material apare în multe romane ale acelui timp. De exemplu, în romanul din Duma, batista, care a luat-o, Artanyan a fost făcută din Batista.

Acest detaliu simplu a fost de fapt foarte important. În acele zile, batjocul a fost creat manual din fibre de lenjerie. Procesul a fost consumator de timp și, respectiv, tesatura, foarte scumpă. Prin urmare, pentru a permite să purtați și să pierdeți batistele baphistice, ar putea fi doar o doamnă foarte notabilă și bogată.

De-a lungul timpului, producția de țesătură a început să angajeze mașini în fabrică. Prin urmare, aluatul a început să producă pe scară industrială, cheltuiesc mai puțini bani pe ea. Producția batistan este acum stabilită în majoritatea țărilor civilizate.

Dar, ca înainte, țesuturile produse în Italia, Franța și Belgia sunt considerate cele mai elite.

Compoziţie

Așa cum am menționat deja, înainte ca aluatul să facă din cele mai bune fire de lenjerie răsucite. Acum, ca tricotaje, coase cu adăugarea de sintetice. Mulți cerșesc o astfel de abordare, dar are un anumit avantaj. De exemplu, datorită adăugării fibrelor sintetice, materialul este făcut mai durabil și nu pierde forma după șosete.

Citește mai mult  Autovehicule de broderie Janome

În plus, produsele moderne din Batista sunt mult mai ușor de îngrijit. În același timp, în plus față de batistul obișnuit, există și o țesătură exclusivă care este încă creată de mână. Arată foarte rafinat, dar costă câteva sute mai scumpe.

Avantaje și dezavantaje

Acest material rafinat are multe avantaje față de concurenți.

 1. În primul rând, un astfel de material arată frumos. Chiar și dantelul sau guipura nu sunt capabili să concureze cu ea.
 2. Batist trece perfect aerul, deci chiar și în ziua mai caldă nu va fi fierbinte într-o bluză translucidă.
 3. Batist din cauza subtilității sale este foarte ușoară. Prin urmare, hainele din acest material sunt, de asemenea, aproape o greață și mergeți foarte confortabil.
 4. Ca toate materialele naturale, această țesătură este hipoalergenne. Aceasta înseamnă că chiar și o persoană cu piele foarte sensibilă după șosete că un astfel de costum nu va ridica sau înroși în organism.
 5. Producția de țesuturi este gândită în așa fel încât, cu șosete sau chiar tăierea țesutului firului de pe marginile sale nu sunt turnate.
 6. În ciuda rafinării lor, materialul este foarte ușor de îngrijit. Este ușor de spălat și se usucă cât mai repede posibil.

Există foarte puține dezavantaje. Singura plângere despre asta este că producătorii fără scrupule nu sunt timizi să falsi acest material și să vândă aceste falsuri.

Prin urmare, atunci când alegeți produse din Batista, trebuie să fiți foarte atenți pentru a cumpăra tocmai tesatura naturală, nu o falsă.

Soiuri

Dezasamblarea proprietăților acestui țesut, puteți trece la subspecii separate.

Baston albite

Deoarece este clar din nume, acest tip de țesătură este diferit, în primul rând, albul său. Din acest material coase hainele pentru copii, seturi de botezuri, cămăși de noapte și chiar rochii rănite. Bultist albit Multe dragoste pentru a decora broderii manuale. La fel de popular atât modelele albe netede și clasice.

Citește mai mult  Evaluarea celor mai bune supraîncărcări

Gladyocracy

Acest tip de batista poate fi găsit în strălucirea caracteristică și culoarea sa netedă. Țesătura este întotdeauna monofonică. Aici meșteșugarii fac fără modele. Dar nu sunt necesare, deoarece țesătura pare deja uimitoare. Acest tip de țesătură este cel mai des folosit pentru coaserea de masă solemnă și lenjerie de pat.

Foi din acest material sunt bune deoarece au absorbit perfect umiditatea. Așa că dormind pe ele este confortabil chiar și fierbinte vara.

Imprimate

Acest tip de batista arată întotdeauna original și neobișnuit. Spre deosebire de opțiunile anterioare, acesta decorează modelul de relief și broderii. Din această țesătură, cel mai adesea coaseți răsturnările și rochii.

Într-o astfel de rochie elegantă, puteți merge la plimbare de-a lungul coastei și pentru recepția de seară. În plus, un astfel de lux nu iese niciodată din modă.

Mercerizat

Acest tip de țesătură evidențiază o rezistență sporită. Mai mult decât atât, nu numai despre densitate și capacitatea de a rezista la orice spălare, dar și despre rezistența la culoare. Este vorba despre cumpărarea unei astfel de țesături care se poate spune cu încredere că aceasta este o investiție profitabilă. Datorită puterii sale, materialul este de mare popularitate în rândul gospodinelor. Din acest material coase servetele, capace pentru mobilier, bandă, fețe de masă, perne și alte elemente de interior.

Ce coase?

Despre ceea ce se poate face din diferite tipuri de batista merită să vorbească separat. Industria modernă vă permite să produceți cât mai multă batista este suficientă pentru decorarea acasă și pentru a coase lenjeria de lux. Designerii care creează costume exclusive, apreciază acest material pentru netezimea incredibilă și culoarea saturată a țesăturii. Este de la cea mai subtilă Batiste, faimoasele couturierieri creează cele mai incredibile rochii de mireasă, bluze de seară și genți de mână miniatural.

Citește mai mult  Overlocks confort 110: Caracteristici și instrucțiuni de funcționare

Blached batter este utilizat pentru a crea costume de nuntă unice, o exploatare aprovizionată cu decorațiuni protejate prin coasere și lenjerie de corp din țesutul mai subțire.

Femeile obișnuite estimează, mai presus de toate, fără pretenție și ușurință de îngrijire.

Pentru ei din Batista creează, de asemenea, o mare varietate de lucruri.

 • Lenjerie. Aici vorbim despre seturi de zi cu zi și despre opțiunile pentru „cazul special”.
 • Haine pentru casă și somn. Această categorie include tot felul de pijamale, cămăși subțiri, halate de baie.
 • Haine de bebelusi. De asemenea, se vorbește despre costumele casual, în care copilul este confortabil chiar și în primele zile ale vieții și despre costumele de botezare.
 • Seturi de vară. În sezonul fierbinte și femeile și bărbații încearcă să poarte lucruri din țesături ușoare și subțiri. Batist nu este o excepție. A coase cămăși bărbați lumina, sundrese în podea sau rochii.
 • Accesorii. Dacă mai devreme, decorarea principală a costumului a fost considerată o batistă subțire, acum opțiunile au devenit mult mai mult. Pentru a vă diversifica imaginea, puteți utiliza pungi de mână brodate, mănuși sau pălării decorate sofisticate.

Caracteristici de îngrijire

  Deși batist și nepretențios în îngrijire, unele sfaturi vor fi utile în lucrul cu el. Astfel încât lucrul nu este purtat rapid, ar trebui să fie tratat foarte atent. Dacă există timp liber și oportunitatea, atunci Goliți această țesătură este cea mai bună manuală. Dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci produsul este necesar fie ambalaj într-o pungă specială pentru spălare, fie pentru spălarea într-un mod blând. Simultan cu costumele battate, nu se recomandă ștergerea altor materiale.

  Merită, de asemenea, să abandoneze utilizarea pulberilor nocive și a blemei care conțin clor. De asemenea, nu puteți usca lucrurile sub razele potrivite ale soarelui. Este necesar să se fierbe o țesătură delicată atunci când este încă ușor umed. Subțire batters va decora orice femeie, iar orice cameră va face o incredibil de frumoasă și de casă. De-a lungul secolelor, această cârpă a devenit populară, vremurile curente nu fac excepție.

  Revizuirea tesaturilor Vedeți următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: