Caracteristici, utilizarea și alegerea de tesatura tapiserie

Caracteristici, utilizarea și alegerea de tesatura tapiserie

Tapiserie – un material care arata greu, dar acest masivitatea nu o împiedică de a fi populare. tapenery Creat de fire suprascris cruce. La momentul tese și formează o compoziție, complot sau ornamentale. Este impresionant tedied cu nuanțe de culori uimitoare și creând o atmosferă specială în spațiu în cazul în care apare.

Ce este?

Cuvântul francez Gobelin indică un covor decorativ fără scame, imagine țesută. Tapistria se referă la panza, care este efectuată prin firul încrucișat. Structura pânzei de tapiserie va fi densă (2 sau chiar 3 straturi). În singularitatea imaginii și este atractivitatea specială a țesăturii. Istoria țesăturii este legată de epoca veche egipteană. Au efectuat tapiserii numai manual, deoarece prețul lor a fost semnificativ. Și materialul de nume modern primit în secolul al XVII-lea, când frații de tapiserie și-au înființat propria producție de materiale dense.

Numele de familie francez a dat numele un mod vechi de a țese țesături, dar merită remarcat, din secolul al XVIII-lea la tapiserie, au început să atribuie un textile pur și simplu de mână.

Principalele caracteristici sunt.

 • Tapistria poate fi atât de bumbac, cât și o cârpă sintetică, Metoda de producere depinde de locul în care va fi utilizat în următorii ulterior.
 • Ca parte a webului poate fi Poliester, mătase, precum și lână, bumbac, acrilic și viscoză.
 • Materialul este rezistent la ultraviolete, Și este foarte plăcut la atingere.

Astăzi, țesutul Jacquard este folosit mai des în tehnologie pentru a crea o tapiserie.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare panza are o impregnare speciala, care va spori rezistenta produsului la poluare. Goben are proprietăți antistatice. În cele din urmă, la avantajele sale, desigur, ar trebui să includă puterea mare. Prin urmare, tapistria este plăcut în picioare:

 • Putere+
 • Rezistență chimică+
 • Versatilitatea aplicației+
 • Îngrijire simplă+
 • Durabilitate.

Toate aceste plusuri incontestabile ale țesăturii. În plus, este foarte atractiv, este foarte atractiv, capabil să aducă confort împreună cu ei și gravă.

  Ce minusuri au o tapiserie:

  • Merita+
  • Țesături grele.

  Dar aceste deficiențe sunt încă condiționate. Prin urmare, cu o utilizare corectă, tapiseria va fi țesutul care va satisface atât estetica, cât și cererea practică a cumpărătorului.

  Scopul aplicatiei

  Scopul principal al tapistriei este tapițeria mobilierului. Este într-adevăr o țesătură de mobilier, deoarece îndeplinește perfect cerințele jocului. Este durabil, durabil, mult timp salvează aspectul său original. Este greu și pare a fi o centură solidă pentru o canapea sau un fotoliu. Pentru mobilierul tapițat, tapistria rămâne una dintre soluțiile preferate. Unde altundeva folosește această țesătură?

  • Zid acoperit decorativ – În multe premise, tapistria de pe perete arată elegantă și convingătoare.
  • Fabricarea „haine” pentru ferestre – cu perdele dense și perdele, designul ferestrei, țesătura pertacică arată interesantă și concisă.
  • Țesături de tapițerie Pentru perne decorative.
  • Făcând pat.
  • Croitorie de masă, șervețele, Drumuri, Lanchmatov.
  • Utilizați în îmbrăcăminte – haine ușoare, rochii, sundrese.
  • Pungi pentru femei poate fi, de asemenea, făcut din țesături de tapiserie.
  Citește mai mult  Mașini fără incendii MerryLock: modele, recomandări pentru alegerea

  Și, de asemenea, din tapiserie puteți face imagini frumoase decorate în cadrele corespunzătoare. Puteți coase capacele și capetele pentru mobilier cu propriile mâini. Și chiar capacele din interiorul mașinii sunt adesea efectuate din tapiserie.

  Cum de a alege?

  În funcție de structură, tapistria este unică și cu două straturi, acest parametru este important în contextul scopului produsului. De exemplu, patul de pat pe pat poate fi un strat, dar pentru un hassle al scaunului veți avea nevoie de material cu două straturi. În greutate din țesătură, este ușor, greu și moderat. Prin planul de culori și de proiectare, tapistria se întâmplă:

  • Cu imprimare mică+
  • cu ornament mare+
  • cu modele stilizate de broderie+
  • Gladkocrashen+
  • Melanieve.

  Tapistria confuză cu o altă cârpă este dificilă: nu va fi același lucru greu și gros. Dar pentru a distinge testul manual de la mașină este deja mai dificil, dar în chestiunea alegerii se întâmplă rar, în principiu. Alegerea tapiserii este construită pe următorii parametri.

  1. Scopul de utilizare. Dacă este nevoie ca un design laconic, discret, neautorizat (de exemplu, jumătățile de mobilier), puteți alege o versiune cu o singură imagine. Dacă este un decor pe perete care conectează culorile principale implicate în designul unui anumit interior, veți avea nevoie de o opțiune multicolor.
  2. Producție. Iar în Rusia face un țesut bun, dar ei o fac în Europa și în SUA, iar în China și multe lucruri în care altundeva. Trebuie să vă uitați la compoziție, să aveți încredere în senzațiile noastre tactile și percepția vizuală a eșantionului.
  3. Certificat de calitate. Dacă cumpărătorul achiziționează, nu există documente importante de însoțire, dacă nu aveți decât să citiți compoziția, este mai bine să refuzați o astfel de cumpărare.
  Citește mai mult  Rucsac de blugi cu mâinile tale: cele mai bune modele și cursuri de masterat

  Cum să vă îngrijiți?

  Tapistria nu poate fi numită o cârpă deosebit de capricioasă, dar încă mai necesită o îngrijire specială. Principalul lucru este că este imposibil să se facă în relația sa, deci este de a permite umezirea materialului și impactul regulat asupra luminii solare. Reguli de îngrijire a tapistriei.

  1. În zgârieturi, praful se acumulează adesea pe materialul dur. Dacă nu este îndepărtat, produsul va deveni gri, iar aspectul său elegant va fi în trecut. Curățați materialul poate fi o perie moale pentru haine sau pur și simplu aplicați un aspirator.
  2. Poluarea Ștergeți o cârpă ușor umedă. Ragul sau buretele trebuie să se udă într-o soluție slabă de săpun. O cârpă uscată ar trebui să fie în vigoare cu o ventilație bună.
  3. Pe toate eșantioanele din țesături, de obicei, scrieți că nu este recomandat să o călcați. Dar, dacă a apărut o astfel de nevoie și fără ea în nici un fel, atunci călcarea este permisă exclusiv din partea greșită și la modul de temperatură scăzută.
  4. În mașina de spălat, se spală tapiserie nu este imposibil. Puteți să-l spălați doar manual, este delicat posibil, în cald, și nu în apă caldă.
  5. Dacă este vorba despre o imagine țesute, nu este în valoare de agățat într-un loc unde razele soarelui sunt în scădere în mod activ. De la decolorare tapiserie care nu este asigurat.
  6. În cazul în care țesutul părea dificil să dispară cu propriile lor pete, aceasta trebuie să fie transportate în curățătorie chimică.
  7. În cazul în care materialul este un umed, ar trebui să se usuce cu un prosop.

  Tapiterie trebuie să fie protejate de ghearele pisicii – lasă cârlige care strică tot tipul de produs.

  Exemple frumoase

  Și aici este o ilustrare a modului în care acest țesut se schimbă interior.

  • Un exemplu de centură tapiserie modernă în camera de zi. Nu este o imagine, nu un covor, dar medie ceva, dar în mod necesar un aspect care cauzează.
  Citește mai mult  Rochie de model cu mânecă deschisă

  • Dacă în dormitor Toate ascetică, dar aș dori un pic adecvat confortabil, această opțiune este demn de atenție. Se pare foarte atmosferic.

  • Astăzi moda pentru anii 60-70 de mobilier se simte cu încredere pe piața interioară. Și adaugă un frumos retroeffect tapiserie nobil și cald.

  • Pe astfel de canapea de la simpla citire nu poate fi rupt. starea de spirit Vintage, plăcerea tactilă și plăcerea vizuală într-o singură imagine.

  • Și așa arată ca o față de masă tapiserie – Durabil, gros, pentru decorul de iarnă acasă este foarte potrivit.

  • Un alt exemplu este de succes Tapiterie față de masă: Pe timpul verii veranda serile calde, ea va crea o atmosferă caldă de vatră de casă și adunări de familie.

  • Acoperite și perne Din acest material, chiar și cele mai modeste pat de aproape regal. Foarte elegant si frumos, chiar și această achiziție va dura timp de mai mulți ani.

  • Scaunul care va fi un animal de companie din toate gospodăriile – Cald, frumos, luminos.

  • Stilul boem, imaginea etnică – Această tapiserie a ales cei care au dorit să ceară o stare de spirit speciala la tot spatiul. Elegant și original.

  • canapea retro atractiv: Exemplu excelent al faptului că nu trebuie să vă fie frică de mobilier în diferite culori și că tractarea unei prostii fiabile este adesea cea mai bună soluție.

  Prezentare generală a tapistriei Vedeți următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: