Caracteristicile țesutului de la Bologna și utilizarea acestuia

Caracteristicile țesutului de la Bologna și utilizarea acestuia

Bologna se numește produse care nu ratează umiditate. Odată cu apariția primului material din anii ’50 din secolul trecut, lucrurile din țesutul de la Bologne au devenit imediat incredibil de la modă.

Ce este un țesut de bolon, despre proprietățile și utilizarea acesteia, precum și regulile pentru îngrijirea produselor dintr-un astfel de material și vor fi discutate.

Ce este?

Bolonul este un material durabil și practic având o strălucire mică. Faceți-o exclusiv din sintetică. Acest material fiabil are proprietăți impermeabile, astfel utilizate pentru fabricarea de haine, pungi, rucsaci și chiar pantofi. Odată cu apariția primelor produse de la Bologna, cererea pentru ei a început să depășească oferta. Purtarea unor astfel de produse a fost prestigioasă. Consiliile de modă au considerat datoria lor de a cumpăra o mantie de bolți. În multe filme străine, Kinherogi a folosit de asemenea impermeabile de la materiale impermeabile. În acel moment, îmbrăcămintea dintr-un astfel de material a fost un deficitar.

Apariția acestui material a fost precedată de lucrarea pe termen lung a chimistului italian Julio Natta, care a reușit să obțină materiale cu proprietăți repellente din apă datorită metodei de polimerizare. Odată ajuns în URSS din Italia, la mijlocul secolului trecut, materialul a fost capabil să câștige rapid popularitate. Înainte de aceasta, în Uniunea Sovietică, lâna a fost folosită pentru a coase astfel de haine, care a fost înmuiată cu cauciuc sau produse dintr-o gabardină.

Astfel de lucruri nu au putut să se protejeze complet de ploaie, în timp ce erau destul de grele.

Specialiștii sovietici au decis, de asemenea, să nu se retragă și au început să stăpânească producția de țesuturi de bologne. Pentru prima dată, a fost lansat în Naro-Fominsk pe fabrica de mătase. Mai târziu, acest material a început să producă în alte orașe ale Uniunii Sovietice, ceea ce a dus la o scădere a deficitului de produse din Boloni. Materialul produs în Uniunea Sovietică era mai gros decât Canvasul italian. Mai târziu a început să adauge o pulbere specială, oferind un frumos perlescent. A reușit treptat să stabilească producția unui material de nailon mai bun acoperit cu silicon sau poliacrilat.

Citește mai mult  Cum să introduceți un ac într-o mașină de cusut?

Lucrurile de la Boroni au avut multe avantaje. O astfel de țesătură a fost:

 • uşor+
 • durabil+
 • ISProof+
 • Bacterii durabile (pe ea nu apare mucegai)+
 • Stând la acid și alcaline+
 • Compact când plierea.

Materialul nu se așază după spălare și diferă, de asemenea, prin rezistență ridicată a culorii, deoarece nu învață când spălarea sau umiditatea. În plus, produsele Boroni sunt atractive din punct de vedere estetic. Caracteristica distinctivă a țesutului poate fi numit versatilitate, deoarece produce mai multe produse, și nu doar haine. Deși poartă o mantie bologna si a fost de prestigiu, astfel de produse nu a fost diferită în detaliu.

Potrivit revistei „sănătate“, a publicat un articol pe acest subiect, acest material este etanș, și, prin urmare, nonhygienic. În astfel de lucruri, corpul unei persoane nu respira, incepe sa transpire rapid, ceea ce duce la efectul de baie. Ca urmare, o persoană poate prinde o răceală. Inițial, primele modele au participat la cocheta, oferind acces la mase de aer, dar mai târziu a încetat astfel de adăugiri la utilizarea. Există țesături și alte dezavantaje.

 • Ar trebui să fie amintit acest lucru Acest material are o stabilitate slabă pentru a obține pe ea de lumina soarelui, la temperaturi ridicate.
 • Are tendința de a electrificării în timpul uscăciunii excesive.
 • Cu vreme înghețată, lucrurile dintr-un material care nu au atacuri vor fi prost protejate de frig. În același timp, lucrurile de la Bologna vor deveni indispensabile în perioada în afara zilei.

Produse din Boroni practice și funcționale. Cu depozitarea și îngrijirea corespunzătoare, ei vor putea servi mai mult.

Descrierea și proprietățile

Intestin – material foarte ușor, greutatea sa este de două ori mai mică decât cea a produselor din bumbac. Țesătura a crescut rezistența, nu se întâmplă chiar și sub ploaie mare. Când mersul pe jos face un sunet caracteristic. Materialul este complet de la sintetică. În fabricarea de materiale, se utilizează nailon și polimeri. Producția sa se desfășoară în conformitate cu următorul principiu:

 • Inițial, se ia o panza subțire din nailon, care este aplicat de un strat de polimer cu diverși aditivi, ceea ce duce la formarea unui film rezistent la umiditate+
 • Pentru a face panza mai atractivă, Se adaugă unul sau mai multe straturi de o astfel de substanță+
 • Din ambele părți, tratamentul cu panza de silicon, apă repulsivă, care mărește durabilitatea materialului la umiditate.

Rainfasturile Bolonse au fost concepute pentru a proteja împotriva ploii. Sub razele soarelui, acest material începe treptat să piardă proprietățile. Ca rezultat, hainele nu mai pot fi protejate pe deplin de umiditate în timpul ploii.

Aplicație

Produsele din țesături impermeabile au fost atât de populare încât combinația „țesutului bolon” a intrat în uz pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda faptului că lucrurile în sine au încetat să producă din această țesătură în vremurile Uniunii Sovietice. Nu mai puțin materiale practice și funcționale sub formă de membrană, Duspo, Oxford, Iordania și legătura au ajuns la schimbare. De la țesut impermeabil coase hainele de top. Raincoats, Jachete, Coats și Shorts – Aici este o listă de produse în care pânza. Jachetele din Boroni au fost atât de populare încât pânza era în popor numele „COO”.

Citește mai mult  Suede artificiale: caracteristici, aplicații și îngrijire

În plus, de la un astfel de material coase:

 • Comutatoare confortabile+
 • Pantaloni sportivi+
 • Pelerină.

De asemenea, pânză folosită pentru umbrele de cusut, rucsacuri, genți de mână și echipament turistic, încălțăminte. Materiale potrivite și pentru capacele și accesoriile de cusut. Bologna și alte materiale similare sunt destul de puternice și fără pretenție în îngrijire. Datorită acestor calități, materialul este adesea folosit pentru coaserea hainelor de lucru.

Acesta poate fi atribuit șorțurilor folosite de coafor, capete, precum și salopete, care sunt utilizate în industria construcțiilor, a cărbunelui sau a petrolului. O astfel de uniformă este indispensabilă pentru vremea rea, în același timp în munca de căldură în ea este incomodă.

Sfaturi pentru alegerea produselor

Atunci când alegeți un material, este necesar să se concentreze asupra rezistenței la apă și pe cât de repede se evaporă țesătura apă. Dacă au fost făcute erori în procesul de producție materială, astfel de produse din țesături nu vor respecta pe deplin criteriile, pot trece umiditatea.

Alegerea hainelor din țesutul Bologne, de exemplu, uniformă, trebuie să vă asigurați că este aleasă în dimensiune și nu strălucește mișcările la mers pe jos. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie cu vedere greu și gros.

În unele cazuri, uniforma este completată de elemente reflexive. Prezența lor ar trebui, de asemenea, să beneficieze de îmbrăcăminte de lucru.

Reguli de îngrijire

În ceea ce privește îngrijirea produselor din țesutul de la Bologna, nu există reguli speciale pentru un astfel de material, deoarece îngrijirea nu necesită efort suplimentar. Deoarece țesătura are proprietăți de respingere a apei, poluarea și praful de pe suprafață aproape nu cad.

 • Ștergeți aceste lucruri nu este nevoie. În caz de contaminare, praful poate fi pur și simplu îndepărtat, frecați un șervețel umed sau spălarea cu apă. Este permisă utilizarea detergenților, dar fără componente de albire. Buretele moale și detergentul lichid pot fi potrivite ca produse de curățare pentru produse.
 • Pentru spălarea lucrurilor fără căptușeală, săpun sau alte mijloace (neutre), în timp ce apa ar trebui să fie rece. Produse uscate la temperaturi scăzute, scurgere de dans.
 • Face ca culoarea produsului să fie mai saturată va permite spălarea hainelor de la Bologna în apă cu o cantitate mică de oțet.
 • După spălare, lucrurile nu apăsați. Ei sunt recomandați să se usuce, atârnând pe umeri până când apa este complet accidentală.
 • Ștergeți praful sau murdăria de la haine, Nu se recomandă să nu apăsați pe pânză.
Citește mai mult  tesatura moale: descrierea compoziției și domeniul de aplicare

Strângeți lucrurile sfătuiți de partea din față, punând o bucată de țesătură subțire. Încălzirea fierului este produsă în moduri „Capron”, mătase. Dar mai ales pentru a netezi hainele se potrivesc cu vapoare. Produce lucrări, susținând produsul pe verticală. Produsele uscate mai bine la umbra, încercând să nu intră în contact cu dispozitivele de încălzire. Produse de la Boroni se usuca foarte repede. După uscare, este suficient să se plieze sau să se rostogolească și apoi să se deplaseze.

Inventat în Italia, materialul a reușit nu numai să câștige popularitate, ci de mai multe decenii pentru a intra în utilizarea obișnuită. Produsele din acest material vor putea proteja proprietarul în timpul activităților sportive, campanii turistice.

Această îmbrăcăminte confortabilă și funcțională este ideală pentru mersul pe jos în vremea ploioasă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: