Catifea: caracteristici, compozitii si proprietati

Catifea: caracteristici, compozitii si proprietati

Mulți oameni își amintesc cât de la modă au fost câțiva ani cu zece ani, pantaloni de la Venelvet. Pantalonii de la microunde au fost considerați deosebit de populari. Purtând astfel de lucruri visate de toate modurile. Acum, catifea și-a pierdut ușor popularitatea. Am înlocuit materiale noi. Dar țesătura are încă mulți dintre fanii săi. În plus, acesta este folosit nu numai pentru cusut croitor.

Acesta este un material excelent pentru capitonarea de canapele, scaune și alte tipuri de mobilier. Utilizați Velveteen pentru capitonarea mașinile locuri, din ea coase perdele frumoase.

Descriere și descriere a materialelor

Velvet este o tesatura densa, care are o structură catifelată. Inițial, velveteen a fost făcută numai din țesătură de bumbac, dar acum compoziția este deja rară, deoarece există aditivi sintetici sub formă de viscoză sau poliamidă. În compoziția sa pot exista fibre sintetice numai.

O astfel de țesătură a este dificil să se confunde cu orice alta, se pare bogat și nobil. Materialul are fâșii longitudinale acoperite cu un teanc și o strălucire plăcută, care are loc între rânduri atunci când lumina de joc. Pe specii, pânză seamănă cu catifea, dar are o Rutter pe coperta, datorită căreia materialul aspect atractiv și mai rezistent la abraziune. Cu interior, este similar cu panza. Pentru colorant, tonurile înfundate sunt de obicei folosite, mai puțin de multe ori puteți găsi culori mai luminoase din țesături.

Primele menționate ale lui Venelvet au apărut în Evul Mediu. De o singură sursă, țara de origine – Franța. Dar britanicii cu acest lucru nu sunt de acord și cred că prima țesătură a început să producă în Anglia. Încă se referă la această țesătură „Manchester”, crezând că Velvet a început să producă în Manchester. Puteți argumenta despre originea țesăturii, este important ca acesta să fie încă mai popular.

A produs țesuturi care utilizează tehnologia care a fost păstrată într-un secret strict pentru o lungă perioadă de timp și transferată de la generația mai în vârstă la cel mai tânăr. De la Velveta ploaie cusute pentru nobili și persoane regale, țesătura a fost folosită pentru a coase pălării elegante pentru Domnul. Atunci materialul a început să producă mai mult, dar primele partide au fost furnizate numai la palate, perdelele au fost făcute din ele. Pentru nobilime și regii cusute costumele de burgundă. Persoanele simple au fost interzise să poarte haine din acest material scump.

În Rusia, materialul a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Perdele selectate mai des din ea și au folosit textile pentru elemente decorative. Dar, până la mijlocul secolului al XX-lea, tesatura a devenit foarte populară, designerii de modă și designerii au acordat o atenție deosebită și au început să o ia mai des pentru produsele de cusut.

Catifea este adesea folosită pentru a trage peste mobilierul vechi și în fabricarea de noi produse. Textilele utilizate pentru mobilier pot fi realizate din țesături naturale sau artificiale fabricate printr-o metodă chimică, precum și materiale sintetice. Toate aceste materiale au avantajele și dezavantajele lor. Când conectați fibrele de diferite tipuri de țesături compozite.

Mobilierul Textile trebuie să respecte anumite criterii:

 • el trebuie să aibă fibre de bună calitate+
 • Culori puternice+
 • Beabilitate bună+
 • Siguranță ridicată la incendiu+
 • Putere mare.

Și produsele ar trebui să fie ușor de curățat, să fie pur și simplu de îngrijire. Toate aceste calități au Velveen.

Avantaje și dezavantaje

Catifea este aleasă pentru fabricarea de haine și alte textile, deoarece materialul are mai multe avantaje.

 • Rezistența la abraziune. Produsele din acest material sunt înrădăcinate de mult timp și nu se usucă.
 • Canvasul este destul de durabil, Nu este deformat și nu trage.
 • Material, frumos cu corpul. Are o suprafață moale cu partea din față și cea greșită.
 • Are o conductivitate termică ridicată și densitate. În ceea ce privește lucrurile de bună calitate vor fi calde într-o zi rece.
 • Materialul aproape niciodată. Nu este nevoie să struci produsele după spălare.

În același timp, Velveteen va fi perfect combinate cu alte materiale, datorită cărora puteți crea diverse combinații în îmbrăcăminte.

Dezavantajele acestui bit un material. În primul rând, acest lucru este ceea ce:

 • Praful și gunoi fin atrage pe velveteen+
 • În cazul în care bumbacul este prezent în materialul, apoi o contracție a produsului este posibilă după spălare.
Citește mai mult  Membrane tesatura: Descriere și tipuri

Chiar și luând în considerare dezavantajele, velveteen este popular. Materialul este practic, are un preț accesibil, în timp ce se pare bogat și rafinat. Acesta este ales nu numai pentru cusut haine frumoase. Industria mobilei, de asemenea, utilizează cu succes acest material. De la un astfel de material dens perdele grele SEW șic, perne canapea sunt folosite ca tapițerie pentru mobilier tapițat.

Soiuri și proprietățile lor

tesatura catifea variază în funcție de lungimea vilozităților și în felul său propriu.

Cordon

Una dintre subspeciile Velveta se numește CORD. Cordonul este o bumbac dens sau o țesătură sintetică care are o râte dilatate din partea din față. În acest caz, lățimea rulgerului de la cordon este oarecum mai mult și aproximativ 5 mm. O grămadă de o astfel de țesătură este destul de mare. Mulți cred că astfel de scutere largi arată oarecum de modă veche, astfel încât preferă materiale cu mize de până la 3 mm.

Produsele cusute de la cordon sunt mai potrivite pentru a le purta în sezonul rece. Lucrurile de la acesta sunt obținute de bine, dens și durabile. Cablul va fi perfect combinat atât cu alte materiale, cât și cu o cârpă similară. Deci, la pantalonii de la cordon, puteți ridica o jachetă, în timp ce este important să nu aibă o singură culoare, altfel costumul va arăta ca un salt. O opțiune excelentă pentru o astfel de rochie va fi o combinație de pantaloni ai unei umbre mai întunecate, cu o haină strălucitoare. Lucrurile de la cordon sunt mai bune pentru a se combina cu pantofi de la Suede Shade Shade.

Până în prezent, în New York, există o organizație de fani tesatura catifea Corduroy Apreciere Club. Membrii acestei societăți să adere la reguli speciale. În același timp, fiecare dintre fanii de catifea ar trebui să aibă cel puțin două lucruri în dulap, cusute din cordonul ombilical. Anual la 11 noiembrie, ei sărbătoresc Ziua de catifea, difuzarea pe toată lumea despre dragostea lor pentru acest material. Data 11.11 este ales de mobilizare, deoarece numerele seamănă cu un scuter extern pe acest material. saci de funii, coase haine superioare, materiale pentru tapițerie pentru a alege mobila.

Cauciuc

Acest tip de catifea la atingere este similar cu catifea. Este foarte moale, cu vilozităților scurt și o lățime mică de 1-3 mm lățime. Cauciucul este considerat cel mai funcțional pânză, de la lucruri pentru copii coase lui, îmbrăcăminte pentru adulți. Acest material poate fi folosit pentru a cusut frumoase produse elegante. tesatura Produce cu un model sau cu o suprafață netedă de culoare.

Format

În acest tip de catifea, grămada este împărțită în așa fel încât, cu partea din față pe panza, modelele originale asemănătoare cu Jacquard. Utilizați-l când coaseți haine și textile pentru casă. Perdele grele, perdelele coase din catifea în formă. Acesta este țesutul perfect pentru coaserea pernelor decorative, acoperite.

Într-o categorie separată, puteți aloca Microwwavet. Materialul are o rundă mică până la 1,5 mm. Pare tesatura foarte frumos, în timp ce produsele au o rezistență ridicată și nu sunt expuși la uzură rapidă. Pungi de sex feminin coase din microells, folosesc pânză pentru coaserea hainelor pentru copii și adulți.

Pentru decorarea interioară decorativă, materialul este ales cu o grămadă, mai dificilă în structură.

În prezent, sunt produse multe soiuri noi de catifea.

 1. Acesta sunt eu Veselveton, denumită „maimuță din piele”. Acesta este un material tactil plăcut, cu o grămadă groasă. Se utilizează în fabricarea sportului pentru adulți.
 2. Precum și la noi materiale se aplică și Velvet se întinde. În compoziția sa fibre sintetice, datorită cărora se întinde. Produsele din acest material sunt deosebit de populare, coase hainele pentru copii și adulți. Datorită elasticității, produsul este bine așezat pe figură, subliniind demnitatea.
 3. Velvevet diagonal. Această țesătură are un rulger pe o diagonală. Datorită acestui fapt, se pare mai eficient și expresiv.
 4. Pentru tapițeria de mobilier se utilizează mai des Velvet Lux. Poliesterul este prezent în compoziția țesăturii, datorită cărora materialul este obținut mai durabil, cu rezistență la uzură crescută. Panza posedă proprietăți respingătoare de umiditate, materialul este mai puțin susceptibil la poluare.

Și puteți găsi, de asemenea, această cârpă sub formă de benzi, pomi de Crăciun, celule sau laturi.

Utilizare

Catifea poate fi numită Material universal. Este folosit în diferite zone.

 • Pentru coaserea hainei. Wellvet coase haine pentru copii și adulți. Utilizarea materialelor pentru croitoria de îmbrăcăminte exterioară, precum și costume, pantaloni, fuste și jachete.
 • Pentru coasere Porter și perdele.
 • Velvevet folosit Pentru capacele de tapițerie, mobilier.
Citește mai mult  Cașmir: compoziție, descriere, argumente pro și contra

În plus, materialul este utilizat pentru croiorarea pungilor și a pantofilor, precum și pentru jucăriile copiilor și produsele ornamentale.

Îngrijire

Velvet este un material foarte convenabil, aproape că nu se deranjează și nu este deformat. Dar, cu îngrijirea necorespunzătoare a produselor din acest material, ei își pot pierde forma, devin mai puțin atractive în aparență, schimbă culoarea. Un astfel de material necesită o circulație delicată. Dacă nu respectați regulile pentru a părăsi pânza de catifea, materialul poate sta fie deformați.

După achiziționarea produsului, ar trebui să acordați atenție etichetei cu indicarea modului de îngrijire a produselor de catifea. Oferă informații despre cum și la ce temperatură la spălare și produse de fier, în ce fel de haine uscate.

Spălarea și uscarea

Lucrurile de la catifea pot fi administrate în curățarea chimică sau înfășurarea independentă. Astfel încât materialul să nu-și piardă calitățile, este necesar să se spală produsele din ea manual.

Pentru a împacheta lucrurile de catifea, luați apă caldă în care detergentul este crescat. În plus, este posibilă spălarea produselor în apă cu adăugarea de săpun de gospodărie.

Lucrurile de la catifea sunt plasate într-un recipient cu un detergent și un mic hoo. Nu ar trebui să le frecați din greu, comprimați, răsuciți și apăsați. Dacă există pete pe lucruri, ele sunt îndepărtate folosind o perie sau un burete. Pentru a elimina petele pete pe țesături de-a lungul dungiilor. O atenție deosebită este acordată manipulării manșoanelor, gulerului, precum și buzunarelor și locurilor pe coate și genunchi.

În cazul în care produsele sunt grav contaminate, este mai bine să le înmuiați în apă cu săpun. În această soluție, lucrurile sunt ținute timp de aproximativ 20 de minute, apoi șterse cu săpun sau alt detergent.

Produsele după spălare sunt bine rambursate. În același timp, ele ar trebui să fie întoarse în afară și se clătește în apă rece. Fă-o de mai multe ori pentru a scăpa de divorțuri după pudră. Produsele de flacără, se recomandă adăugarea oțetului la apă în raport de 1 st. L. Oțet de masă pe 1 l de apă.

În mașina de spălat, produsele Velveve nu sunt recomandate pentru a fi spălate, deoarece structura țesăturii poate fi deteriorată în timpul spălării. În același timp, produsele pot fi deformate.

Dacă eticheta afirmă că spălarea produsului în mașina de spălat este permisă, ele sunt șterse în modul delicat. Într-o mașină de scris, vă puteți spăla cu o temperatură scăzută (nu mai mult de 40 de grade) fără apăsare. În timpul spălării produselor, se recomandă adăugarea unui pic de oțet, pentru aceasta, celula pentru aparatul de aer condiționat este turnat 4-5 st. L. Acid. În loc de oțet, puteți utiliza balsamul.

Astfel încât catifele după spălare nu sunt deformate, ele sunt uscate într-o formă orizontală sau se află pe cuier. Luați în considerare în detaliu procesul de uscare.

Pentru a usca produsele, le puneți mai întâi pe prosop sau o foaie și înfășurați o rolă.

Nu înfășurați o rolă foarte strânsă, altfel pot exista șanse sau pliuri pe lucruri.

Atunci lucrurile catifele se așează orizontal pe masă sau pe altă suprafață și le puteți atârna și pe salturi. În timp ce produsele se vor usca, se recomandă să le îndreptați prin atașarea formei potrivite.

Produsele din acest material nu sunt uscate pe baterie sau lângă alte dispozitive de încălzire. Și ar trebui, de asemenea, să fie protejat de expunerea la acesta la uscarea luminii solare.

Calcat

Produsele depuse din Velveta sunt recomandate pentru a netezi. Pentru a face dreptate, trebuie să atârnați produsul pe umeri și să îl îndreptați bine. Apoi, folosind fierul și alegerea unei prelucrări a feribotului, mergeți peste suprafață, încercând să nu o atingi.

Materialul de accident vascular cerebral din partea greșită. Faceți acest lucru la o temperatură de cel mult 100 de grade sau în conformitate cu recomandările de pe eticheta produsului. Când călcarea lor sunt acoperite cu cârpă de tifon sau bumbac. Apoi lucrurile se întorc să se ocupe de o grămadă din partea din față cu o perie. Acest lucru va da produsului vizualizarea originală.

Citește mai mult  Ce arata biflex si care coase din material?

Puteți înlocui generatorul de abur de fier. Cu ea, chiar puteți scăpa de șansele puternice pe țesături, fără a deteriora panza. La procesare, produsul este tăiat pe umeri și realizat de un generator de apă încălzit la temperatura dorită. Lucruri umplute începând cu piese mai mari, apoi stoarce gulere, mâneci, centuri și alte detalii mici.

Îngrijirea produselor de catifea:

 • Folosind curățarea chimică+
 • Cu ajutorul spălării lucrurilor cu mâinile și de curățare ulterioară.

Cu grijă adecvată și regulată pentru produsele de catifea, ei își vor salva forma pentru o lungă perioadă de timp și nu vor schimba culoarea.

Cum se recuperează?

Înainte de ao spăla, ar trebui curățat. În multe cazuri, puteți scăpa de poluare doar cu curățarea sa, fără a spala produsul.

La spălare, este posibilă deformarea produsului, lucrurile pot da o contracție, astfel încât metodele uscate vor fi preferabile să purifice materialul.

 • În primul rând, este necesar să curățați produsul din praf, grămadă, fire și alte particule ale SORA. Scoateți-l cu o rolă specială sau periat, petrec pe suprafață.
 • Pentru a restabili tipul de produs, se recomandă omiterea în soluția de amoniac. Pentru a face o soluție, trebuie să turnați câteva picături de amoniac în 5 litri de apă. Lucrurile de la Venelvet sunt puse în soluția pregătită timp de 10-15 minute, după ștergerea manuală.
 • Amoniacul este, de asemenea, folosit pentru a elimina petele pe pantaloni foarte poluați, rochii, textile de origine. Pentru a scăpa de petele, nu se recomandă utilizarea pulberilor de înălbire și agresive, detergenți.

Dacă petele au apărut pe țesături de la catifea, care sunt dificile sau imposibil de spălat-le, ele pot fi stoarse cu vopsea sau folosesc un colorant special pentru țesături pe care le iau tipul de țesut.

Alegerea unui colorant, este important să aflați compoziția materialului. Prin urmare, este necesar să se studieze eticheta în avans și să alegeți un colorant destinat acestui material. Deci, pentru ca materialul de bumbac să ia vopsea proiectată pentru bumbac și așa mai departe.

Colorarea produsului, trebuie amintit că este posibil să re-actualizați culoarea țesăturii și a stratului de acoperire.

Returnați culoarea originală a produselor este dificilă, mai ales dacă nu le pasă de ei în timp. Prin urmare, spălarea produselor trebuie efectuată, ghidată de parametrii specificați pe etichetă. Pentru materialele închise la culoare, puteți achiziționa detergenți speciali și aparate de aer condiționat, care contribuie la restabilirea culorii și conservarea pe termen lung a rezultat umbra.

Pentru a aduce petele, este mai bine să aleagă o pulbere enzimă sau gel, pentru că ei vor fi capabili să facă față cu noroi, chiar și la temperaturi scăzute, și va reveni, de asemenea, sub forma de lucruri de catifea.

Întoarcere fostul culoarea produsului poate fi de colorare. Dar, cu culoare chimică, este posibil să se subtierea fibrelor și ca urmare a acestui fapt, accelerarea uzurii materialului.

Pentru a restabili țesutul polinted de culoare neagră, pot fi utilizate alte metode.

 • Pentru a restabili soluția de tutun de culoare neagră. Pentru ao prepara, se iau 20 g de tutun și se dizolvă în 1,5 litri de apă. Această soluție este tratată cu o perie.
 • Acest remediu este potrivit pentru restaurarea lucruri maro.
 • Pentru colorarea produselor în galben, acesta va fi potrivit pentru cafea, se adaugă în timpul clătirii lucrurilor.
 • Pentru a reveni culoarea neagră a pierdut, se prepară o soluție formată din apă și coajă de nucă în formă sfărâmată. Pentru prepararea ei de 1,5 litri de apă se adaugă 30 g de coji și fierte o jumătate de oră. După aceea, soluția este umplut cu, apoi cu ajutorul periei, acesta este șters.

Dacă lucrurile și-au pierdut ultima lor culoare, puteți adăuga suc de alimente, atunci când colorarea în lichid. produse Când inelate, 1 st. L. oțet de masă.

Colorarea la domiciliu nu justifică întotdeauna așteptări, așa că este mai bine să treacă lucrurile în ateliere speciale. masterat cu experiență va fi capabil de a actualiza rapid culoarea produselor, se va face rapid, eficient, nu dăunează materialului.

Cu privire la modul de a coase o fusta din catifea într-o oră, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: