Caucaz: Caracteristici și proprietăți ale materialului

Caucaz: Caracteristici și proprietăți ale materialului

Odată cu dezvoltarea de noi tehnologii pe piața industriei ușoare, au apărut multe noi tipuri de țesături. Pentru producția lor foarte des folosită materii prime complet neobișnuite. Dar, în ciuda selecției uriașe, mulți oameni preferă materiale naturale sub formă de Boshi. Această țesătură a apărut în țara noastră în secolul al XV-lea, când a fost adusă din Asia.

Ce este?

Calica este un material de bumbac. Cuvântul însuși sa întâmplat de la numele arab al țesutului dense, care a fost obținut folosind metoda încrucișată de țesut. Deja din secolul al XVI-lea, țesătura a început să producă în mod activ în Rusia și să vândă tot felul de târguri. Datorită costurilor sale reduse și de înaltă calitate, materia folosește o cerere incredibilă. Inițial, a fost folosit ca o țesătură de căptușeală pentru caftani. De-a lungul anilor, a început să o facă mult mai moale și a devenit potrivit pentru croitorie. Când creați un material aplică cea mai simplă interlare – lenjerie.

Descrierea materialului:

 • Arata ca o pânză netedă pe ambele părți+
 • Bumbacul natural este utilizat pentru fabricare, dar uneori pot fi incluse fibrele sintetice+
 • Țesătura are o suprafață mată fără strălucire+

 • Are siguranță ecologică, nu provoacă alergii și are o rezistență ridicată la uzură+
 • În aparență, pânza seamănă cu o panza, care este asociată cu o cruce specială de țesut+
 • Suprafața pânzei este întotdeauna dură, dacă petreceți pe mâna ei.

Materialul este utilizat pe scară largă pentru coaserea seturilor de dormit. Coase lucrurile pentru copii. Calibrele sunt adesea folosite în fabricarea cămășilor și a scutecelor.

Specificații

Pe baza GOST, densitatea BOSI este obligată să ajungă la aproximativ 145 g / kV. M.

La cumpărarea unui material într-o rolă, trebuie să se distingă caracteristicile și densitatea.

 • Stofa subțire (rar) are o densitate de cel mult 100 g / kV. M.
 • Materialul cu o densitate de 110-125 g / kV este foarte popular. M. Din acest material și se realizează prin adaptarea părții principale a lenjeriei de pat.
 • În conformitate cu GOST, țesătura trebuie să aibă o densitate de 140-145 g / kV. M.
 • Foarte rar, o circulație albită sau tipărită este în vânzare, densitatea căreia este de 146 g / kv. M. Acesta este cel mai dens și durabil tip de material.

  Caracteristica esențială atunci când alegeți un Bosi este lățimea materialului din rulou. Rezultatul țesutului, care este necesar pentru a croiora un anumit produs depinde de lățime. Cu cât este mai mare lățimea în rulou, cu atât mai puțini contoare de țesut vor trebui să cumpere.

  Lățimea țesăturii poate varia în funcție de tip.

  • Black Calcar vândut de Rolls 80 cm lățime.
  • Calmul dur vine la vânzare în rulouri de 90 cm.

   • Un parametru foarte popular este o lățime de rulare de 1,5 m. Un astfel de material este adesea cumpărat pentru lenjeria de pat auto-cusut. Cel mai adesea, tesatura înfundată și netedă posedă.
   • Puteți găsi o lățime de coastă dură de 166 cm în vânzare.
   • Rolls cu bump mai mult de doi metri se bucură de o mare popularitate. De multe ori este cumpărat pentru coaserea unui set pe un pat dublu. Într-un astfel de model, ei vând circulație tipărită, albită sau netedă.
   Citește mai mult  Cum să faci o rochie făcută din cămașă pentru bărbați cu mâinile tale?

   Compoziţie

   Pentru standardele interne, țesutul trebuie să fie fabricat din bumbac natural 100%. În China sau Pakistan, este permisă utilizarea filamentului de poliester. Dar nu ar trebui să fie mai mare de 15%. Datorită compoziției naturale, nu provoacă o reacție alergică și complet sigură.

   Materialul cu un amestec de fibre sintetice are o textura mai plăcută, nu acumulează energie electrică statică, ușor de îngrijit și absoarbe umezeala, dar poate provoca o reacție alergică în anumite categorii de cetățeni.

   Avantaje și dezavantaje

   Fabricul este foarte popular și acum din cauza unui număr mare de avantaje:

   • foarte convenabil pentru utilizare+
   • Are proprietăți de igienă ridicată+
   • Are rezistență ridicată și rezistență la uzură+

   • Materialul este ecologic din punct de vedere ecologic din cauza firelor naturale din compoziție+
   • Proprietăți antistatice prezentate+
   • posedă caracteristici hipoalergene+
   • perfect șters în multe moduri și foarte nepretențios+

   • Hainele și alte produse din această țesătură nu sunt deformate+
   • materialul are un cost accesibil.

   În plus față de avantajele incontestabile, materialul are o serie de deficiențe:

   • Suprafața țesăturii nu are o strălucire frumoasă lucioasă și ea este dură la atingere+
   • Opțiunile de țesături foarte bugetare pierd rapid luminozitatea culorii+

    • Țesătura este destul de densă și dură, ceea ce o face nepotrivită pentru a coase câteva lucruri+
    • În procesul de utilizare pe termen lung pe suprafața țesăturii, poate apărea Katovka+
    • Țesătură naturală, astfel încât să poată jura.

    Tipuri și proprietățile acestora

    Piața modernă a industriei ușoare oferă consumatorilor 4 principale tipuri de sari.

    • Harsh Biaz are o nuanță plăcută. Aceasta este o țesătură nealimentată. În funcție de caracteristicile sale tehnice și densitatea, este cel mai durabil tip de țesătură. Este adesea folosit ca tapițerie internă de mobilier tapițat. Este potrivit pentru a face salopete. Pentru cusut astfel de haine, materialul este pre-colorată.

    • alb Biaze nu atât de nepoliticos ca prima opțiune. Ea are o densitate mai mică, fiind o opțiune excelentă pentru seturi de dormitor de cusut, bohyl și alte haine speciale. Printre numărul mare de Boszya albite soiuri are cel mai mare cost.

    • Pânză netedă are o structură similară ca oa doua opțiune. Acest material este monocromatica și utilizat pentru fabricarea de lenjerie de buget pentru dormitor. Acesta este utilizat pe scară largă în formă de țesătură căptușeală atunci când coaserea costume și paltoane.

    • țesături imprimate Se întâmplă cu modele colorate și este incredibil de cerute pe piata de textile. lenjerie pentru dormitor este foarte popular, precum și pijamale și pentru copii costum pentru vara. Magazinele au o gamă largă de Boszya de diferite modele și culori.

     Fiecare producător de țesături este foarte interesat de promovarea bunurilor sale pe piața de consum. Pentru a crește cererea și vânzarea de țesături, gama de produse este în continuă creștere, se creează noi nuanțe și desene. Cumpărați materiale domestice din țesături naturale sau importate cu un amestec de fibre sintetice – fiecare consumator decide.

     Comparație cu alte materiale

     Luați în considerare diferențele dintre Bosi din alte materiale de bumbac.

     • Citează și calibrele posedă țeserea similară. Cu toate acestea, în fabricarea SIST, sunt utilizate cele mai frumoase fibre. Cite are o compoziție complet naturală. În Calico, diferiți producători pot adăuga fibre sintetice. Citează este vândută în rulouri cu o lățime de 80 sau 90 cm. Aceasta înseamnă că va fi cusătura pe paturi, care nu seamănă întotdeauna cumpărătorii de produse finite. Calculați un mic Sitz mai scump. Și sita naturală are o culoare instabilă, care se deplasează foarte repede în timpul funcționării. În prezent, mulți producători fac situanian.
     Citește mai mult  Sacul frigider și geanta termos-o faceți singur

     • Diferențele de la Satina Boszy. Satin a primit numele de la fluxul fibrelor. Ele sunt foarte subțiri și destul de strâns răsucite, ceea ce vă permite să creați țesut complicat. De asemenea, creează o suprafață spumantă în țesături, spre deosebire de o acoperire BOSAL, care are o acoperire mată. Satin seamănă foarte mult cu materialele de mătase. Poate fi în vânzare o compoziție naturală, artificială sau mixtă. În preț este mult mai scump. Experții nu recomandă ca un verdict afirmativ, care dintre aceste țesături este mai puternic.

     • Poplin este un material care face fibre diferite de densitate. Fibrele orizontale sunt mult mai groase decât transversale. Dacă vă uitați la această chestiune, apoi pe suprafața sa, puteți detecta cicatrici mici. Inițial, poplinul a fost mătase, iar calico a constat din fibre naturale. Producătorii autohtoni fac Poplin pe baza țesăturilor de bumbac, iar materialele străine pot fi îmbinate cu un amestec de fibre naturale și sintetice în diferite rapoarte. Firele de lână și viscoză pot include. El arată grozav în diferite culori și culori. Partea exterioară are un pic de overflow. Poplin în aparență este mult mai spectaculoasă și costă mult mai scump decât pericolul. Calcularea calității superioară este mult mai densă decât poplinul. Ambele materiale au calități ridicate rezistente la uzură, dar calico va dura mult mai mult.

     Datorită apelului necorespunzător Poplin oferă o contracție. Acest lucru este valabil mai ales pentru populația cu adăugarea de fire de mătase și lână. Calcar utilizat pentru sterile de seturi de lenjerie. Poplin a fost presupus că a făcut diverse lucruri. Kiturile de dormit de la Poplin devin foarte populare, dar costă mult mai mult.

     • Polykotton Este o țesătură amestecată care constă din poliester și bumbac. Coase așternuturi, pături și saltele dintr-o astfel de țesătură. Dacă există un număr mai mare de fire artificiale, atunci această chestiune este suficientă pentru a cusui accesorii pentru dormitor, dar prețul lor va fi semnificativ mai mic.

     • Structura firelor de bucăți și bosy. Materialele sunt foarte asemănătoare în specificațiile lor tehnice. Perkal este mult mai subțire și mai moale cu contact tactil. Perkal are o densitate mai mare datorită firelor de înaltă calitate. Fibrele subțiri nu sunt răsucite, dar sunt legate de un adeziv special. Facilitățile de dormit de la Pocali aparțin clasei premium și sunt mult mai scumpe decât de la Boszy.

     • Calcarul este diferit Din bumbac ceea ce oferă contracția în procesul de spălare sau puțin deformat atunci când îngrijirea necorespunzătoare. Calitatea bumbacului este mult mai bună decât Bosi. Cu o operațiune pe termen lung pe suprafața sa, comunicările nu sunt formate. Și totuși există diferențe nesemnificative față de materiale și sunt foarte asemănătoare cu celelalte. Acesta este un textile de origine excelente.
     Citește mai mult  Pantofi și cizme de croitorie-rucsac

     • Polisatin reprezintă un fel de hibrid din fibrele Satinice și Poliester. Materialul are o rezistență ridicată ca un pericol. Dar, spre deosebire de boszya are o suprafață strălucitoare. Materialul încă se referă la țesuturile sintetice. Materialul datorită compoziției sale pentru o lungă perioadă de timp reține aspectul estetic chiar și cu mai multe șaibe. Un astfel de material este mult mai ieftin decât BOSAL datorită numărului mare de fibre sintetice din compoziția sa.

     Aplicație

     Calcar este un material destul de comun pentru crearea de lucruri și accesorii pentru casă.

     • Cel mai adesea, ea este cusut facilități de dormit. O astfel de lenjerie de corp are proprietăți operaționale mari. Este frumos să dormi în orice moment al anului. Kituri sunt foarte durabile și durabile. O gamă largă de desene și culori vă permite să alegeți opțiunea dorită.
     • Boszy face haine speciale și uniforme. Pentru haine de cusut folosite albită sau netezi pânză. Este excelent pentru cusut haine medicale, mănuși, cizme și foi în unitățile medicale.

     • Materialul bumping este indispensabilă în cazul în care aveți nevoie pentru articole sehe acasă interior sub formă de perdele, fețe de masă, șervețele sau acoperite.
     • Acest tip de material este utilizat pe scară largă în formă de materiale de căptușire. O astfel de popularitate se datorează caracteristicilor naturale și rezistență ridicată la uzură a materialului. Ea este bine șters și disting prin rezistență ridicată la uzură, care este perfect pentru căptușeală.

     Reguli de îngrijire

     Materialul este foarte non-dependenta în îngrijire și ușor de manevrat. Pentru ca produsele din Boszya să servească cât mai mult posibil, merită să respectați regulile de bază de îngrijire pentru astfel de lucruri.

     • După cumpărarea lucrurilor, trebuie să vă spălați imediat. Acest lucru vă va permite să obțineți moale și plăcut materialului de atingere.
     • Înainte de a trimite la o mașină de spălat, este mai bine să rotiți țesătura în afară. Acest lucru este recomandat în special pentru lucrurile cu un model.

     • Blana albă este recomandată pentru fierbere și înălbitoare. Dar restul țesăturii este mai bine să nu expuneți un efect atât de puternic. Alte tipuri de experți materiale recomandă ștergerea la temperaturi scăzute.
     • Astfel încât lucrul și-a păstrat aspectul original mai mult, este mai bine să spălați calmul separat de alte materiale.
     • Pentru ca calmul să-și păstreze toate calitățile, acesta a rămas moale și ușor de mângâiat, trebuie să fie apăsat în mașină pe revoluții medii sau minime.
     • Că forma produsului este recuperată rapid, după spălare se recomandă să se agită.

     • Produsele de cusut din acest material sunt recomandate în aerul proaspăt sau într-o cameră bine ventilată. Fabricul este foarte ușor și absorbant rapid outsideri.
     • Se recomandă ca produsele de fier din boszya, când nu sunt complet uscate. Datorită umidității, materialul va fi ușor neted și va fi moale.

     Este important să vă amintiți că șoimul se află după spălare. Astfel încât contracția nu apare pe chestia recent cusută, merită să spălați materialul în avans și numai după aceea începe să coase produsul planificat.

     Despre ce material să alegeți lenjeria de pat, uitați-vă în următorul videoclip.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: