Cum să fixați firul în mașina de cusut?

Cum să fixați firul în mașina de cusut?

Fără realimentare, nici o mașină de cusut nu poate începe să funcționeze. Firul este componenta, fără de care este imposibil să coaseți aceleași tipuri de materie: în acest caz, ar fi trebuit să recurgă la alte metode și tehnologii care diferă de cusut.

Etapa pregătitoare

Asigurați-vă că nu există fire pe care nu aveți nevoie acum. Dacă sunt prezente – sunt ușor de retras.

Verificați firul de vârf de tensionare în picioare. Trebuie să fie mai bine și operațional, toate elementele trebuie să fie în locurile lor. Dacă există vile din firele anterioare, Curățați tensionatorul cu o perie. Scoateți și inspectați naveta, bobina cu un capac pentru prezența unui borcan.

Amintiți-vă când ați luat ultima lubrifiată mecanismul. Dacă a fost suficient de lungă, de exemplu, pentru mai mult de șase luni – dezasamblați mașina, verificați starea mecanismelor.

Repetați-le dacă este necesar. Utilizați ulei industrial sau de motor pentru lubrifierea pieselor în mișcare. Colectați mașina, porniți-o și o conduceți într-un minut.

Asigurați-vă că atunci când se efectuează testul, toate mecanismele funcționează fără probleme, clar. Nu ar trebui să fie încetinire, Când nu așteptați, precum și mișcările mecanismelor cu un efort vizibil.

Montați transferul în poziție, introduceți acul corespunzător grosimii firului de sus, pe care îl veți cusura o cârpă de o anumită grosime și textură. Pentru mașinile de cusut de uz casnic, acele sunt folosite de la tăiere de-a lungul unei părți.

Nuanțe de alimentare cu combustibil, în funcție de tipul de mașină

Completați corect firul de cusut ușor. În orice mașină de cusut a etapelor de umplere a firelor de numai 2: Broșarea vârfului (în ac) și fundul (prin mecanismul de transfer) al firului.

Mașină cu două sau mai multe ace – lotul de profesioniști reali, care în elementul de cusut al proiectului de îmbrăcăminte sau accesoriu aveți nevoie cât mai multe cusături în același timp. Câte ace, atât de multe etape de alimentare cu combustibil: fiecare ac coase, independent de firul „vecin”. Mașinile multigolice și multifazice sunt, de fapt, un mini-transportor de cusut, accelerând cusut în același timp cu acele care utilizează pe acest dispozitiv.

Cea mai simplă opțiune este o mașină cu două ac: Sunt folosite două fire de top. Ele sunt locuite din aceeași parte. Pentru fiecare ac, „coborârea” acului. Bobinele de pe mașina de scris sunt situate în partea de sus a ambelor părți ale axei de lucru a primului.

Dar, cu un ac dublu (triplu și mai mult), filamentekerul nu este recomandat să se utilizeze – puteți deteriora acul adiacent în acest moment.

În mașinile sovietice de uz casnic de familie, de exemplu, „cântăreața” vechea generație, „Podolsk”, „Seagull”, „PMZ”, realimentarea firelor superioare și inferioare despre schema generală. Orice sfat special aici pentru a da nici o nevoie. Secvența de acțiuni poate fi oricare – indiferent, firul superior sau inferior pe care îl veți publica mai întâi, rezultatul va fi unul.

Dar, înainte de a trece la firele de alimentare cu combustibil, trebuie să introduceți separarea mașinilor tip de antrenare: manual, picior și electric (dispozitiv electromecanic).

Manual

Tipul de mână a fost considerat anterior de tip în care în loc de motorul electric cu arborele de conducere a fost combinat cu o pârghie specială cu o roată de transmisie, care, în contact cu cea principală, a spint-o, forțând restul mecanismelor Pentru a lucra din energia cinetică transmisă de acest „twist”.

Citește mai mult  Sac de vară cu mâinile tale

Dar astăzi în magazinele online vând cea mai simplă stapler de cusut cu un singur pitch – un dispozitiv portabil cu o bobină, având, cu excepția suportului acului, cel mai simplu nitenastor, tensionator (cum este în mașinile sovietice), cea mai simplă transfer. Mecanismul alimentat – și cu el și firul inferior – există complet absent, adică lanterna „Staple” este „unilaterală”. Broșarea firului de sus (numai) este greu de făcut în câteva secunde. Dacă firul este ales exact în grosimea și rigiditatea țesutului – puteți începe cusut, dar trebuie să mutați manual cârpa pe fiecare cusătură.

Există, de asemenea, o versiune motorizată (electrică) a caprinei de cusut – o mașină de cusut portabilă cu o singură față. Este echipat cu cel mai simplu motor de colectare care rulează de la DC cu o tensiune de mai mulți volți. Elice de țesături având dinți, deplasarea automată a țesăturii. Cu toate acestea, pe o astfel de mașină de scris Nu există ghiduri de protecție, împiedicând îngrijirea țesutului în lateral și apariția strâmbătului.

Coaserea începe cu partea de sus cu partea de sus, dar utilizatorii întreprinzători îl elimină și leagă viteza prin comutator, clicable. Faptul este că Mâinile trebuie să păstreze și direct țesăturile reticulate pe ambele părți – altfel cusătura, din nou, vor fi curbate.

Deci, pentru a umple firul superior în mașina clasică de cusut (și nu în capsatorul de cusut, care a fost doar vorbire), faceți următoarele.

 1. Puneți bobina pe știftul din partea de sus a casetei și marcați firul de jumătate de metru (sau mai mult).
 2. Treci peste acul prin niteenserul superior și tensionatorul având un șurub încărcat cu arc (sau o piuliță de șurub). Filetul este fixat între paranteze cu fața convexă una la alta.
 3. Grind firul în urechea pârghiei de tensionare și apoi în „coborâre” pe Needleidory.
 4. Grind firul în acele deja introduse în suport, săriți-l prin incizia labelor – și luați-vă la partea laterală (de la dvs.).

Pentru a sări peste firul de jos, faceți următoarele.

 1. Deschideți compartimentul inferior prin schimbarea plăcii de protecție (închidere) în lateral și trageți capacul cu bobină.
 2. Introduceți bobina pe axa mecanismului de înfășurare și blocați-o acolo.
 3. Comutați mașina de scris în camera de înfășurare. Mecanismul produsului acului și transferul este imobilizat – efortul de la „răsucire” va fi transmis direct la „Motka”, și nu pe principalele mecanisme care efectuează cusut. Comutarea între modurile de cusut și bobina de bobină se efectuează utilizând o pârghie specială care îndepărtează arborele intermediar al mecanismului principal și traducerea acestuia la uneltele de transfer ale lichidului de răcire.
 4. Puneți bobina cu un fir pe știftul inferior, situat imediat sub „Motka”.
 5. Faceți un mic fir din această bobină și săriți capătul ei la bobină.
 6. Coborâți rola de prindere care deține bobina pe axă, și începe rotirea cuplului. De altă parte, trimite un fir de pe bobină, astfel încât să nu se întreba și nu confuz.
 7. Mutare cu o bobină cu 10-20 fire cm. Introduceți bobina umplut în capac, iar capacul în sine – în mecanismul de transfer. Acesta trebuie să faceți clic pe suportul.
 8. Treci capătul firului prin dispozitivul de tensionare a mecanismului de transfer.
 9. Se închide placa de protecție și de ieșire capătul firului de pe bobină sub piciorul – în aceeași incizie. Ia firul de la aceeași parte ca și superioară.
Citește mai mult  Mașini de cusut cu overlock

Acum vă puteți pregăti țesături pentru a coase.

Nu uitați să transferați pârghia de comutare (de lângă bobinaj al firului pe bobină) înapoi în poziția „cusut“.

Pantof

Picioarele generațiilor vechi în ceea ce privește alimentarea cu combustibil fire, în general, nu sunt diferite de mână. Mecanisme și dispozitive incluse în compoziția lor sunt plasate pe carcasă și dedesubt. Diferența se manifestă numai Operatorul de cusut se rotește nu un mâner manual, dar risipit ritmic ambele picioare o pedala transversală lungă, îndreptată spre o cutie de viteze exterioară cu ghidaje din lemn sau plastic. Un raport mare de transmisie pe roata de antrenare transmite un cuplu la arborele de conducere al șoferului printr-o curea de antrenare externă.

Aproape un astfel de dispozitiv seamănă cu o mașină de ascensoare la intrarea într-o clădire de apartamente, care rulează dimpotrivă: motorul ridică cabina ascensorului la podeaua dorită prin rotița de transfer, iar cabina însăși, coborând înapoi, rotiți motorul prin aceeași roată de viteze. Picioare vechi, cum ar fi manualul, complet autonom – nu au nevoie de energie electrică.

Pentru a umple firul într-o mașină de cusut de picior, utilizați instrucțiunea de mai sus pentru dispozitivele manuale. În prezent, mașinile de cusut picior sunt înlăturat de unități manual simplu și mult mai mult îmbunătățită electrice.

Electric

Realimentarea mașina de cusut electrice vechi (sovietice), de exemplu, „Podolsk“ sau „Singer“, nici un diferă special de la predecesorii mâna ei. Numai „Pescarusul“ se distinge prin amplasarea dispozitivului de întindere, directorul și pârghia de tensiunea firului superior – acestea sunt situate în față, pe partea utilizatorului, și nu pe partea. Dar reumplerea firului superior de la „CHAKS“ este aproximativ aceeași.

Mașini de cusut moderne – de exemplu, fabricat de Brother, – Procedura pentru firele superioare și inferioare este după cum urmează.

 1. Pune pe bobina pe PIN-ul ei – sus pe mașină.
 2. Ia un pic de fir de la bobina.
 3. Fix capătul firului pe bobină. Bobinele moderne conțin două găuri opuse unul de altul – firul în ambele imediat. Amestecați câteva rotații pentru a nu aluneca firul de la bobină.
 4. Puneți bobina pe tija răcitorului – Este aproape de terminalul bobinei principale.
 5. Mutați blocarea stângă, astfel încât bobina nu sare atunci când firul de înfășurare.
 6. Rulați răcitorul firului Cu ajutorul unei pedale de picior.
 7. Amestecând bobina completă, Scoateți-l, Schimbarea blocării înapoi.
 8. Scoateți bobina, cu care ați înfășurat firul pe bobină și instalați necesarul necesar în locul acesteia. Firul ar trebui să fie puțin mai gros decât cel utilizat pe bobină.
 9. Ia un fir din bobina pentru slotul de nitenastor. Acesta este situat în partea superioară a cazului dispozitivului, dar mult mai departe decât vântul de vânt.
 10. Scoateți firul în canalul în formă de U de pe corpul mașinii. Aruncați-o prin dispozitivul de tensionare în formă de disc.
 11. Extindeți firul și porniți-l pentru a continua canalul în partea de sus. Împingeți-l prin atractiv – are o priză. Sări peste fir prin ea.
 12. Coborâți firul până la ac – și inhalează capătul ei în acul însuși. Înainte de a-l săriți prin ultimul giter.
 13. Treci peste firul prin slot pe laba. Luați firul spre.
 14. Deschideți capacul compartimentului de transfer. Este cazat lângă ac. Dacă există un alt capac de protecție sub principal (extra) – scoateți-l.
 15. Înmuiați doar cu bobina cu rănire la aproximativ 10 cm fir. Introduceți bobina în scaun. Luați un fir mic de la bobină pentru a vă asigura că se rotește fără prea mult efort.
 16. Închiderea ambelor capace (Dacă există într-adevăr două dintre ele și nu singuri).
 17. Trageți capătul firului în sus. Rolați-l în buclă. Treci peste firul de sus prin această buclă. Răsuciți volantul pentru a trage firul superior. Acest lucru este necesar pentru ca cusătura la trecerea țesăturilor, am obținut cum ar trebui să fie în cele din urmă.
Citește mai mult  Fuste de croșetat tricotate

Diferența dintre mașinile moderne și vechi de cusut este că firul trece o cale mai lungă, ascundându-se sub marginea cazului dispozitivului.

Posibile greșeli

Dacă aparatul nu se deplasează corect, firul se grăbește sau salvează, asigurați-vă că, că nu ați făcut nici unul dintre următoarele erori.

 • Grosimea acului și magnitudinea găurii (urechii) nu se potrivesc cu rigiditatea și grosimea stratificării materiei.
 • Ai pierdut tensionatorul, firele firului au rupt secvența de broșă, realimentare.
 • Încercați să coaseți fără fir de sus sau de jos.
 • Mașină de-energizată. Nu l-ați inclus în rețea.
 • Ai rănit pe un bobină prea mult fir, de ce primul se rotește cu dificultate.
 • Threatul de sus este egal cu grosimea (sau mai puțin) decât cel inferior.
 • Folosiți fire prea grosiere – de exemplu, pur HB și nu sintetice (sau semi-sintetice).
 • Ați ales vizualizarea greșită a cusăturii, inacceptabilă în această etapă și crosslipul chestiunii acum.
 • Excesiv slăbită sau tensionator de tensionare.
 • Bobina și capacul ei s-au mutat considerabil de-a lungul anilor sau cu depozitare neglijentă. Skolii au apărut pe bobină, borcan.
 • Mașina nu a furat la timp. Se rotește efortul vizibil, depășind acest lucru. Din această viteză semnificativ a scăzut. Mașina strălucește cu jerks, schimbând în mod constant numărul de cusături pe secundă (și un minut), adică viteza sa, rata este discutabilă.
 • Marcat, tensionator de tensionare uzat.
 • Bobinele de filetate au suferit câțiva ani și și-au pierdut caracteristicile: cetate, elasticitate, netedă.

opt

Fotografii

Pentru erorile pot indica alte semne – de exemplu, buclele îndoite în cusături. Cauza – nu a fost expusă cu atenție ajustarea dispozitivului de întindere a firului superior și inferior. În mod ideal, ar trebui să fie același.

Concluzie

Filetul de alimentare cu combustibil de sus și de jos în orice mașină de scris – fie că este vorba de un dispozitiv cu unitate manuală, de picior sau electrică – nu va fi dificil. Prin plasarea firului, verificați tensiunea lor. Dacă totul se face corect, mașina în toate cazurile va funcționa fără probleme.

Cum să umpleți corect firul în mașina de cusut, uitați-vă în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: