Cum să înființeze overlock?

Cum să înființeze overlock?

Overlock este un dispozitiv dintr-o descărcare de echipamente de cusut, care permite taie lin și să proceseze marginea produsului din tesatura.Setări sofisticate și repararea acestui dispozitiv forțele pentru a executa doar un maestru calificat, dar în mod corect pentru a alege și de a depana tensiunea firului înainte de a începe lucrul destul de către utilizator obișnuit.

norme fundamentale

Principiul reglementării nu depinde de faptul dacă Taiwan, japoneză sau chineză aveți overlock, deoarece autoritățile de reglementare de tensiune ale firelor sunt făcute pe partea exterioară a mașinii. Ca o regulă, 4 lor, în funcție de numărul de fire implicate în procesul de înșelăciune. Toate autoritățile de reglementare au un grad de tensiune scale de la 0 la 9.

Pentru fiecare tip de material înainte de începerea lucrului, trebuie să overlock Configure.

Valorile de reglementare sunt stabilite în funcție de grosimea țesutului și tipul de fir utilizat. În majoritatea cazurilor, schimbul poate fi efectuat cu valoarea setată a tensiunii sub denumirea „4”.

Dar nu trebuie să începeți imediat procesarea produsului în sine. Previzualizați calitatea sputterului pe clapeta țesăturii și, dacă procesul a trecut în mod normal, puteți începe să lucrați.

Gradul de tensiune al firului este reglementat după cum urmează:

 • de la 2 la 3 – tensiune slabă+
 • de la 3 la 5 – Forța medie a tensiunii+
 • de la 5 la 7 – tensiune puternică.

O condiție importantă pentru volumul de material de înaltă calitate este grosimea firului și este important ca toate cele 4 fire să fie un tip și o grosime. O altă condiție pentru obținerea unei linii de pulverizare netedă va fi selecția corectă a grosimii acului, densitatea corespunzătoare a țesăturii tratate va fi. De obicei, pentru fiecare suprasolicitare în manualul de instrucțiuni, producătorul indică acele de marcă și numerele recomandate.

Dacă acul este selectat dimensiunea și grosimea necorespunzătoare, aceasta poate duce la o defecțiune a procesului de rețea și, în unele cazuri, chiar și la defalcarea mașinii.

Tensiune fir

Fiecare regulator de tensiune își îndeplinește funcția, pe overlock sunt vopsite într-o anumită culoare. Funcția este după cum urmează:

 • Primul regulator – Responsabil pentru tensionarea filamentului acului stâng al mașinii+
 • Al doilea regulator – Responsabil pentru tensiunea firului acului drept+
 • Al treilea regulator – trage firul de looper superior+
 • Al patrulea regulator – trage firul de looper inferior.
Citește mai mult  Cum să coase o rochie fără model?

La configurare, utilizați o bucată de rezervor ca un eșantion experimentat și examinează cu atenție calitatea liniei. Inspecția și ajustarea necesară pe care o facem în următoarea secvență.

 1. Verificați acul stâng. Dacă țesătura vezi cruci, înseamnă că rezistența tensiunii firului este prea mare. Prin urmare, reducem indicatorul regulatorului la o diviziune și verifică din nou eșantionul de țesut, cum va arăta linia. Tensionarea se face până când ridurile de pe tăierea prelucrată dispar.
 2. Verificarea șirului de măgulitor. Pentru că răspunde și acul stâng. Dacă vedeți „scara” din fir, înseamnă că tensiunea trebuie să fie ușor mărită.
 3. De îndată ce au găsit cifra dorită pentru acul stâng, în care o linie netedă este obținută fără a ridica țesutul și slăbirea firelor, atunci expunem la fel pentru acul drept al supraslock-ului.
 4. Estimăm lucrarea loopers. Liniile de pe țesătură trebuie să fie netede, desenul între cusături – uniformă. Dacă veți vedea o buclă de fire la marginea țesăturii prelucrate, aceasta înseamnă că tensiunea strainerilor de loopers este prea slabă – trebuie să fie mărită. Reglarea se efectuează până când firele pentru care vor răspunde loopers nu vor fi săriți.

La procesarea produsului, este important să alegeți un tip de linie corespunzător grosimii țesăturii. Majoritatea mașinilor moderne de zgâriere pot efectua cel puțin 5 tipuri de linii.

 • Linia de 4 fire. Toate cele 4 fire și 2 ace sunt utilizate în proces. O astfel de cusături oferă cusături durabile și poate fi aplicată la tricotaje și orice textile dense.
 • Linia în vrac a 3 fire cu o lățime a cusăturii 5 mm. Acul stânga și 3 fire. Potrivit pentru țesuturile de densitate medie.
 • Linia de înot de 3 fire cu o lățime de cusătură de 2,8 mm. Efectuate cu acul drept și 3 fire. Aplicată la țesături fine.
 • Rândul îngust de 2 mm lățime. Folosit pe sifon și alte țesături subțiri.
 • Două cusături de lățime a lățimii. Folosit ca decorativ pentru țesuturile subțiri.
Citește mai mult  Acrilică: compoziție, demnitate și dezavantaje

Procesarea țesăturilor subțiri, este importantă nu numai configurarea indicatorilor controalelor de tensiune ale firelor, ci și o pereche de presiune a mașinii. În cazul în care presiunea piciorului este prea puternic, atunci nici o ajustare va ajuta, iar materialul va fi shrivened în timpul procesării până când este eliminat din acest motiv.

Dimensiunea cusăturii

Pentru a obține o linie plată atunci când procesați produsul, cu excepția altor setări, este important să alegeți dimensiunea corectă a cusăturii. Pentru a face acest lucru, pe carcasa mașinii există un regulator special cu scala de divizare. Alegerea indicatorului de reglementare depinde de densitatea țesutului. Cel mai subțire tesatura destinată marcajului, cu atât mai puțin ar trebui să fie dimensiunea cusăturii. Alegerea unei lungimi de cusături, nu uitați să luați în considerare grosimea firului.

Când configurați o suprasolicitare, veți ajuta să navigați următoarele informații:

 • Țesătură subțire (George, Batist, Kiese) – Stitch 2-3 mm, numărul firului 80-90+
 • Material de grosime medie (cârpă subtilă, gabardină, serge) – Stitch 2.5-3.5 mm, fir numărul 60-80+
 • Țesături strânse (Tweed, Jeans, Tricotaje) – Stitch 3-4 mm, numărul firului 50-60.

În unele cazuri, în timpul funcționării, veți vedea că cusatura are o cusatura omitere. Ajustați acest proces vă va ajuta cu următoarele acțiuni:

 • Verificați starea acului – Fie că se întreba dacă a fost instalat corect+
 • Scoateți acul și verificați numărul ei – În cazul în care nu se potrivește cu tipul de overlock, înlocuiți+
 • Examinați dacă autovehiculul este completat corect, Este una dintre atașamentele nu a ratat+
 • Asigurați-vă că firele nu au înfășurat pe pinul de ajustare cusatura+
 • prese de presiune Rate.
Citește mai mult  Mașini de tricotat Neva

După verificarea tuturor indicatorilor, face o probă cu experiență și, asigurându-vă că în funcționarea normală a mașinii de cusut, se procedează la prelucrarea produsului.

Recomandări

Pentru serviciul normal și pe termen lung a overlock dvs., este necesar să se efectueze în mod regulat întreținerea acestuia. Această procedură este după cum urmează.

 • Curățarea mecanismului. Această manipulare simplă se efectuează de fiecare dată după terminarea lucrărilor. Este necesar pentru a îndepărta praful, tunderea țesături, fire. Este posibil de a face acest lucru cu o perie rigidă prin reciclare mișcări.
 • Lubrifierea overlocked. Pentru a asigura buna funcționare silențioasă și de mișcare noduri mecanism, mașina este obligat să periodic ungeți cu ulei special. Lubrifierea se face numai după o curățare minuțioasă pre-a făcut.

Atunci când detectarea defectelor grave, overlock trebuie reparate în centrele de servicii de întreținere a aparatelor de uz casnic, precum și la înlocuirea nodurilor sau a unor părți, este important să se folosească numai piese de schimb originale de la furnizori dovedite.

Pentru mai multe informații despre configurarea overlock, a se vedea prezentat video.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: