De ce mașina de cusut trece cusaturi la coaserea și ce să facă?

De ce mașina de cusut trece cusaturi la coaserea și ce să facă?

Ca orice dispozitiv (chiar și fără control electronic), mașina de cusut mai devreme sau mai târziu trece cusăturile. O astfel de problemă se găsește destul de des, dar nu este atât de dificil să eliminați această problemă. De ce unitatea poate trece cusături când coase și ce să facă?

Cum se formează cusături?

Șirul intermitent cu un fir pentru fixarea diferitelor părți ale țesutului este generat în timpul funcționării bine coordonate a acului și a navetei. Capătul frontal al dispozitivului de transfer se îndreaptă spre ac și trage o buclă de fir cu ea. Apoi, transferul se vânează în jurul ei însuși firul superior și formează cusatura. Staplerul bazat pe navetă este astfel aranjat că, cu o fixare precisă, nu va fi ratată. Dar, în timp, detaliile sunt lipite, unele dintre ele încep să vadă, să devină mai adânci decât concepute, iar mașina de cusut începe să săriți cusături – În primul rând, rar și „piese”, apoi cusătură „falsă”.

De fapt, distanța dintre marginea acului și transferul este de aproximativ 2 mm. Pentru țesuturile subțiri este mai mică de 2 mm, pentru grosime – un pic mai mult. Dacă nu sunteți sigur că decalajul va fi perfect – setați mai puțin (1,5 mm, de exemplu), dar nu invers. O clearance-ul mai mare nu oferă o navetă pentru a captura firul și zboară departe de ac.

Setarea depinde de modul de cusături: Deci, pentru o cusătură Zigzag, setarea este efectuată în stânga extremă și aceeași poziție a acului. Înainte de a porni aparatul, verificați întotdeauna corectitudinea rolei de prindere, modul de cusături și decalajul în sine.

Principalele cauze ale omenirii

Deși fixarea lucrării mașinii de cusut cu trecerea cusăturilor va fi capabilă să se specializeze rapid și eficient în atelierul de lucru în repararea unor astfel de echipamente, cele mai simple pași din căutarea unui utilizator de defecțiune și independent. Cele mai frecvente motive pentru trecerea cusăturilor atunci când coaseți similar cu mașinile de cusut ale tuturor generațiilor – Deși Zinger, cel puțin în modelele moderne, inclusiv chinezii.

Dacă vorbim despre firmware după tipul zigzag, mai întâi de toate verificările, nu sa pierdut și acul nu sa deranjat. „Boala profesională” este caracterizată de novice, uitând să schimbe acul în timpul tranziției, de exemplu, cu un fleece pentru o prelată. Dacă acul a fixat atât de mult încât nu este capabil să străpungă problema fără să o aibă în punctul de gaură, și, de asemenea, dacă ar putea apărea microcracuri – imediat îl schimbă.

Acul „greșit” la coaserea unui anumit material – o consecință a uitării sau lipsei de experiență a unui începător care lucrează. În ciuda etichetării, în exterior, multe ace de dimensiuni sunt extrem de similare. Deci, pentru tricotaje, se folosesc mai multe ace înflorite, care nu se întind și nu vor strica fibrele adiacente ale materiei, ci răspândirea acestuia. O încercare de a aplica ac prea acută poate duce la răsucirea fibrelor individuale, în apropiere de materialul cusătură este mai rapid și va da o întindere.

Fiecare ac are un balon de plantare inserat în „picioare“ clamp mișcări reciproce. Dacă introduceți un ac rotund în această clemă în loc de tăiere (sau invers), apoi „vizează“ în spărtură, în cazul în care se trece la efectuarea fiecare cusatura, se va schimba oarecum. În general, mecanismul va înceta să lucreze cu precizia pe care este proiectat inițial.

 1. Cel mai bun caz, aparatul va coase inexact. Cusaturi va fi crypaered, compensate unul și același vector.
 2. Cel mai adesea aparatul va trece cusături – singur sau grupuri.
 3. În cazul în care acul doare foarte mult pentru a piciorului de prindere sau transfer – Ea va rupe imediat, iar mecanismul de mașini induce în eroare, nu este destul de puternic, va primi daune vizibile.

  Producătorul indică instrucțiunile și pe corpul mașinii dimensiunile acului – în cazul în care aparatul nu este proiectat pentru coaserea țesuturi groase. Cele mai multe mașini sunt dotate cu un singur nu (cum ar fi cel mai ultra-compact și portabil) capsator dublu,. Firul superior din ele este servit cu o bobină sau bobină de sus, cu atât mai mică – de la bobină sau bobine din partea inferioară ascunsă sub laba. Firul subțire nu trebuie să fie realimentat într-un ac gros. Nu ar trebui să fie prea rigid – cum ar fi, de exemplu, fire de bumbac sovietice.

  Este mai bine să utilizați, de exemplu, Opțiunea Caprron, care păstrează integritatea țeserii, nu răsucite când trece prin ac. De asemenea, firul nu ar trebui să fie răsucită din fabrică – în caz contrar aceasta face cu ușurință o poftă de mâncare, interferează cu un serviciu de transfer;. Idealul, în funcție de consumatori, firul trebuie să fie netedă, nu răsucite suficient, puternic și, în același timp, elastică.

  În cazul firelor de nailon, este posibil să se facă posibilă: cusătura țesăturilor ne-elastice pot duce la pasajele de cusături și se întrerupe doar cusătura creată (înainte de îndepărtarea țesutului sub mecanismul de prindere al mașinii).

  Supraponderali-extinsă în procesul de funcționare a plăcii pentru ac – mașinile „boală” au folosit nici o generație. Gaura ruptă nu dă acul să treacă prin această chestiune – cel este prezentat în ea, iar bucla de reticulare nu este întotdeauna formată sau nu este formată deloc. Promovarea slabă a materiei sub detaliile de prindere poate duce atât la trecerea cusăturilor, cât și să le așeze unul pe celălalt, motiv pentru care se formează cusătura interconectată. O opțiune mai complicată – straturile inferioare ale țesăturii se mișcă mai repede decât partea superioară, motiv pentru care acestea din urmă sunt încrețite, linia achiziționează curbura.

  Mai multe tipuri de materie (piele și piele, nubucă, piele de căprioară, catifea, catifea) inițial nu se pot mișca liber. Pentru a promova oricare dintre aceste tipuri de materie, utilizați un picior special cu role suplimentare care împing aceste materiale cu un efort vizibil. Introducerea unei alte labe cu strat de teflon, puteți să întindeți toate puținele straturi pentru a fi cusute pe cont propriu. În mașina de cusut de gospodărie „dificilă” materială, este rău să procesezi – pentru aceasta este un agregate industriale, profesionale care utilizează o mecanică mult mai puternică, ace mai mari și un cip gros ca fir.

  Țesutul culisant necesar provoacă, de asemenea, cusături. Câștigând mare decât conceput, viteza, ea nu dă o navetă și ac pentru a face o lungime standard cusăturii. Neuniformați alunecare capabilă complet strică. Toate mașinile au suporturi încărcate cu arc care asigură tensiunea firului superior. Un tensionator de răspuns în care firul trece printr-un efort vizibil duce la trecerea cusăturilor.

  Dacă firul este subțire, iar mecanismul este puternic – se rupe pur și simplu. Excesiv slăbit, cu un fir provizoriu, dispozitivul de tensionare este capabil să ducă la apariția cusăturilor confuze, confuză și „dădu” a firului. Cusătura va fi răsfățată, iar firul se va rupe.

  Metode de eliminare

  Curba liniei, desigur, trebuie să fie imediat dizolvată și modificată. Chiar și atunci când segmentele problemei sunt cusute în mod fiabil, dar neuniform, curba cusăturii este lăsată numai în cazuri rare atunci când este un proiect, în plus. Ca rezultat, este necesară prezența unui produs de preparare „făcută” stratul final. Acele defecte, purtate ar trebui înlocuite la timp. În primul rând, atunci când mașina este configurată corect, iar mecanismul funcționează, acul este scos afară și o examinează cu atenție pentru prezența unei urechi sparte, borcan pe margine și în „corpul” sale, baza. Acul ușor curbat poate fi îndreptat și îl utilizați. Dar îndoirea și transpirația semnificativă este de neiertat aici: acul va continua să strică cusătura în sine și să conteze.

  Înlocuiți firele HB pe sintetică – este mai fină. Asigurați-vă că firul artificial este utilizat în ambele bobine. Firele HB sunt bune numai atunci când cusut manual – și nu cu fiecare cârpă, dar numai cu un fel de tipuri, de exemplu, totul cu aceeași chestiune de HB.

  Verificați dacă clearance-ul este corect, indiferent dacă piciorul este utilizat într-un anumit caz, dacă tipul de cusături este corect. Asigurați-vă că nu traversați țesăturile pe care capsatorul de uz casnic împinge cu dificultate sau nu le promovează deloc.

  Dacă motivele de mai sus sunt eliminate, dar curba cusătura repetarea nu a corectat – vor fi necesare măsuri urgente: dezasamblează Shuster și de control, verificându-l integritate. Poate că unitatea în sine este o unitate – o rată instabilă din cauza uzurii uneia sau mai multor părți. Reducerea vitezei de mecanică este posibilă și datorită utilizării de lubrifiant de calitate slabă, care se transformă în timp în moarte, ca o rășină, adezivitate. Dacă nu aveți experiența de stabilire a mecanismelor și a dispozitivelor, apoi repararea mașinii va necesita apelul expertului.

  Modelele electronice, care sunt controlate cu ajutorul mai multor sau mai multe butoane de la panoul (sau consola), cauza poate fi un eșec software, insuficiență parțială sau completă a panoului de control. În acest caz, un diagnostic complet este necesar. Eșecul de e-bord poate fi reconstruit din nou – la nivelul său de firmware. Defect este înlocuit cu unul nou – exact același sau similar, de la un model compatibil de mașini.

  Metode de prevenire

  În plus față de schimbarea la timp a acelor uzate, înlocuind firul și verificarea mașinii, Prevenirea constă în curățarea și lubrifierea în timp util a frezei, contactarea reciprocă. Cel mai adesea, uleiul de mașină industrială este utilizat ca lubrifiant, care, în plus față de mașinile de cusut, buclele de lubrifiere, încuietorile ușilor, mecanismele de viteze și transmisiile din metal și plastic – cum ar fi cele care utilizează, de exemplu, în ore înalte.

  Dacă nu există nici un astfel de ulei în set (în mașinile sovietice a fost furnizat în mod necesar) – puteți încerca, de exemplu, lubrifiant de grafit sau solidol, litol, ulei de motor și compoziția WD-40 utilizat de bicicliști pentru lubrifierea lanțurilor și stele. Nu exagerați – excesul de ulei sau lubrifierea la primul început stropi toate în interiorul zonei de lubrifiere.

  Dacă aparatul este utilizat cu un mecanism de transmisie a curelei – verificați sănătatea curelelor de acționare din cauciuc. Întinse, curele „sortate”, „sortate” au nevoie de înlocuire imediată.

  În nici un caz nu utilizați uleiuri alimentare și grăsimi – se evaporă mai repede, iar în curând dispar din cauza lubrifiantului pieselor. Înainte de lubrifiere, asigurați-vă că curățați părțile din îndoirea neagră formată din uleiul uzat, praful și răzuirea cu particule de viteze de pulbere metalică. Nu „chase” o mașină de cusut timp de mai multe ore și non-stop la maximă transformări la trecerea țesuturilor dure și dense în câteva straturi. În plus față de motor, restul mecanicului se poate supraîncălzi, ceea ce duce la uscare, același lubrifiant, uzură prematură a pieselor.

  Chiar dacă aveți o mașină de scris de ani sovietici în anii de eliberare pre-război, luată de la bunica, Indiferent cât de puternic oțel și motor de încredere, încă un astfel de echipament este frică de o zi de zi și de multe ore „șoc”. Deoarece acesta este un model de domiciliu pentru o utilizare episodică sau regulată, dar nu permanentă, este puțin probabil ca acesta să suporte un astfel de ritm.

  Când funcția de hostess (crăpături) funcționează „superior”, fabricarea zilnică a elementelor de haine și accesorii, atunci va cumpăra imediat un model semi-profesional. Astfel de mașini sunt aproape de condițiile atelierului „de cusut” și sunt proiectate pentru fiecare zi, schimbând și nu o lucrare unică timp de o jumătate de oră – o oră în fiecare săptămână sau o lună.

  Despre ce să facă dacă mașina de cusut omite cusături, uită-te în continuare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: