Perkal: caracteristică, compoziție și aplicare

Perkal: caracteristică, compoziție și aplicare

Perkal este un material frumos și practic și este utilizat pe scară largă în industria ușoară atunci când lenjerie de pat și îmbrăcăminte. Datorită caracteristicilor de înaltă performanță și a proprietăților decorative excelente, consumatorii preferă din ce în ce mai mult la alte materiale din această categorie de prețuri.

Ce este această țesătură și cum este fabricată?

Perkal se bucură de o mare popularitate pe piața modernă de țesuturi și textile. Performanța materialelor excelente se datorează prezenței în compoziția sa de fire de bumbac care determină proprietățile sale principale. Cu toate acestea, din alte materiale care conțin bumbac, perkal se caracterizează prin tehnologia de fabricație, în care bumbacul cu combustibil lung este impregnat cu soluții speciale. Acest proces este numit shlincing și vă permite să obțineți deosebit de durabil și plăcut la atingere materialului.

Ca o compoziție adezivă – Schlichts – utilizează un amestec de amidon de cartofi, glicerină și grăsimi animale. Utilizarea tehnologiei de tehnologie vă permite să crească în mod semnificativ rezistența la uzură și antistaticity a țesutului, și elimină, de asemenea, durabilitatea excesivă, oferă o finețe plăcută și elimină defalcarea Snipe.

La fabricarea puilor, se folosește un tip intersecție dens de țesut, care, în combinație cu procesarea fiecărui fir, compoziția adezivă conferă materialului foarte durabil în structura sa. Pentru producția de pui, medie și fire subțiri necunoscute folosesc, în timp ce densitatea lor este de aproximativ 90-160 de bucăți la fiecare 10 cm. La o etapă anterioară de producție, Perkal a amintit aspectul său la țesutul cauciucată și a fost folosit pentru a parașute de cusut.

Cu toate acestea, cu dezvoltarea producției de țesut de înaltă tehnologie, materialul modern arată destul de prezentabil și utilizat în mod activ pentru coaserea hainelor și a lenjeriei de pat. Publicarea Publi este produsă mai des prin metoda tipărită, folosind picturi complexe la scară largă și imprimări foto ca desen. Compozițiile de înaltă calitate care nu conțin componente toxice sau otrăvitoare sunt folosite ca coloranți și mai degrabă rezistenți la șaibele regulate și decolorarea.

Caracteristică și compoziția materialului

Compoziția perkal include bumbac și in, din care fibrele sunt învelite uniform de adeziv. Uneori fibrele din poliester sunt adăugate la firele de bumbac și de lenjerie, datorită cărora pânza devine chiar mai moale și elastică și dobândește o strălucire frumoasă. Cu toate acestea, ponderea sinteticii în țesut este de obicei mică, motiv pentru care Perkal poate fi considerat material natural și ecologic. Proprietățile importante de performanță ale materialului sunt densitatea și rezistența la factorii externi. Fabric se comportă în mod ideal la temperaturi negative, din cauza cărora a fost utilizată în mod activ în construcția de nave pentru a coase velele și în afaceri aviatice pentru coperta clădirilor primei aeronave.

Cu toate acestea, împreună cu o densitate și durabilitate ridicată, Perkal combină o ușurință extraordinară și sensibilitate. A fost că combinația acestor calități aparent prost compatibile, îl face spre deosebire de alte materiale și extinde semnificativ domeniul de utilizare a acestuia. În plus, produsele cusute de la pui sunt capabile să mențină luminozitatea vopselei pentru o lungă perioadă de timp și forme inițiale. O altă caracteristică importantă în descrierea materialului este incompatibilitatea și conformitatea în timpul coaserii. Datorită acestor proprietăți, țesătura este ideală pentru a cusui modele complexe cu abundență de inserții de la dantelă și alte elemente decorative.

Citește mai mult  Ce să purtați și cum să coaseți o fustă de denim pentru o fată?

Avantaje și dezavantaje

Cererea mare de consum și Un număr mare de aprobare comentarii despre Piekal se datorează unui număr de avantaje incontestabile ale acestui material.

 • Materialul este foarte durabil. Cu o exploatare atentă și îngrijire la timp, produsul de la Piecal poate servi 10 sau mai mult. În medie, fiecare astfel de produs este capabil să transfere la cinci sute de stirene, fără a-și pierde caracteristicile inițiale.
 • Absența completă a rolelor. Chiar și cu numeroase spălătorie și utilizare activă, de exemplu, lenjeria de pat, suprafața nu se rostogolește și arată ca un nou.
 • Datorită prezenței firelor sintetice, perkal este foarte ușor de fier și produsele în care ponderea poliesterului este oarecum mai mare și nu necesită deloc.
 • Țesătura nu provoacă reacții alergice, datorită cărora este adesea folosită pentru a coase seturile de așternut ale copiilor.

 • În ciuda prezenței fibrelor sintetice, perkal nu conține electricitate statică.
 • Materialul are o rezistență foarte mare, însă, în același timp, suficient de plămâni și aerului. Datorită structurii dense, țesătura este ideală pentru coaserea pernă și chiloți. Perkal nu permite că Puhu și Peru să iasă, dar în același timp oferă un schimb normal de aer, contribuie la evaporarea excesului de umiditate și nu permite apariția unui miros neplăcut.
 • Țesătura se distinge prin proprietăți termostatice ridicate: în timpul verii voi dormi sub un astfel de iubitor, dar în timpul iernii nu este rece.
 • Materialul practic nu dă o contracție și chiar după numeroasele Styricas nu își pierde formele originale și nu este deformată.
 • Perkal este ușor șters și are un efect de murdărie temperat.

Cu toate acestea, cu multe avantaje evidente, deficiențele Piekal au de asemenea. Principalele minusuri pot fi atribuite destul de ridicate, în comparație cu alte țesături de bumbac și lenjerie, costul. În medie, un metru de țesut cu lățime standard va costa mai mult de 300 de ruble.

În plus, materialul nu este recomandat să alunecă și să se spele în apă rigidă. Acest lucru se datorează prezenței țesutului componentelor adezive, care enumeră factorii de mai sus afectează în mod negativ. Interzicerea albirii face dificilă îngrijirea produselor albe, din cauza cărora acelea pierd rapid aspectul primordial și arată oarecum liber.

Producătorii

În Rusia, majoritatea țesuturilor care intră pe piața internă produc fabrici de țesut situate în g. Ivanovo. Întreprinderile produc o gamă largă de perkal, prezentate prin țesuturi de diferite culori și compoziții. A producătorilor străini de furnizare a materialelor rusești pe piața rusă, fabricile de țesut din India, Egiptul și Pakistanul sunt angajați. Puțin în cantități mai mici, există produse din Turcia și Uzbekistan.

Liderul recunoscut în producția de persali a fost și rămâne Franța, Căruia întreprinderile de țesut oferă acest țesut practic și durabil aproape toată Europa. Împreună cu colegii săi francezi, eliberarea Perkal este angajată cu succes în maeștrii italieni și portughezi, din care aparțin țesuturilor de elită și sunt destul de scumpe. Deci, costul unui set de categoria medie de preț este în termen de 460 de dolari.

Unde este folosit?

Domeniul de aplicare al aplicației de pui este destul de larg și înainte de a spune unde se utilizează această țesătură practică și confortabilă, trebuie să contactați clasificarea ei. Producătorul modern produce două tipuri de materiale: gospodărie și tehnică. Primul se distinge printr-o densitate crescută necesară pentru a preveni puful și erupțiile cu stilou și, în consecință, este utilizat pentru fabricarea seturilor de paturi. În același timp, panza de uz casnic se distinge prin higroscopicitate ridicată și permeabilitate la aer. Acest lucru vă permite să utilizați Lodge de pat, cusute de la Phall, pe tot parcursul anului. În plus, datorită proprietăților de igienă ridicată, țesătura este utilizată la coaserea bluzelor și rochii pentru femei.

Citește mai mult  Bernina Overlocks: Caracteristici, Beneficii, Dezavantaje, Revizuire Model

Al doilea tip de percal – tehnic – cel puțin în aviație nu mai folosesc mai mult, Cu toate acestea, continuați să aplicați pentru parașute, vele și copertine de cusut. Un astfel de material are o comparație mai mică, în comparație cu densitatea internă, astfel încât nu este utilizat pentru croitorie și pernă. În plus, este posibil să coaseți haine de lucru, perdele și un cort și în producția de mobilier, este adesea cusută în producția de mobilier de canapele și scaune.

Comparație cu alte materiale

Perkal este adesea comparat cu alte materiale utilizate pentru lenjeria de pat de cusut. Pe baza analizei comparative a experților și a consumatorilor, materialul este un jurnal de mijloc puternic în cârpele sale de nișă, iar în unele indicatori chiar depășește unele dintre ele. Deci, dacă comparăm percal și ranforuri, atunci densitatea primului, fără îndoială, de mai sus, cu toate acestea, cea de-a doua este făcută din fire răsucite, datorită căreia atingerea este mai moale și mai ușoară este șters. În general, există foarte multe între aceste două materiale: ambele practic nu dau contracție după spălare, nu ard în soare și sunt plăcute pentru corp.

Când se compară Softcotton și Chick, este dificil să dați palma campionatului la unul dintre ei, Deoarece materialele din ceva sunt similare, și ambele au suficientă calitate ridicată a performanței. Cu toate acestea, unele diferențe încă mai au. Astfel, prima include vascoza si microfibra sintetic, care este motivul pentru care materialul are proprietăți mult mai bune decât higroscopice perkal, de aceea este adesea utilizat la fabricarea de prosoape și îmbrăcăminte acasă.

În plus, softcotton este mai ușor și mai puțin pentru a netezi. Dar, în același timp, în păsările de curte, conținutul de fibre artificiale este mult mai mică, astfel încât în ​​ceea ce privește hypoallery și ecologie, este ușor ocolind Sofquotton.

Dacă compara tensel și percal, apoi, în termeni de funcționare, perkal, desigur, este mai bine și mai convenabil. Tasel, pe baza pastă de lemn, realizate din eucalipt, se distinge prin deformare redusă și contracție și necesită îngrijire mai atentă și atentă. Deci, mulți producători sunt recomandate pentru produsele fabricate din tensel, doar o curățare chimică. Cu toate acestea, în ceea ce privește higroscopicitatea, ventilarea și termoregularea, TENEL are cei mai buni indicatori.

Criteriile de alegere

Când cumpărați un stilou, trebuie să acordați atenție unui număr de factori importanți.

 • Datorită faptului că țesătura se referă la materiale de lux destul de scumpe, prețul nu poate fi prea scăzut. Dacă există bunuri în vânzare în costuri suspicioase, atunci, cel mai probabil, este fie un fals, fie o pânză defectă.
 • Pentru a fi absolut încrezător că contorul este într-adevăr perkal, este necesar să se acorde atenție slăbirii firelor.

Cu o inspecție vizuală asupra panourilor cu chick-uri, un tip de țesut transversal cu o lungime mare de fire este clar vizibil.

 • Pentru determinarea vizuală a densității și, prin urmare, puterea țesutului, este necesar să se uite prin ea în lumină: dacă materialul este cu adevărat de înaltă calitate, atunci nu ar trebui să fie lumen. În caz contrar, este cel mai probabil un fals, și de la cumpararea o astfel de translucid panza este mai bine să refuze.
 • Dacă există o astfel de oportunitate, este recomandat pentru a trage firul din țesături și set de foc să-l. În cazul în care web-ul este o adevărată percamon, mirosul va semăna cu mirosul de hârtie arsă. În cazul în care cablajul sintetic va fi simțit și firul va începe de topire, apoi pe contra falsificării.
Citește mai mult  Pantofi și cizme de croitorie-rucsac

Caracteristici de îngrijire

Pentru ca produsele de păsări de curte pentru o lungă perioadă de timp pentru a-și piardă atractivitatea lor și a servit, atâta timp cât posibil, este necesar să se cu atenție de îngrijire. Materialul se referă la categoria mai degrabă exigente în menținerea țesături, așa Spălat și călcat trebuie să fie efectuate în conformitate cu un anumite reguli.

 • Temperatura apei în timpul primei spălare nu trebuie să depășească 45 de grade. Utilizați instrumente de albire, precum și macerat sau produse se fierb, strict interzise. Înainte de spălare, se recomandă plasarea lenjeriei într-o cameră răcoroasă și rezistă la un moment dat. În plus, lenjeria nu poate să se poticnească și să folosească apă prea tare la spălare și clătire.

 • Toate șaibele ulterioare pot fi produse în apă cu o temperatură de cel mult 80 de grade, deși optimul este considerat a fi. Detergenții extrem de moi sau pulberea pentru lucrurile copiilor li se permite să utilizeze. De asemenea, se recomandă aplicarea aerului condiționat. Spălarea în mașina de spălat automată trebuie efectuată pe puterea celor mai mult de 800 de rotații pe minut, iar sarcina boată nu trebuie să depășească 50%. Spălarea pernei și duvetius trebuie efectuată numai în formare. Acesta va ajuta la păstrarea desenului și va contribui la cea mai bună lenjerie.

Spin Se recomandă producerea pe revoluții mici. Acest lucru va reduce semnificativ sarcina pe țesătura fibrei și va extinde semnificativ durata de viață a produsului.

 • După ce urcarea va fi terminată, lucrurile trebuie să ajungă imediat de la tambur. Lăsați perkal pentru o lungă perioadă de timp într-o formă umedă zdrobită interzisă. Puteți usca produsele ca pe un mod vertical și orizontal, fără teamă să-i atârneze la soare: puiul nu este înclinat să ardă, iar razele soarelui vor permite materialului rapid și uniform uscat. Cu toate acestea, cu suspendare, ar trebui să fie amintit că puiul umed sunt foarte mult, deci atunci când îl plasați pe frânghie, este necesar ca produsele mici să pâlpâie. Se recomandă să se fierbe produsele perleoase imediat după uscare, iar 140-150 de grade sunt considerate a fi optime pentru călcare.

După cum se poate vedea din cele de mai sus, Perkal este destul de capricios în serviciu, deci dacă nu sunteți pregătiți pentru o astfel de îngrijire minunată și scrupuloasă, este mai bine să cumpărați un alt material.

Cu toate acestea, cu o alegere competentă și respectarea strictă a regulilor de funcționare și de spălare, puii își vor încânta proprietarii cu culori strălucitoare, durabilitate și aspect frumos al acestei țesături scumpe și elegante.

Despre cum să corectați lenjeria de fier de la Persal, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: