tesatura Tolerel: compoziție, caracteristici și domeniul de aplicare

tesatura Tolerel: compoziție, caracteristici și domeniul de aplicare

Există zeci de diferite tipuri de țesături. Împreună cu soiuri mai mult sau mai puțin familiare, și opțiuni „exotice“ apar tot timpul. Cu unul dintre ei și-l timp ca să dau seama.

Ce este?

Tessel nu este altceva decât denumirea comercială a materiei Liocell. caracteristica lui atrăgătoare este siguranța mediului. În ciuda noutatea, Tessel a reușit să devină o alternativă cu drepturi depline la mătase și bumbac. Acest material a fost dezvoltat în a doua jumătate a anilor 1980 de textile în engleză. În doar 10 ani, produsul a trecut de la un produs complet nou la marca faimoasă mondială, iar tehnologii care au creat o celulă Lio-celulă au fost chiar acordate pentru contribuția naturii.

  Brandul de marcă de textile poate fi moale sau matasos, în al doilea caz, are, de asemenea, o luciu caracteristic. Compoziția chimică în țesături poate varia semnificativ. Dacă, cu excepția TASEL, nu există alte fibre, problema va fi destul de scumpă. Dar combinați-l cu alte țesături nu numai pentru a reduce prețul.

  De multe ori ei caută să facă produse mai apropiate și, prin urmare, adaugă:

  • Viscoză+
  • Nopți de lână+
  • bumbac+
  • bambus.

  Compoziţie

  În plus față de fibrele pure de 100%, Există modificări, mixte:

  • bumbac+
  • Modal+
  • Elastan și alte substanțe.

  Aditivul de fibre sintetice este conceput pentru a crește rezistența produselor fabricate. Dar în hainele de zi cu zi, distribuția pe scară largă a fost încă pe deplin natural. Prețul său a crescut este justificată de conservarea pe termen lung a confortului în cele mai dificile condiții. Pentru a fi siguri în naturalețea tesatura plină, trebuie să verificați cu atenție etichetele, inclusiv din partea greșită.

  Acest lucru este deosebit de important atunci când aleg lenjerie de pat, pentru că orice este aproape inacceptabil synthetics.

  Fabricare

  Pentru a face tensels, trebuie să se transforme într-un chips-uri de eucalipt australian, în creștere în zonele cele mai pure ale continentului. Acestea sunt luate numai cu ferme speciale, deoarece nu există garanții de securitate în mediul natural.

  Etapele de producție:

  1. Lemnul este zdrobit, apoi tratat cu un solvent organic+
  2. Masa omogenă rezultată este reprezentată prin găurile o configurație specifică+
  3. Sub influența unor astfel de broșă și reactivi atent selectate, sunt formate fire+
  4. Fibre beat.

  În procesul de prelucrare, masa de celuloză, practic, nu se schimbă într-un produs chimic. Fibrele dobândește o proprietate valoroasă – o rezistență sporită la uzură.

  Acest lucru vă permite să îl aplicați:

  • în filtrele de mașini+
  • Ca țesătură pentru diferite capace+
  • în materiale abrazive.

  Trebuie remarcat faptul că materiile prime eucalipt – nu singura posibilă opțiune în producția de tensel. Acesta poate fi obținut de la alte tipuri de lemn. Dar ele sunt mai puțin practice. Similar în fibră de compoziție face în fabricile rusești.

  Avantaje și dezavantaje

  TENESE, după cum rezultă din descrierea zonei sale de aplicare, aproape universală. Datorită schimbării regimului tehnologic, este posibil să se facă din ea și materia subțire și țesătura cu textura în vrac. În acest caz, substanțele periculoase nu se aplică în procesul de producție. Ulterior, realizate din elementele TENEL sunt descompuse în condiții naturale, fără a afecta organismele vii. Aspectul plăcut și culorile saturate sunt create fără a folosi coloranți sintetici.

  Un avantaj important al tenselului este confortul său (și în termeni tactili și datorită penetrării aerului neimpozat). Țesătura din aceste fibre nu acumulează încărcături statice de energie electrică, excluse apariția în IT și coloniile de microorganisme. Tenselul este practic rupt, deoarece, în același timp, puternic și elastic.

  Dacă faceți haine din această chestiune, atunci economisește căldură în vreme rece și va fi chiar confortabil în căldură severă. Tase se distinge prin higroscopicitate de invidiat, pe lângă faptul că nu sunt formate de Kat. O parte atractivă a țesăturii este un alt pericol minim de reacții alergice și de operare pe termen lung. Cu toate acestea, este necesar să ne amintim despre prețurile ridicate pentru TENEL și că este un pic „șezând” când este folosit.

  Unde se aplică?

  TENEL poate fi folosit în diverse domenii.

  Poate fi la fel de ușor de făcut:

  • Haine zilnice+
  • Outfit festiv+
  • lenjerie.

  Dar, pe această posibilitate de a folosi tenses, nu se termină. Luarea de bună voie a producătorilor de textile Terry, kituri de dormit de cea mai înaltă calitate, echipamente sportive. Mai mult, Tensel este pe scară largă în producția de cabluri, diverse frânghii. Se pare că este o pansamente excelente. Cu toate acestea, toată aceeași aplicație a produsului australian nu este cea mai masivă, mult mai des făcută textile de uz casnic.

  O pătură quilstată din Tensel pare complet lipsită de greutate, oferă simultan moale și sensibilitate. Sub o astfel de acoperire, oamenii sunt mai ușor decât răniți. Eliminarea infecției materiei căpușe microscopice. Puteți utiliza în continuare perne cu un filier tonssel – garantează confort și sănătate. Astfel de produse sunt la fel de potrivite pentru adulți și pentru copii, se caracterizează prin proprietăți excelente de proiectare.

  Lenjeria de pat realizată dintr-o astfel de țesătură merită considerată un cadou minunat. Chiar și după mulți ani, își păstrează calitățile originale. În ceea ce privește îmbrăcămintea din Tensel, Consiliul specialiștilor este unul – folosiți-l cel mai bine în timpul verii.

  Materia este perfectă pentru rochii frumoase de sex feminin, deoarece este perfect drapată. În această opțiune, puteți dezvălui toate avantajele estetice ale produselor.

  Comparație cu alte materiale

  Este utilă compararea cu alte țesuturi cu alte țesuturi cu privire la exemplul de lenjerie de pat. Este în mod natural impusă cerințele cele mai stricte. Și, prin urmare, dacă puteți folosi o cârpă pentru această zonă, atunci va fi complet sigur. Mai întâi merită să înțelegeți că problema din care țesătura este mai bună – satin sau tensel, nu are sens. La urma urmei, satinul nu este un fel de țesătură definită, ci o modalitate de ao procesa sau mai degrabă o varietate de fibre interconante.

   În caracteristicile sale, acestea, totuși, sunt destul de asemănătoare. Diferența este în principal cu prețul unor astfel de materiale. Tensel este mai bun decât bumbac de primă clasă, potrivit pentru persoanele cu sensibilitate ridicată a pielii. Focgiul contaminării bacteriene apare în ea. De aceea, îmbrăcămintea din materia australiană este recomandată tuturor celor care au bani.

   Comparația cu alte țesuturi arată că TENEL:

   • încet ca mătase+
   • Prin raportul dintre rezistența și durata de viață a serviciilor nu este inferioară a rachetelor+
   • la fel de plăcut ca len+
   • Se încălzește efectiv, cum ar fi chestiunile de lână.

   Caracteristici de îngrijire

   Important! Toate recomandările generale ar trebui aplicate numai pe locul al doilea. Cele mai relevante pentru dispozițiile pe care producătorul le-a făcut pe etichetă. Cu toate acestea, practica utilizării materialului eucalipt vă permite să oferiți anumite sfaturi potrivite în majoritatea cazurilor. Deci, tipurile individuale de materiale permit curățarea extrem de uscată. Chiar dacă spălarea, agenții de curățare lichidă sunt preferați pulberilor.

   Apa pentru spălare ar trebui să fie frecventă până la 30 de grade. Cel mai bine este să ștergeți Tensels nu în mașină, dar manual. Dacă încă ștergeți într-o mașină de scris, trebuie să utilizați programe fără apăsare. În orice caz, atunci când lucrul este un fan, acesta trebuie să fie uscat. În caz contrar, probabil înfrângeți mucegaiul.

   Tensel de călcat chiar și cel mai bun fier nu este recomandat. Aici va trebui să utilizați vapoarele. Dacă lucrurile pleacă pentru depozitare lungă, ele trebuie plasate în pachete speciale sau în coperți. Este inacceptabil să intrați direct la razele soarelui, duce în mod inevitabil la decolorare.

   Revizuirile de tracțiune sunt, în general, favorabile. Ca întotdeauna, trebuie să sortați cu atenție lucrurile în culori înainte de spălare. Este categoric inacceptabilă pentru spălarea țesăturii australiene împreună cu poliesterul. Fibrele lor pot fi adoptate între ele. Ca rezultat, Tencel este atins (care nu ar trebui să fie cu el), pierde moliciune.

   Important! Pentru ao spăla eficient, dar nu a deteriorat țesătura, trebuie doar să încărcați singurul aparat. Dacă trebuie să fierbeți produsele din fibra australiană, trebuie să le umeziți mai întâi. Această tehnică vă permite să simplificați călcarea și să efectuați o atenție deosebită. De obicei, recomandat să fie fiert din interior, stabilind temperatura nu mai mare de 150 de grade. Sub rezerva tuturor recomandărilor este garantată o durată lungă de viață.

   Lenjerie de pat Prezentare generală a Tensel în Video de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: