Tweed: Ce este această țesătură și ce proprietăți?

Tweed: Ce este această țesătură și ce proprietăți?

Lucrurile de la Tweed sunt foarte populare atât în ​​rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Acesta este un material unic care combină conservatorismul englez și informal relativ.

Descrierea și istoria țesăturii

Materialul este destul de elastic, foarte plăcut și moale la atingere, și are și severitatea mijlocie. O grămadă mică cu o interconectare diagonală clasică este vizibilă pe țesătură. Există mai multe tipuri de țesături. Poate fi fabricat din fibre multicolore sau fie țesute din fire răsucite de două sau mai multe culori. Acesta este un material foarte cunoscut al cărui istorie este înrădăcinată în istoria Scoției. Acesta este cel mai conservator și de înaltă calitate produs din lână.

A păstrat două istorie a originii denumirii țesutului. Unii istorici asigură că materialul și-a câștigat numele final de la râu. Potrivit celei de-a doua versiuni, istoria materialului a început în secolul al XIX-lea. Potrivit memoriilor domniei la momentul monarhului, tesatura a primit destul de accidental numele său. Esența este că un comerciant celebru a primit o scrisoare de la prietenul său din Scoția. Scrisoarea a descris caracteristicile calitative ale noului material. Cu toate acestea, în text a fost permisă o eroare de ortografie. În loc de Cuvânt, adică o tehnologie Sirring de țesut, comerciantul a citit numele „Twid”.

Odată ce materialul a apărut pe piață, a câștigat instantaneu dragostea cumpărătorilor. Practic British a apreciat foarte mult toate calitățile pozitive ale acestei țesături. Inițial, lucrurile pentru bărbații din TVID. Insula Patriei Harris (Scoția). Tweed în forma sa originală a fost făcută din lână de oaie, care a fost răcită în fire aspre. În mod tradițional, firele au fost colorate în nuanțe de mlaștină, apoi celebrul model numit „labele de gâscă”.

Pentru ca țesătura din țesătură și-a câștigat moale, a fost înmuiată într-o soluție de săpun și apoi a bătut. Îmbrăcămintea făcută din astfel de Harris Tweed nu a ratat umiditatea și frigul. Legea de certificare a acestui Harris-Twid a fost semnată la începutul secolului al XX-lea. A creat în mod clar o organizație specială, care a fost angajată în protecția pieței de țesuturi din falsul Tweet. Această companie există și este în prezent.

În prima jumătate a secolului al XX-lea, noul proprietar al insulei, unde a fost produs Tweed, a decis să îmbunătățească semnificativ calitatea materialului. El a crezut în succesul țesăturii și a pus un efort mare de efort pentru a populariza materialul de pe continent. Materialul imens de cerere și popularitate găsite în mijlocul secolului XX. La modă erau jachete dintr-o tweet tăiat clasic cu conducte în zona cotului. Cu toate acestea, în anii ’80. Fashionul XX pentru material cald din Scoția a continuat brusc. În procesul revoluției industriale turbulente, reținerea și severitatea Tweed au devenit inadecvate pentru mulți.

Citește mai mult  Pagina de plajă o face singur

Revigorarea materialului poate fi atribuită începutului secolului XXI. În 2007, compania tinerilor antreprenori a cumpărat o fabrică de producție de materiale. Antreprenorii au vrut să dea o privire nouă și să revină proaspăt în conservatorismul țesăturii vechi. Principala sarcină a oamenilor de afaceri a fost de a da un nou luciu și prospețime a materialului. După ei, întreprinzătorii mici au început să se unească și au organizat o cooperativă, invitând designeri creativi să lucreze. Acest lucru a făcut posibilă creșterea prestigiului TVID și a face mai popular în rândul publicului tânăr. Datorită creșterii cererii de material în curând a fost posibilă construirea unei mici fabrici, care în prezent exportă materiale în 40 de țări ale lumii.

Compoziție și proprietăți

Tipul clasic de material este de 100% constă din lână de oaie. Producătorii de astăzi introduc noi tehnologii și modifică compoziția țesăturii. Firele naturale și artificiale în diferite numere adaugă materialului pentru a crește durata de viață a serviciului.

Proprietățile principale ale țesăturii Tweed:

 • elasticitate+
 • Rezistență ridicată la uzură+
 • Materialul nu apare în procesul de șosete+
 • are o durată lungă de viață+
 • Are o mare conductivitate termică+
 • Are caracteristici higroscopice ridicate.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice material, această TVID are propria pozitive și părți negative. Principalele avantaje ale Tweet:

 • Materialul nu pierde saturația culorii cu expunerea prelungită a ultravioletului (acest lucru este posibil datorită fibrelor de colorare cu coloranți naturali)+
 • Fabric este foarte convenabil și practic pentru utilizare+
 • De la TVID se dovedește excelent îmbrăcăminte exterioară+
 • Îmbrăcămintea din această țesătură își poate menține punctul de vedere prezentabil al lui Bole 10 ani.

În plus față de avantaje incontestabile, Tweed are o serie de defecte semnificative.

 • Materialul de înaltă calitate are un preț foarte mare.
 • Material ridica în îngrijirea. Tweed naturale pot fi supuse atacului moliei.
 • Fabric are un cerc îngust de admiratori. poporul Său aleg care dragostea de reținere și eleganță. Material alege mai des cumpărători de vârstă.

Vizualizări

Twid – material unic de la care se poate coase un număr mare de diverse lucruri. În industria ușoară există un număr mare de diferite tipuri de Tweed.

 • Material numit „Shepherd Cage” Evoids o mare popularitate în întreaga Europă. Un astfel de material în celulă are o structură foarte grosier, astfel ideal pentru a face îmbrăcăminte pentru bărbați.
 • Tweed „Donegal” numit astfel încât în ​​onoarea județului cu același nume în Irlanda. Este un coș de fum subțire de gri. Materialul este ideal pentru cusut veste de sex masculin, pantaloni si jachete. Costume de la acest tip de Tweet Uite foarte elegant cu cămăși blond. În țesătură poate adăuga filamente din mătase.
Citește mai mult  Cum să faci o floare pe o rochie din țesătură cu mâinile tale

 • Tweed numit „Harris-Twid” numit în onoarea insulei pe care este produsă. Materialul se face numai din materiile prime locale. Twid are performanțe excelente, face foarte mult în vremea ploioasă. Se transformă jachete și jachete perfecte. Acest tip de Tweet este perfect combinat cu materialele denim și de catifea. De la începutul secolului al XX-lea, acest material este echipat cu un certificat special de conformitate – toate lucrurile făcute dintr-un astfel de tweet sunt licențiate prin autentificare. Controlul calității este angajat într-o asociație special organizată, care a extins mai mult de 100 de ani.
 • Tweed „Brad-copac” Produs în Scoția. Se caracterizează printr-un model specific care reamintește rasa de copaci de conifere. Acesta este un desen minunat pentru jachete de birou de cusut. Desenul materialului suportă rigurozitatea și eleganța îmbrăcămintei de birou.
 • Material numit „HUBUDUT” Produs în Anglia. Caracteristica sa distinctivă este modelul – benzile de pe panza formează o celulă. Acest tip de Tweet este caracterizat printr-o varietate de desene și culori, dar nu devine foarte popular cu publicul larg. Din acest material, straturile și diferite jachete sunt fabricate.

 • Tipul Tweet „Chevil” Numit în onoarea rasei de oi, din a cărei vată este fabricată. Fabricul are caracteristici specifice: este destul de dur, blocat, are o densitate mare și are un strălucitor frumos. Este un material foarte durabil și fiabil. Aceasta este opțiunea perfectă pentru viața rustică. Materialul este capabil să păstreze forma și frumos dramatic, se oprește imagini elegante.
 • Material numit „Kourcot” Ideal pentru zona rurală. Se produce în culori maro și verde nobil. De la un astfel de tweet se face pentru a coase hainele superioare și jachetele pentru călărie.
 • Tipul de tweet numit Bedford Cord aparține tipului de țesuturi care au o durată de viață foarte lungă. Acest tip de material se distinge prin creșterea greutății și durabilitate. Acesta este materialul perfect pentru a face haine pentru vânători.

Producătorii moderni TVID utilizează un număr mare de tehnologii moderne. Păstrarea tradițiilor, producătorii introduc noi tehnologii. Utilizarea tot felul de moduri de țesut de țesut, utilizarea coloranților de înaltă tehnologie și a metodelor speciale de procesare care vă permit să creați o modificare unică a țesuturilor. De la un astfel de material într-o cușcă de coasere feminină și elegantă, precum și costume destul de brutale pentru jumătatea bărbatului umanității.

Important. Materialul original are o etichetă specială și trebuie făcută din lână de merino naturală. Țesăturile false conțin fibre artificiale și au un preț foarte scăzut. O astfel de țesătură are rezistență la uzură scăzută și servește un timp scurt.

Aplicație

Cel mai adesea, materialul este folosit pentru a coase afacerea și hainele clasice. Țesături coase un număr mare de haine confortabile și calde diverse. Twid lucrurile se disting prin rezistență de înaltă calitate și de mare rezistență la uzură. Principalele tipuri de îmbrăcăminte realizate din Tweed:

 • De la acest tip de material, o gamă largă de haine pentru o jumătate de umanitate este fabricată: poate fi fuste clasice, jachete elegante și rochii, costume de afaceri și chiar cardigane+
 • Pentru producătorii puternici pentru bărbați coase costume și jachete+
 • Cele mai populare straturi și capse din țesături Tweed+
Citește mai mult  Ce poate fi făcut din tricoul vechi?

 • Pantalonii și pantaloni scurți eleganți din acest material sunt prezentate pe piață+
 • Pălării sunt foarte populare cu capace și capace+
 • Unii producători fac pantofi de sport de la Tweed+
 • Din acest țesut coase o varietate de saci și ambreiaje+
 • Costumele de călărie sunt în mare cerere, cusute de la un tweet.

În unele companii există reguli pentru care sunt obligați angajații să meargă la locul de muncă în costumele Tweet. Materialul este perfect combinat cu denim, catifea și piele.

Recomandări pentru îngrijire

Îngrijirea materialelor naturale ar trebui să fie cea mai atentă. Luați în considerare regulile de bază pentru îngrijirea produselor de la TVID.

 • E-mailurile de la Tweed pot fi în modul manual sau al mașinii. Cu toate acestea, temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade. Datorită utilizării temperaturilor mai ridicate a apei, materialul poate da o contracție – lucrul va fi 1 sau 2 dimensiuni mai puțin. Când utilizați o mașină de spălat, trebuie aplicat un mod delicat de spălare.
 • Uscarea lucrurilor de la Tweed recomandate în forma desfășurată și pe suprafața orizontală. Dacă uscați hainele într-o poziție verticală, atunci poate fi puternic întins.
 • Hainele din această țesătură se află la fier din partea greșită. În procesul de călcare ar trebui să fie folosite garnitură umedă.

Păstrați astfel de haine au nevoie foarte atent, luați-o departe de apariția moliei. Acest lucru poate ajuta fondurile speciale care sperie insecte.

În următorul videoclip aștepți sfaturi utile pentru spălarea lucrurilor din lână.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: